Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

delija
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la delija » 05 apr 2010, 00:23

Ma nije do Eduarda,Vukcevica i M..svela nego samo do trenera.Pa valjda je trener tu da objasni igracu da je fudbal timska igra a ne igra pojedinca.Nema kod njih apsolutno igre na prvu.Svaki od njih samo melja loptu.Znaju oni igrati ali im treba neko da ih "izbrusi" a to nije sigurno Ragnick.Cini mi se da se on lozi kao i navijaci Hoffa na njihove "driblinge".Dovoljno je vidjeti da mu je ekipa buna samo driblera

ZagorTeNej
Kontakt:

Post Postao/la ZagorTeNej » 05 apr 2010, 04:03

Iker C je napisao/la:Ibišević nebi trenutno imao mjesta u Želji možda u Travnik ups i tamo ima Dudić. Čovjek isto drvo . Salihović još gori. Ali dobro ima neko gori i od njih dvojice a to je Vukčević.
Potpisujem

dudlas74
Kontakt:

Post Postao/la dudlas74 » 05 apr 2010, 04:35

ZagorTeNej je napisao/la:
Iker C je napisao/la:Ibišević nebi trenutno imao mjesta u Želji možda u Travnik ups i tamo ima Dudić. Čovjek isto drvo . Salihović još gori. Ali dobro ima neko gori i od njih dvojice a to je Vukčević.
Potpisujem

E ovako nesto moze reci samo neko ko mrzi Vedu iz dna duse i to bez ikakvog razloga.Ako Vedo moze po vama igrati tek u zeji il travniku onda vas pitam gdje danasnji Salihovic moze igrati?Posto vidim da ste iznjeli konstataciju da je Salihovic bio jos gori ali niste naveli klub za koji bi po vama dvojici strucnjaka mogao igrati.Mozda Bosna Visoko?

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 apr 2010, 14:32

Konstatacija ,nekostantacija Vedo opet ''odlikas''.To jest ubjedljivo najgore ocjenjen nas igrac na tekmi u nedelju.
Vedo-5
Salihovic 3,5
Misimovic 2,5
Dzeko 1,5
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 06 apr 2010, 14:52

harishp je napisao/la:Konstatacija ,nekostantacija Vedo opet ''odlikas''.To jest ubjedljivo najgore ocjenjen nas igrac na tekmi u nedelju.
Vedo-5
Salihovic 3,5
Misimovic 2,5
Dzeko 1,5
Ma komotno su ga mogli ostaviti neocjenjenog jer isto kao da nije ni igrao. Nevidljiv totalno.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 06 apr 2010, 15:34

Zasto trener nedobije otkaz??
BLUE NATION.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 apr 2010, 15:41

Jaydoo82 je napisao/la:Zasto trener nedobije otkaz??
Jest pa da im Veh ili takav dodje. :roll:
Ragnick je u nepunih tri godine od trece lige ih doveo na jesenskog prvaka BL.
Povrijedjene igrace on ne moze dignuti iz vrazije matere.
Kad se to sve skupi,i jos vala i losa igra ovih ostalih.
Tu bi i Magath bio nemocan.
A uostalom sad je kasno za bilo koje promjene i sad se ne mjenja.
Jer bi ih cak moglo kostati i ispadanja ako se novi trener nebi snasao.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Necromacer
Kontakt:

Post Postao/la Necromacer » 06 apr 2010, 15:51

harishp je napisao/la:Konstatacija ,nekostantacija Vedo opet ''odlikas''.To jest ubjedljivo najgore ocjenjen nas igrac na tekmi u nedelju.
Vedo-5
Salihovic 3,5
Misimovic 2,5
Dzeko 1,5
Ja kada sam danas vidio da su Vukcevic i onaj brazilac Maiqusell ili kako vec dobili 4 ,a Vedo 5 mogu konstatovati da tamo u kickeru rade ne strucni novinari ili neobjektivni...trece stvarno nema....jer pomenuti dvojac je najgore odigrao....da je Vedo imao 2 asistencije (sto je relno trebao da ovi nisu sakatari gore) dobio ocijenu 2.5...nije on kriv sto nisu zabili..CIRKUS!! Izgleda da je neozbilojni bild konkretnij...

