FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

tuzlak1987
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 nov 2024, 10:42

Ko ce znati sta je

1. Mozda su stvarno toliko losi da jednostavno i pored svog truda ne mogu osvajati bodove.
2. Mozda i nisu toliko losi ali im primanja nisu redovna pa ne zele da se pretjerano trude. (Iako oni sada imaju mehanizam da im se sve to isplati kad tad).
3. Mozda su neki upleteni u mutne radnje pa prave namjerno neke propuste na terenu.
4. Mozda i nisu toliko losi ali im nema ko usaditi u glavu da je to sve do psihe i da mogu igrati sa svima.

Do jucer sam mislio da je mozda 2 3 ili 4 ali sada mislim da je ipak ovo 1. da jednostavno ne znaju i da ih treba u januaru rastjerati.

Ipak u oktobru nije isto dovoditi nekog kao u junu ili januaru. U oktobru i imas samo one sto su van forme i sto nisu negdje prosli pripreme.

A kola su krenula niz brdo od prve utakmice i tu se nije psiholoski nista uradilo da se ekipa digne ili se jednostavno ne moze uraditi jer su losi.
Sada kada se pogleda tabela, nema smisla nista ni pokusavati ali eto mozda je Azmir lucidan kao i uvijek pa nesto drugo ima u planu. Ali opet mora se ovo sve rastjerati jer u glavi su oni gubitnici sada i treba neka nova prica.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 03 nov 2024, 11:09

Nastaviti sa praksom neisplacivanja plata, marke nikad ne dobili. Isplatiti ce sve na kraju sezone svakako.
Oni idu vec u januaru, spremili su kofere, a nama ostaju ove bruke i sramote zapisane u historiji kluba.
Sve vam ****!
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 nov 2024, 11:11

Stvarno mi je zao narednih klubova u kojima ovi invalidi budu igrali (ako ikakav klub i nadju). Nek je Bog na pomoci tim klubovima.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 03 nov 2024, 11:41

Fino je Nalić sinoć objasnio gdje je problem, a to je roster od 35 igrača. Ko ih je doveo, zašto i pod kojim uslovima?
Ono što očekujem je da se izađe sa tim informacijama, ispašćemo u drugu ligu nije problem, ugasi klub i to nije probl ali pustiti odgovorne za ovu agoniju da se izvuku e to jeste problem.
Obzirom da ovdje ima i stranaca igrača vjerujem da posla ima i za SIPAu.
Tuzla je divljina, raj za ove mešetare koji su u crno zavili stoljetni klub, oštetili gradski budžet u bogalah zna kojem iznosu i da se inspekcija pojavi samo na biletarnici da se pokupe pare od prodatih ulaznica?! De nemojmejebat

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 03 nov 2024, 12:38

costacurta08 je napisao/la:
03 nov 2024, 11:41
Fino je Nalić sinoć objasnio gdje je problem, a to je roster od 35 igrača. Ko ih je doveo, zašto i pod kojim uslovima?
Ono što očekujem je da se izađe sa tim informacijama, ispašćemo u drugu ligu nije problem, ugasi klub i to nije probl ali pustiti odgovorne za ovu agoniju da se izvuku e to jeste problem.
Obzirom da ovdje ima i stranaca igrača vjerujem da posla ima i za SIPAu.
Tuzla je divljina, raj za ove mešetare koji su u crno zavili stoljetni klub, oštetili gradski budžet u bogalah zna kojem iznosu i da se inspekcija pojavi samo na biletarnici da se pokupe pare od prodatih ulaznica?! De nemojmejebat
Nalić je trebao sinoć dati ostavku umjesto šuplje priče, znao je gdje dolazi i s čime raspolaže.
Drugo gdje su Šero, Hrvanović, Talison, Jovašević, Japanac koje je Nalić doveo za ovu sezonu, zašto ne igraju?
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 nov 2024, 12:43

Jos uvijek nikakvog oglasavanja u vezi ovih nedavnih sramota :bow:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Power10
Kontakt:

