BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
E ovo mi je drago viditi da se pozitivna diskusija razvila a da sam je inicirao.
@unoff ti kazes dobro ne moze se reci da li ce jedan Zverev biti top20 ali samim time mozes da vidis svoj preveliki visak subjektivnosti prema Damiru. Ako Zverev ne moze u top 20 onda brat bratu ni Damir nema sanse za top 40.
Nadovezo bi se na @bodija sto kaze fino je objasnio sve sto ima i nema u igri Damir, servis je prevelik hendikep, kretanje mu je natprosjecno, snaga udaraca ocajna ponekad i dobra za defanzivu ali za neki napadacki tenis jok. Fino je i pobrojo kandidate za top 20 i svako ko prati intenzivnije tourove zna da Damir tu nema sanse s tim igracima. On je meni i po igri i potencijalu a la spanski prosjecni teniseri kao Carreno Busta (kamo srece da je plasiran ko on) ili Garcia Lopez. Mislim potencijal mu je da postane u vrhu vrhova uz mnogo srece i rada ko oni i to je kapak. Kakvi 20 kakvi bakraci. To je samo sto se kaze "wishful thinking"
@unoff ti kazes dobro ne moze se reci da li ce jedan Zverev biti top20 ali samim time mozes da vidis svoj preveliki visak subjektivnosti prema Damiru. Ako Zverev ne moze u top 20 onda brat bratu ni Damir nema sanse za top 40.
Nadovezo bi se na @bodija sto kaze fino je objasnio sve sto ima i nema u igri Damir, servis je prevelik hendikep, kretanje mu je natprosjecno, snaga udaraca ocajna ponekad i dobra za defanzivu ali za neki napadacki tenis jok. Fino je i pobrojo kandidate za top 20 i svako ko prati intenzivnije tourove zna da Damir tu nema sanse s tim igracima. On je meni i po igri i potencijalu a la spanski prosjecni teniseri kao Carreno Busta (kamo srece da je plasiran ko on) ili Garcia Lopez. Mislim potencijal mu je da postane u vrhu vrhova uz mnogo srece i rada ko oni i to je kapak. Kakvi 20 kakvi bakraci. To je samo sto se kaze "wishful thinking"
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
O juremos con gloria morir!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nikakva kristalna kugla, nego ti zaboravi na našu opkladu.Galion je napisao/la:Šta još kaže kristalna kuglaUnofficialpage je napisao/la:Mi govorimo o Damiru za 2-3 sezone a ne o ovom. Damir će za 2-3 sezone biti daleko jači, bolji, stabilniji...![]()
@Effe ne, neću reći da Zverev ne može u TOP 20, već da niko ne može sa sigurnošću reći da ide. Nema osobe na svijetu koja može da sigurira bilo šta. Sve te mane koje ima Damir se mogu nadoknadit, neke teže, neke lakše. Damirov servis je već sad solidan, a bit' će još bolji, neće nikad biti kao Milošev, što i ne mora biti. Bh je već sad odličan, fh će biti bolji. Kretanje nije natprosječno već odlično, sami vrh. Ali vi mijenjate mišljenje od meča do meča, sutra neka pobjedi nekog iz TOP 30, bit' će ovo je sigurno TOP 20 igrač a odmah nakon toga neka za 2-3 dana izugibi od igrača van TOP 80 ide ova priča da nema šanse ni za TOP 100. Odlučite se više.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Evo kad tražišUnofficialpage je napisao/la: Nikakva kristalna kugla, nego ti zaboravi na našu opkladu.
Potpis koji ćeš imat:
Ti ko najveći Damirov fan nećeš ovo moć zgodno napisat ali oklada je okladaNe treba se zanositi Damirovim bljeskovima, u najboljem slučaju se može nekako ugurat u top 40, nikad neće biti sami vrh
Istina je na sredini.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
E jbg, udaraš đe najviše boliGalion je napisao/la:Evo kad tražišUnofficialpage je napisao/la: Nikakva kristalna kugla, nego ti zaboravi na našu opkladu.![]()
Potpis koji ćeš imat:Ti ko najveći Damirov fan nećeš ovo moć zgodno napisat ali oklada je okladaNe treba se zanositi Damirovim bljeskovima, u najboljem slučaju se može nekako ugurat u top 40, nikad neće biti sami vrh
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Sibamo ove Dzumi-fanove, i drugi fan schminka ce uskoro promjeniti avatar kad prijatelj Andy posalje branitelja RGa kuci.
