FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- anelbavarac
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Raspored za sledecu sezonu Bayerna:
26. Juni: Trainingsauftakt
29. Juni: Traumspiel 2013 (Fanclub Wildenau) in Weiden
30. Juni: Testspiel beim TSV Regen
4.-12. Juli: Trainingslager im Trentino
5. Juli: Paulaner-Cup (im Trentino)
9. Juli: Testspiel gegen Brescia Calcio (im Trentino)
13. Juli: Testspiel bei SG Sonnenhof Großaspach
14. Juli: Benefizspiel bei Hansa Rostock
20. Juli: Telekom Cup: FC Bayern - Dortmund (in Mönchengladbach)
21. Juli: Telekom Cup: Spiel um Platz 3 oder Finale (in Mönchengladbach)
24. Juli: Uli Hoeneß Cup: FC Bayern - FC Barcelona
27. Juli: Deutscher Supercup 2013
31. Juli / 01. August: Audi Cup 2013
02. - 05. August: 1. Runde DFB-Pokal
9. August: 1. Spieltag Bundesliga mit einem Heimspiel am Freitagabend
30. August: Europäischer Supercup: FC Bayern - FC Chelsea (in Prag)
11. bis 21. Dezember: Club-WM in Marokko
10. Mai 2014: Letzter Bundesliga-Spieltag
17. Mai 2014: Endspiel im DFB-Pokal in Berlin
24. Mai 2014: Champions-League-Finale in Lissabon
26. Juni: Trainingsauftakt
29. Juni: Traumspiel 2013 (Fanclub Wildenau) in Weiden
30. Juni: Testspiel beim TSV Regen
4.-12. Juli: Trainingslager im Trentino
5. Juli: Paulaner-Cup (im Trentino)
9. Juli: Testspiel gegen Brescia Calcio (im Trentino)
13. Juli: Testspiel bei SG Sonnenhof Großaspach
14. Juli: Benefizspiel bei Hansa Rostock
20. Juli: Telekom Cup: FC Bayern - Dortmund (in Mönchengladbach)
21. Juli: Telekom Cup: Spiel um Platz 3 oder Finale (in Mönchengladbach)
24. Juli: Uli Hoeneß Cup: FC Bayern - FC Barcelona
27. Juli: Deutscher Supercup 2013
31. Juli / 01. August: Audi Cup 2013
02. - 05. August: 1. Runde DFB-Pokal
9. August: 1. Spieltag Bundesliga mit einem Heimspiel am Freitagabend
30. August: Europäischer Supercup: FC Bayern - FC Chelsea (in Prag)
11. bis 21. Dezember: Club-WM in Marokko
10. Mai 2014: Letzter Bundesliga-Spieltag
17. Mai 2014: Endspiel im DFB-Pokal in Berlin
24. Mai 2014: Champions-League-Finale in Lissabon
-
- Kontakt:
@ceze
I jedno i drugo sam mislio. Znači mora biti pokretljiv a ujedno mora i proigravati svoje saigrače što automatski povlači činjenicu da mora biti veoma kreativan. Ako je target man fizički dominatan, jak u skoku i ima dobru igru glavom onda najčešće idu visoke lopte na njega, a ako je suprotno od toga (što je dosta rijetko da će neko takvog igrača staviti za target mana ali ima primjera) onda se u večini slučajeva igra kratka pas i guranje lopte u prostor u/pred šesnaest metara.
Uostalom evo ti i Definition:
A striker who is the target of passes from his teammates. A good target man will possess the strength to hold up the ball, hold off opponents and bring teammates into play. Target men are often tall, physical players who operate with their back to goal.
I jedno i drugo sam mislio. Znači mora biti pokretljiv a ujedno mora i proigravati svoje saigrače što automatski povlači činjenicu da mora biti veoma kreativan. Ako je target man fizički dominatan, jak u skoku i ima dobru igru glavom onda najčešće idu visoke lopte na njega, a ako je suprotno od toga (što je dosta rijetko da će neko takvog igrača staviti za target mana ali ima primjera) onda se u večini slučajeva igra kratka pas i guranje lopte u prostor u/pred šesnaest metara.
A striker who is the target of passes from his teammates. A good target man will possess the strength to hold up the ball, hold off opponents and bring teammates into play. Target men are often tall, physical players who operate with their back to goal.
Agieren statt reagieren
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Malo sam se smirio pa da kažem nešto i za Gomeza.....
Jednostavno bilo to pošteno ili ne, Gomez sigurno odlazi. Vidjelo se to po njegovoj proslavi naslova da nije bio toliko sretan kao drugi već je mnogo puta bio mislima odlutao negdje.
VIdim da ste mnogi zaljubljeni u njega i ja to poštujem no ja ipak neću toliko žaliti za njim. Cijenim njegove golove, bilo je tu ruku na srce dosta važnih golova ali jednostavno ne mogu preći preko nekih njegovih nogometnih osobina.
Ovo je subjektivno razmišljanje i svatko ima svoje.
Zašto dovodimo Lewandowskog? Zato jer očito Pep cijeni njegove karakteristike puno više od Gomezovih, priznali to mi ili ne.
Moje mišljenje je da se Lewa najbolje uklapa u ovu igru Bayerna, čak bolje i od Manđukića jer ima neke karakteristike koje nemaju niti Gomez niti Manđo a niti mnogi drugi napadači.
Stoga mi nije nimalo čudno da se Pep odlučio za njega.
Tvrdio sam u sredini sezone da Bayern može igrati i bolje nego što smo tada igrali, tada sam govorio da to može biti za nekih 15-20% bolje, sada nakon osvojenog naslova moram smanjiti taj postotak na 10% jer smo podigli nivo igre od utakmica sa Juventusom i Barcelonom na novu razinu ali opet sam siguran da možemo još bolje igrati sa Goetzeom i Levom jer se ti igrači savršeno uklapaju u našu igru a očito i u Pepovu filozofiju.
Isto tako, unatoč velikoj dozi egoizma i potrebe da bude u centru pažnje, ostavio bih Robbena svakako jer to je očito još uvijek igrač koji jednostavno radi razliku na terenu i tako dugo dok će to raditi ja ga ne bih prodavao.
Iako, ne uklapa se baš u Pepovu filozofiju pa ostaje za vidjeti.
Za ostale sam siguran da ostaju pa čak i Buyten i Pizzaro jer se neće buniti što su na klupi a možemo imati koristi od njih.
Očekivanja za slijedeću sezonu što se tiče trofeja: Bundesliga, minimalno polufinale Lige Prvaka i finale Kupa. Sa ovom momčadi plus pojačanja to je i realno za očekivati unatoš velikoj psihičkoj istrošenosti.
Ali sad prvo uživajmo u trenucima.

