RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

vm22
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la vm22 » 26 avg 2014, 15:05

Veterani je napisao/la:Treba nam finale kupa da vidimo ko može odraditi najmasovnije gostovanje u BiH definitivo u Hadžićima je onda bilo 1000 ljudi sve blokirano.

Prvi tzv derbi bilo nas je sigurno 3000 do 4000 na Koševu korteo od stanice do stadiona
Oko 4.000 navijača Veleža sigurno. Tad navijača Zrinjskog nije bilo. Prvi put se pojavili 2006 godine

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 26 avg 2014, 15:14

Velež više navijača ima u dijaspori nego u svom gradu i to jest još jedna i to bitna boljka. Neki za vrijeme rata, neki kasnije u potrazi za boljim životom ali to je najveći šamar našoj posjeti. Taj trend se nažalost nastavlja.

Što se tiče RA, neka momci rade. Ako ništa, trude se. Daju sve od sebe. Žalosno kakva se generacija u razvoju raspala ali eto, šta je tu je. Mnogi od tih danas su redovni na utakmicama, ali eto samo što nisu iza gola. Hiljadu je stvari utjecalo na to, ne treba im ni puno zamjerati. Nije nimalo lako ( bilo) biti navijač Veleža poslije rata.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 26 avg 2014, 15:24

27.08.2014. U 17:00

ČELIK-VELEŽ

LIVE ILI TV??????

USTANITE ĐAVOLI I PODRŽITE ROĐENE
VFC THE RELIGION

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 26 avg 2014, 15:26

Ma poslije rata mi nismo imali ni internet ni wi-fi,ni ifone i ostalo.Izvor informacija je bila štampa i ko je imao teletext.Plus što su ljudi bili željni fudbala,a sad ova omladina nigdje ne ide bez slušalica u ušima.Pa sjećam se prve utakmice pod BB ja se tek u 11 sati uveče javio starcima kući da sam živ sa govornice.Htjeli ili ne sad je nešto drugo u trendu,popularnije od fudbala nažalost a to su internet igrice i ostale gluposti.Pa evo u mom mjestu ima mali stadion,sređen sve ok pa nigdje nikog na njemu svi igraju na PES-u.Nije to samo problem kod nas tako je i u drugim klubovima,bez nekog extra rezultata neće biti ni extra posjete,a to je Sarajevo dokazalo.Zato mi bolesnici trebamo gurati do kraja tj. dobrog rezultata,da smo ušli u finale kupa lani mislim da bi to prelomilo stvari na bolje,ovako moramo nešto uraditi ove godine.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 26 avg 2014, 15:40

Ništa neće prelomiti stvari sve dok ona prijašnja generacija ne ode do kluba navijača i razgovara o nekom povratku, ako je bilo nekih zamjerki između ove dvije generacije, da se to riješi , da se pronađe neko zajedničko rješenje. Kad kažem prijašnja generacija, čisto mislim na starije momke koji su bili alfa i omega Red Army-ja jer će uz njih mnogo više ljudi se pojaviti. Imam osjećaj da kada bi mi ugostili Borusiu M da ne bi uspjeli napuniti stadion. Bilo kakve svađe, zamjeranja, doze ljubomore nisu veći razlog od postojanja našeg Veleža i preko toga se mora preći.

A što se tiče utakmice protiv Olimpica (u slučaju pobjede nad Čelikom), obavezno da neko ko je u kontaktu sa nekim iz uprave kluba predloži da se ulaznica za subotu smanji ili da pruže ženama i djeci besplatan ulaz. Naši igrači, stari šminkeri i šaneri :D , će svojim potezima, izgledom , privući i to žena da dolaze i dalje, a mali klinci će uživati u atmosferi i sportu .

http://www.youtube.com/watch?v=uiUPRrvrON0

Inače meni je ovaj momak / čovjek, nazovite ga kako hoćete, ima ovdje njegovih vršnjaka, je jedna od najboljih osoba za povratak navijača na stare staze i obavezno ga pridružiti KN , dati mu neku funkciju, da bude neki kao marketing ili nešto tako. Čisto jer je Sarma dosta poznat lik i fanatik kako našeg Veleža tako i Bosne. Čak je i neka figura u BH Fanaticosima ako se ne varam :)

