Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Rezultat?

Pobjeda BiH
304
70%
Nerijeseno
92
21%
Pobjeda Grcke
38
9%

Ukupno glasova: 434

kimbo
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la kimbo » 24 mar 2013, 16:42

zizu1991 je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:kako smo za kratak period popravili ovako odbranu
Nismo mi popravili obranu, nego smo maksimalnom angažovanošću kako veznog reda, tako i napada, smanjili prostor za manevar grčkim reprezentativcima, i na taj način uveliko olakšali posao zadnjem redu.

Naravno da sada ne bih želio da se misli da podcijenjivam ulogu naše defanzivne linije u ovoj posljednjoj utakmici, al ovo gore što sam ja naveo je, kako rekoh, uveliko olakšalo posao.

Što se tiče defanzivne linije, ono što mi se svidjelo je, ne zezanje prilikom potencijalnih opasnosti, lopta se izbijala kada je trebala, ali se i iznosila kada nije bilo velike opasnosti i mogućnosti za prekid akcije. Znači dozirani oprez.

Ja samo mogu momcima da se još jednom zahvalim, veliko im hvala za ono što su uradili u ovoj utakmici i da im poželim sreću i jednaku borbenost, zalaganje, i požrtvovanost kao u petak.

Ne bi se slozio sa ovim bas. Mislim da je Vranjes donio tu prevagu u odbrani sa svojom brizinom i okretnoscu. Dugo godina smo uz Spahica imali neke trutove i igrace koji imaju problema prilikom promjene pravca (Pandza, Nadarevic ....) Sad se jednostavno stvorila kriticna masa u odbrani (Mujdza,Spahic,Vranjes gdje je svak iigrac u stanju da iznese loptu sirovom brzinom .. Isto tako je tesko proci ansu odbranu sada jer u precniku od 40 metara uvjek imamo dva brza igraca koji jedan drugog kompletiraju.

Veliki plus svemu tome jeste dolazak Begovica na go ciji golmanski pondus daje totalno drugu slobodu odbrambenim igracima. Komotno mogu da igraju dalje od svog igraca koji se krece ka nasem golu sa loptom i time ostavljaju manje prostora za pretrcavanje i neki dribling. Odbrana se uzda u Begovica , znajuci da ovaj uzima vecinu suteva van 16. Druga stvar pocinje da bude poznat kao fenomenalan golman i i to stavlja ekstra pres na napadace da odradjuju tehnicki zahtjevnije suteve i zavrsnice sto odma smanjuje i procenat suteva koji idu po golu. Uglavnom milion nekih tehnickih finesa koje stoje iza ovih rezultat a ostaju neprimjecene.

Neprimjeceno je da je Zuka dobro pojacao nasu igru glavom izmedju ostalog i u odbrani. To je po meni njegovo najace oruzje i to ce se sigurno pokazati u buducnosti. Imamo sada i dominaciju u vazduhu pred protivnickim golom (dio novih taktickih varianti Susicu). Edin ,Zuka,Vranjes, Spahic, Ibi ..sve igraci jaki u skok igri ..

Zato ne bi dirao Zuku ni kada Kolasinac dodje. Neko Kolu postaviti na defanzivnog veznog, mislim da bi to bilo optimalno rjesenje za nas buduci tim.

Uglavnom slatke muke :mrgreen: i nesto sot tek otvara manevarski prostor bilo kom treneru pa i Susicu. Sve do sada ovo je bilo ,ruku na srce, sve krpljenje. Jer smo uvjek imali par rupa u timu.

Sa nekim normalnim razvojem situacije mogli bi lagano biti hit SP-a. Samo jos da potvrdimo neke stvari protiv Slovaka , mislim da nisu nimalo naivan protvnik. Jer koliko smo mi god nadigrali Grke oni su ih nadigrali vise samo sto nisu imali srece kod realizacije.
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 24 mar 2013, 16:46, ukupno mijenjano 1 put.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 24 mar 2013, 16:43

Napokon je neko prepoznao kvalitet naseg treceg napadaca,kojeg cak ni pape nije prepoznao ili ne zeli da prepozna Muslimovic je profil napadaca koji je agresivan i kakav nam treba @calcio svaka cast
Rođeni brato

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 mar 2013, 16:45

calcio je napisao/la:slika

Muslim je za Seferovica van Basten.

