Košarkaška Reprezentacija Srbije

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

marconato
Kontakt:

Re: Košarkaška Reprezentacija Srbije

Post Postao/la marconato » 25 avg 2022, 22:32

Samo da Vasa nije nista ozbiljno. ;)

Kakva timska igra :tokralju: Bez Vase, Jaramaz preuzeo, momak odlicno odigrao. Milutinov yebena zvjerina! :tokralju:

Jokara odradio ono sto se od njega ocekuje :kafa:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

krlekapiten
Kontakt:

Post Postao/la krlekapiten » 25 avg 2022, 22:35

BosniaBoston je napisao/la:
25 avg 2022, 22:24
Fenomenalna timska igra Srbije, Jokić nije bio ni potreban pola utakmice. Milutinov je top klasa, Kalinić Lučić Gudurić savršeni igrači uloge spremni natrpati protivnika. Iskrene čestitke. Što se Grka tiče, sa maloumnikom Kalatesom neće daleko.

Hvala drug na čestitkama.

Pao mi je kamen sa srca. Već sam vidio novu Belgiju.

Prvi od nekoliko koraka ka SP je napravljen. Po svoj prilici moraćemo dobiti Grke i u Grčkoj.

To je sad manje bitno, jedino bitno je da Vasa može na EP. Ako ne bude tako, baš tragedija.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 25 avg 2022, 22:43

marconato je napisao/la:
25 avg 2022, 22:32

Kakva timska igra :tokralju: Bez Vase, Jaramaz preuzeo, momak odlicno odigrao. Milutinov yebena zvjerina! :tokralju:

Obicno je vrlo los znak kad se ne mozes ni osloniti na nogu,bojim se da je Vasa izgubljen za EB.Jbga sad mozda ispase i losa stvar sto je Tea prekrizio,kalo god cak i bez Vase,Bogdana i Bjelice Srbija je pokazala nevjerovatnu sirinu,kada imas ovakve role igrace koje je kolega @bosnjo nabrojao sve je mnogo lakse,plus naravno Jokara tu kad zapne.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 25 avg 2022, 22:49

L-Train je napisao/la:
25 avg 2022, 22:43
marconato je napisao/la:
25 avg 2022, 22:32

Obicno je vrlo los znak kad se ne mozes ni osloniti na nogu,bojim se da je Vasa izgubljen za EB.Jbga sad mozda ispase i losa stvar sto je Tea prekrizio,kalo god cak i bez Vase,Bogdana i Bjelice Srbija je pokazala nevjerovatnu sirinu,kada imas ovakve role igrace koje je kolega @bosnjo nabrojao sve je mnogo lakse,plus naravno Jokara tu kad zapne.
To nam se desava svako yebeno prvenstvo. Znaci, od starta nemas 1 od ubjedljivo 3 najbolja igraca - Bogdana. Sad, ako i Vasa otpadne to ce biti preveliki udarac. + sto ti je skroz neizvjestan Nedović koji moze igrati playa. Ovako ostajemo samo na Jaramazu kao klasicnom na toj poziciji... :damn:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 25 avg 2022, 22:57

Ja sam na Nedovica i zaboravio pa me podsjeti @deanthinho da on isto nedostaje kao i Avramovic,jbga Srbija moze dva tima sastaviti da budu top 5,6 favorita na EB.Inace da,u poslednjih par prvenstava stalno se neko bitan povrijedi,dovoljno da ste bez Bogdana ostali,ovo jos bez Vase bi bas bas bilo zesce sranje.

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 avg 2022, 23:06

L-Train je napisao/la:
25 avg 2022, 22:23
Ghuraba je napisao/la:
25 avg 2022, 22:18
L-Train je napisao/la:
25 avg 2022, 22:10
Jokic dominira :bow: al ovaj na SK je stvarno kralj,kae Jokic unosi Giannisa i to nije prekrsaj,pa gdje je objsanjenje zasto mislis da je prekrsaj :mrgreen:
Ova dvojica su ko kakve tetkice u pmsu.
Ma dobro jbga njihova je repka pa i razumijem,ali opet Giannis i ne krene u dribling samo cujes "koraci" :mrgreen:
E baš sam to primijetio

