Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Nebitno šta je Felix, to ti trebaš sam da shvatiš...lumani je napisao/la:Objani mi ti sta je Felix?Zato sto pozdravi narod posle borbe , on se vodi kao veliki Bosanac?Ti mislis da ova djeca ne vole Bosnu,?Jedan igrac seria a lige,ne bih trebao dolaziti na druzenje,on treba da upise minAYAN je napisao/la:Kojoj djeci? Pa i Pjanić je bio dijete, ali je znao gdje mu je mjesto...lumani je napisao/la:Dzeko sere po djecia tamo ljubi nekog Felix Sturma koji promjeni ime i nastupa za njemacku
A to za Felixa je licemjerstvo i jedini cilj je provokacija...Tako ce nam i hlilovica oteti,**** njih treba visca igrati.
A kada su u pitanju Švicarci:
Obojicu je pozvao samo na po jednu utakmicu, evo već Hajrović nije dobio poziv... Dakle, syebat će ih do bola, a i neka će.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
Seferović u 22-oj godini igra Seriu B, ne vidim ja tu da je kalibar naše repke
4-IN-A-ROW
ne vezano za temu imam druga koji je tada boksovao za juniorsku rep u londonu 97 ili 98 sto tada veliki patriota felix nije boskovao za bih tada je izbjegavo bosnu i boksovao za njemacku i nije poznavo nase u londonu
pare nisu problem para NEMA
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Sturm je pravi bosanac. Pokazuje to dizanjem bosanske zastave.
Što se tiče ove situacije oko Džekinog tweata, razumijem ga. Al', isto tako razumijem i mladiće koji vagaju. Svako je sebi najpreči. O čemu mi ovdje uopće pričamo? Životni vijek fudbalera i nije tako dug i svi žele na vrijeme riješiti pitanje egzistencije. Preko reprezentacije je to još lakše. Što se tiče svih onih koji će i u budućnosti "izlevatiti" narodnu masu zbog sopstvenog dobra - razumijem ih. Da su oni nevinašcad - nisu, no nije niko. Jbt, znaš da u dijaspori postoji sijaset mladića našeg porijekla i ne pokušavaš uopće stupiti u kontakt s njima. Ne, već očekuješ da oni sami pokucaju na tvoja vrata, obučeni u tradicionalnu bosansku nošnju, otpjevaju "Bosnom behar probeharao" i da onda tek popričaš s njima.
Mi iz vlastitih grešaka ništa nismo naučili. Ne, ne mislim da je ovo Papetova greška (mada je i on mogao biti za nijansu drugačiji), već je riječ o totalnoj nebrizi za budućnost fudbala. No, to je nešto s čim smo se odveć naučili živjeti, tako da...
Pa jedan Pjanić (svi znamo koliko je on bitan za našu reprezentaciju) je "izmolio" naše papire zahvaljujući javljanju u CD. Heeej. Pjanić. Čovjek oko koga je mogao nastati rat na relaciji Francuska - Luxemburg.
I on sam je izjavio da želi igrati za našu reprezentaciju, ali da nema teorije dovijeka da čeka poziv u istu i sređivanje yebenih papira.
Istina, u mnogočemu se razlikuje slučaj Miralema Pjanića i "Švicaraca". Al', određeni ljudi u savezu + ministarstvo su i dalje na istim talasnim dužinama. Šute i čekaju. Jašta. Tako i treba.

Što se tiče ove situacije oko Džekinog tweata, razumijem ga. Al', isto tako razumijem i mladiće koji vagaju. Svako je sebi najpreči. O čemu mi ovdje uopće pričamo? Životni vijek fudbalera i nije tako dug i svi žele na vrijeme riješiti pitanje egzistencije. Preko reprezentacije je to još lakše. Što se tiče svih onih koji će i u budućnosti "izlevatiti" narodnu masu zbog sopstvenog dobra - razumijem ih. Da su oni nevinašcad - nisu, no nije niko. Jbt, znaš da u dijaspori postoji sijaset mladića našeg porijekla i ne pokušavaš uopće stupiti u kontakt s njima. Ne, već očekuješ da oni sami pokucaju na tvoja vrata, obučeni u tradicionalnu bosansku nošnju, otpjevaju "Bosnom behar probeharao" i da onda tek popričaš s njima.