BTW, cestitam Seferovicu na osvojenom bodu juce protiv Cyprusa. :D
I zutom kartonu :mrgreen: ,da ga je Spahic dobio odamh bi tri stranice bile ispisane.
Ja k'o da gledam da ce Seferovic nestati u vidu magle,skoro gore neko i Jakupovic a i Izmet je vac on the road :lol:
Safet vjerovatno ne zove Muslima i iz razlogasto bi ga na kraju i nakon 25 pozvanih igraca morao tutnuti na tribine.
a Zlatanu to bas i ne prilici.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 24 mar 2013, 16:52

Ma **** ce nestati harise, once sigurno napraviti respektabilnu karijeru. ali mu ja licno zelim sve najgore zbog cinjenice da se igrao s pozivima iz bosne da bi bio pozvan u svicarskoj.

treba im zabraniti ulazak u bosnu majku mu dezertersku.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 24 mar 2013, 16:58

TERMINATOR ! [youtube][/youtube]

dide
Kontakt:

Post Postao/la dide » 24 mar 2013, 17:14

slika
[youtube][/youtube]

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 mar 2013, 17:17

kimbo je napisao/la:Mislim da je Vranjes donio tu prevagu u odbrani sa svojom brizinom i okretnoscu.
Imao ju je i od početka kvalifikacija, pa se opet unatoč tome primjetila nesigurnost.
kimbo je napisao/la:Dugo godina smo uz Spahica imali neke trutove i igrace koji imaju problema prilikom promjene pravca (Pandza, Nadarevic ....)
Pandža je prošle kvalifikacije u tandemu sa Spahićem držao onaj rekord ne znam sada koliko tačno utakmica bez primljenog gola, koji je razlog toga ?
kimbo je napisao/la: Sad se jednostavno stvorila kriticna masa u odbrani (Mujdza,Spahic,Vranjes gdje je svak iigrac u stanju da iznese loptu sirovom brzinom .. Isto tako je tesko proci ansu odbranu sada jer u precniku od 40 metara uvjek imamo dva brza igraca koji jedan drugog kompletiraju.

Veliki plus svemu tome jeste dolazak Begovica na go ciji golmanski pondus daje totalno drugu slobodu odbrambenim igracima. Komotno mogu da igraju dalje od svog igraca koji se krece ka nasem golu sa loptom i time ostavljaju manje prostora za pretrcavanje i neki dribling. Odbrana se uzda u Begovica , znajuci da ovaj uzima vecinu suteva van 16. Druga stvar pocinje da bude poznat kao fenomenalan golman i i to stavlja ekstra pres na napadace da odradjuju tehnicki zahtjevnije suteve i zavrsnice sto odma smanjuje i procenat suteva koji idu po golu. Uglavnom milion nekih tehnickih finesa koje stoje iza ovih rezultat a ostaju neprimjecene.
Ovo smo sve također imali od početka kvalifikacija, opet ponavljam, koji je razlog
kimbo je napisao/la:Neprimjeceno je da je Zuka dobro pojacao nasu igru glavom izmedju ostalog i u odbrani. To je po meni njegovo najace oruzje i to ce se sigurno pokazati u buducnosti. Imamo sada i dominaciju u vazduhu pred protivnickim golom (dio novih taktickih varianti Susicu). Edin ,Zuka,Vranjes, Spahic, Ibi ..sve igraci jaki u skok igri ..
Ovdje se definitivno slažem, i izvinjavam se za postove pred utakmicu gdje sam pisao da Zuka sa svojom brzinom ne može da igra poziciju LB :)
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 24 mar 2013, 17:32

@zizu1991

Sto se tice Vranjesa decko nije imao sanse u pocetku. Jedna od gresaka Susica jeste i te neiskoristene prijateljske tekme. Vecinu stvari kontam fudbalskih ali njegove poteze prilikom izbora igraca za prijateljske nikako.

Ubacio je Vranjesa u najtezoj utakmici kvalifikacija a momak ipak ne igra u elitnom klubu i dozivio je manji (il malo veci sok :mrgreen: ) . Tko zna u kakvoj je formi bio. Onaj Vranjes i ovaj sada nisu bas dva ista igraca.

