BH klubovi u UEFA takmičenjima 2020/21
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2020/21
Od ove sezone bit će svake godine krvava borba za titulu.
Citam ovo za konf. ligu od sledece sezone, pise da je plbih na 36 mjestu, blablabla...
Sta to konkretno znaci, tj, koliko je to "pobjeda" daleko od 15. mjesta? Pretpostavljam da je mnogo i da ce se prije prestati igrati fudbal/football/fußball/nogomet nego sto ce liga se probiti tako visoko?!
Al' da ljudi mogu sebi stvoriti sliku u glavi, makar okvirno?
Sta to konkretno znaci, tj, koliko je to "pobjeda" daleko od 15. mjesta? Pretpostavljam da je mnogo i da ce se prije prestati igrati fudbal/football/fußball/nogomet nego sto ce liga se probiti tako visoko?!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Slažem se sa dosta stvari ali nikad lošiji Celtic? To bi se moglo reći za Astanu ali za njih ne. Ne vjerujem da je neko nekog otpisao već da smo samo svjesni da su oni veliki favoriti, to je normalna stvar.avenija je napisao/la: ↑27 sep 2020, 10:59Sarajevo Evropu igra pod nekim strahom kao i sve nase ekipe, potreban im je jedan skalp kao Zrinjskom tipa Utrect da skontaju da mogu igrati bez straha sa svima. Uvijek precijene ekipu i prosle godine Bate.
Onako da te Buducnost drzi 50-60 minuta i da ti uz dva dodira dodje do 16 meni je nevjerovatno. Razumio bi Chelsea ali Buducnost nikako a da su igrali svoju igru opusteno iz PLBIH hladno bi 5-1 zavrsilo. Isto ce biti i sa nikad losijim Celticom, oni su sebe vec u glavama otpisali. Igraci.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Koliko iskren želiš da budem?vlakanje je napisao/la: ↑27 sep 2020, 11:57Citam ovo za konf. ligu od sledece sezone, pise da je plbih na 36 mjestu, blablabla...

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Otprilike, u slijedećih pet godina, prvak bi morao da napravi ono što je u prošlih pet uradio dinamo zg, a ostali da naprave ono što su uradili hajduk, rijeka i osijek u hrv.vlakanje je napisao/la: ↑27 sep 2020, 11:57Citam ovo za konf. ligu od sledece sezone, pise da je plbih na 36 mjestu, blablabla...
A godišnji budžeti tih klubova su:
dinamo 80 miliona KM,
hajduk, rijeka oko 50,
osijek oko 40
Kao i do sadaMortemHz je napisao/la: ↑27 sep 2020, 12:00Koliko iskren želiš da budem?vlakanje je napisao/la: ↑27 sep 2020, 11:57Citam ovo za konf. ligu od sledece sezone, pise da je plbih na 36 mjestu, blablabla...
Al' da ljudi mogu sebi stvoriti sliku u glavi, makar okvirno?![]()

Al' ne priznajem odgovor tipa,
"Pod uslovom da se zabrani klubovima koji ne donose bodove u evropi takmicenje"

