Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Honorar
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Honorar » 07 jun 2014, 22:43

1988risha je napisao/la:Fina pobjeda... al tamo ce nas rastavit na proste faktore... nemamo mi jos repku za neka velika takmicenja,nazalost...
Pa sta predlazes, da ne putuju dzaba na Island, nek' predaju tekmu, ostanu u Sarajevu i negdje u kafani isprate fudbalsku repku? Ili bi mozda trebali i fudbaleri da se vrate jer Argentina je sila, rasturice ih..

Je8o realnost vise jarane, daj da se igra pa da na kraju bitke prebrojimo mrtve, zaje8imo vise to isticanje bijele zastave u startu! I meni je savrseno jasno ko je i sta je Island ali pa sta, treba im pokazati zubi i ako nista barem ih posteno namuciti!

MrNobody
Kontakt:

Post Postao/la MrNobody » 07 jun 2014, 22:44

Svaka čast momcima na pobjedi, pokazali su zrelost na -4 i nekako smogli snage da se vrate. Sad se nadati nekom čudu da izvučemo pozitivan rezultat na Islandu 15.06.

Što se tiče publike i brojnog stanja ja sam iznenađen jer sam očekivao dosta manje ljudi, a tome su prvenstveno krivi "mediji", posebno sportski, koji nisu dovoljno pažnje posvetili rukometu kao sportu u BiH. Dovoljno je vidjeti kako su ispratili rukometnu ligu ove sezone.

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 07 jun 2014, 22:45

samirr je napisao/la:Ja se nadam da cemo mi napraviti iznenađenje kao onda Makedonija protiv Islanda u barazu kada su ih dobili kod kuce sa +8 ocekujem našu pobjedu pa bilo to makar i +1 :D
+1 :D
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 07 jun 2014, 22:45

Zalaganje i borba za cistu desetku.. Oni su ponos drzave..
Nikola Prce :wtf: :tokralju: :opaopa: :bow: :bih:
15.10 - 15.06 ...

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 jun 2014, 22:47

ono sto je protiv danske uradio damir radoncic to je danas uradio prce ;) :clap:

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 07 jun 2014, 22:50

slavko njegus je napisao/la:Ima tu i krivice organizatora jer je reklama bila katastrofalna.
Ja nisam vidio niti jednu jedinu tv reklamu za ovu tekmu, niti sam vidio da je medijski podržano od bilo kojeg portala, novina itd.. Za ovo su znali samo ljudi koji prate rukomet, a svi ostali koji su mogli doći kao publika i stvoriti bolji ambijent nisu ni znali za ovu tekmu. Po meni je jedini razlog loše posjete loša promocija ovog meča.
A i karta od 10KM (bez obzira što dio ide u humanitarne svrhe) može biti jedan od razloga zbog kojeg nije došla raja. Znači 10 je samo ulaz, + prevoz, hrana, piće, naravno da je jeftinije raji izaći u grad. Mogla se napraviti neka akcija za djevojke, djecu itd, ili ono kao što je bilo sa obilježjima u baražu protiv njemačke kada je dvorana bila solidno ispunjena. Sve u svemu, po mom mišljenju sarajevska publika je kriva 50% a 50% loša organizacija ovako važnog meča.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 07 jun 2014, 22:51

Honorar je napisao/la:
1988risha je napisao/la:Fina pobjeda... al tamo ce nas rastavit na proste faktore... nemamo mi jos repku za neka velika takmicenja,nazalost...
Pa sta predlazes, da ne putuju dzaba na Island, nek' predaju tekmu, ostanu u Sarajevu i negdje u kafani isprate fudbalsku repku? Ili bi mozda trebali i fudbaleri da se vrate jer Argentina je sila, rasturice ih..

Je8o realnost vise jarane, daj da se igra pa da na kraju bitke prebrojimo mrtve, zaje8imo vise to isticanje bijele zastave u startu! I meni je savrseno jasno ko je i sta je Island ali pa sta, treba im pokazati zubi i ako nista barem ih posteno namuciti!
Pa realno,mi cemo tek za 10 godina imat repku... Ovi su mi vise dosadili,sa silnim baražima,koje sa ovakvim glupostima u igri nikada proći nećemo... Ici ce oni na Island,al znas vec sta nas ceka,ako ne uspije Island,u sto malo sumnjam,jer su bolji,EHF kompanija je uvijek tu,kao i protiv Mađara... Tako da nemamo se čemu nadat...
Mi realno ne pripadamo gornjem domu rukometa,to se pokaze i u kvalifikacijama,sve nesto povuci-potegni,a realno te repke u kvalifikacijama bi trebali samarat sa po 10 razlike...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 07 jun 2014, 22:52

