Belgija-BiH/BiH-Belgija
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Belgija-BiH/BiH-Belgija
@loptajeokrugla,
slazem se sa tvojom analizom igraca i igre, vecim dijelom, najvise oko dzeme, ibricica
slazem se sa tvojom analizom igraca i igre, vecim dijelom, najvise oko dzeme, ibricica
Cuva Bog Zelju svog!
mi to sutra dobivamo muće nas ozlijede , ali ako dečki pobijede nemamo šta reći jake tekme u par dana.
imaju i oni problema Belgijanci, ali vijerujem u Ćiru i pomoćnike da će to bit ok.
Sretno nama u Zenici će bit ludilo ,abd i osvojit tri nova boda!
Mislim da su motivirani,najbitnije je to!Malo sreće
imaju i oni problema Belgijanci, ali vijerujem u Ćiru i pomoćnike da će to bit ok.
Sretno nama u Zenici će bit ludilo ,abd i osvojit tri nova boda!
Mislim da su motivirani,najbitnije je to!Malo sreće

Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
Sto se mene tice nek igraju u najboljem sastavu da ih razbijemo jednom zauvijek jer imamo mi igraca poput doticnog Fellanija i Kompanija.Koliko znam oni igraju u prosijecnim ekipama koji svake cetvrte sezone budu mozda medju 7 prvih u ligi.Pa vidjelo se u Genku poslije svakog naseg gola oni su bili u soku kao da su mislili da je to samo ruzan san.E sad ih u Zenici treba probuditi iz tog sna sa jos 4 gola pa nek onda mozda skontaju da je susta stvarnost.Pozdrav svim Bosancima i Hercegovcima!!
pa sad da su everton i manchester city (odnosno HSV) prosjecne ekipe...Sanjin je napisao/la:Sto se mene tice nek igraju u najboljem sastavu da ih razbijemo jednom zauvijek jer imamo mi igraca poput doticnog Fellanija i Kompanija.Koliko znam oni igraju u prosijecnim ekipama koji svake cetvrte sezone budu mozda medju 7 prvih u ligi.Pa vidjelo se u Genku poslije svakog naseg gola oni su bili u soku kao da su mislili da je to samo ruzan san.E sad ih u Zenici treba probuditi iz tog sna sa jos 4 gola pa nek onda mozda skontaju da je susta stvarnost.Pozdrav svim Bosancima i Hercegovcima!!
nama zadnjeg veznog igra muratovic a njima ova dvojica... bas da su u istom rangu ne bih rekao

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Za ibričića se ne bi složio u vezi ovih kritika. Pa čovjek igrao toliko neprirodnu poziciju da to nije normalno. To je ko kritike Barbarezu kad je igrao kod Bake one pozicije libera. Fale nam ljudi igrači i krpamo se i to je to. A imao je dobre prolaske po lijevog strani sigurno. Defanzivno smo dobro igrali pa samo su išle visoke lopte od njihove zadnje linije na Felaini-a. Malo me podjećalo na onaj naš ho ruk sistem
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich
Za mene su prosijecni al eto ako su za tebe odlicni onda ih uokviri kod kuce a ja cu uokviriti Spahica i ostale nase!
u pravu si...ne ulazeći u kvalitet naši su jednostavno više htjeli 3 boda. Džaba da je ne znam ti koji kvalitet na njihovoj straniSanjin je napisao/la:Za mene su prosijecni al eto ako su za tebe odlicni onda ih uokviri kod kuce a ja cu uokviriti Spahica i ostale nase!
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
-Sasha Vugdalich
-Sasha Vugdalich
-
- Kontakt:
Jeste zapeli za Fellainia i Kompania, pa baš smo mi čudan narod, vi kao da niste gledali utakmicu u Belgiji.
Može taj neko biti najbolji igrač na svijetu, ali kad se uštopa može svirati kur..
uostalom mislim da je suvišno komentarisati o Belgiji, sve smo već vidjeli, oni da su reprezentacija kakvom se predstavljaju ne bi bili sada gdje su!
Jadna li je ta reprezentacija koja se podiže u nebesa a igra sa Luxemburgom 1:1, eee i to jedva.
NAPRIJED BOSNO
Može taj neko biti najbolji igrač na svijetu, ali kad se uštopa može svirati kur..
uostalom mislim da je suvišno komentarisati o Belgiji, sve smo već vidjeli, oni da su reprezentacija kakvom se predstavljaju ne bi bili sada gdje su!
Jadna li je ta reprezentacija koja se podiže u nebesa a igra sa Luxemburgom 1:1, eee i to jedva.