Pa jedan Pjanić (svi znamo koliko je on bitan za našu reprezentaciju) je "izmolio" naše papire zahvaljujući javljanju u CD. Heeej. Pjanić. Čovjek oko koga je mogao nastati rat na relaciji Francuska - Luxemburg.

Istina, u mnogočemu se razlikuje slučaj Miralema Pjanića i "Švicaraca". Al', određeni ljudi u savezu + ministarstvo su i dalje na istim talasnim dužinama. Šute i čekaju. Jašta. Tako i treba.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Kad smo na temi Edin Dzeko poceli pisati o ovim "svicarcima" da i ja ubacim koju "pametnu".
Seferovic i Hajrovici takozvani svicarci imaju pravo na dvojno drzavljanstvo i posjeduju BH pasose i BH licne karte. Potrebno im je znaci samo sportsko drzavljanstvo zamjeniti a za to netrebaju ici u BiH i cekati u redu ko sto neki kazu. Isto tako netrebaju stajati u redu ni za produzenje BH dokumenata posto se u Svici radi u nasoj Ambasadi na termin. Znaci dodjes 1-2 minute i gotovo. Oni su znaci izabrali zemlju koju misli da je njihova i podrzajem Dzeku sto ih je "pljunuo" i neka je. Sa Dzekinom izjavom treba da se stavi tacka na ovu temu vezanu za "odbjegle sinove".
Dzeko je upravu i podrzajem ga u potpunosti. Samo treba malo glasnije da prenese ovu poruku. Da Kolasinac, Halilovic i ostali odbjegli sinovi shvate da se nemogu zajebavati sa svetim dresom plavo-bijele boje sa grbom zemlje Bosne i Hercegovine. I nikad za nikad netreba plakati za ovim sto se poseru na svoje rijeci. Marko Marin je odma rekao necu da igram za BiH i dovidjenja. Nema laganja javnosti..
Nismo plakali za klasom kakva je Ibrahimovic pa nas evo svake godine sve jaci i jaci.
Seferovic i Hajrovici takozvani svicarci imaju pravo na dvojno drzavljanstvo i posjeduju BH pasose i BH licne karte. Potrebno im je znaci samo sportsko drzavljanstvo zamjeniti a za to netrebaju ici u BiH i cekati u redu ko sto neki kazu. Isto tako netrebaju stajati u redu ni za produzenje BH dokumenata posto se u Svici radi u nasoj Ambasadi na termin. Znaci dodjes 1-2 minute i gotovo. Oni su znaci izabrali zemlju koju misli da je njihova i podrzajem Dzeku sto ih je "pljunuo" i neka je. Sa Dzekinom izjavom treba da se stavi tacka na ovu temu vezanu za "odbjegle sinove".
Dzeko je upravu i podrzajem ga u potpunosti. Samo treba malo glasnije da prenese ovu poruku. Da Kolasinac, Halilovic i ostali odbjegli sinovi shvate da se nemogu zajebavati sa svetim dresom plavo-bijele boje sa grbom zemlje Bosne i Hercegovine. I nikad za nikad netreba plakati za ovim sto se poseru na svoje rijeci. Marko Marin je odma rekao necu da igram za BiH i dovidjenja. Nema laganja javnosti..
Nismo plakali za klasom kakva je Ibrahimovic pa nas evo svake godine sve jaci i jaci.
@Monolog
Grijesis drug. Tadasnjem rukovodstvu saveza na celu sa Usanovicem nije ni bilo u interesu da jedan Pjanic, jedan Ibrahimovic, Rahimic u najboljim godinama,... igraju za reprezentaciju BiH. Tada je bio cilj da sin Milana Jelica igra za reprezentaciju ispred Dzeke i Ibisevica i da nosi kapitensku traku, bio je cilj da sto vise zaradis na promociju fudbalera,..
Pa i svi znamo, nema potrebe crtati, da je tadasnja reprezentacija bilo "modna pista" za prodaju igraca. Cast izuzetcima ali..
Dosta je bilo laganja i od strane ovih svicaraca i Kolasinca. "Doci ce mo pjese na poziv u reprezentaciju" i kad dobijes poziv, pa makar to bio i poziv za u posjetu, ostanes "gluh".
Sadasnje i tadasnje rukovodstvo se nemogu porediti ni u cemu..