IlProfessore je napisao/la:Joj patriota zeničkih, kiseljačkih i ostalih, ko da je sarajevo godinama vožnje. Kad već toliko volite reprezentaciju ne bi vam bilo mrsko provozati se jedan sahatak i doći da popratite momke, i ostavite tih 10KM koje idu u humanitarne svrhe. Najlakše je poslije bitke general biti i kenjati po Sarajevu miševi maleni.
ma ja..boli vas k.u.r.a.c...da vam kiseljak i zenica pune dvorane a vi po kafama sirite patriotizam i kenjajte po forumu...e moj jazavac
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 07 jun 2014, 22:53

IlProfessore je napisao/la:Joj patriota zeničkih, kiseljačkih i ostalih, ko da je sarajevo godinama vožnje. Kad već toliko volite reprezentaciju ne bi vam bilo mrsko provozati se jedan sahatak i doći da popratite momke, i ostavite tih 10KM koje idu u humanitarne svrhe. Najlakše je poslije bitke general biti i kenjati po Sarajevu miševi maleni.
Jao argumenata, ne vjerujem.

Ja kazem daj u Tuzlu utakmicu, dvorana ce biti puna do zadnjeg mjesta, ne mora niko van Tuzle doci (a dosli bi ljudi sigurno) nece biti onog ko nece navijati (isto se odnosi i na Zenicu, te mnoga mjesta koja su se pokazala pravim domacinima do sada od Visokog pa nadalje).

Niko ovdje nije general poslije bitke, barem 10 forumasa je predvidilo ono sto se desilo, mozes pogledati nekih 5 stranica unatrag, ne mi nismo vidovite Dzemile, to su samo zaključci izvedeni iz dosadasnjeg ponasanja Sarajlija..
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 07 jun 2014, 22:54

Zenicani i ne traze rukometnu reprezentaciju u Zenicu,i ako imamo vjerovatno najbolje uslove u drzavi za odigravanje jedne takve utakmice,.Ne trpamo se,nismo rukometna publika i to meni kao Zenicaninu nije tesko priznati..

Rukomet se treba igrati tamo gdje se i navise cijeni kao sport,ko prati nasu ligu nece mu biti tesko zakljuciti koje su to sredine,.Sarajlije na mare za rukomet,eno R.K Bosna zivi dokaz,njih jos samo uza rodbina gleda,ruku na srce,nije puno bolja situacija ni u Zenici,.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 07 jun 2014, 22:55

Dok je bila RK Bosna u usponu..raja se lozila na rukomet..sad manje vise slabo ko pominje rukomet..sigurno da bi u manjim gradovima dvorana bila puna..Ovakve tekme trebaju da organizuju Visoko,Gorazde,Cazin.

fukarezv
Kontakt:

Post Postao/la fukarezv » 07 jun 2014, 22:58

nabijem na qurac ove sto su se vec predali :S
NEMA PREDAJE IGRAJTE JAKO, SRCEM, BOSANSKI PA STA BUDR !
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 jun 2014, 23:00

hajde kvarite svadjom ovako lijepu pobjedu! :evil:

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 07 jun 2014, 23:01

chily-rz je napisao/la:Zenicani i ne traze rukometnu reprezentaciju u Zenicu,i ako imamo vjerovatno najbolje uslove u drzavi za odigravanje jedne takve utakmice,.Ne trpamo se,nismo rukometna publika i to meni kao Zenicaninu nije tesko priznati..

Rukomet se treba igrati tamo gdje se i navise cijeni kao sport,ko prati nasu ligu nece mu biti tesko zakljuciti koje su to sredine,.Sarajlije na mare za rukomet,eno R.K Bosna zivi dokaz,njih jos samo uza rodbina gleda,ruku na srce,nije puno bolja situacija ni u Zenici,.
Nema veze sto nije rukometna publika u Zenici, ali da li ti mislis da bi sebi Zenicani dopustili da im reprezentacija u rukometu odigra u polupraznoj dvorani (mada dvorana je bila tri cetvrtine prazna, ne poluprazna).
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

Josip321
Kontakt:

Post Postao/la Josip321 » 07 jun 2014, 23:09

Samo da razjasnim nešto. Mislim da se moraju ispuniti određeni kriteriji što se tiče dvorane, tako da tu automatski otpadaju mnoga nabrojana mala mjesta.
Momče Hercegovče

Cap17an
Kontakt:

Post Postao/la Cap17an » 07 jun 2014, 23:17

IlProfessore je napisao/la:
Ja nisam vidio niti jednu jedinu tv reklamu za ovu tekmu, niti sam vidio da je medijski podržano od bilo kojeg portala, novina itd.. Za ovo su znali samo ljudi koji prate rukomet, a svi ostali koji su mogli doći kao publika i stvoriti bolji ambijent nisu ni znali za ovu tekmu. Po meni je jedini razlog loše posjete loša promocija ovog meča.
A i karta od 10KM (bez obzira što dio ide u humanitarne svrhe) može biti jedan od razloga zbog kojeg nije došla raja. Znači 10 je samo ulaz, + prevoz, hrana, piće, naravno da je jeftinije raji izaći u grad. Mogla se napraviti neka akcija za djevojke, djecu itd, ili ono kao što je bilo sa obilježjima u baražu protiv njemačke kada je dvorana bila solidno ispunjena. Sve u svemu, po mom mišljenju sarajevska publika je kriva 50% a 50% loša organizacija ovako važnog meča.
Sve novine i portali su danima, pa i sedmicama najavljivali ovu utakmicu, tako da ti je priča totalno bezveze. U Cazinu je na tribinama bilo 3 hiljade ljudi, a par hiljada ih je ostalo vani, karte bile 15 maraka, a da ne govorim da se ovdje radi o baražu....