Decko je osjetio kakvu sasnu dobija vjerovatno i sigurno je surovo radio u pauzi ove zime a ima potencijala za MU mada se pojdinci smiju na to.

Znas ti lopte to je tu negdje samo sam iskoristio tvoj konstruktvni post :D da malo obrnem temu u pravcu u kome treba da ide . A ne politika i nesto drugo ...

Ah da Zuka jeste spor (to sam odma primijetio) al u ovoj konstilaciji je to dobrano izbalansirano i donosi nam nove kvalitete. Naravno malo zavisi i od protivniskih krila i taktike. Ne bi ga ni u ludilu stavio protiv Ronalda :lol: :lol:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 mar 2013, 17:40

Da sumiramo, možemo reći ipak da je Vranješ skupio hrabrost :D kroz utakmice, i vidimo to što vidimo.
Al opet se ne može zanemariti uloga veznog reda i napadača koji su kao nikada bili pokretljivi, i svakako su olakšali posao obrani.

Po prvi put smo vidjeli dupliranje Samarasa, koji se praktički osim asistencije na kraju ( ako se ne varam ) nije niti vidio.

Nijednom u ovom djelu kvalifikacija vezni red nije bio pokretljiviji, borbeniji, i angažovaniji.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 24 mar 2013, 17:42

Mene je Miske sokirao :lol: :lol: , i Magath bi bio ponosan na njega.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 24 mar 2013, 17:44

Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko su pojedini igraci pretrcali protiv Grcke.
Ako ima neko te podatke, zamolio bih da postavi ovdje.
Mislim da je Miske preorao vise od 10 km.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 24 mar 2013, 17:46

Kad Norvežanin pobije tridesetak ljudi, onda je to poremećena osoba. Kad Amerikanac pokuša pobiti cijelu školu, onda je to poremećena osoba. Kad Grk zapali zastavu onda je poremećena osoba. Kad Francuz puca sa svoje zgrade po ljudima isto. Samo kad Bosanac zapali nečiju zastavu onda smo blentav i primitivan narod.

Neka je pali koliko hoće. Ja mu ništa neću reći. Imaju već državne institucije koje će se time pozabaviti. I još nešto, kad se nečija državna zastava javno pokazuje na teritoriju neke države dobije se kazna. Kod nas je to normalno.

Njegvo postupanje me ne zanima, niti ću to okarakterisati kao primitivno, al' znam da to nema nikakve veze sa nama kao narodom.

Pokušavati da se proturi priča o Bosancima kao "paliocima zastava" je isto kao i napisati da su svi pe.deri (ne znam) samo Luksemburžani. Dokle god postoji Grk, Švabo, Englez, Amerikanac koji pali zastave, pokraj mene komotno može postojati i Bosanac.

Za mene je osudjivati ovaj čin cinizam. Toliko se ljudi pobije, pa se narod ne osudjuje kao zločinački. Al' važno je da smo sami za sebe niski i malovrijedni. How yes no, Bosna ima dva nobelovca, sumnjam da ih Grčka ima nešto posebno više.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 24 mar 2013, 17:51

Znao sam da ce Zuka odradit' odlicno kao LB, cak sam u par navrata diskutovao s nekim ovdje o tome..neko ko je mislio da je on "spor" za bocnu poziciju.

Bez obzira sto je neprimjereno nakon velike pobjede kritizirati bilo kojeg igraca, pogotovo kad se ovako srcem odigralo, ali po meni Vranjesu treba naci zamjenu.

Nadam se da ce Kolasinac igrati za nas kako bi stoperski dvojac bio Zuka, Spaha, to bi bilo idealno!

Btw..nesto je malo Lula zakazao u repci.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 mar 2013, 17:52

Miske munja, ja mu se naklanjam, po prvi put sam vidio da onoliko trči, da je onoliko motivisan, odavno nisam vidio onakvu partiju sa njegove strane. Svaka mu čast.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 24 mar 2013, 17:53

Rockefeller je napisao/la:Kad Norvežanin pobije tridesetak ljudi, onda je to poremećena osoba. Kad Amerikanac pokuša pobiti cijelu školu, onda je to poremećena osoba. Kad Grk zapali zastavu onda je poremećena osoba. Kad Francuz puca sa svoje zgrade po ljudima isto. Samo kad Bosanac zapali nečiju zastavu onda smo blentav i primitivan narod.

