Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
- VolimLiverpool
- Kontakt:
Re: FC Manchester United
Teško da Chelsea može izgubit dvije utakmice zaredom,ali svakako da je i bod Unitedu uspjeh u nedjelju.
You'll never walk alone.
@MoR
Vezni red ne čini jedan igrač,to što je Tom odigrao dobru partiju,sad bi kao trebalo zasjeniti loše izdanje Fletchera ? Misliš da bi mi primili ovoliko golova ove sezone,da imamo nekog super razbijača? Kad bi imali razbijača koji bi presjecao i oduzimao lopte,ovaj čemer od odbrane bi se nalazio u mnogo manje iskušenja,a vidjeli smo kako se završava kad se oslanjamo na odbranu ove sezone.
Vezni red ne čini jedan igrač,to što je Tom odigrao dobru partiju,sad bi kao trebalo zasjeniti loše izdanje Fletchera ? Misliš da bi mi primili ovoliko golova ove sezone,da imamo nekog super razbijača? Kad bi imali razbijača koji bi presjecao i oduzimao lopte,ovaj čemer od odbrane bi se nalazio u mnogo manje iskušenja,a vidjeli smo kako se završava kad se oslanjamo na odbranu ove sezone.
Diskutabilno moj Castielbraco je napisao/la: Vezni red ne čini jedan igrač,to što je Tom odigrao dobru partiju,sad bi kao trebalo zasjeniti loše izdanje Fletchera ? Misliš da bi mi primili ovoliko golova ove sezone,da imamo nekog super razbijača? Kad bi imali razbijača koji bi presjecao i oduzimao lopte,ovaj čemer od odbrane bi se nalazio u mnogo manje iskušenja,a vidjeli smo kako se završava kad se oslanjamo na odbranu ove sezone.

Ne treba nama Tiote recimo, ne treba nam igrac koji ce kidati protivnicke napade samo da skine teret sa odbrane, nama treba jedan extra-kvalitetan stoper jednostavno + centralni vezni uz mozda jos jednog veznjaka ali onoga koji zna igrati pas igru, ni slucajno nekog Tiotea (nesto mi se mota po glavi pa samo po njemu opleo, halalite "Svrake", ne ciljam). Neke golove smo primali kao plod lose srece tipa oba protiv Stokea a neke zbog sporosti/tromosti/nazovikakohoces "drugog" stopera Uniteda, Ferdinanda. Evans je i vise nego dobar ali drugi stoper Uniteda je bruka, supljina jednostavno. Vidic se vise nikada nece vratiti, to je mislim i djeci jasno, Jones i Small takodjer imaju dosta problema sa povredama a Ferdinand je odigrao svoje + povrede i njega ubijaju. Dodaj tome Evru koji je takodjer pao dramaticno u formi u odnosu na prethodne sezone i imas jasnu sliku sta nama fali u ekipi.
Cekali smo godinama da pocnemo sa remontom veznog reda, iskreno se nadam da smo poceli. Ako jesno, u najgori moguci trenutak. Sve se bojim da cemo trebati "renoviranje" odbrane takodjer. Jednostavno nakon stoperskog para Rio-Vida (za mnoge najboljeg na svijetu u "njihovo" vrijeme) mi smo spali na ispodprosjecnu odbranu kojoj srednje ekipe bez problema zabiju 2 gola. Sta ocekivati pobogu onda protiv najboljih, najjacih i najuigranijih? Strah me i da pomislim na nedjelju...
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
O Supernatural prijatelju.
Slažem se da je najgori mogući trenutak jer trebamo istovremeno obaviti renoviranje i srednjeg i defanzivnog djela ekipe,a za to je potreban novac koji sumnjam da ćemo uložiti u velikim količinama.Dolazi pitanje kako onda dovesti 2-3 kvalitetna igrača za malo novca? Teško.Možda koji talent tipa Alen Halilović koji ima predispozicije da postane kvalitetan igrač,ali to nam trenutno ne treba.Nama treba jedan zreo igrač tipa Moutinho koji dobro igra i u defanzivi i ofanzivi,to je ujedno i taj pas igrač kojeg ti spominješ.Trenutno ne vidim drugo rješenje.Ali lijepo bi nam došao protiv Čelzija onaj stari Fletcher,koji bi pojeo Matu,Hazarda i ostalu kompaniju,a sad protiv plavaca nek nam je Bog na pomoći jer nijedan igrač u našem timu nije kvalitetan da zaustavi Matu,Oscara i Hazarda.