Cuj DZeko 1.5....hahaha...covijek dao 2 gola i asistenciju imao ,a Miske gol i asistencija i 2.5...pa ja treba nekog njihovog "ljubimca" pogurati u vrh pa da ga ko slucajno ne stigne...a ovo Salihovic 3,5... :roll:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 apr 2010, 15:54

Taj isti izvor je pretprosle godine na jesen ocjenio najbolje bas Vedu,pa su se svi vodili po tom izvoru i niko im ''mane u ocjenjivanju nije bio nasao''. ;) :roll:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Necromacer
Kontakt:

Post Postao/la Necromacer » 06 apr 2010, 18:21

harishp je napisao/la:Taj isti izvor je pretprosle godine na jesen ocjenio najbolje bas Vedu,pa su se svi vodili po tom izvoru i niko im ''mane u ocjenjivanju nije bio nasao''. ;) :roll:
Vidis da neko jeste moj Hare...JAAA!! :mrgreen: Ako Dzeko sa 2 gola i asistencijom nije za ocijenu 1 onda stvarno ne znam sta treba da uradi...to je hejbet socer poena u 1 tekmi...isto ako MIske nije bar za ocijenu 2 je smijesno...ispade Salihovic i Miske u ocijenu razlike...SMIJESNO!! Ne znam ko go da je pisao ocijene i davao ih!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 apr 2010, 18:43

Ma dobro nije to tako crno kao sto izgleda.Napredovao je,prosli put je sesticu dobio.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Necromacer
Kontakt:

Post Postao/la Necromacer » 06 apr 2010, 19:06

harishp je napisao/la:Ma dobro nije to tako crno kao sto izgleda.Napredovao je,prosli put je sesticu dobio.
Tako je ...eto te zvucis ko Rafa Benitez...i on uvijek izvuce nesto pozitivno ,a Liverpool nikada gori.... :mrgreen:
Znaci Ibisu iducu tekmu slijedi 4...a Dzeko tek ako da 3 gola i bude imo 3 asistencije mozda dobije 1... :mrgreen:

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 06 apr 2010, 19:09

e da mi je vidjet napadaca koji ce dat gol a da mu vezni red ne doda loptu. nepostoji takav. vedo protiv wolfsa nije lopte dobio a imao je 2 perfektne asistencije al ovi retardi neznaju.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 apr 2010, 19:14

Necromacer je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ma dobro nije to tako crno kao sto izgleda.Napredovao je,prosli put je sesticu dobio.
Tako je ...eto te zvucis ko Rafa Benitez...i on uvijek izvuce nesto pozitivno ,a Liverpool nikada gori.... :mrgreen:
Znaci Ibisu iducu tekmu slijedi 4...a Dzeko tek ako da 3 gola i bude imo 3 asistencije mozda dobije 1... :mrgreen:
Ma Dzeko nek dobije sve sestice al nek zabije jos par golova da osvoji titulu najboljeg strelca.
Tu su ocjene ne vazne.
A Vedi nova sezona,nova nafaka.Nebude li Salihovic imao makar dvicu Vedi su opet petice neminovne.
Jer kad je Salihovic dobar tad su i asistencije,a kad su asistencije tu su i golovi.Znaci veca i Vedina sansa.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 apr 2010, 12:52

Iz Dnevnog Avaza:

Ibišević: Cijela ekipa ne igra dobro, a meni je kao napadaču najgore

Ponovo nas ukopaju odluke koje se prave za vrijeme meča • Nema sukoba Salihovića sa trenerom
Autor: A. NOVALIJA

Vedad Ibišević je sa Sejadom Salihovićem i Hofenhajmom u velikoj krizi. Naš reprezentativni napadač odigrao je svih 90 minuta protiv Volfsburga u visokom porazu od 0:4. Nedjeljni debakl samo je nastavak slabih rezultata koje postiže ekipa koja je prošle sezone bila najprijatnije iznenađenje Bundeslige.