Jos kao i fan Rogera, Rafa ce mu obasjati avatar.
Jos kao i fan Rogera, Rafa ce mu obasjati avatar.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
A i vas će Džumi išibat kad uđe u TOP 20.
Ja nekako imam osjećaj da Damir do kraja sezone ide u TOP 50. Eh, kako bi dobro došla neka titula poslije Wimbledona, mislim može i Wimbledon, nećemo se mi bunit. 
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- AnkleBreaker
- Kontakt:
Re: RE: Re: BiH Tenis
Kad bi sad osvojio ovaj challenger u Ceskoj bilo bi odlicno, to je odmah 125 bodova. Kasnije ce biti malo teze braniti bodove na hardu, cini mi se da ima braniti dvije challenger titule. Top 60 je realan cilj, a uz malo srece zasto ne medju 50 najboljih tenisera svijeta.Unofficialpage je napisao/la:A i vas će Džumi išibat kad uđe u TOP 20.Ja nekako imam osjećaj da Damir do kraja sezone ide u TOP 50. Eh, kako bi dobro došla neka titula poslije Wimbledona, mislim može i Wimbledon, nećemo se mi bunit.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Bilo bi odlično, doašo bi vlo blizu TOP 60, a i to bi bila prva titula u ovoj sezoni. Ima tu par igrača koji ga mogu pobjedit.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
thelightblue
- Kontakt:
Jedna stvar, u 3-5 godina kad ce biti najbolje vrijeme za Damia necemo vise gledati vecinu igraca koji su trenutno ispred njega u rankingu, onda kako znate da ovo sta Damir ima u svojoj igri (i sta ce imati uskoro) nece biti dovoljno za top20? Kad je u pitanju ranking U-25 Damir je trenutacno na 14. mjestu. Njegova velika prednost je da ova generacija 90-95 je definitivno jedna od najlosih u historiji, znaci bit ce lakse napraviti dobar rezultat, 100% necemo imati jednog igraca kao trenutno Djokovic (ili prije par godina Nadal, a ranje - Federer) koji dobija sve i ima 15,000 bodova u rankingu, skoro sam siguran da bit ce ovo vrijeme gdje na svakom velikom turniru cemo vidjeti drugog sampiona, razlike u rankingu bit cu male, jedan los/dobar turnir i mogucnost da iz 5. ispadas na 20. ili iz 30 ides u top10. Ova generacija igraca koji su rodjeni u 80. je po meni najbolja ikad, a sta je bilo prije Djokovica, Nadala, Murraya? Imalismo jednog Federera kojeg najveci protivnici su bili Hewitt, Roddick, Nalbandian, Safin...
molim vas... Era Samprasa, Aggasija i ostalih bila je predobra, onda smo imali ovaj katastrofalan period iz poceka 21. stoljeca, pa ponovo fenomenalna trenutacna era i na horizontu ponovo vidimo jednu losu eru, u kojoj svoje najbolje godine imati ce Damir.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Bravo. Napokon da se i s tobom složim. Odličan post.thelightblue je napisao/la:Jedna stvar, u 3-5 godina kad ce biti najbolje vrijeme za Damia necemo vise gledati vecinu igraca koji su trenutno ispred njega u rankingu, onda kako znate da ovo sta Damir ima u svojoj igri (i sta ce imati uskoro) nece biti dovoljno za top20? Kad je u pitanju ranking U-25 Damir je trenutacno na 14. mjestu. Njegova velika prednost je da ova generacija 90-95 je definitivno jedna od najlosih u historiji, znaci bit ce lakse napraviti dobar rezultat, 100% necemo imati jednog igraca kao trenutno Djokovic (ili prije par godina Nadal, a ranje - Federer) koji dobija sve i ima 15,000 bodova u rankingu, skoro sam siguran da bit ce ovo vrijeme gdje na svakom velikom turniru cemo vidjeti drugog sampiona, razlike u rankingu bit cu male, jedan los/dobar turnir i mogucnost da iz 5. ispadas na 20. ili iz 30 ides u top10. Ova generacija igraca koji su rodjeni u 80. je po meni najbolja ikad, a sta je bilo prije Djokovica, Nadala, Murraya? Imalismo jednog Federera kojeg najveci protivnici su bili Hewitt, Roddick, Nalbandian, Safin...molim vas... Era Samprasa, Aggasija i ostalih bila je predobra, onda smo imali ovaj katastrofalan period iz poceka 21. stoljeca, pa ponovo fenomenalna trenutacna era i na horizontu ponovo vidimo jednu losu eru, u kojoj svoje najbolje godine imati ce Damir.