Jednostavno bilo to pošteno ili ne, Gomez sigurno odlazi. Vidjelo se to po njegovoj proslavi naslova da nije bio toliko sretan kao drugi već je mnogo puta bio mislima odlutao negdje.
VIdim da ste mnogi zaljubljeni u njega i ja to poštujem no ja ipak neću toliko žaliti za njim. Cijenim njegove golove, bilo je tu ruku na srce dosta važnih golova ali jednostavno ne mogu preći preko nekih njegovih nogometnih osobina.
Ovo je subjektivno razmišljanje i svatko ima svoje.
Zašto dovodimo Lewandowskog? Zato jer očito Pep cijeni njegove karakteristike puno više od Gomezovih, priznali to mi ili ne.
Moje mišljenje je da se Lewa najbolje uklapa u ovu igru Bayerna, čak bolje i od Manđukića jer ima neke karakteristike koje nemaju niti Gomez niti Manđo a niti mnogi drugi napadači.
Stoga mi nije nimalo čudno da se Pep odlučio za njega.
Tvrdio sam u sredini sezone da Bayern može igrati i bolje nego što smo tada igrali, tada sam govorio da to može biti za nekih 15-20% bolje, sada nakon osvojenog naslova moram smanjiti taj postotak na 10% jer smo podigli nivo igre od utakmica sa Juventusom i Barcelonom na novu razinu ali opet sam siguran da možemo još bolje igrati sa Goetzeom i Levom jer se ti igrači savršeno uklapaju u našu igru a očito i u Pepovu filozofiju.
Isto tako, unatoč velikoj dozi egoizma i potrebe da bude u centru pažnje, ostavio bih Robbena svakako jer to je očito još uvijek igrač koji jednostavno radi razliku na terenu i tako dugo dok će to raditi ja ga ne bih prodavao.
Iako, ne uklapa se baš u Pepovu filozofiju pa ostaje za vidjeti.
Za ostale sam siguran da ostaju pa čak i Buyten i Pizzaro jer se neće buniti što su na klupi a možemo imati koristi od njih.
Očekivanja za slijedeću sezonu što se tiče trofeja: Bundesliga, minimalno polufinale Lige Prvaka i finale Kupa. Sa ovom momčadi plus pojačanja to je i realno za očekivati unatoš velikoj psihičkoj istrošenosti.
Ali sad prvo uživajmo u trenucima.

