zizu1991 je napisao/la:Nismo mi popravili obranu, nego smo maksimalnom angažovanošću kako veznog reda, tako i napada, smanjili prostor za manevar grčkim reprezentativcima, i na taj način uveliko olakšali posao zadnjem redu.legenda reala je napisao/la:kako smo za kratak period popravili ovako odbranu
Naravno da sada ne bih želio da se misli da podcijenjivam ulogu naše defanzivne linije u ovoj posljednjoj utakmici, al ovo gore što sam ja naveo je, kako rekoh, uveliko olakšalo posao.
Što se tiče defanzivne linije, ono što mi se svidjelo je, ne zezanje prilikom potencijalnih opasnosti, lopta se izbijala kada je trebala, ali se i iznosila kada nije bilo velike opasnosti i mogućnosti za prekid akcije. Znači dozirani oprez.
Ja samo mogu momcima da se još jednom zahvalim, veliko im hvala za ono što su uradili u ovoj utakmici i da im poželim sreću i jednaku borbenost, zalaganje, i požrtvovanost kao u petak.
Ne bi se slozio sa ovim bas. Mislim da je Vranjes donio tu prevagu u odbrani sa svojom brizinom i okretnoscu. Dugo godina smo uz Spahica imali neke trutove i igrace koji imaju problema prilikom promjene pravca (Pandza, Nadarevic ....) Sad se jednostavno stvorila kriticna masa u odbrani (Mujdza,Spahic,Vranjes gdje je svak iigrac u stanju da iznese loptu sirovom brzinom .. Isto tako je tesko proci ansu odbranu sada jer u precniku od 40 metara uvjek imamo dva brza igraca koji jedan drugog kompletiraju.
Veliki plus svemu tome jeste dolazak Begovica na go ciji golmanski pondus daje totalno drugu slobodu odbrambenim igracima. Komotno mogu da igraju dalje od svog igraca koji se krece ka nasem golu sa loptom i time ostavljaju manje prostora za pretrcavanje i neki dribling. Odbrana se uzda u Begovica , znajuci da ovaj uzima vecinu suteva van 16. Druga stvar pocinje da bude poznat kao fenomenalan golman i i to stavlja ekstra pres na napadace da odradjuju tehnicki zahtjevnije suteve i zavrsnice sto odma smanjuje i procenat suteva koji idu po golu. Uglavnom milion nekih tehnickih finesa koje stoje iza ovih rezultat a ostaju neprimjecene.
Neprimjeceno je da je Zuka dobro pojacao nasu igru glavom izmedju ostalog i u odbrani. To je po meni njegovo najace oruzje i to ce se sigurno pokazati u buducnosti. Imamo sada i dominaciju u vazduhu pred protivnickim golom (dio novih taktickih varianti Susicu). Edin ,Zuka,Vranjes, Spahic, Ibi ..sve igraci jaki u skok igri ..
Zato ne bi dirao Zuku ni kada Kolasinac dodje. Neko Kolu postaviti na defanzivnog veznog, mislim da bi to bilo optimalno rjesenje za nas buduci tim.
Uglavnom slatke muke

Sa nekim normalnim razvojem situacije mogli bi lagano biti hit SP-a. Samo jos da potvrdimo neke stvari protiv Slovaka , mislim da nisu nimalo naivan protvnik. Jer koliko smo mi god nadigrali Grke oni su ih nadigrali vise samo sto nisu imali srece kod realizacije.