Grijesis drug. Tadasnjem rukovodstvu saveza na celu sa Usanovicem nije ni bilo u interesu da jedan Pjanic, jedan Ibrahimovic, Rahimic u najboljim godinama,... igraju za reprezentaciju BiH. Tada je bio cilj da sin Milana Jelica igra za reprezentaciju ispred Dzeke i Ibisevica i da nosi kapitensku traku, bio je cilj da sto vise zaradis na promociju fudbalera,..
Pa i svi znamo, nema potrebe crtati, da je tadasnja reprezentacija bilo "modna pista" za prodaju igraca. Cast izuzetcima ali..
Dosta je bilo laganja i od strane ovih svicaraca i Kolasinca. "Doci ce mo pjese na poziv u reprezentaciju" i kad dobijes poziv, pa makar to bio i poziv za u posjetu, ostanes "gluh".
Sadasnje i tadasnje rukovodstvo se nemogu porediti ni u cemu..
Famozni papiri su lični dokumenti, znači ne može ih ni Sušić ni niko od nas "ganjati" u ime njih. Imaš menadžera koji ti može uraditi najvećio dio administrativnog posla. E kad to završiš, možeš reći, Sušić me nije zvao a ja sam imao želju da igram za BiH. Smiješan je razlog izbora neke druge reprezentacije zbog rješavanja egzistencije. Ne rade u supermarketu na kasi pa da kažu, ako igram za BiH imaću 300 KM a za Švicarsku 3000 KM. Cilj je skrenuti pažnju na sebe jer očigledno, da se nije desila ova saga, niko ne bi ni čuo za njih. Na kraju krajeva, čime su to oni zaslužili da im posvetimo toliku pažnju? Svojom igrom sigurno ne. Kod nas je u fudbalu, kao i u svim drugim aspektima života prisutan sindrom, ako je iz Evrope, mora da valja. Čim se čuje za nekog u 2. belgijskoj ligi, odmah se diže uzbuna, daj ga u repku.
A podrška za Džeku. Nema tu šta da se moli bilo ko. Kad su Castle, Zack ili Domercant mogli bez moljakanja da ginu za dres repke, a nemaju nikakve veze s BiH, mogu i tamo neki umišljeni fudbalerčići.
A podrška za Džeku. Nema tu šta da se moli bilo ko. Kad su Castle, Zack ili Domercant mogli bez moljakanja da ginu za dres repke, a nemaju nikakve veze s BiH, mogu i tamo neki umišljeni fudbalerčići.
- Principatus
- Kontakt:
U 20 godini. Igrac Florenze do 2015, posudjen. E sad gdje su bili Ibisevic i Dzeko u njegovim godinama, a gdje su sada. Toliko o kalibru.emir_ je napisao/la:Seferović u 22-oj godini igra Seriu B, ne vidim ja tu da je kalibar naše repke
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Pretjerujes.Principatus je napisao/la:U 20 godini. Igrac Florenze do 2015, posudjen. E sad gdje su bili Ibisevic i Dzeko u njegovim godinama, a gdje su sada. Toliko o kalibru.emir_ je napisao/la:Seferović u 22-oj godini igra Seriu B, ne vidim ja tu da je kalibar naše repke
Ne treba nikoga moliti,barem tako imamo misljenje mi ovdje u Bosni.
1946
- Principatus
- Kontakt:
Postavio sam informacije protiv dezinformacije.
I to je pretjerivanje, jer i to se misljenje ima u Bosni? Bolje laz nego istina?
I to je pretjerivanje, jer i to se misljenje ima u Bosni? Bolje laz nego istina?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
DZEKO RESPECT!!!
Najveci patriota u BH repki poslije Barbareza..steta sto su nasi gastarbajteri p*** u dushi. Volim Bosnu i navijat cu za nju pa makar igrali ovi nasi iz Bh balvan lige,sve dok srcem igraju za BiH!!!
Najveci patriota u BH repki poslije Barbareza..steta sto su nasi gastarbajteri p*** u dushi. Volim Bosnu i navijat cu za nju pa makar igrali ovi nasi iz Bh balvan lige,sve dok srcem igraju za BiH!!!