Post Postao/la Power10 » 03 nov 2024, 12:50

Ovdje ima više krivaca, ali najviše je kriva gradska vlast koja je najveći sponzor kluba. Gurajući svoje anonimuse i podobne stranačke igrače u upravu i skupštinu, koja nije podnosila izvještaje o utrošku sredstava, a to redovno prolazilo bez sankcija, sada imamo ovo. Oni koji su se pokazali poslušni, dobijali su direktorska i ostala mjesta u javim preduzećima. Od strane Federacije nikada nismo ni bili posmatrani kao ozbiljan klub, jer se politički guralo Sarajevo i Mostar, i to isključivo jer je HDZ napravio respektabilan Zrinjski. SDP vlast je u dva, tri navrata vodila državu, i to se pokazalo gotovo isto katastrofalno kao SDA, upravo iz razloga nepostojanja sankcija i pozicija podobnih. Sada opet imamo Vedrana Lakića u federalnoj vladi, Imamovića u državnom parlaentu, a Tuzla nije ni na mapi novih puteva, sporta, obrazovanja.... Gospodin kružni tok je dobio breme Panonice, pa sada hoće da ga ljudi pamte po kružnim tokovima, jer je to lakše uraditi, nego srediti pitanje javnog prevoza, zapuštenih mjesnih zajednica, sporta itd. Da su najbolji, treba ih svako malo mijenjati. Kako su jedni uništili državu, tako drugi uništavaju grad. Recept je isti, samo imaju drugačiju boju. Ali, eto,, bitno je da neće niko zatrpati Panonicu, i da Tuzla ne padne.
Nama neće biti bolje dok ne shvatimo da uspjeh ne donosi čaršija, ranija slava, tradicija...nego znanje, ulaganje i plan. Uostalom nema više ni klubova Catania, Willem II, Unirea, u košarci nema Kindera, Montepasci, u rukometu Ciudad Real, a svi su igrali evropska takmičenja, a često ih i osvajali. Samo kod nas neka nostalgija i tradicija, kako bi se uzele pare.
Samo je Sloboda iz Tuzle

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 03 nov 2024, 13:19

A kao svi iznenađeni. Odjednom je priča nisu platili dug Suljiću a zaboravljaa se da je to dug prema Davudu. Koji je postojao i kad je Azmir prvi put bio. Šta je poruka? Potpisat ćemo što god želite pa ćemo vas posle pokušati izvarati. Kad su izvarali Bekića sa potpisom za onu alternativnu Slobodu nije se kmečalo. Kad je Azmir pričao o zlatnim kašikama raja je svršavala. I naravo zaboravila na probleme. Čiji je zatvoreni restoran unutar restorana u kojem smo pojeli barem jednom ćevape. Niko nije prikaza okvir poslovanja. Koliko treba za sezonu i ko će to platiti. Svi hoće pečat i mogućnost da se zadužuju. Posle će ići priča nismo mi to su oni drugi. Gdje su Isić, Dzafić, Bojo? Imaju li oni ugovore? Kakve? Sa kim? Zašto ne igraju? Za prošle znamo. Nije to ništa nepoznato. Zato su došli novi. Koja je razlika? Ako ste nešto potpisali platite. Niste zadovoljni otpustite igrača i platite otpremninu. Prestanite tretirati fudbalere i ili bilo koje druge uposleke kao robove.
& $ ?

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 03 nov 2024, 13:46

DamirT je napisao/la:
03 nov 2024, 12:43
Pa bolan prosla su vremena da se Azmir nervira...

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 03 nov 2024, 13:51

Hazre je napisao/la:
03 nov 2024, 13:46
DamirT je napisao/la:
Nadam se da ce se ovom zabraniti pisanje na temi
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 nov 2024, 13:57

Nalić: Ne znam kako su svi ti igrači došli u Slobodu, ni ko ih je doveo ovdje
Tako je Marginala, zanemarit cemo cinjenicu da ih je 90% dovedeno dok si ti bio trener.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 03 nov 2024, 14:04

