Neutral je napisao/la:Siguran sam da će Pep dovesti nekoga iz Barce, bio to Abidal ili Thiago ili neko treći. Zaista bi bila šteta da Rafinha ode, znam da je željan igre, u najboljim je godinama no Schalke ima Uchidu i tamo bi se borio za poziciju, uz to je prgav. Možda je razlog što želi ići taj što je sve osvojio što se može osvojiti

Pisati će mu uvijek u historiji karijere da je osvojio bundesligu, kup, lp itd, tako da mu je svejedno sada.
Previše se priča o Robertu ovih dana. Vidim da se BvB postavio grubo prema svome igraču. Ako je doista istina da su mu rekli da može ići na kraju sezone onda ne vidim razloga što to ne bi bio Bayern iako ih očigledno boli Gotze. Niko im nije kriv radi klauzule, to im je bila samo opomena.
Ne volim da se sve i svašta dovodi, tj. da dođu 5 nova igrača svi sjajni, onda neko mora ispasti iz prvih 11, a koga izbaciti iz momčadi koja je sve derala pred sobom, što kvariti nešto što tako dobro funkcionira.
Jurgen mi je ostavio posljedice i dan danas, tako da imam fobije od mijenjanja nećega što funkcionira.
Naravno, ne bih imao ništa protiv dolaska Abidala, ali uz uslov da bude 100% spreman. Iskustvo je na njegovoj strani, i već se zna o kakvom je borcu riječ. Abi je savršen back-up igrač, i bio bi od koristi. Dalje, što se tiče Thiaga: radi se o jako mladom i perspektivnom igraču. Ima predispozicije da postane jedan od boljih veznjaka u Europi, a već je u protekloj sezoni bio uvršten u najboljih XI Primere. Eh, sada dolazimo do zaključka, koliko će zapravo koštati sami igrač? Klauzula je najveći problem, zar ne? Nažalost, brzonogi Rafinha nas napušta. Nije imao neku važnu rolu u Bayernu, ali sam ga lično u kratkom vremenu jako zavolio. Jako borben, i zahvalan igrač a to cijenim. S04 je njegova najvjerovatnije nova destinacija.
Huh, čovječe u potpunosti se slažem glede Lewyja. Velika prašina se digla oko njegovog eventualnog prelaska na AA. Uprava i navijači su se mnogo okomili na samoga igrača, i u takvome okruženju je jako teško raditi. Očekujem njegov transfer već ovo ljeto, ali uprava Dortmunda zbog nekih privatnih razloga otežava samu situaciju. Kako pročitah, BvB je zagrizao za Negreda, stoga se može reći kako polahko i popuštaju oko Lewyja.
Što se tiče novih pojačanja...
Hm, lično sam mišljenja kako se mnogo promjena neće desiti u rosteru. Götze je došao, i to se može nazvati punim pogotkom. Momak će nas očarati svojim partijama u dresu Bayerna. Gomez nažalost odlazi, a već se mnogo spominje Lewat kao alternativa. Ja bih najviše želio ostanak Gomeza, ali vrlo su male šanse za tim. Dalje, očekujem još dolazak solidnog back-up braniča a već se uveliko piše o Abidalu i Vermaelenu. Ko god dođe neće se mnogo naigrati, i imaće rolu u nekim
manjim mečevima, il' eventualnom ozljedom glavnog štoperskog tandema. I to bi bilo to, ne? Dakle, očekujem dolazak 3 nova igrača i odlazak 4/5 igrača (Rafinha, Gomez, Tymo, Van Buyten?, Contento?)
Don't worry. Pep zna šta radi.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.