NAPRIJED BOSNO
-
- Kontakt:
Slažem se u potpunosti sa tobom majstore,Sanjin je napisao/la:Za mene su prosijecni al eto ako su za tebe odlicni onda ih uokviri kod kuce a ja cu uokviriti Spahica i ostale nase!
sanjam sinoc vodimo 0 - 1 kao pratim rezultat na livescore...samo mi je bilo ujutru zbunjujuce sto smo opet igrali u gostima 

ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
ja samo govorim realno. naravno da cu i ja uokviriti misketa, dzeku, spahu, oba zlatana...Sanjin je napisao/la:Za mene su prosijecni al eto ako su za tebe odlicni onda ih uokviri kod kuce a ja cu uokviriti Spahica i ostale nase!
cinjenica je da belgija ima tri extra igraca - fellainija, kompanyja i sonka... ostalo je zestoki prosjek ako izuzmemo mirallasa koji je veliki talenat a da li ce postati igrac to cemo vidjeti
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Rene Vandereycken pobjedom spašava svoju fotelju
Autor Bocky
Utorak, 31 Mart 2009 10:35
Reprezentativci Belgije doputovali su jučer poslijepodne u Sarajevo kako bi tokom današnjeg dana izvršili posljednje pripreme za sutrašnju utakmicu protiv naše reprezentacije u Zenici. Belgijanci dolaze opterećeni rezultatom, u situaciji u kojoj selektoru Vandereyckenu je osiguran otkaz ukoliko izgubi na Bilinom polju. Samim tim, sutrašnji protivnici Ćirinih lavova će biti spremni na sve kako bi vratili izgubljeni ugled među svojim navijačima, ali i kako bi spasili stručni štab koji je zaslužan za promociju i pozivanje većine igrača koji trenutno nastupaju za A reprezentaciju Belgije.
U Zenici će Belgijanci istrčati sa čak tri napadača, Mirallasom, Sonckom i Dembeleom. Iza njih će biti ofanzivni Fellaini, dok će iza njega igrati dva zadnja vezna, vjerovatno Mudingayi i Defour. Zadnju liniju činit će stoperi Kompany i Simons, dok će na bekovima igrati Swerts i Vermaelen. Na golu će biti, već sada u Bosni i Hercegovini četvorostuko popularniji Stijnen.
Ovakva ofanzivna postavka Belgije zasigurno će uroditi nešto opreznijom igorm naše reprezentacije, ali i ponovnom otvaranju mogućnosti za kreiranje brzih i ubitačnih kontra napada.
Inače, belgijski reprezentativci smješteni su u Hotelu Exclusive u Rajlovcu, u potpunoj izolaciji od javnosti. Prema planiranom, trebali bi večeras u 20:30 sati na Koševu održati svoj jedini trening pred sutrašnju utakmicu
Autor Bocky
Utorak, 31 Mart 2009 10:35
Reprezentativci Belgije doputovali su jučer poslijepodne u Sarajevo kako bi tokom današnjeg dana izvršili posljednje pripreme za sutrašnju utakmicu protiv naše reprezentacije u Zenici. Belgijanci dolaze opterećeni rezultatom, u situaciji u kojoj selektoru Vandereyckenu je osiguran otkaz ukoliko izgubi na Bilinom polju. Samim tim, sutrašnji protivnici Ćirinih lavova će biti spremni na sve kako bi vratili izgubljeni ugled među svojim navijačima, ali i kako bi spasili stručni štab koji je zaslužan za promociju i pozivanje većine igrača koji trenutno nastupaju za A reprezentaciju Belgije.
U Zenici će Belgijanci istrčati sa čak tri napadača, Mirallasom, Sonckom i Dembeleom. Iza njih će biti ofanzivni Fellaini, dok će iza njega igrati dva zadnja vezna, vjerovatno Mudingayi i Defour. Zadnju liniju činit će stoperi Kompany i Simons, dok će na bekovima igrati Swerts i Vermaelen. Na golu će biti, već sada u Bosni i Hercegovini četvorostuko popularniji Stijnen.
Ovakva ofanzivna postavka Belgije zasigurno će uroditi nešto opreznijom igorm naše reprezentacije, ali i ponovnom otvaranju mogućnosti za kreiranje brzih i ubitačnih kontra napada.
