Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- ASD
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Kod nas je zakon da ne smiješ snimati druge.
U americi smiješ snimati sve.
Iskreno, ne valja ni jedno.
U americi smiješ snimati sve.
Iskreno, ne valja ni jedno.
Lik je moja generacija, isli smo zajedno u srednju i vazda je nesto petljo, trazio nacine da se obogati. Sjecam se kako nam je govorio da postoje hackovi kako doci do youtube trendinga tamo nekad 2010te mozda pomocu autoclickera itdWanderson je napisao/la: ↑24 avg 2023, 15:27Ma bio je prejak sa FB stranicama i tu su pare ogromne bile, klikovi, pop up, refresh skripte su samo dosle kao alat za naplatu ogromnog broja posjeta.Sveti je napisao/la: ↑24 avg 2023, 14:45On je lovu zaradio bukvalno na jednoj pop up skripti i onda pokrenuo ove biznise. Nisam siguran zasto se cima ovim border line ilegalnim poslovima s cajevima i sl, skoro je bio opsiran clanak o njemu na raskrinkavanju i haman su mu gotovo sve lokacije osim ove u sarajevu fiktivne ili tako nesto.numanumaye22 je napisao/la: ↑24 avg 2023, 12:31Pa jel Ajdin Brkovic uzeo milione tako. Ona njegova prevarantska firma, odite mu na stranicu, pola ne mozes skontat cim se bavi, neke skupe cajeve prodaje, rasirio se skroz. MonetizeAd tako nesto, pise na posluju po citavoj skoro Europi i imaju urede tamo, a onda ukucas tu adresu i ne dobijes nista.
Ali da uzima pare na budalama, to 100 %. Obogatio se tako.
Gledaj bivola i suplje. Jao cehre.![]()
Bio je skoro i onaj fijasko sa fb oglasima za posao kad je sve radnike natjerao da pisu pozitivne komentare kako im je u firmi ko u dzenetu![]()
U pocetku si stranicu koja vrijedi 20.000 eura mogao kupiti za 300 eura jer narod nije znao sta posjeduje i nije znao to monetizovati kroz Google Ads, onda si mogao jeftino iznajmiti, onda su dosle i grupe njih si mogao jos jeftinije uzeti, a ako si administrator mogo si odma monopol napraviti i samo ti kaciti linkove.
On je među prvim bh. adsenserima koji su uzeli ogromno lovu, poslije je otisao u affiliate kad je adsense propao, pa je pokusao svoju mrezu MonAd plug napraviti i na kraju taj call centar koji donosi najvise para.

naprijed rejal
ArtemisFowl je napisao/la: ↑24 avg 2023, 15:45Slušao sam i ja taj podcast sa Ajdinom. U životu nisam vidio da neko moze toliko pričati a ne kazati ništa.

Ma ovaj je najveci ser.ator svih vremena (bez obzira na jezik), k'o sto @harden rece morao sam sve blokirati sto ima veze s istim
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 24 avg 2023, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.
Ko je taj frajeralemsa je napisao/la: ↑24 avg 2023, 16:04ArtemisFowl je napisao/la: ↑24 avg 2023, 15:45Slušao sam i ja taj podcast sa Ajdinom. U životu nisam vidio da neko moze toliko pričati a ne kazati ništa.
Ma ovaj je najveci ser.ator svih vremena (bez obzira na jezik), k'o sto @harden reko morao sam sve blokirati sto ima veze s istim

naprijed rejal
- AshburtonG
- Kontakt:
Joj ovaj Bego je bas teska seoska varalica. Ja sam mislio da su ovi dosadasnji bili mafija, ali on je makar 2 nivoa iznad.

-
- Kontakt:
Jel ovo onaj Smilion Mori?alemsa je napisao/la: ↑24 avg 2023, 16:04ArtemisFowl je napisao/la: ↑24 avg 2023, 15:45Slušao sam i ja taj podcast sa Ajdinom. U životu nisam vidio da neko moze toliko pričati a ne kazati ništa.
Ma ovaj je najveci ser.ator svih vremena (bez obzira na jezik), k'o sto @harden reko morao sam sve blokirati sto ima veze s istim

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Ja ba, evo rece ti vendetta, (@sveti )19vendetta87 je napisao/la: ↑24 avg 2023, 16:07Jel ovo onaj Smilion Mori?alemsa je napisao/la: ↑24 avg 2023, 16:04ArtemisFowl je napisao/la: ↑24 avg 2023, 15:45Slušao sam i ja taj podcast sa Ajdinom. U životu nisam vidio da neko moze toliko pričati a ne kazati ništa.
Ma ovaj je najveci ser.ator svih vremena (bez obzira na jezik), k'o sto @harden reko morao sam sve blokirati sto ima veze s istim![]()
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Prejak je ovaj brat.
Kolko mene generalno nerviraju ova videa ala peek into the daily routine of a 24 year old entrepreneur. Sve i da nije ubleha.. ne znam šta tu može biti toliko inspirirajuće.
Pa nisi Batman da fol radiš nešto mimo normalnog poimanja.
The saddest thing in life is wasted talent.
Bili ublehe ili ne oni su pare uzeli 

- numanumaye22
- Kontakt:
Najjace je kad kaze, vratio se iz Amerike jer je amerikanac bio placeniji i da ne treba ici vani. Da treba otvoriti neki stand na pijaci u svom gradu, pa malo po malo prodaji, dobaci koju, pa se napravi jedna lijepa prica.ArtemisFowl je napisao/la: ↑24 avg 2023, 15:45Slušao sam i ja taj podcast sa Ajdinom. U životu nisam vidio da neko moze toliko pričati a ne kazati ništa.