DamirT je napisao/la:
03 nov 2024, 13:57
Nalić: Ne znam kako su svi ti igrači došli u Slobodu, ni ko ih je doveo ovdje
Tako je Marginala, zanemarit cemo cinjenicu da ih je 90% dovedeno dok si ti bio trener.
A niko od novinara da mu postavi to pitanje, da ga pita jel ih on dovodio do kraja jula kad je otkaz dobio, sto je ostavio igrace nespremne, koji nemsju uigrana 2 pasa i dvije kretnje, kolko mi je bio drag u prvom mandatu tolko mi je sve odvratniji i odvrtmatniji, svi su krivi samo on nije kriv
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 03 nov 2024, 14:10

Madal je napisao/la:
03 nov 2024, 13:51
Hazre je napisao/la:
DamirT je napisao/la:
Demokratija...jel se moze normalno komunucirati?? Ovdje sa nekim "insanima" nemoze. Cudi te se sto vas niko nemoze

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 03 nov 2024, 14:19

Hazre je napisao/la:
03 nov 2024, 14:10
Madal je napisao/la:
03 nov 2024, 13:51
Hazre je napisao/la:

Demokratija...jel se moze normalno komunucirati?? Ovdje sa nekim "insanima" nemoze. Cudi te se sto vas niko nemoze
Ne može*
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 03 nov 2024, 15:16

Ovaj Nalic se definitivno pogubio sa ovim igracima, nezna on a neznaju ni igraci.... Promasaj teski koji valja trpiti do zimske pauze.
🔴⚫️

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 03 nov 2024, 15:59

fukara87 je napisao/la:
03 nov 2024, 09:56
Vanja8 je napisao/la:
31 okt 2024, 09:58
fukara87 je napisao/la:
31 okt 2024, 09:39

Treba biti iskren i reci da smo imali duplo jacu ekipu u federalnoj nego sad, Komazec, Dilaver, Delic, Kalesic, Civic sve su to igraci koji su igrali Premijer ligu i znaju igrat lopte nego ovo sad invalidi
Nemoj zezati...Znamo dobro svi da ste i tada igrali veoma los fudbal, da je bila ziva patnja...
Covjece imate sad Cajica, koga smo mi trazili prije 2 godine, Cvijanovica, Haracica, Hrvanovica, Dzafica...
Ne mozes reci da oni ne znaju igrati PL...
Jedina greska Slobode je trener...Tu ste pogrijesili, jer Nala nista ne moze unaprijediti, samo moze unazaditi sto i cini...
Vi ste na Kosevu pod Maksimovicem odigrali extra tekmu, mislim da ste ga trebali ostaviti, on bi sa ovim igracima koje je dobio Nalic, napravii nesto...
Nadam se da si sad vidio neke stvari i reci da sam sve bio u pravu...
Ne znam sta se sve desilo kod vas, ali ono je sinoc ocaj...Znalo se da je Sarajevo kvalitetnije, da je favorit, medjutim ono je bilo drama gledati...
Odbrana, katastrofa, vezni red ne znaju koja im je pozicija,napad jos gori...
Osim Saida i donekle Caica, ostali ko da su s nekog teferica dosli i obukli dres.

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 03 nov 2024, 16:35

Ma ovo treba ugasit nek se ebu svi kojima je Sloboda duzna kao i ovi kvazi igraci ne dobili marke oformit novi klub sa istim nazivom i krenuti ispocetka. Velikani koji su osvajali euro titule su pocinjali ispocetka sto ne bi i Sloboda koja za 104 godine nema ni jedan trofej.
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 03 nov 2024, 17:11

Najvise me nervira ova sutnja iz kluba.....Niti se oglasava Azmir niti bilo ko.

Tuzlanski075
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlanski075 » 03 nov 2024, 18:32

Aco i jarani su nabili dosta aferima da njihov odlazak nikakvu promjenu nije i ne može donijeti dok se problemi ne riješe. Povratak Nalića na klupu je posljedica njihovog dugovanja prema njemu u to sam 100% uvjeren. Nije isključeno da se standardno duguje i prema igračima iz prošle sezone, prevoznicima, hotelijerima i slično. Strategija vraćanja dugova nam treba, a valja proći kroz svakakve ugovore i talove koje su sdp jurišnici sklapali dok su se igrali menadžera na Tušnju.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 nov 2024, 18:36

Prijeti li Slobodi najcrnji scenarij?