Neka je pali koliko hoće. Ja mu ništa neću reći. Imaju već državne institucije koje će se time pozabaviti. I još nešto, kad se nečija državna zastava javno pokazuje na teritoriju neke države dobije se kazna. Kod nas je to normalno.

Njegvo postupanje me ne zanima, niti ću to okarakterisati kao primitivno, al' znam da to nema nikakve veze sa nama kao narodom.

Pokušavati da se proturi priča o Bosancima kao "paliocima zastava" je isto kao i napisati da su svi pe.deri (ne znam) samo Luksemburžani. Dokle god postoji Grk, Švabo, Englez, Amerikanac koji pali zastave, pokraj mene komotno može postojati i Bosanac.

Za mene je osudjivati ovaj čin cinizam. Toliko se ljudi pobije, pa se narod ne osudjuje kao zločinački. Al' važno je da smo sami za sebe niski i malovrijedni. How yes no, Bosna ima dva nobelovca,sumnjam da ih Grčka ima nešto posebno više.
Ne znam ko ima vise Nobelovaca,ali smo postali opasna konkurencija Grckoj kada su filozofi i filozofiranje u pitanju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 24 mar 2013, 17:57

TMovac je napisao/la:
Rockefeller je napisao/la:Kad Norvežanin pobije tridesetak ljudi, onda je to poremećena osoba. Kad Amerikanac pokuša pobiti cijelu školu, onda je to poremećena osoba. Kad Grk zapali zastavu onda je poremećena osoba. Kad Francuz puca sa svoje zgrade po ljudima isto. Samo kad Bosanac zapali nečiju zastavu onda smo blentav i primitivan narod.

Za mene je osudjivati ovaj čin cinizam. Toliko se ljudi pobije, pa se narod ne osudjuje kao zločinački. Al' važno je da smo sami za sebe niski i malovrijedni. How yes no, Bosna ima dva nobelovca,sumnjam da ih Grčka ima nešto posebno više.
Ne znam ko ima vise Nobelovaca,ali smo postali opasna konkurencija Grckoj kada su filozofi i filozofiranje u pitanju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
HAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHHAAHH BAŠ VALA :lol:

ARNELA ZA PREDSJEDNIKA :!: :mrgreen:
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 24 mar 2013, 18:02

velez_mostar je napisao/la:Znao sam da ce Zuka odradit' odlicno kao LB, cak sam u par navrata diskutovao s nekim ovdje o tome..neko ko je mislio da je on "spor" za bocnu poziciju.

Bez obzira sto je neprimjereno nakon velike pobjede kritizirati bilo kojeg igraca, pogotovo kad se ovako srcem odigralo, ali po meni Vranjesu treba naci zamjenu.

Nadam se da ce Kolasinac igrati za nas kako bi stoperski dvojac bio Zuka, Spaha, to bi bilo idealno!

Btw..nesto je malo Lula zakazao u repci.

U svom postu si sam objasnio zasto je Lula zakazao ;) . Jednostavno takticki je Susic zakovao Zuku za odbranu cime je Lulic sam spartao po lijevoj strani. uz to mislim da su njega Grci najbolje cuvali , stavili onoga Rooomica uz njega i jos ga udvajali cijelo vrijeme. On se maksimalno zavlacio uz liniju i naprijed (rastojanja velika od beka) i tim otvarao prostor Edinu a lopte su slane vecinom na isti povrsinu (koju je Lula stvarao) ... Lula uvjek kolateralna steta taktike , jednostavno COJEK discipline i zna da se potcini ekipi ;)

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 24 mar 2013, 18:08

Lulic, Medunjanin i Zahirovic su donjeli takticku prevagu na utakmici.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 24 mar 2013, 18:18

IMal se gdje pogledat snimak tekme? Sad na miru malo da protabirim :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 24 mar 2013, 18:22

VanBasten je napisao/la:IMal se gdje pogledat snimak tekme? Sad na miru malo da protabirim :mrgreen:
[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.