Inače, belgijski reprezentativci smješteni su u Hotelu Exclusive u Rajlovcu, u potpunoj izolaciji od javnosti. Prema planiranom, trebali bi večeras u 20:30 sati na Koševu održati svoj jedini trening pred sutrašnju utakmicu
- reds_forever
- Kontakt:
bilo bi dobro da fellaini ne igra...smece evertonsko 
belgijanci ce krenuti na sve ili nista,ovo nece biti kao utakmica u belgiji

After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
- eldaroniBIH
- Kontakt:
Jarane, da ti nisi mozda Ciro ?lopta je okrugla je napisao/la:Supic-ne znam je li negdje javno izjavio da je imao tremu,imao je 100 %,kada se to uzme u obzir,prema tome je bio sasvim solidan,u par navrata djelovao nesigurno,nije znao da li da ostane na liniji ili da istrci do kraja na loptu,zbog toga je u par navrata ostao u "praznom" prostoru,srecom,Belgijanci nisu to kaznili,nadam se da ce mu onaj kloc Lugusic(trenutno ima angazman u Kini i izgleda da formu standardnih i potencijalnih golmana,prati preko telefona)ukazati na to,ili ostani na liniji ili kad krenes idi do kraja na loptu,nema premisljanja,degaziranje mu je bilo kriminalno,mozda je do treme,ako nije do treme onda imamo problem,mozda je i kod gola Belgijanaca mogao da istrci na onu loptu i pokusa da je pokupi prije belgijskog igraca, ali bila je vrlo "cupava" situacija i lako je biti general poslije bitke....
Berberovic-o njemu sam vec piskarao u svome prethodnom postu
Ibricic-pogledaj pod Berberovic
Spahic-odigrao lavovski,kapitenski,do povrede bio je bez greske,kao sto sam i rekao u najavi tekme,odigrat ce na iskustvo i svjezinu....
Pandza-odlican,borben,oprezan i dosta "pokretan"neustrasiv i sto je najvaznije-nije imao niti jednog kiksa,ovo mu je bio debi ako zanemarimo onu ne vaznu tekmu sa Azerbejdzanom
Nadarevic-isto kao i Pandza,jedino je po meni,pogrijesio kada je kod gola Belgijanaca,bez potrebe istrcao prema kraju 16-terca na desnoj strani i uklizao,misleci tako da ce izblokirati centarsut protivnickog igraca,kada se vec uspio da vrati u liniju,trebao je ostati u liniji jer belgijski igrac nije imao sanse da puca iz onog ugla kao sto i nije,vec je centrirao,da je Nadarevic ostao u liniji,mogao je da izblokira centarsut,a jos je iza njega bio Pandza koji je barem malo zasmetao onome sto je zabio gol....
Jahic-ukratko,sjajan,svaka cast,neka je sramota onoga sto je na prethodnim stranicama napisao,citiram"Jahic odigrao bas onako kako nam je trebalo,krkanski",vjerovatno je to neki pitar napisao,ali njemu na obraz,svaki normalan selektor,sto nas nije,bi pozelio Jahica u svojoj ekipi,pravi "univerzalac" jer moze da igra vise pozicija,stopera,defanzivnog veznog,desnog beka i napadaca,mislim da grijese oni koji tvrde da Jahic moze da igra na poziciji lijevog beka,koliko sam ja upoznat,nije to nikada igrao....
Muratovic-o njemu sam vec pisao u svome prethodnom postu....
Misimovic-svaki komentar suvisan,ali imam jednu kritiku,mislim da je njemu,Dzeki i Ibricicu-slava pomalo vec udarila u glavu i da su ova trojica vec stvorila svoj klan.....
Muslimovic-kao sto sam i ocekivao,nije u formi,u Paok-u nije vec dugo zabio,totalno podbacio u Genku...
Dzeko-pogledaj pod Misimovic
Bajramovic-komentar suvisan
Pjanic-mala minutaza za neku ocjenu,ono par minuta sto je odigrao i kada je imao loptu kod sebe,smirio je,mozda je mogao odigrati bolje jednu loptu kada je bio sam na lijevoj strani i pokusao naci Dzeku na desnoj,ali lopta mu je bila na lijevoj ,njegovoj "slabijoj" nozi pa vjerovatno zbog toga nije uspio,da je lopta dosla do Dzeke ovaj bi izbio sam pred golmana....
Mravac-solidan do penala,poslije tekme sa Slovenijom,ovo mu je drugi penal koji je napravio bez ikakve potrebe,Sonck je bio i suvise daleko od lopte da bi nesto vise napravio,ali Mravac nije pratio igru,vec je gledao kako da se hrva sa Soncom,jaca mu je strana skok igra,ali u ostalim situacijama izgleda dosta ne siguran,valjda nije navikao na ovaj nivo igre,tu je i trema,opet se vracam na kvalitet lige u kojoj igra i njegov tim je zadnji na tabeli,znaci manjak kvalitete i jake konkurencije u maticnom klubu u kojem igra,izgleda da je tu i manjak samopouzdanja,neka ga tu u repci,ali da igra samo u slucaju izostanka drugih igraca......