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 26 avg 2014, 15:42

anel81m je napisao/la:
merak je napisao/la:Kakva je situacija u Velezu sto se tice dugova ?
Koliko znam da nikome od igrača nismo dužni, što je bilo tužbi to je sve izmireno.poreza imamo još nekih 50-100 milja i to se vraća u ratama.Mislim da smo jedan od najčistijih klubova sa te strane.
Vidio sam neki dokument lani, mislim da su jedino Siroki i jos neka ekipa u boljoj situaciji od nas sto se tice dugova prema drzavi. Bili smo tada na 50 000KM cini mi se. Pokusat cu naci taj detalj negdje.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 26 avg 2014, 15:54

shaman7 je napisao/la:Ništa neće prelomiti stvari sve dok ona prijašnja generacija ne ode do kluba navijača i razgovara o nekom povratku, ako je bilo nekih zamjerki između ove dvije generacije, da se to riješi , da se pronađe neko zajedničko rješenje. Kad kažem prijašnja generacija, čisto mislim na starije momke koji su bili alfa i omega Red Army-ja jer će uz njih mnogo više ljudi se pojaviti. Imam osjećaj da kada bi mi ugostili Borusiu M da ne bi uspjeli napuniti stadion. Bilo kakve svađe, zamjeranja, doze ljubomore nisu veći razlog od postojanja našeg Veleža i preko toga se mora preći.

A što se tiče utakmice protiv Olimpica (u slučaju pobjede nad Čelikom), obavezno da neko ko je u kontaktu sa nekim iz uprave kluba predloži da se ulaznica za subotu smanji ili da pruže ženama i djeci besplatan ulaz. Naši igrači, stari šminkeri i šaneri :D , će svojim potezima, izgledom , privući i to žena da dolaze i dalje, a mali klinci će uživati u atmosferi i sportu .

Inače meni je ovaj momak / čovjek, nazovite ga kako hoćete, ima ovdje njegovih vršnjaka, je jedna od najboljih osoba za povratak navijača na stare staze i obavezno ga pridružiti KN , dati mu neku funkciju, da bude neki kao marketing ili nešto tako. Čisto jer je Sarma dosta poznat lik i fanatik kako našeg Veleža tako i Bosne. Čak je i neka figura u BH Fanaticosima ako se ne varam :)
DOBRO BI BILO KAD BI SE POJEDINCI VRATILI ODNOSNO DIGLI NA NOGE
SVE BI BILO DRUGACIJE.
BILO JE TEŠKO VRIJEME BEZ PREBIJENE KINTE KAD SE POSUĐIVALO DA BI SE VELEŽ PRATIO I BODRIO.
TA LJUBAV JE NEŠTO NAJJAĆE I NEKAD UMRIJET NEĆE.

USTANITE ĐAVOLI,PODRŽIMO ROĐENE
VFC THE RELIGION

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 26 avg 2014, 16:39

shaman7 je napisao/la:Ništa neće prelomiti stvari sve dok ona prijašnja generacija ne ode do kluba navijača i razgovara o nekom povratku, ako je bilo nekih zamjerki između ove dvije generacije, da se to riješi , da se pronađe neko zajedničko rješenje. Kad kažem prijašnja generacija, čisto mislim na starije momke koji su bili alfa i omega Red Army-ja jer će uz njih mnogo više ljudi se pojaviti. Imam osjećaj da kada bi mi ugostili Borusiu M da ne bi uspjeli napuniti stadion. Bilo kakve svađe, zamjeranja, doze ljubomore nisu veći razlog od postojanja našeg Veleža i preko toga se mora preći.

Upravo ta generacija o kojoj pričaš brate.Nešto ne štima trenutno.Nije mi jasno da se ne skupi više od 50-100 momaka iza gola.
Još jedna stvar mi malo neide u glavu.Među članovima kluba nema nijednog igrača a kako sam vidio ni većine RA.Zar mi svi na kraju krajeva nismo tu radi Veleža?!?!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 26 avg 2014, 17:09

Jedino mjesto gdje nesto ne stima su nase mostarske glave. Glupa nam je spika, kriv ovaj kriv onaj svi krivi samo smo mi ispravni. Nije bas tako. Sta fali svakome da ode iza gola, svakome ko se iole osjeca dijelom navijackog pokreta i statijaznamvise, a vidim vecina ovdje se osjeca i zna o tome? Ja sam bukvalno odrastao na tribini iza gola i nikad mi nije padalo na pamet da odem na neku drugu, zbog furke, nekih tamo drugova kojih ista ne zanima ili neceg petog desetog. Nego brato, ta ce on, ta ce meni Muzafer vodit navijanje, ta ce meni Stipe navijati i to, e toga se rijesite i docete iza gola. I vjerujte, nisu bas ni djeca tamo kako se ovdje pise, ova generacija sto su sad tu jesu skupa od tih djecijih dana, al da su sad djeca i nisu bas. Bar ja, koji sam ispratio vise generacija "navijaca" iza gola vidim to. U zadnje vrijeme slabije mogu i gostovanja stici, al svaku domacu koju uhvatim zna se gdje sam.