Ono što je činjenica jeste da Sloboda ima očajne rezultate i nakon sezone provedene u Prvoj ligi Federacije BiH i ekspresnog povratka u najviši rang niko se nije nadao ovakvom scenariju. Tuzlaci su zakucani na posljednje mjesto na ligaškoj tabeli sa samo dva osvojena boda i tri postignuta pogotka u 12 odigranih susreta. Treba reći i to da su i omladinci ove sezone potpuno zakazali. Sloboda je decenijama iza nas imala sjajne rezultate u omladinskim kategorijama, ali ni to više nije slučaj. Pioniri se nalaze na pretposljednjem mjestu, kadeti su posljednji, dok su juniori, koji su prošle godine osvojili Kup BiH, na poziciji koja im naredne godine garantuje nastup u nižem rangu.

Ako se pogledaju svi gore navedeni rezultati jasno je da se negdje napravila greška. A greška je očigledno u sistemu po kojem je funkcionisao klub. Tužno je bilo gledati izraze lica igrača, trenera i uposlenika kluba, čije ponašanje i govor tijela jasno govore da je situacija alarmantna. Kompletan ambijent na stadionu jasno ukazuje na to. Svi se sjećaju kako se nekada na Tušnju u utakmicama poput sinošnje osjećao pritisak prilikom samog ulaska u grad. Sinoć to nije bio slučaj i bilo je jasno da neke stvari ne štimaju.

A kako je uopšte došlo do ovakve situacije stvar je za analizu. Mnogi su mislili da će dolazak Azmira Husića na mjesto predsjednika kluba značiti i prestanak agonije u klubu. Sada je već jasno da su korijeni problema puno dublji. Čini se da su neke odluke skupštine kluba dovele do toga da se klub danas nalazi u teškoj situaciji. Dugo se tražilo rješenje za predsjednika kluba, a paralelno sa tim je tada formirani Odbor za hitnost pokušao da riješi sve goruće probleme. Rješavajući te probleme, klub je konstantno upadao u nove finansijske izazove. Vjerovatno kao rezultat te nemoći, danas imamo situaciju da se Sloboda nalazi u goroj situaciji nego onoj kada je prije dvije sezone napustila društvo najboljih.

Obiman igrački kadar, dugovanja plata i rata iz ugovora, dugovanja po osnovu reprograma, dugovi dobavljačima, nesložena situacija u samom klubu, prijete Slobodi da doživi puno teže posljedice od ispadanja iz Wwin lige BiH.

Kako smo uspjeli saznati, doduše nezvanično jer rijetko ko (kao i obično u ovakvim situacijama) želi da priča javno, u Slobodi je stvoren vakuum između onog što je ostalo kao dug iza ljudi koji su u prethodnom periodu vodili procese u klubu i onoga što je zatekao Husić nakon svog dolaska. Navodno, Husić prihvata sve obaveze koje su nastale od njegovog dolaska početkom oktobra, ali problem nastaje sa preostalim dugovima koji su ostali neizmireni od njegovih prethodnika.

U kom će pravcu krenuti klub odgovor ćemo dobiti u narednim danima. Ono što je u potpunosti jasno je da se klub sa Tušnja našao u poziciji da ne razmišlja o opstanku u ligi, nego uopšteno o opstanku i postojanju kluba. Nadati se da će se naći modus kojim će klub krenuti iznova, kako bi konačno staona zdrave noge. Danas kakva je situacija pitanje je da li sutra postoji, ali i dalje vjerujemo da će klub koji postoji više od 100 godina, koji je našoj državi dao stotine kvalitetnih fudbalera, klubu koji je simbol jedne od najbogatijih regija u BiH naći izlaz iz krize.

I neće ovo biti prvi put da klub kreće od nule, ali vjerujemo da će ovo biti put kojim će Sloboda krenuti i barem dijelom biti relevantan faktor u bh. fudbalu. U suprotnom nije isključen ni najcrnji scenarij. A vjerujemo da to niko ne želi. Barem ne oni ljudi koji istinski vole Slobodu. Tim sa Tušnja 30. novembra slavi 105 rođendan. U kakvom će ga raspoloženju dočekati ostaje da vidimo.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.