vozdra, vozdra, crveni "djavolcici" .. (:
Sve na to govori kad se pogleda sa 3 napadaca igraju bice veliki pritisak belgijanacareds_forever je napisao/la:bilo bi dobro da fellaini ne igra...smece evertonsko
-
- Kontakt:
reds_forever je napisao/la:bilo bi dobro da fellaini ne igra...smece evertonsko
hahahahahahahahahahahahahah to legendo
Decki (calcio, knele), fala na informacijama o internet prijenosu:))
Vjerujte, Bosna u Zagrebu ima veliku podrsku..svi vam drze palceve i zele srecu.. Jucer kad sam bio na kavi s drustvom samo smo o utakmici s Belgijom pricali..ne sjecam se dal smo uopce raspravljali o tekmi hrvatske i andore..
A ja, naravno, kao Bosanac, svom cu dusom i svim srcem navijat za Bosnu.. bit ce tesko i napeto, ali vjerujem u pobjedu pa makar presudio samo jedan gol..
pozdrav svim bosancima i hercegovcima sirom planete, i svim ljudima dobre volje:)))
Ajmoooo Bosnoooooooooooooo zemljo mojaaaaaaaaaaaaa... JEDNA JE MOJA ZEMLJA TA ŠTO LJUBI ČOVJEKA, SNENA I ČISTA KO SUZA BLISTA BOSNA MOJAAAAAAAAA:)))
Vjerujte, Bosna u Zagrebu ima veliku podrsku..svi vam drze palceve i zele srecu.. Jucer kad sam bio na kavi s drustvom samo smo o utakmici s Belgijom pricali..ne sjecam se dal smo uopce raspravljali o tekmi hrvatske i andore..
A ja, naravno, kao Bosanac, svom cu dusom i svim srcem navijat za Bosnu.. bit ce tesko i napeto, ali vjerujem u pobjedu pa makar presudio samo jedan gol..
pozdrav svim bosancima i hercegovcima sirom planete, i svim ljudima dobre volje:)))
Ajmoooo Bosnoooooooooooooo zemljo mojaaaaaaaaaaaaa... JEDNA JE MOJA ZEMLJA TA ŠTO LJUBI ČOVJEKA, SNENA I ČISTA KO SUZA BLISTA BOSNA MOJAAAAAAAAA:)))
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Covjece i zemlja se trese poslije naseg razbijanja Belgijanaca-evo vec drugi zemljotres za manje od 24 sata 

Ovo za Ibricica..meni prije nije ensto"lijegao"kao igrac..bio je previse sebican sa loptom..ali u zadnje vrijeme igra kao MAESTRO..poput Misketa,mada je Miske nasa prva violina...
Tekmu u Genku je odigrao vise nego dobro s obzirom na poziciju koju je igrao...
A sto se tice Mravca..i ja se slazem sa konstatacijom navedom ranije:
Dobar je u skok igri,cvrst je u duelu ali VAN KAZNENOG PROSTORA..inace ako je u 16m,eto penala protivniku..jednostavno nije"vjesht"da povuce igraca a da to niko ne vidi...
Ja bih vise volio vidjeti Damjanovica da mjenja Spahu..za nadati se da ce Jahicponovitiigru od subote(za kojeg sam iznio neke ocjene ranije da nije za repke,i ovim putem kazem SORRY..momak je super odigrao,na stranu njegovi gafovi van terena)..andam se da ce se naci rjesenje za Spahu ..
Ova tekma moze biti TEZA nego ona u Belgiji.....bitno je pobjediti..tek nakon sto eventualno pobjedimo u Srijedu Ako Bog da,TEKA TADA mozemo da "slavimo"....samo da ne bude vise povreda...
Tekmu u Genku je odigrao vise nego dobro s obzirom na poziciju koju je igrao...
A sto se tice Mravca..i ja se slazem sa konstatacijom navedom ranije:
Dobar je u skok igri,cvrst je u duelu ali VAN KAZNENOG PROSTORA..inace ako je u 16m,eto penala protivniku..jednostavno nije"vjesht"da povuce igraca a da to niko ne vidi...
Ja bih vise volio vidjeti Damjanovica da mjenja Spahu..za nadati se da ce Jahicponovitiigru od subote(za kojeg sam iznio neke ocjene ranije da nije za repke,i ovim putem kazem SORRY..momak je super odigrao,na stranu njegovi gafovi van terena)..andam se da ce se naci rjesenje za Spahu ..
Ova tekma moze biti TEZA nego ona u Belgiji.....bitno je pobjediti..tek nakon sto eventualno pobjedimo u Srijedu Ako Bog da,TEKA TADA mozemo da "slavimo"....samo da ne bude vise povreda...
Zadnja izmjena: edinko, dana/u 31 mar 2009, 13:17, ukupno mijenjano 2 puta.
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!
- eldaroniBIH
- Kontakt:
strah me srijede ..
samo da se danska ne ponovi kad smo izgorili u zelji ..
samo da se danska ne ponovi kad smo izgorili u zelji ..
vozdra, vozdra, crveni "djavolcici" .. (:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.