Zivili.
Support Velez, It's logical! ★

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 26 avg 2014, 17:09

vm22 je napisao/la:
Veterani je napisao/la:Treba nam finale kupa da vidimo ko može odraditi najmasovnije gostovanje u BiH definitivo u Hadžićima je onda bilo 1000 ljudi sve blokirano.

Prvi tzv derbi bilo nas je sigurno 3000 do 4000 na Koševu korteo od stanice do stadiona
Oko 4.000 navijača Veleža sigurno. Tad navijača Zrinjskog nije bilo. Prvi put se pojavili 2006 godine

Ma bili su ali tad su se zvali bbb&torcida mostar :urnebes: . Nego yebo njih treba napomenuti da smo jedini KN u drzavi radi kojeg su BBC i talijanski RAI dolazili da snimaju dokumentarac. Sjecam se one talijanke sto je isla s nama na 2-3 gostovanja. Kasnije sam cuo da je poginula
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 26 avg 2014, 17:26

Vidim kaznjavaju se levati ovi neki radi pirotehnike :lol: :lol: svaka cast mlađariji sto radi dobro za klub i ne izbija pare iz njega za potrebe klosara saveza. Samo engleski grla i dlanovi a oni neka pale. Mi smo to isfurali prije 20 i kusur godina. Bravo momci :thumbup:
KLUB SVIH NAS.

1945
Kontakt:

Post Postao/la 1945 » 26 avg 2014, 17:27

Glavni probelm ne dolaska raje iza gola jeste taj da neki likovi previse shvataju tu tribinu svojom i da su oni tu gazde koje ne smije niko nista pitat ti likovi koji su nabrijani,koda ih ima 10000 a ne saka jada misle da je grupa nastala od njih i da su oni neki bitan faktor iza gola dok se to ne promijeni nikad nece bit dobro popunjena tribina .Toliko od mene. RA"81 :wave:
Starmo 1981

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 26 avg 2014, 17:33

RezervniGolman je napisao/la:
vm22 je napisao/la:

Ma bili su ali tad su se zvali bbb&torcida mostar :urnebes: . Nego yebo njih treba napomenuti da smo jedini KN u drzavi radi kojeg su BBC i talijanski RAI dolazili da snimaju dokumentarac. Sjecam se one talijanke sto je isla s nama na 2-3 gostovanja. Kasnije sam cuo da je poginula
Haha bbb&torcida, cuo sam dosla bila i ekipa sa rive iz Viteza da im da podrsku.

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 26 avg 2014, 17:41

1945 je napisao/la:Glavni probelm ne dolaska raje iza gola jeste taj da neki likovi previse shvataju tu tribinu svojom i da su oni tu gazde koje ne smije niko nista pitat ti likovi koji su nabrijani,koda ih ima 10000 a ne saka jada misle da je grupa nastala od njih i da su oni neki bitan faktor iza gola dok se to ne promijeni nikad nece bit dobro popunjena tribina .Toliko od mene. RA"81 :wave:
A yebote pa skidajte ih. U pravu si to. Dosta raje mlađe nece na tribinu radi te ekipe koja je drzi. Pa necu ih ja od 50 kuka skidat pa da me njihove mame s kojim sam mozda nekad imao sexualne odnose ruže :urnebes: :urnebes: dobar sam utisak nekad ostavljao nemoj da mi to sada pada u vodu :)
KLUB SVIH NAS.

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 26 avg 2014, 17:46

RezervniGolman je napisao/la:
1945 je napisao/la:Glavni probelm ne dolaska raje iza gola jeste taj da neki likovi previse shvataju tu tribinu svojom i da su oni tu gazde koje ne smije niko nista pitat ti likovi koji su nabrijani,koda ih ima 10000 a ne saka jada misle da je grupa nastala od njih i da su oni neki bitan faktor iza gola dok se to ne promijeni nikad nece bit dobro popunjena tribina .Toliko od mene. RA"81 :wave:
A yebote pa skidajte ih. U pravu si to. Dosta raje mlađe nece na tribinu radi te ekipe koja je drzi. Pa necu ih ja od 50 kuka skidat pa da me njihove mame s kojim sam mozda nekad imao sexualne odnose ruže :urnebes: :urnebes: dobar sam utisak nekad ostavljao nemoj da mi to sada pada u vodu :)
:urnebes:

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 26 avg 2014, 19:09

Prijedlog je sasvim jednostavan, mi smo tu, iskreno puno seremo o našem Veležu a i ništa ne radimo da to promijenimo, od nekoga mora početi. Samim dolaskom iza gola ćemo potvrditi o čemu govorimo cijelo vrijeme, a zašto da ne budemo dio te neke nove generacije. Poslije toga, pridružiti se momcima u klubu na pivi, popričati s nekim , dati neke smjernice (to više vi stariji možete uraditi, ja sam još mlad za neko pametovanje) i tako postati dio nove generacije. Samim povratkom vas "starijih" navijača, privući će se i oni što su odustali i tako ćemo već ove, a iduće sigurno (Bože zdravlja i sreće) puniti tribine i gostovanja u brojevima od 500-1000 vjernih navijača.