I konacno dosli smo do kraja sezone,Sta reci i koje epitete upotrebiti ,ako ih uopce ima ,a da ih nismo iskazali za ovu momcad bayerna,za ovako prefektnu sezonu .Bayern je ove sezone postavio standarde u svim takmicenjim koji ce biti tesko dostici naredne sezone zaista ,ovako dominaciju u jednoj sezoni u svim takmicenjima malo ko je to mogao i pokazao u proslosti .Bayern je pokazao i zadao samar svim pumpadzijam novca ,pokazo je da se pametnom i racionalno ekonomskom i administativnom politikom sve moze postici , bayern je od ekipe koja je trosila novac samo kada im dodje guse dosao prerastao u finacijskog diva koji je u stanju pa smijem se usuditi i reci kupiti svakog igraca na svijetu ukoliko im treba bez natezanja milion dva manje vise ,ali ne bi bilo to to bayern je ipak bayern svabo
,pokazo je da se od solidnih novaca moze napraviti beton ekipa koja je ove sezone poharala evropu ,domacu ligu ,kupove .
Sezona ,po meni tesko ponovljiva ,ali moguce priblizna .Mada opet nikada ne reci nikada .Pojacanja ce neka doci ,zna se prvo mega pojacanje je i gece
,decko ogromnog potencijala ,tu najvjerovatnije dolazi robert lewandovski ,gomez odlazi po meni steta iako ga nisma simpatisao ,bayern sto bi rekli nikad jaci ,dometi i apetiti su porasli .
Od pepa se ocekuje zamjena proslogodisnjih trofeja novim ,tesko ce to zaista bit ponoviti ,drugi klubovi ce se pojacati ali opet ocekujem i ne sumnjam dominaciju bayerna sledece sezone moza ne na ovakom nivou ali sigurno pirblizno ,ova momca je na vrhuncu i sigurno ako kljucni igraci budu na okupu da su naredne sezone bayerna sezone veliki zavrsnih dometa .Cekali smo i docekali prosli smo sto se kaze kroz sito i reseto kada su svi bayern osporavali i ponizavali mi smo ga branili i dizali i danas mogu sa sigurnoscu reci i potvrditi da mozemo biti ponosni na nas bayern u kakvu je ljudinu ,diva mega klub izrastao.SVe smo pokorili zagospodarili smo evropom,svime ,sada je na novo generalu pepu da odrzi vladvinu narednih nekoliko godina
,Sta reci za kraj ,neka se nasi momci dobro odmore,a bogami i mi
do avgusta ,pa momci u nove pobede zivili

Sezona ,po meni tesko ponovljiva ,ali moguce priblizna .Mada opet nikada ne reci nikada .Pojacanja ce neka doci ,zna se prvo mega pojacanje je i gece