Koji bivol covjece.

Ma kako ko vala. Na poslu često radim sa nekim influenserima (doduše sa Balkana), bude ih kokuza za nepovjerovat, a čovjek bi rekao da plivaju u kešu. Strašno šta su sve spremni uraditi za mizerne pare.. i u pravilu budu prezadovoljni.
Da, uvijek je to radio i pronalazio nacine, vjerujem da i danas dan u ovim poslovima pronalazi nacin.
Bio je majstor za te stvari, ali je i Google pustao i varao svoje klijente zajedno s nama. 70% je islo oglasivacu 30% Google tako da je i njima prijala ta prevara, dok vjerovatno klijentela nije skontala i onda su nas sasjekli u 7 dana sve.
Tad su se oni i odvojili i napravili ovu firmu i krenuli dalje.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ovaj Ajdin mi je izlazio po tiktoku, znam da je nešto pljuvao po ljudima sa fakultetom ko da je iskomplesiran što nema diplomu
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- AshburtonG
- Kontakt:
Ma dobro, influenceri su nesto drugo. Ovi ljudi koje ste naveli su uglavnom napravili biznise i okoristili se svojim znanjem marketinga. Manipulacija se koristi u svim sferama zivota, samo sto se to jos kvalitetnije upakuje. Mada imas pravo da su nasi influenceri uglavnom nesposobni za napravit lovu i uglavnom gledaju da preko nekih reklama uzmu smijesan kes, umjesto da se koncentriraju na gradjenje svoje platforme kroz merch, affiliate marketing i sl.
Imao sam priliku iz prve ruke vidjet koliko je npr. jadna ova Hana. Dobila 500€ da dodje u jedan bar na hrvatskom primorju, da objavi story i normalno dzaba cuga njoj i muzu. Ona seljanka dosla s 10 ljudi i napravila ceh od skoro 2 hiljade € glumeci neku alfa zenku, a konobar dosao i naplatio joj hladno, jer nije bio takav dogovor. Onda objavila ogroman tekst u fazonu :" Pozovu te u kafic i onda ti naplate racun", gazda joj zaprijeti da ce objavit cijelu konverzaciju i nakon 2 minute izbrisala objavu i pocela se ispricavat.
Imao sam priliku iz prve ruke vidjet koliko je npr. jadna ova Hana. Dobila 500€ da dodje u jedan bar na hrvatskom primorju, da objavi story i normalno dzaba cuga njoj i muzu. Ona seljanka dosla s 10 ljudi i napravila ceh od skoro 2 hiljade € glumeci neku alfa zenku, a konobar dosao i naplatio joj hladno, jer nije bio takav dogovor. Onda objavila ogroman tekst u fazonu :" Pozovu te u kafic i onda ti naplate racun", gazda joj zaprijeti da ce objavit cijelu konverzaciju i nakon 2 minute izbrisala objavu i pocela se ispricavat.