Slažem se da je najgori mogući trenutak jer trebamo istovremeno obaviti renoviranje i srednjeg i defanzivnog djela ekipe,a za to je potreban novac koji sumnjam da ćemo uložiti u velikim količinama.Dolazi pitanje kako onda dovesti 2-3 kvalitetna igrača za malo novca? Teško.Možda koji talent tipa Alen Halilović koji ima predispozicije da postane kvalitetan igrač,ali to nam trenutno ne treba.Nama treba jedan zreo igrač tipa Moutinho koji dobro igra i u defanzivi i ofanzivi,to je ujedno i taj pas igrač kojeg ti spominješ.Trenutno ne vidim drugo rješenje.Ali lijepo bi nam došao protiv Čelzija onaj stari Fletcher,koji bi pojeo Matu,Hazarda i ostalu kompaniju,a sad protiv plavaca nek nam je Bog na pomoći jer nijedan igrač u našem timu nije kvalitetan da zaustavi Matu,Oscara i Hazarda.
Vidi Rooneya rasiste sto je zapeo za Tiotea.
Ova odbrana se mora popravit, sad je li to rijesenje Tiote, novi stoper, ili samo da svi ozdrave, ne znam. Ali ovako cemo vrlo tesko moc protiv ozbiljnih ekipa. Pa po svakoj utakmici moramo dat 3 gola da bi dosli do pobjede. Sreca pa imamo hrpu fantasticnih igraca u napadu. Nevjerovatno kako je se dobro RVP uklopio. I Cleverley pruza sve bolje partije. Samo mislim da je Anderson zasluzio malo vecu minutazu, jer bio je dobar kad je god ulazio ove sezone.

Ova odbrana se mora popravit, sad je li to rijesenje Tiote, novi stoper, ili samo da svi ozdrave, ne znam. Ali ovako cemo vrlo tesko moc protiv ozbiljnih ekipa. Pa po svakoj utakmici moramo dat 3 gola da bi dosli do pobjede. Sreca pa imamo hrpu fantasticnih igraca u napadu. Nevjerovatno kako je se dobro RVP uklopio. I Cleverley pruza sve bolje partije. Samo mislim da je Anderson zasluzio malo vecu minutazu, jer bio je dobar kad je god ulazio ove sezone.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Propustili smo Modrica, Cabaye i Moutinho bi mozda bili dobitna kombinacija sa Carrickom u sredini, Ne treba ti razbijac ako znas drzati loptu, ta 3 igraca bi je znala drzati sigurno pa ako treba i 50 milki iskrcati na njih. Odbrana ostaje problem a nama treba instant rjesenje, igrac koji bi po dolasku unio stabilnost, tu smo propustili jos jedan voz kada je fenomenalni Vertonghen zavrsio u Tottenhamu, jedan takav nam fali. Mozda pokusati dovesti Papadopoulosa. Povezivani smo bili, ako se dobro sjecam, i sa Hangelandom a spominjao se i potencijalni povratak Shawcrossa tamo gdje pripada ali bi zadnji dvojac, ko god, bilo veliko kockanje. Ne znam stvarno, ima dosta veznjaka koji bi nam mogli dobro doci ali problem u odbrani je najbolje prepustiti SAF-u, tu je nekako uvijek znao izabrati.braco je napisao/la:O Supernatural prijatelju.![]()
Sto se tice nedjelje ja sam siguran da cemo primiti najmanje 2 gola, tesko mi je da zamislim nasu odbranu da cijelih 90 minuta odolijeva onakvom napadackom potencijalu koji ima Chelsea. Kao sto sam nedavno rekao, bod kao kuca vrijedan.
@Cartman
Znao sam da ce me neko nalijepiti za rasizam.