Sva ova moja priča nema nikakvih troškova, osim onih finansijskih da pivu popijete :lol: . Mislim da uz malo truda i zalaganja možemo/možete biti prvobitni faktor za povratak stare generacije i da svi zajedno napravimo haos u državi

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 26 avg 2014, 19:33

shaman7 je napisao/la:Prijedlog je sasvim jednostavan, mi smo tu, iskreno puno seremo o našem Veležu a i ništa ne radimo da to promijenimo, od nekoga mora početi. Samim dolaskom iza gola ćemo potvrditi o čemu govorimo cijelo vrijeme, a zašto da ne budemo dio te neke nove generacije. Poslije toga, pridružiti se momcima u klubu na pivi, popričati s nekim , dati neke smjernice (to više vi stariji možete uraditi, ja sam još mlad za neko pametovanje) i tako postati dio nove generacije. Samim povratkom vas "starijih" navijača, privući će se i oni što su odustali i tako ćemo već ove, a iduće sigurno (Bože zdravlja i sreće) puniti tribine i gostovanja u brojevima od 500-1000 vjernih navijača.

Sva ova moja priča nema nikakvih troškova, osim onih finansijskih da pivu popijete :lol: . Mislim da uz malo truda i zalaganja možemo/možete biti prvobitni faktor za povratak stare generacije i da svi zajedno napravimo haos u državi
Neznam šta je bio uzrok što je starija generacija RA napustila isti, i sad su tu momci od 18-20 godina koji to sve vode.
Ja sa 33 godine nemogu sebi dozvoliti da odem na tu tribinu i pustiti da mi neko ko se nije možda bio rodio kad sam ja navijao govori kako ću i šta ću.Grupu treba voditi neko ko je tu 20 godina na tribini, nemože momak od 20 godina imati respekt od starijih generacija.Ja tako gledam na situaciju.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 26 avg 2014, 19:40

anel81m je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:Prijedlog je sasvim jednostavan, mi smo tu, iskreno puno seremo o našem Veležu a i ništa ne radimo da to promijenimo, od nekoga mora početi. Samim dolaskom iza gola ćemo potvrditi o čemu govorimo cijelo vrijeme, a zašto da ne budemo dio te neke nove generacije. Poslije toga, pridružiti se momcima u klubu na pivi, popričati s nekim , dati neke smjernice (to više vi stariji možete uraditi, ja sam još mlad za neko pametovanje) i tako postati dio nove generacije. Samim povratkom vas "starijih" navijača, privući će se i oni što su odustali i tako ćemo već ove, a iduće sigurno (Bože zdravlja i sreće) puniti tribine i gostovanja u brojevima od 500-1000 vjernih navijača.

Neznam šta je bio uzrok što je starija generacija RA napustila isti, i sad su tu momci od 18-20 godina koji to sve vode.
Ja sa 33 godine nemogu sebi dozvoliti da odem na tu tribinu i pustiti da mi neko ko se nije možda bio rodio kad sam ja navijao govori kako ću i šta ću.Grupu treba voditi neko ko je tu 20 godina na tribini, nemože momak od 20 godina imati respekt od starijih generacija.Ja tako gledam na situaciju.
Pa upravo zbog tog razloga ćeš gledati desetak njegovih vršnjaka i 60-tak mlađih kad Velež igrao i Evropu tu neku. Neko je i njega stavio tu, nije se sigurno gore sam popeo i počeo navijanje, odabrali su ga neki ljudi na vrhu trenutnog kluba navijača. Svaka njemu čast pa je prihvatio to.

Da ti vodiš navijanje, pastrmka bi sa 50 godina rekao : "Ne može mi on sa 33 godine voditi navijanje" , najbolje onda staviti onog dedu iz Zenice da vodi navijanje , stariji od kurana 2 dana

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 27 avg 2014, 08:28

jeli ova tekma na Tv-u ...
Anti Nakarada

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 27 avg 2014, 08:30

Eagles_OldSchool je napisao/la:jeli ova tekma na Tv-u ...
Jest brato u pet na onom crnom bht-u
KLUB SVIH NAS.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Konzerva i 5 gostiju.