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 25 avg 2022, 23:27

Ghuraba je napisao/la:
25 avg 2022, 21:56

Mnogo puta sam na basketu ovako izvrnuo nogu i onda kroz nekoliko dana bio potpuno spreman za novi basket. :mrgreen: Sumnjam da je nesto previse opasno i u najgorem slucaju bi trebao pauzirati 15-ak dana, pogotovo sto ce mu se pruziti najbolji moguci tretman. Pred kraj sezone je slicno ovako izvrnuo zglob i po njegovoj reakciji je djelovalo da ga nece biti na parketu barem pola godine, a onda se vratio vec u narednoj utakmici kroz 2-3 dana. Bila bi ogromna steta da jedan takav igrac propusti prvenstvo.
da,od petka do nedjelje sascha zverev protiv nadala,micić i još netko izvrnuli bili. neće vasilija sa reprezentacijom na dobro.

iako je giannis strpao 40 za 40 jako efikasno,kad se lomilo, njega se puštalo od jokare i promašivao trojke,a jokića se nije moglo zaustaviti i perfektnom obranom. ajde ono što je zabio preko giannisa i uterao ga pod obruč(izdominirao ga je i na MIL-DEN,tu sam presjekao da je Giannis otpao iz utrke ove godine) nego kakva dodavanja izvuče kad se skupe oko njega, samo Lučić i Dobrić promašili čiste šuteve i dobro da nije dosuđeno bacanje na Dorseyu kad je izjednačio.

Karijev sistem ala Popovich u kom se izbjegava šut za 3 ukoliko nije baš dobra situacija ili eto Jaramaz herojski sretno i hrabro zabije. Vrhunski postoci i još bolje da se nekoliko puta prelamalo i slavilo. Turska počela pripreme izvrsno,no sada su u padu,razbijeni u Latviji,a ipak su doma uvijek nezgodniji itekako.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 25 avg 2022, 23:36

Pa nije da se ne zna da ce Giannis sa onako klimavim sutem imati problema u zavrsnicama,to se desavalo i Bucksima,ali tamo ima prije svega Middletona da preuzme kad treba,a ovamo se tesko i u koga moze pouzdati,jbga i njima bi njihov Vasa sada bio suho zlato sa Giannisom da je mladji jedno 10 godina :D

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 26 avg 2022, 00:50

L-Train je napisao/la:
25 avg 2022, 23:36
Pa nije da se ne zna da ce Giannis sa onako klimavim sutem imati problema u zavrsnicama,to se desavalo i Bucksima,ali tamo ima prije svega Middletona da preuzme kad treba,a ovamo se tesko i u koga moze pouzdati,jbga i njima bi njihov Vasa sada bio suho zlato sa Giannisom da je mladji jedno 10 godina :D
Pešić je malo i pilao naopako jer jasno da je najbolja Grčka ikad ona iz 2005. i 2006. s bekovima Papaloukas-Diamantidis-Spanoulis i čuveno rušenje Amera,no Španjolci ih onda rastavili u finalu bez slomljenog Paua. Da je Giannis se spojio s generacijom stariji Diamantidis,Spanoulis,Bourousis,Printezis,Sloukas,Calathes mlađi, Papanikolaou,Vasileadidis pred 10-ak godina,ehhhh. No ajd,izostali su im Papagiannis i Papapetrou. Potvrdilo se da su notorne bedastoće tvrdnje da su Kostas i Thanasis tu preko veze,da su im Bochoridis,Larentkakis,Lountzis spremni ponuditi koliko i oni,bili bi na konju. Kostas se povrijedio,a u odličnoj formi,Bullsi ga oće(baš i da privuku dodatno Giannisa nakon izjave ovaj tjedan).

Što se tiče Srbije, Lučić i Kalina odigrali skoro 90 % minutaže obojica,brutalan frontcourt i to bez silnih odličnih igrača,a nije korišten Davidovac koji će sigurno imati svoju ulogu.

Ne bude li Vasa fit ili najgore bude OUT, ogromni šok(tim više će javnost osuditi otpis Miloša),a onda je na tom Nedoviću da preuzme što je jako riskantno. Ne zaboravimo da su tu ranije bili Stefani,Jović i Marković,kao floor generali,all rounder iskusnjare+ nezamjenjivi Bogdan tako da po pitanju kreacije,a i obrane na PG,zakinuti jako.