Shvatice neki kao provokaciju

@ Bosnausrcu9
Sve jasno

Zadnja izmjena: vlakanje, dana/u 27 sep 2020, 12:04, ukupno mijenjano 1 put.
Jednostavno da nasi klubovi pocnu od ove sezone izbore grupna takmicenja i naprreduju u istima.
Znaci godinu za godinom da tako bude, bez prekida i ne samo izbore grupnu fazu tamo popuse, nego da tamo napreduju.
Znaci godinu za godinom da tako bude, bez prekida i ne samo izbore grupnu fazu tamo popuse, nego da tamo napreduju.
Mjau !
Upravu si. Oremus pocetnicka greska, tj neuigranost.avenija je napisao/la: ↑27 sep 2020, 11:36
nedopustivo je da najbolja ekipa i tim u drzavi pravi ovakve greske, pogledaj kako izgleda zadnja linija, zasto oremus nije pratio stopere i napravio liniji i automatski ofsajd, da je onaj jadni hodzic to uradio razapeli bi ga, oremus nema sta da trazi na beku, krivac za gol, prema naprijed neupotrebljiv. Amaterske greske koje se ne smiju ponoviti protiv jaceg protivnika kakav je Celtic.
Ne zaboraviti da je Oremus do prije par utakmica i dolaska Pejovica, igrao na sredini terena.
Znaci 4 - 5 tamnica Oremus igra beka. I to sasvim solidno, ali ocito nedovoljno uigrano sa stoperima.
- FKS -
Bas bas borba jel ogromna razlika u parama ce biti za prvaka i ove idu u EL2.Bosnausrcu9 je napisao/la: ↑27 sep 2020, 11:56Od ove sezone bit će svake godine krvava borba za titulu.
Npr. samo da prodjes prvo pretkolo LP kao sada npr Sarajevo Velsane ti donosi 1,2 mil € a toliko ti donosi grupna faza novog takmicenja(a valja se pomucit do grupa kad krenes od pocetka).
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
sarajevo ako ove godine bude prvak, i prođe prvo pretkolo LP, ima realne šanse da bude prvi bh tim u grupnoj fazi nekog uefa takmičenja, vjerovatno ove KL.
da ovo takmičenje postoji ove sezone, ispadanje od celtica bi značilo igranje KL.
po meni, nije ovo loša stvar za naš fudbal. tu će sticati iskustvo i bodove, a logičan slijed bi bio u budućnosti grupe EL, pa možda čak nekad se zalomi i grupa LP.
dinamo i cz su tako skupljali bodove, i sad grupe LP ili EL ne mogu bez njih.
da ovo takmičenje postoji ove sezone, ispadanje od celtica bi značilo igranje KL.
po meni, nije ovo loša stvar za naš fudbal. tu će sticati iskustvo i bodove, a logičan slijed bi bio u budućnosti grupe EL, pa možda čak nekad se zalomi i grupa LP.
dinamo i cz su tako skupljali bodove, i sad grupe LP ili EL ne mogu bez njih.
-
- Kontakt:
sistem je: pobjednik odnosi sve, ostalima mrvicemiky_hz je napisao/la: ↑27 sep 2020, 12:07Bas bas borba jel ogromna razlika u parama ce biti za prvaka i ove idu u EL2.Bosnausrcu9 je napisao/la: ↑27 sep 2020, 11:56Od ove sezone bit će svake godine krvava borba za titulu.
Npr. samo da prodjes prvo pretkolo LP kao sada npr Sarajevo Velsane ti donosi 1,2 mil € a toliko ti donosi grupna faza novog takmicenja(a valja se pomucit do grupa kad krenes od pocetka).
- ElCartel11
- Kontakt:
Prvak moze lako do grupne faze ovog novog takmicenja ili ti EL2.
Ne znam na čemu ostali baziraju samopouzdanje, da ce moci dogurati do grupa EL2 ako ne budu prvaci. Tu ces imati znaci ekipe iz liga 5, kao i ostalih liga ciji klubovi ispadnu u EL, pa tako mozes naletiti recimo na ekipe iz holandske, ruske, ukrajinske, turske lige...
Zato ove sezone ko bude prvak ima realne sanse za Evropu ostali opet nikakve ili nekih 1%.
I za prvaka je bitno, da bude nosilac u 1 pretkolu LP, a to bi bili mi i Zrinjski.
Ne znam na čemu ostali baziraju samopouzdanje, da ce moci dogurati do grupa EL2 ako ne budu prvaci. Tu ces imati znaci ekipe iz liga 5, kao i ostalih liga ciji klubovi ispadnu u EL, pa tako mozes naletiti recimo na ekipe iz holandske, ruske, ukrajinske, turske lige...
Zato ove sezone ko bude prvak ima realne sanse za Evropu ostali opet nikakve ili nekih 1%.
I za prvaka je bitno, da bude nosilac u 1 pretkolu LP, a to bi bili mi i Zrinjski.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Raduje me što dokazuješ sve ono o čemu sam pisao u drugom pasusu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Chapman1886
- Kontakt:
možda ako se u zrinjski još kakvog keša upumpa,ne vidim ko može meda sarajevuBosnausrcu9 je napisao/la: ↑27 sep 2020, 11:56Od ove sezone bit će svake godine krvava borba za titulu.
Samo Sloboda | COYG
- Antipolitika3
- Kontakt:
Sve se preko noci okrene ako npr politika hrvata digne ruke pžod projekta jakog Zrinjskog ili Borac ako tata Dodik bude svrgnut sa vlasti ili jednostavno ovi mali zuti kad vide da je bih nogomet rupa bez dna (nema euro utakmica i jakih transfera) i dignu ruke od Sarajeva onda ce netko cetvrti da vlada BiH nogometom.Chapman1886 je napisao/la: ↑27 sep 2020, 13:10možda ako se u zrinjski još kakvog keša upumpa,ne vidim ko može meda sarajevuBosnausrcu9 je napisao/la: ↑27 sep 2020, 11:56Od ove sezone bit će svake godine krvava borba za titulu.
Nista u nas nije na duge staze.
HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
Tri promjene u odnosu na Rigu sve ofanzivne.Fali Forest koji se povrijedio nema na nikako u rosteru za danas,i zamjenjeni spic Ntcham koji je na klupi i lijevo krilo Eduard isto na klupi.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Jesil kupio kartu?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Sila-moć, sila-moć, sila-moć!!!
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.