Nismo zrela ekipa

- Ne funkcioniramo onako kako treba. Na momente igramo dobro, ali smo neefikasni. Prvih pola sata bili smo bolji od Volfsburga, ali onda primimo gol. Onda nas ponovo ukopaju odluke koje se prave za vrijeme meča.

Umjesto da krenemo po 1:1, primimo još dva gola. Nismo zrela ekipa. To je očigledno. Moramo naći rješenje kako da se izvučemo iz krize - kaže Ibišević u razgovoru za "Dnevni avaz".

Našeg napadača su nakon meča sa Frajburgom (1:1) javno kritizirali trener Ralf Rangnik (Rangnick) i sportski direktor Dirk Ritmiler (Rittmuller), jer je bio sebičan u jednoj situaciji pred protivničkim golom.

- Ispala je sasvim nepotrebna situacija koju su oni zakuhali. Poslije mi se sportski direktor izvinio. Trener mi nije ništa morao reći, jer me zamijenio na poluvremenu. Bila je jedna situacija u kojoj sam bio sebičan i donio sam pogrešnu odluku.

I bez mene je ekipa odigrala loše još 45 minuta i sretno smo došli do boda u utakmici koju smo trebali izgubiti. Mislim da su njih dvojica malo neiskusno postupili, jer su mediji jedva dočekali da naprave još veću pometnju - kaže Ibišević.

Nakon meča sa Volfsburgom, desilo se obratno. Rangnika je kritizirao Sejad Salihović, jer je trener u poluvremenu promijenio taktiku.

- Bio sam sa Sejom kada je davao tu izjavu. Rekao je da nismo trebali mijenjati taktiku nego igrati kao u prvom poluvremenu. Imaju ovdje jedne novine koje uvijek traže crnilo i onda su izokrenuli cijelu izjavu. Sejo je poslije popričao sa trenerom i nikakvih problema nije bilo.

Devet golova

Ibišević se nije upisao u strijelce od 27. februara, kada je zabio Herti (2:0). U Bundesligi je ove sezone postigao devet golova i namjestio šest svojim suigračima. Iako brojke govore drugačije, naš napadač ne bježi od toga da je u krizi.

- Kada sam zabio 18 golova u 17 utakmica, bio sam produkt ekipe koja je igrala dobro. Ne pokušavam se pravdati, ali ne igramo dobro i, kao napadaču, meni je tu najgore. Nije mi jednostavno.

Očekivao sam da će ova sezona biti teška nakon oporavka od povrede i duge pauze, ali nisam očekivao da će ekipa imati ovakve probleme, koji su se morali odraziti i na mene - pojašnjava naš sagovornik.

Teško naći motivaciju

Do kraja Bundeslige cilj Hofenhajma je da ostvari još poneku pobjedu, pogotovo na domaćem terenu, gdje je ove sezone prosuo dosta bodova.

- Teško je naći motivaciju u ovakvoj situaciji. No, zbog naših navijača, moramo zbiti redove i pokušati odigrati još nekoliko dobrih utakmica. Već sada, protiv Kelna je prilika da im priuštimo malo radosti - kaže Ibišević.

Selektor se odlično uklopio

Ibišević se biranim riječima prisjeća prvog okupljanja reprezentacije pod vodstvom Safeta Sušića i pobjede nad Ganom (2:1). Kaže da je bio prezadovoljan.

- Selektor se odlično uklopio sa nama i prvo okupljanje je bilo odlično. Atmosfera je bila sjajna, kao i uvijek. Sada jedva čekam prijateljske utakmice po završetku sezone, pogotovo onu sa Njemačkom. To će nam biti od koristi, jer ćemo vidjeti gdje smo u odnosu na ekipe koje igraju na Svjetskom prvenstvu - govori Ibišević.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

juzni vjetar!
Kontakt:

Post Postao/la juzni vjetar! » 07 apr 2010, 12:53

tesko kada igra sa onim sebicnim zvaljom lopte lik neda , em slobodnjak neda slihovicu ,treba mjenjati klub . 8-)
La liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

vedo & sejo
Kontakt:

Post Postao/la vedo & sejo » 10 apr 2010, 10:54

Prenos koje utakmice ce danas biti na eurosportu 2 u 15:30??