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 26 avg 2022, 10:42

/ се, ? се $ $ - Васо " на ЕП.
" је на " & " $ & $ " ? $ по ?. Ето " пар ? ".

slika

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 26 avg 2022, 10:56

Mali off, ali i nije. Nesto raznisljam, postoji li ijedna drzava trenutno na svijetu da ima 2 ovakve zvijezde u 2 različita ovako popularna sporta?! :hmmmmm:

MunjirkaPFC
Kontakt:

Post Postao/la MunjirkaPFC » 26 avg 2022, 21:34

Imamo 2 od 2 u provlacenju. Pesic ne umije da zatvori utakmicu, sa ovakvim vodjenjem ako se sta ne izmijeni nit cemo na svjetsko, ni na EB nesto veliko napravit.
Letonce i Grke smo dobili na produzetke nakon sto smo ispustili dobijen mec, protiv Belgije oba puta izgubili dobijen mec. Umjesto 4-1, mi imamo 2-3 i strepimo za prolaz.
Dobili smo prvo od 6 finala, a za odlazak na svjetsko bice nam dovoljno mislim "samo" 5 pobjeda u drugoj fazi. U Grckoj mozemo izgubit, jer ce Letonci i Grci bit sigurno u prve tri, a dvomeci sa Turcima i Britancima bit ce odlucujuci. Dobili smo Grke, sad ide jos vaznija utakmica u Turskoj. Porazom nam ova pobjeda nad grckim crncima gubi na znacaju.
Turska - Srbija igra nam samo pobjeda, poraz znaci kraj
Grcka - Belgija mislim da je tu sigurna grcka pobjeda
Britanija - Letonija Porzingis i to rjesava
Cekamo zdravstveni bilten, Milos je bivsi igrac, za njim lamentirat je smijesno, on i Bobi samo mjesto uzimali drugima, boljima, mladjima i brzima. Jaramaz odlican do finisa regularnog kad je sve zasro, ne moze on da uzima odlucujuce lopte na kraju kad se lomi
Nirton je napisao/la: ↑
29 jan 2023, 11:40
Tsitsipas se vraca u ovom mecu, zapisite sta sam rekao :kafa:

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 27 avg 2022, 00:42

marconato je napisao/la:
26 avg 2022, 10:56
Mali off, ali i nije. Nesto raznisljam, postoji li ijedna drzava trenutno na svijetu da ima 2 ovakve zvijezde u 2 različita ovako popularna sporta?! :hmmmmm:

Pa čak i ne trenutno. Ajmo staviti da su tenis,košarica i nogomet top3. Giannis,Tsitsipas pa Lewandowski/Hurkacz, Benzema,Gobert, Nadal/Pedri, Pulisic/NBA superstar po izboru, Dončić/Šeško il Oblak, Modrić/Čilić, SGA/Davies, Sinner/Banchero itd. Francuzi,Španjolci,Nijemci,Talijani u friškoj budućnosti će imati sličnu kombinaciju.

No vrijeme je da Jokić donese medalju pa i to zlato(bilo bi mi zbog Bogdana krivo) kao glavna karika.

Bobiju da se igra zaozbiljno,vratio bi se u Europi i vrijedio reprezentaciji da ga ubaciš i on se pozicionira u reketu

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 27 avg 2022, 10:18

? $ " ". " " " " су ? у " су $ $, ¥ " ". " је & & ", ?, ?, $, ?, " " " $, - ?, у ' ' ¥ у ". Тренутно " ? на " посту, " је " овај ', но % $ " он " % ", " " " ? - $ ", & " % " ". $ $ ? - " ' $ ЕП, но " то пуно ? за $, $ " " $, ' ?, " " по " " " центра.

" се ". $ ' " " ", " се " - " " " ? на ЕП. " ? са " ', ? " ? - " ? терет, % & % су " ?, & " за % ? у & правца, & у $. & $ & ", ? " то $ $ на ЕП. О " не & " пуно ", $ се ?, $ је ' на ?, $ је &, " ? ", & то ? $, $ ?, но " $ у $ $ са " - & ? " ", по ' је ? &. ? " сјајна $, његов $ $ / " " је % је & " ". " & & " са ", " " ? " " " ? " $ се на & нађе $ са ", но $ $ ? - за ЕП " " " "?" са $ " центара " ? " - на & " " " % " "&". ' & ".