Sto se Andersona tice definitivno je zasluzio mjesto ispred Fletchera u mecevima kao sto je vecerasnji bio. Jos ne mogu da shvatim sta je SAF pokusao izvesti sa ovakvom postavkom, hrpa veznjaka i sve na silu kroz sredinu, u ovakvoj formaciji jedno krilo je "moranje". Igrac koji ce brzinom probiti odbranu, ne ponovilo se ovo veceras.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
- waynerooney
- Kontakt:
Za one koje nisu gledali sinocnju utakmicu, evo golova:
[youtube][/youtube]
A sto se tice pojacanja, mislim da bi prvo trebali dovesti nekog kvalitetnog veznjaka, pa tek onda krenuti na pozicije u odbrani gdje treba dosta poraditi. Mislim da ce se ovo sve dovrsiti na zimskom ili ljetnom prelaznom roku..
[youtube][/youtube]
A sto se tice pojacanja, mislim da bi prvo trebali dovesti nekog kvalitetnog veznjaka, pa tek onda krenuti na pozicije u odbrani gdje treba dosta poraditi. Mislim da ce se ovo sve dovrsiti na zimskom ili ljetnom prelaznom roku..
-
- Kontakt:
SIR ALEX FERGUSON, menadžer Manchester Uniteda, na slatkim je mukama što se tiče napadača. U svojoj momčadi ima izvanserijske golgetere poput Waynea Rooneya, Robina van Persieja, Dannyja Welbecka i Chicharita.
Upravo je posljednji natjerao Fergusona na razmišljanje budući da je s dva gola donio tri boda Unitedu protiv Brage.
"Chicharito je s toliko entuzijazma ušao u utakmicu. Fantastičan je i na treninzima. Moram reći da me natjerao na razmišljanje. Dao mi je razmišljati o njemu, Robinu van Persieju, Wayneu Rooneyju i Dannyju Welbecku. Iskreno, ne znam što da radim sa svima njima", rekao je Sir Alex nakon utakmice Lige prvaka u kojoj je njegova momčad 8. put u 12. utakmici ove sezone primila prvi pogodak.
"To je priča naše sezone. Krenemo loše, primimo rano gol i onda lovimo zaostatak. Rija Ferdinanda sam ostavio na klupi jer u njegovim godinama nije lako igrati svaka tri dana, a u nedjelju nas čeka velika utakmica protiv Chelseaja, pa u sljedeću srijedu opet Chelsea, pa u subotu Arsenal."
Ferguson ima velike probleme u obrani jer je ne može računati na ozlijeđene Vidića, Jonesa i Smallinga.
Upravo je posljednji natjerao Fergusona na razmišljanje budući da je s dva gola donio tri boda Unitedu protiv Brage.
"Chicharito je s toliko entuzijazma ušao u utakmicu. Fantastičan je i na treninzima. Moram reći da me natjerao na razmišljanje. Dao mi je razmišljati o njemu, Robinu van Persieju, Wayneu Rooneyju i Dannyju Welbecku. Iskreno, ne znam što da radim sa svima njima", rekao je Sir Alex nakon utakmice Lige prvaka u kojoj je njegova momčad 8. put u 12. utakmici ove sezone primila prvi pogodak.
"To je priča naše sezone. Krenemo loše, primimo rano gol i onda lovimo zaostatak. Rija Ferdinanda sam ostavio na klupi jer u njegovim godinama nije lako igrati svaka tri dana, a u nedjelju nas čeka velika utakmica protiv Chelseaja, pa u sljedeću srijedu opet Chelsea, pa u subotu Arsenal."
Ferguson ima velike probleme u obrani jer je ne može računati na ozlijeđene Vidića, Jonesa i Smallinga.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
- Kontakt:
E baš kad krene onda kreneLennon je napisao/la:ˇShinji OUT, mjesec dana.
http://www.manutd.com/en/News-And-Featu ... braga.aspx
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Jbt, na osam od dvanaest utakmica je United ganjao rezultat.
Odbrana u koju su se kleli postaje najslabija karika ove ekipe. Doduše, nije ni veza (posebno u defanzivi) nešto s čim se SAF može pohvaliti. Ako je za utjehu, onda teško da United može biti slabiji u defanzivi.
Ove SAF-ove izjave kako je taj i taj skup bi mogle značiti da će upravo taj igrač doći.
Nije prvi put da se Škot pravi Englez.
U svakom slučaju, biće zanimljiv nedjeljni sraz sa Chelseajem. Jedni će se željeti iskupiti za ništavilo kontra Shakhtara, drugi će gledati da ne izgube i ostanu u trci za titulom, a sve će to vrebati City i syebati koncepciju.

Odbrana u koju su se kleli postaje najslabija karika ove ekipe. Doduše, nije ni veza (posebno u defanzivi) nešto s čim se SAF može pohvaliti. Ako je za utjehu, onda teško da United može biti slabiji u defanzivi.
Ove SAF-ove izjave kako je taj i taj skup bi mogle značiti da će upravo taj igrač doći.