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ne kontam ti bas ovo? Sta je Nadal? Djokovic? Pa i Sampras je bio ukrstao reket sa Federerom. To ispade da su Nadal i Djokovic nekakvi juniori, a ne igraci koji grme u tridesete.thelightblue je napisao/la:Jedna stvar, u 3-5 godina kad ce biti najbolje vrijeme za Damia necemo vise gledati vecinu igraca koji su trenutno ispred njega u rankingu, onda kako znate da ovo sta Damir ima u svojoj igri (i sta ce imati uskoro) nece biti dovoljno za top20? Kad je u pitanju ranking U-25 Damir je trenutacno na 14. mjestu. Njegova velika prednost je da ova generacija 90-95 je definitivno jedna od najlosih u historiji, znaci bit ce lakse napraviti dobar rezultat, 100% necemo imati jednog igraca kao trenutno Djokovic (ili prije par godina Nadal, a ranje - Federer) koji dobija sve i ima 15,000 bodova u rankingu, skoro sam siguran da bit ce ovo vrijeme gdje na svakom velikom turniru cemo vidjeti drugog sampiona, razlike u rankingu bit cu male, jedan los/dobar turnir i mogucnost da iz 5. ispadas na 20. ili iz 30 ides u top10. Ova generacija igraca koji su rodjeni u 80. je po meni najbolja ikad, a sta je bilo prije Djokovica, Nadala, Murraya? Imalismo jednog Federera kojeg najveci protivnici su bili Hewitt, Roddick, Nalbandian, Safin...molim vas... Era Samprasa, Aggasija i ostalih bila je predobra, onda smo imali ovaj katastrofalan period iz poceka 21. stoljeca, pa ponovo fenomenalna trenutacna era i na horizontu ponovo vidimo jednu losu eru, u kojoj svoje najbolje godine imati ce Damir.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Damir je trenutno 14. na U-25, za 3-4 godine gdje ga ti vidis u primeu, koliko ce jos izrasti igraca koji su talentovaniji od Damira i uskociti ispred njega kao sto su sada Kyrgios, Borna, Thiem i mnogi drugi? 20, 30 koliko? Kada dodas da ce za 3-4 godine tu i dalje biti nekoliko ovih najboljih poput Djokovica, Nadala(?), Murraya, Raonica, Nishikorija koji ce sigurno biti u top10 i dalje, dobijes sliku da ce situacija biti manje vise ista. ATP lista je kao neka skupina beskonacnih celija, koje se konstantno regeneriraju kada se uniste, s toga ta prica da nece biti Federera, Berdycha, Ferrera i jos par likova koji su u top20 ti ne pije vodu.thelightblue je napisao/la:Jedna stvar, u 3-5 godina kad ce biti najbolje vrijeme za Damia necemo vise gledati vecinu igraca koji su trenutno ispred njega u rankingu, onda kako znate da ovo sta Damir ima u svojoj igri (i sta ce imati uskoro) nece biti dovoljno za top20? Kad je u pitanju ranking U-25 Damir je trenutacno na 14. mjestu. Njegova velika prednost je da ova generacija 90-95 je definitivno jedna od najlosih u historiji, znaci bit ce lakse napraviti dobar rezultat, 100% necemo imati jednog igraca kao trenutno Djokovic (ili prije par godina Nadal, a ranje - Federer) koji dobija sve i ima 15,000 bodova u rankingu, skoro sam siguran da bit ce ovo vrijeme gdje na svakom velikom turniru cemo vidjeti drugog sampiona, razlike u rankingu bit cu male, jedan los/dobar turnir i mogucnost da iz 5. ispadas na 20. ili iz 30 ides u top10. Ova generacija igraca koji su rodjeni u 80. je po meni najbolja ikad, a sta je bilo prije Djokovica, Nadala, Murraya? Imalismo jednog Federera kojeg najveci protivnici su bili Hewitt, Roddick, Nalbandian, Safin...molim vas... Era Samprasa, Aggasija i ostalih bila je predobra, onda smo imali ovaj katastrofalan period iz poceka 21. stoljeca, pa ponovo fenomenalna trenutacna era i na horizontu ponovo vidimo jednu losu eru, u kojoj svoje najbolje godine imati ce Damir.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Borna nije bolji od Damira.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