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 10 apr 2010, 10:59

vedo & sejo je napisao/la:Prenos koje utakmice ce danas biti na eurosportu 2 u 15:30??
hanover-salke 15:30..direktno na eurosport 2.
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

vedo & sejo
Kontakt:

Post Postao/la vedo & sejo » 10 apr 2010, 11:46

e jbg, onda moram na netu gledat hoffenheim-koln, ko ima link prenosa nek stavi

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 apr 2010, 12:32

juzni vjetar! je napisao/la:tesko kada igra sa onim sebicnim zvaljom lopte lik neda , em slobodnjak neda slihovicu ,treba mjenjati klub . 8-)
nije samo jedan sebican zvaljo, vec su dvojica, trojica... No nisu oni krivi, vec trener. Ocigledno je da Ragnick ne zna da izadje na kraj sa umisljenim igracima. Nema tu autoriteta, discipline. CIm su odredjeni igraci dosli do popularnosti, medijske paznje itd, to vise ne funkcionise kako treba. nestao je onaj momcadski duh u ekipi...

Kako da ekipa igra dobro kad Maicousel i Eduardo u 70% slucajeva peljaju loptu duze nego je potrebno i soliraju a la Denilson. To prije nikada nije mogao biti slucaj. Jos kad tu dodamo sebicnog Obasija, sve je jasno... Na stranu sve povrede, ali nije to tako lose kao sto je bilo prosle godine. Cinjenica je jednostavno da ova ekipa nema momcadski duh, a Ibisevic kao proslogodisnji heroj najvise ispasta. Ne moze on zabiti 2 gola na utakmici ako ne dobije makar 5 dobrih lopti... A nije do njega sigurno. On prati igru, otvara se, ali nema jednostavno pravih lopti. Ako neko ocekuje od vede da predribla trojicu, onda nek promijeni kanal i gleda naucnofantasticne filmove. vedo nije taj tip napadaca, ali je majstor u onome sto zna da radi. Al dzaba kad tim kao tim ne funkcionise. Kao sto "harishp" rece, imao je perfektne dvije akcije tj asistencije protiv WOlfa, ali djutunumi nisu dali go. I niko ih nije javno lincovao, a vedu hoce da sakate radi onog promasaja... Pa sta ako je fulao, nadjite mi napadaca koji ne fula zicere... nema takvog, svi smo mi od krvi i mesa i grijesimo. Ali da vedo igra lose, on ne igra sigurno. Da je vedo problem u ovoj ekipi, onda bi Princ Tagoe ili neko treci po ulasku odmah zabio 2 gola. Cinjenica je da se on jednostavno uklopio u sivilo svog tima, i da on najmanje tu moze uciniti. Najveci krivci su gospoda eduardo, Maicousel, Salihovic itd. Oni su ti koji trebaju stvoriti vedi priliku, a ne da on glumi maradonu ili messija.
Tu i tamo se desi poneka dobra lopta za vedu, no to sad i dodatni pritisak stvara napadacu kad zna da ce imati jednu ili dvije lopte i da mora dobro reagovati. jako je lose za njegovo samopouzdanje kad ima takav teret...

Zato nemojte dzaba s_rat, momak nije nista ni bolji ni losiji od svojih saigraca, uzroci neefikasnosti ne leze u vedi vec u nesposobnoj sredini koja ga ne koristi onako kao sto ga je koristila prije. on je vazda bio baletan sa dobrim driblingom ali premalo agresivnosti, sa ponekim nepotrebnim potezom ali sjajnim osjecajem za gol... Tehnicki gledano nije ni sekunde drugaciji od prosle godine osim cinjenice da mu je sada veci teret na plecima i sto ima uobrazene saigrace koji se igraju maradona.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Beduin, bhfanatic14, Diadora, Homelander, Zglavkar i 38 gostiju.