Problem kod malih gradova je kao što kolege gore kažu - dvorana. U Cazinu primjerice i smještaj, jer su Grci na zadnjoj utakmici morali iz Bihaća putovati na utakmicu jer nema adekvatnog i kvalitetnog hotela za smještaj tih igrača, kamoli islandskih zvijezda.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 07 jun 2014, 23:20

Ne mozete porediti rukomet u Sarajevu i kosarku i fudbal u Sarajevu... Na utakmice kosarke (naravno kad igra repka, jer KK Bosnu i KK Spars gleda uza rodbina samo) dolazi i po 12-13k ljudi dakle skoro kao u Zenici u fudbalu... Na utakmice fudbala (kad igra repka) dolazi i po 30k ljudi, mnogo vise nego sto moze stati u Zenicu... Al sa rukometom je drugacija situacija, i on je ovdje apsolutno nepopularan sport, al' se u Sarajevu mora igrati iz 2 razloga... Prvi razlog je marketing i zarada od elitnih kompanija (Elektroprivreda, Telecom, Violeta i sl.) a dr. je uslovi u dvorani... Jedino u Sarajevu postoji multifunkcionalni parketi koji zadovoljavaju elitnu rundu kvalifikacija i prvenstva za seniore... Ono sto se igralo u Vitezu mozete macku o rep, ne bi se ni igralo da iz Sarajeva nije stigao parket.. A dr. izuzetno glupa rasprava oko posjete.. NIje isto imati dvoranu od 12-13k i i od 1,5k... Pa kad ti dodje 3,5k ljudi izgleda sablasno prazna a cinjenice su dr... A sto se tice toga kako su mediji ispratili ovu tekmu, najbolje oslikava da vise od pola mojih jarana nije ni znalo da se igra tekma.. Istina nismo mi neki fanovi rukometa (koliko fudbala i kosarke), al' opet mediji su trebali vise animirati raju....

I naravno rukomet treba davati dr. gradovima, al' je upitno i kad se posalje parket iz Sarajeva da li te dvorane zadovoljavaju uslove elitnih kvalifikacija... Msm da nijedna dvorana u ostalim nasim gradovima ne zadovoljava sve uslove (samo Zetra i Skenderija), pa cak ni ona u Zenici... i to je osnovni razlog sto se igra u Sarajevu, pored para naravno od sponzora...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 jun 2014, 23:20

Sad sa tekme. O igri ne mogu puno. Momci svaka vam čast na borbi, želji i htjenju. :thumbup:

Golmani su po meni bili katastrofalni. Ne znam jesu li ukupno 5 odbrana imali.. :thumbdown:

Što se tiče publike i dvorane, po mojoj procjeni nekih 4000 ljudi. Ona tribina sa koje je kamera snimala je bila dosta punija od one što je bila "u kadru". Atmosfera je bila ludiloo, ja se ne sjećam 5 minuta šta se dešavalo poslije onog sedmerca Prcea i onog gola iz kontakta :mrgreen:

Igrači :tokralju: :tokralju:

Publika (ona koja je bila) :tokralju:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 07 jun 2014, 23:23

guber_90 je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:Zenicani i ne traze rukometnu reprezentaciju u Zenicu,i ako imamo vjerovatno najbolje uslove u drzavi za odigravanje jedne takve utakmice,.Ne trpamo se,nismo rukometna publika i to meni kao Zenicaninu nije tesko priznati..

Nema veze sto nije rukometna publika u Zenici, ali da li ti mislis da bi sebi Zenicani dopustili da im reprezentacija u rukometu odigra u polupraznoj dvorani (mada dvorana je bila tri cetvrtine prazna, ne poluprazna).

Nikad vise rukometna reprezentacija (nakon Italije) nece igrati u Zenici, iz razloga sto je rukometni savez bio zeznut, receno je bilo besplatno igranje u areni a kasnje ipak se naplatilo tako da :D
MrMuscle je napisao/la:... Msm da nijedna dvorana u ostalim nasim gradovima ne zadovoljava sve uslove (samo Zetra i Skenderija), pa cak ni ona u Zenici... i to je osnovni razlog sto se igra u Sarajevu, pored para naravno od sponzora...
HAHAHAH sta napisa frajer :D
Zadnja izmjena: sagitarius, dana/u 07 jun 2014, 23:27, ukupno mijenjano 1 put.
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 07 jun 2014, 23:24

sreca nasa pa postoji Sarajevo.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.