thelightblue
- Kontakt:
Povjest ukazuje da nece biti ih puno, nova generacija talentovanijih ce izrastiti kad Damir bit ce na kraju svoje kraijere. A kad ce biti u svojim najboljim godinama njegovi najveci protivnici ce biti ovo trio koje si spomenio - Kyrgios, Coric, Thiem, i mozda neki Fritz ili Khachanov ali oni svi su dosta ograniceni, potpuno druga grupa igraca nego npr "big four".bodi123 je napisao/la:Damir je trenutno 14. na U-25, za 3-4 godine gdje ga ti vidis u primeu, koliko ce jos izrasti igraca koji su talentovaniji od Damira i uskociti ispred njega kao sto su sada Kyrgios, Borna, Thiem i mnogi drugi? 20, 30 koliko? Kada dodas da ce za 3-4 godine tu i dalje biti nekoliko ovih najboljih poput Djokovica, Nadala(?), Murraya, Raonica, Nishikorija koji ce sigurno biti u top10 i dalje, dobijes sliku da ce situacija biti manje vise ista. ATP lista je kao neka skupina beskonacnih celija, koje se konstantno regeneriraju kada se uniste, s toga ta prica da nece biti Federera, Berdycha, Ferrera i jos par likova koji su u top20 ti ne pije vodu.
E jbg sad..Unofficialpage je napisao/la:Borna nije bolji od Damira.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA
Ama ne pricam ti ja o igracima koji ce zamjeniti big four, pricam ti o igracima koji ce biti u top20, tj. igracima koji ce Damiru otezavati taj vas ulazak u top20, takvih ce biti kao sto ih je i danas, druga je stvar sto ce biti manja razlika top3 u odnosu na ostalih top20, ali ce i dalje biti isti broj igraca koji su bolji od Damira, jer sadasnji top 20 u vidu Berdycha, Ferrera, Simona, Gasqueta, i ostalih starijih ce se samo zamjeniti nekim novim klincima poput Kyrgiosa, Borne, Zvereva, Rubleva i ostalih i opet tu nece biti mjesta za Damira jer su to sve vec sada ili ce za 3 4 godine biti daleko bolji igraci od Damira, kapiras? 
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 26 maj 2016, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.
Pa oni su već ubrojani u te ispred njegabodi123 je napisao/la: Damir je trenutno 14. na U-25, za 3-4 godine gdje ga ti vidis u primeu, koliko ce jos izrasti igraca koji su talentovaniji od Damira i uskociti ispred njega kao sto su sada Kyrgios, Borna, Thiem i mnogi drugi? 20, 30 koliko?
E jbg sadUnofficialpage je napisao/la:Borna nije bolji od Damira.
Sta ti nije jasno? I mislio sam da su vec ubrojani, naveo sam ih kao primjer igraca koji su ispred Damira a mladji su.Galion je napisao/la:Pa oni su već ubrojani u te ispred njegabodi123 je napisao/la: Damir je trenutno 14. na U-25, za 3-4 godine gdje ga ti vidis u primeu, koliko ce jos izrasti igraca koji su talentovaniji od Damira i uskociti ispred njega kao sto su sada Kyrgios, Borna, Thiem i mnogi drugi? 20, 30 koliko?![]()
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Borna je ograničen igrač, već su jednom igrali i Damir ga lagano 2-0 u setovima dobi. Slično obojica igraju, samo Borna manje varijacija ima. Borna se muči sa extra šljakerom Tomićem.UltraSA je napisao/la:E jbg sad..Unofficialpage je napisao/la:Borna nije bolji od Damira.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.