Нова & је $ Васе ". $ ? је ". Уз ", ? " ?, " " ".
% ' - са " ". $ $ ", % $ ? ", ' $ се $ " ? " $ Васа ". $ & ?.

$ $ ' са &. " су у % ". У ? 5 ' ' " ? 3 $ $ " ? & 5-5 " & % $ $ на СП, $ ? $ се ? ? $ '. Са 4-1 " " & 6-4 са " $ " у " - " & $ " " ? на СП, но то - " & %.
' " & " ? ", & је " ' у ? $ у % ", " " $, " су, & & ', &, %, ту је " ?, " ' ? су ? & ? па " & ? ", $ ", & " за "?".

& тога ЕП. $ " са '. Не ' $ - " у саставу за ' са &, & " на стање $, " је ?. $ " је $ нађе %, не ' $ - на ЕП ' са " & (а " $ те " $ " " - " ?), а & $ стоје " " & се " рђав " по " " $, те & се ' не ", ? " " & '. " " ту " " " " - у $ " ?, ? са 3 & " на ЕП " " $ са $. " & Васа не $ ' " " $ " & ?, $ ", не " ? " пута, ? ' ту " $ " $ су " " " & $ " " " су " ? са ". Но то је " $.

У & ?, & " $ ЕП & " & &, а $ се $ -, " то $ на & првенству.

Stepp
Kontakt:

Post Postao/la Stepp » 27 avg 2022, 13:43

Felixians4 je napisao/la:
27 avg 2022, 00:42
marconato je napisao/la:
26 avg 2022, 10:56

Pa čak i ne trenutno. Ajmo staviti da su tenis,košarica i nogomet top3. Giannis,Tsitsipas pa Lewandowski/Hurkacz, Benzema,Gobert, Nadal/Pedri, Pulisic/NBA superstar po izboru, Dončić/Šeško il Oblak, Modrić/Čilić, SGA/Davies, Sinner/Banchero itd. Francuzi,Španjolci,Nijemci,Talijani u friškoj budućnosti će imati sličnu kombinaciju.

No vrijeme je da Jokić donese medalju pa i to zlato(bilo bi mi zbog Bogdana krivo) kao glavna karika.

Bobiju da se igra zaozbiljno,vratio bi se u Europi i vrijedio reprezentaciji da ga ubaciš i on se pozicionira u reketu
Hurkacz,Gobert,Sesko,Cilic,SGA,Sinner,Banchero,Pulisic pa cak i Pedri nisu ni bizu superstar ugleda u svojim sportovima.Neko od njih mozda i bude u buducnosti,ali za sad nisu.Eto mozda jedino Gobert ima argumenata zbog DPOY nagrada i All Stara ali on se u NBA ne smatra superstarom,bolje da si na njegovom mestu stavio od skora novopoecenog francuza Embiida.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 27 avg 2022, 14:03

Ako u NBA ima desetak i više superzvijezda,smatram da ih mora biti u muškom tenisu,ali nebitno,Pedri jest mlada superzvijezda,mogao sam Embiida,al nisam jer nije igrao za FRA i nebitno,nije to poanta sad.

Jokara je izvrsno 1 na 1 branio Giannisa izolacije uz puštanje za 3. Turci pak već imaju kao rijetki donekle visokog braniča na Jokiću,a to je Sanli,no bez jako inspirirane partije Larkina te jednog od Osman/Furkan teško će parirati,u slabom su ritmu nakon odličnog starta priprema i obrana im propušta.
Zadnja izmjena: Felixians4, dana/u 27 avg 2022, 16:39, ukupno mijenjano 1 put.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 27 avg 2022, 14:17

ovo je bila odlicna utakmica da svi levati koji porede evropsku kosarku i nba skontaju koliki su levati.Janis zabije 40 a igra 8 minuta manje i sa duplo slabijim saigracima a tako je i za Jokica,pa gledajte kakva je dimenzija nba naspram svega
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.