U svakom slučaju, biće zanimljiv nedjeljni sraz sa Chelseajem. Jedni će se željeti iskupiti za ništavilo kontra Shakhtara, drugi će gledati da ne izgube i ostanu u trci za titulom, a sve će to vrebati City i syebati koncepciju.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ma spekulisati o pojacanjima je postalo suvisno.Treba nam 3-4 igraca,ali znamo kako ce se zavrsiti sve to,pa nebi da ulazim u tu pricu.Mislim da ce nas mozda Nani napustiti.
Protiv chelsea nebi imao nista protiv sastava Clev-Scholes-Anderson-Valencia i naravno Rooney i RVP.Odbrana je veliki problem,i prejeftino primaju golove.Svak se na svakog oslanja.Jel mi se cini ili je Evans posao igrati.Ostro sam ga kritikovo,ali izgleda da je napokon poceo oduzivat SAFovo povjerenje.
Protiv chelsea nebi imao nista protiv sastava Clev-Scholes-Anderson-Valencia i naravno Rooney i RVP.Odbrana je veliki problem,i prejeftino primaju golove.Svak se na svakog oslanja.Jel mi se cini ili je Evans posao igrati.Ostro sam ga kritikovo,ali izgleda da je napokon poceo oduzivat SAFovo povjerenje.
“Nogomet je moj život, moja strast. Teško mi je nogomet doživljavati kao posao, ne vidim ga tako i nikada neću reći da se bavim nogometom.” Thierry Henry
Samo je jedan MANCHESTER UNITED...GGMU
Samo je jedan MANCHESTER UNITED...GGMU
-
- Kontakt:
Sretan rođendan Wayneu Rooneyu.
Dao ti još 200 golova za United najmanje
Dao ti još 200 golova za United najmanje
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Steta za Shinjia,mada ono sto pise mjesec dana da je out su samo spekulacije,jer nigdje ne pise da je Ferguson to rekao,a dok on ne kaze,ne vjerujem novinarima.
Cleverley je odigrao dobru partiju sinoc,ali njegova druga polovica,Fletcher je zakazao..Vjerovatno ce Scholes i Carrick poceti protiv Chelsea kao sto sam predpostavljao.
Buttner takodjer odigrao dosta solidno.
Chicharito najbolji bio.
Nadam se da ce Fergie izvesti standardnu formaciju 442 ili 4231 protiv Chelsea,da nece vise ovih dijamanata biti,barem ne sa ovakvom postavom.
Cleverley je odigrao dobru partiju sinoc,ali njegova druga polovica,Fletcher je zakazao..Vjerovatno ce Scholes i Carrick poceti protiv Chelsea kao sto sam predpostavljao.
Buttner takodjer odigrao dosta solidno.
Chicharito najbolji bio.
Nadam se da ce Fergie izvesti standardnu formaciju 442 ili 4231 protiv Chelsea,da nece vise ovih dijamanata biti,barem ne sa ovakvom postavom.

- EmirSioux89
- Kontakt:
- waynerooney
- Kontakt:
Sretan rodjendan Rooney! 
Usput, evo kako stoji nasa grupa:

Mislim da smo jucerasnjom pobjedom otkljucali vrata, u narednom kolu ocekujem da prodjemo kroz njih a mozda vec tad i da ih zakljucamo.

Usput, evo kako stoji nasa grupa:

Mislim da smo jucerasnjom pobjedom otkljucali vrata, u narednom kolu ocekujem da prodjemo kroz njih a mozda vec tad i da ih zakljucamo.
- Thunderstruck
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."
- waynerooney
- Kontakt:
http://sportsport.ba/blabla/ognjen-vran ... teda/90424" onclick="window.open(this.href);return false;
Zanimljivo...
AJMO VECERAS SVIM SRCEM UZ AJAX!
Zanimljivo...

Vala mi nije drago što je Ajax pobjedio,sad će se City okrenut prvenstvu,tako da će sad biti još yebenije vratiti titulu.waynerooney je napisao/la:http://sportsport.ba/blabla/ognjen-vran ... teda/90424
Zanimljivo...![]()
- BluesForever
- Kontakt:
Mislim da si u pravu,jer sada ce sve napore uciniti da odbrane titulu,jer njima je mnogo lakse kada igraju takmicenje manje nego nama Chelsea-United.braco je napisao/la:Vala mi nije drago što je Ajax pobjedio,sad će se City okrenut prvenstvu,tako da će sad biti još yebenije vratiti titulu.waynerooney je napisao/la:http://sportsport.ba/blabla/ognjen-vran ... teda/90424
Zanimljivo...![]()

Champions League Winners 2012
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.