Ajde sta se dize tolika buka oko ove dvojice....koda smo izgubili ne znam ti koga a ne neke rezerve u rezervama.....i sta pametujete ko oni su sebi najpreci .....preksinoc sam gledo emisju na hayatu u kojoj Vedo Ibisevic bas objasnjava takvu situaciju....znaci dobio je poziv u usto vrijeme i od Amerike i Nas.....i naravno da nije ni sec dvoumio se za koga ce igrat jel jer je od uvjek znao da ce to samo biti BIh ......tako da ko **** ovu dvojicu supaka i ne znam sto im se daje toliki medijski prostor
Nema potrebe da se sada provjerava nečiji patriotizam, al u intervjuu za neku američku sportsku stranicu koja je radila kolumnu o igračima koje je SAD izgubila, i ti igrači zaista nešto vrijede sada, stupili su u kontakt sa Ibiševićem koji je rekao da ga se nije kontaktiralo niti jednom od strane američkog nogometnog Saveza, i da je jedino kontaktiran od strane našega Saveza.
Da smo načisto sa tim.
Da smo načisto sa tim.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Tako je. Predlažem da kupimo mobilni uređaj za skeniranje otisaka i slikanje. Pošaljemo to u Švicu zajedno sa 2 službenika CIPS-a. Pa neka raja izvadi pasoš o našem trošku - porezat ćemo se po 50-100 KM, ipak su megatalenti u pitanjuMartex je napisao/la:Pa sta sad trebaju momci doci iz Svicarske i stojati u redu za pasos? Lakse Zack Wright dobije pasos nego oni, a Zack i ostali sigurno nisu stojali u redu za pasosSta ce likovi dolaziti na sastanak dijaspore kad ima poziv drzave koja mu je dala sve?

A vidi ovo: mnogima BiH nije ništa dala: školovanje plaćamo, zdravstvo plaćamo, nemamo posla, nemamo stana-kuće,,auto .. i opet ta BiH hoće da igramo za nju, bezobrazluk!
zizu1991 je napisao/la:Nema potrebe da se sada provjerava nečiji patriotizam, al u intervjuu za neku američku sportsku stranicu koja je radila kolumnu o igračima koje je SAD izgubila, i ti igrači zaista nešto vrijede sada, stupili su u kontakt sa Ibiševićem koji je rekao da ga se nije kontaktiralo niti jednom od strane američkog nogometnog Saveza, i da je jedino kontaktiran od strane našega Saveza.
Da smo načisto sa tim.
Pogledaj njegov interviju od neku noc....ako on laze onda i ja lazem.....znaci ovako je reko: kontaktiro me je moj bivsi trener s koledja koji je u tom trenutku postao pomocnik trenera amerike....i reko mi je da me imaju namjeru pozvati za sljedecu prijateljsku utakmicu....a ja sam mu odg da sam vec odlucio o tome za koga cu igrat...sta lupeTas kake kolumne

Ev ti sine pa pogledaj sta kaze 13:40
" onclick="window.open(this.href);return false;
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Vedo je igrao u tuzlanskom Zmaju, igrao je za kadetsku reprezentaciju, a igrao je i za U-21 naše zemlje. Ne znam po kojem osnovu se priče i (mogući) reprezentativni putevi Hajrovića i Seferovića poklapaju sa Vedinim. 

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Poklapaju se s tim da je mogao igrati za drugu zemlju....et s cimMonolog je napisao/la:Vedo je igrao u tuzlanskom Zmaju, igrao je za kadetsku reprezentaciju, a igrao je i za U-21 naše zemlje. Ne znam po kojem osnovu se priče i (mogući) reprezentativni putevi Hajrovića i Seferovića poklapaju sa Vedinim.
Po meni velike zasluge za to sto Ibsevic nosi grb BiH ima i Vahid Halilhozic!jelle je napisao/la:Poklapaju se s tim da je mogao igrati za drugu zemlju....et s cimMonolog je napisao/la:Vedo je igrao u tuzlanskom Zmaju, igrao je za kadetsku reprezentaciju, a igrao je i za U-21 naše zemlje. Ne znam po kojem osnovu se priče i (mogući) reprezentativni putevi Hajrovića i Seferovića poklapaju sa Vedinim.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Seferovic i Hajrovic su imali ponudu samo jedne zemlje.jelle je napisao/la:Poklapaju se s tim da je mogao igrati za drugu zemlju....et s cimMonolog je napisao/la:Vedo je igrao u tuzlanskom Zmaju, igrao je za kadetsku reprezentaciju, a igrao je i za U-21 naše zemlje. Ne znam po kojem osnovu se priče i (mogući) reprezentativni putevi Hajrovića i Seferovića poklapaju sa Vedinim.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Trenutno korisnika/ca: Beduin, izdzezveubrazil i 44 gosta.