Od pepa se ocekuje zamjena proslogodisnjih trofeja novim ,tesko ce to zaista bit ponoviti ,drugi klubovi ce se pojacati ali opet ocekujem i ne sumnjam dominaciju bayerna sledece sezone moza ne na ovakom nivou ali sigurno pirblizno ,ova momca je na vrhuncu i sigurno ako kljucni igraci budu na okupu da su naredne sezone bayerna sezone veliki zavrsnih dometa .Cekali smo i docekali prosli smo sto se kaze kroz sito i reseto kada su svi bayern osporavali i ponizavali mi smo ga branili i dizali i danas mogu sa sigurnoscu reci i potvrditi da mozemo biti ponosni na nas bayern u kakvu je ljudinu ,diva mega klub izrastao.SVe smo pokorili zagospodarili smo evropom,svime ,sada je na novo generalu pepu da odrzi vladvinu narednih nekoliko godina

Sad se sjetih da je ovdje jedan vrli forumas omalovazavao Juppa,sumljao u njegovu moc i znanje,prizivao Murinja i njemu se divio
,haha,bilo bi fino da povuce kazano
.
Nikad ljepse ljeto nije bilo za nas bavarce,stvarno trebamo uzivati,ja jedva cekam prvo kolo BL.Gvardioli predstoji veliki posao,da li ce uspjeti ili potonuti ne bi mu bio u kozi.

Nikad ljepse ljeto nije bilo za nas bavarce,stvarno trebamo uzivati,ja jedva cekam prvo kolo BL.Gvardioli predstoji veliki posao,da li ce uspjeti ili potonuti ne bi mu bio u kozi.
VOLIM BAYERN
- anelbavarac
- Kontakt:
Moje misljenje je da kvalitetnijeg igraca od Gotzea u zadnjih 10 god.nismo doveli,osim mozda Billala
Naravno to je jos ljepse kad ga klepis domuzarima,a jos dobijes najboljeg mladog igraca danasnjice,nema zime za Bayern,dominacija je neminovnost

Naravno to je jos ljepse kad ga klepis domuzarima,a jos dobijes najboljeg mladog igraca danasnjice,nema zime za Bayern,dominacija je neminovnost

Ma znao sam ja sve to drug moj, ali ovdje je priča bila o Gomezu, tako da sam sve što je imalo veze sa target manom povezivao sa njim.Pale_Companion je napisao/la:@ceze
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
-
- Kontakt:
Ma prijatelju ja pričam o target manu i njegovim osobitostima a ne o Gomezuceze je napisao/la:Ma znao sam ja sve to drug moj, ali ovdje je priča bila o Gomezu, tako da sam sve što je imalo veze sa target manom povezivao sa njim.Pale_Companion je napisao/la:@ceze

A što se Gomeza tiče moje mišljenje je da on nije na takvom nivou kakvom ga se prikazuje. Da se razumijemo on je dobar i zahvalan napadač ali za mene to nije creme de la creme. Statistika što se pogodaka tiče mu je strašna ali za moje oko fali tu nekih finesa da to bio još veći nivo.
Pogledajte samo kako ekipa izgleda kvalitetnije i opasnije sa jednim Mandžom koji je ipak mobilniji napadač i koji dosta više trči i radi za ekipu i radi mnogo veći pritisak na suparnika...
Tako da mislim da se nećete zayebat ako gas prodate za fine pare

Agieren statt reagieren
Danas u 12:00 na fcbayern.de cemo moci gledati presicu u kojoj ce don Jupp da objavi svoje planove za buducnost. Da li ce to biti kraj karijere ili pak Real Madrid, no moje licno misljenje je da za Jupp-a samo jos izazov elf...
Stern des Südens
- anelbavarac
- Kontakt:
Don Jupp ipak odlazi u penziju
Tacnije je rekao da ide na odmor a kasnije ko zna.
Po meni sasvim logicna odluka s obzirom na njegove godine.
DANKE JUPP HEYNCKES!

DANKE JUPP HEYNCKES!
- Bayern@heart
- Kontakt:
+1anelbavarac je napisao/la:Don Jupp ipak odlazi u penziju![]()
DANKE JUPP HEYNCKES!

Najbolja moguća varijanta
DANKE JUPP HEYNCKES
a sta je sa trapatonijem decko
ima preko 70 banki
,dakle don jup odlazi na odmor ili ti ga u prevodu penziju,sta reci za covjeka koji nam je ove sezone toliko srece i lijepih trenutaka donio ,jedan od njvecih trenera svih vremena u to nema sumlje,neka mu je sa srecom volio bih da se vrai i predomsili bar da bude neka vrsta pomocnika ,jup ,samer,pep na klupi neprocjenjivo ,nema problema koji se ne bi moga rijesiti.

- anelbavarac
- Kontakt:
Ima samo porediti vodjenje reprezentacije Irske, i Bayerna je smijesnoGAL je napisao/la:a sta je sa trapatonijem deckoima preko 70 banki

a ko je to spomenuoanelbavarac je napisao/la:Ima samo porediti vodjenje reprezentacije Irske, i Bayerna je smijesnoGAL je napisao/la:a sta je sa trapatonijem deckoima preko 70 banki

Ocekivana odluka Jupp-a, kaze kako nije zelio otici u neki drugi klub koji su puni para, jer ni jedan klub na svijetu nije organizovan kao Bayern.
Beckenbauer kaze kako ne bi bio prijatelj Jupp-u ako bi ga savjetovao da ide u Real Madrid. A ukoliko ne zeli u mirovinu da razmisli o trenerskoj poziciji reprezentacije ili direktora...
Naravno da su vrata za Jupp-a u Bayernu uvijek sirom otvorena.
Beckenbauer kaze kako ne bi bio prijatelj Jupp-u ako bi ga savjetovao da ide u Real Madrid. A ukoliko ne zeli u mirovinu da razmisli o trenerskoj poziciji reprezentacije ili direktora...
Naravno da su vrata za Jupp-a u Bayernu uvijek sirom otvorena.
Stern des Südens
- anelbavarac
- Kontakt:
I kondicioni trener Marcelo Martins napusta Bayern na kraju sezone.
Poslije Juppa i prvog pomocnika Hermanna ovo je treci odlazak iz strucnog staba Bayerna.
Izgleda da ce Guardiola dovesti cijeli svoj strucni stab, mozda osim Tonia Tapalovica koji je trener golmana.
Naravno na klupi i dalje ostaje neizostavni Hermann Gerland
Poslije Juppa i prvog pomocnika Hermanna ovo je treci odlazak iz strucnog staba Bayerna.
Izgleda da ce Guardiola dovesti cijeli svoj strucni stab, mozda osim Tonia Tapalovica koji je trener golmana.
Naravno na klupi i dalje ostaje neizostavni Hermann Gerland

Don Jupp je donio ispravnu odluku, povlačenje u penziju sa stilom tako to rade veliki treneri.Mada je ostavio i mogućnost da se aktivira iz penzije.

Panzer divizija čeka novog vođu.

Panzer divizija čeka novog vođu.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
- brzitesanj
- Kontakt:
Uživaj u zasluženoj mirovini Don Jupp. Ništa drugo ne preostaje sem jedno veliko HVALA. 

I ♥ Bayern!
25.05.2013g.
25.05.2013g.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Sky prenosi vijest da je Pep rekao da Mario ostaje, eh sad ne znamo koji.
Mogao bi Gomezinjo i naredne sezone trpati.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- brzitesanj
- Kontakt:
Ma volio bi da Gomez ode jer ove sezone je izgubio mjesto u startnoj postavi a nije za njega sjedenje na klupi.Omerbavarac je napisao/la:Sky prenosi vijest da je Pep rekao da Mario ostaje, eh sad ne znamo koji.![]()
A ako Gomez ode onda se otvara prostor za dovođenje Lewandovskg koji je puno agilni, pokretljivi igrač od Gomeza sa mnogo više riješenja u završnicama napada.
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.
25.05.2013g.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.