- ASD
- Kontakt:
Odakle je on?Sveti je napisao/la: ↑24 avg 2023, 16:04Lik je moja generacija, isli smo zajedno u srednju i vazda je nesto petljo, trazio nacine da se obogati. Sjecam se kako nam je govorio da postoje hackovi kako doci do youtube trendinga tamo nekad 2010te mozda pomocu autoclickera itdWanderson je napisao/la: ↑24 avg 2023, 15:27Ma bio je prejak sa FB stranicama i tu su pare ogromne bile, klikovi, pop up, refresh skripte su samo dosle kao alat za naplatu ogromnog broja posjeta.Sveti je napisao/la: ↑24 avg 2023, 14:45
On je lovu zaradio bukvalno na jednoj pop up skripti i onda pokrenuo ove biznise. Nisam siguran zasto se cima ovim border line ilegalnim poslovima s cajevima i sl, skoro je bio opsiran clanak o njemu na raskrinkavanju i haman su mu gotovo sve lokacije osim ove u sarajevu fiktivne ili tako nesto.
Bio je skoro i onaj fijasko sa fb oglasima za posao kad je sve radnike natjerao da pisu pozitivne komentare kako im je u firmi ko u dzenetu![]()
U pocetku si stranicu koja vrijedi 20.000 eura mogao kupiti za 300 eura jer narod nije znao sta posjeduje i nije znao to monetizovati kroz Google Ads, onda si mogao jeftino iznajmiti, onda su dosle i grupe njih si mogao jos jeftinije uzeti, a ako si administrator mogo si odma monopol napraviti i samo ti kaciti linkove.
On je među prvim bh. adsenserima koji su uzeli ogromno lovu, poslije je otisao u affiliate kad je adsense propao, pa je pokusao svoju mrezu MonAd plug napraviti i na kraju taj call centar koji donosi najvise para.![]()
- ASD
- Kontakt:
To i ide kroz sponzorstva. Samo treba znati šta ciljati.AshburtonG je napisao/la: ↑24 avg 2023, 16:46Ma dobro, influenceri su nesto drugo. Ovi ljudi koje ste naveli su uglavnom napravili biznise i okoristili se svojim znanjem marketinga. Manipulacija se koristi u svim sferama zivota, samo sto se to jos kvalitetnije upakuje. Mada imas pravo da su nasi influenceri uglavnom nesposobni za napravit lovu i uglavnom gledaju da preko nekih reklama uzmu smijesan kes, umjesto da se koncentriraju na gradjenje svoje platforme kroz merch, affiliate marketing i sl.
Imao sam priliku iz prve ruke vidjet koliko je npr. jadna ova Hana. Dobila 500€ da dodje u jedan bar na hrvatskom primorju, da objavi story i normalno dzaba cuga njoj i muzu. Ona seljanka dosla s 10 ljudi i napravila ceh od skoro 2 hiljade € glumeci neku alfa zenku, a konobar dosao i naplatio joj hladno, jer nije bio takav dogovor. Onda objavila ogroman tekst u fazonu :" Pozovu te u kafic i onda ti naplate racun", gazda joj zaprijeti da ce objavit cijelu konverzaciju i nakon 2 minute izbrisala objavu i pocela se ispricavat.![]()
Znam jednu naše gore list, ali odrasla vani što je izganjala besplatan studij. (Inače je 10 000 eura godina na tom univerzitetu).
- AshburtonG
- Kontakt:
Preko cega je izganjala? Mislis na stipendiju? Evo i ja sam studirao dzaba na fakultetu gdje je cijena za strance 3k po semestru.
95% influencera su debili i zaboli te mozak pregovarajuci s njima.
Najbolja reklama je kvalitet + dobra cijena, nakon toga misljenja sam da je bolje platiti i nauciti o Social Media Marketingu, nego placati influencera ili nekoga da ti vodi taj marketing.
Daleko najveci benefiti su kad sam sebi kreiras, isprobavas i postavljas reklame.
Najbolja reklama je kvalitet + dobra cijena, nakon toga misljenja sam da je bolje platiti i nauciti o Social Media Marketingu, nego placati influencera ili nekoga da ti vodi taj marketing.
Daleko najveci benefiti su kad sam sebi kreiras, isprobavas i postavljas reklame.
Samo što je poprilično teško sa njima i sponzorstva raditi. Ili su nekompetentni, ili neozbiljni, ili previše rizični.. tako da obično i kroz sponzorstva zarađuju manje nego što bi realno trebali. Mali je procenat onih sa dobrim, dugoročnim sponzorskim ugovorima. Većina ih bude plaćena ovako kako Ash piše za Hanu.. ona je dobro i prošla, mnogi drugi dobiju 50-100€ i nabiju se nogom. Još i potroše 30€ dok su tu.ASD je napisao/la: ↑24 avg 2023, 16:53To i ide kroz sponzorstva. Samo treba znati šta ciljati.AshburtonG je napisao/la: ↑24 avg 2023, 16:46Ma dobro, influenceri su nesto drugo. Ovi ljudi koje ste naveli su uglavnom napravili biznise i okoristili se svojim znanjem marketinga. Manipulacija se koristi u svim sferama zivota, samo sto se to jos kvalitetnije upakuje. Mada imas pravo da su nasi influenceri uglavnom nesposobni za napravit lovu i uglavnom gledaju da preko nekih reklama uzmu smijesan kes, umjesto da se koncentriraju na gradjenje svoje platforme kroz merch, affiliate marketing i sl.
Imao sam priliku iz prve ruke vidjet koliko je npr. jadna ova Hana. Dobila 500€ da dodje u jedan bar na hrvatskom primorju, da objavi story i normalno dzaba cuga njoj i muzu. Ona seljanka dosla s 10 ljudi i napravila ceh od skoro 2 hiljade € glumeci neku alfa zenku, a konobar dosao i naplatio joj hladno, jer nije bio takav dogovor. Onda objavila ogroman tekst u fazonu :" Pozovu te u kafic i onda ti naplate racun", gazda joj zaprijeti da ce objavit cijelu konverzaciju i nakon 2 minute izbrisala objavu i pocela se ispricavat.![]()
Znam jednu naše gore list, ali odrasla vani što je izganjala besplatan studij. (Inače je 10 000 eura godina na tom univerzitetu).
Druge vrste zarade su im tek viša matematika. Uglavnom su u velikoj manjini oni koji iole iskoriste potencijal. Zato priliku za nabiti komplekse iskoriste svi.

Znaju biti top, ali sigurno da postoje i dosta efikasnije metode za promociju. Sve to zavisi.. od strategije, zemlje, ciljne grupe i milijardu njenih karateristika, i šta već ne. Bez marketinga je uglavnom nemoguće.
Trenutno korisnika/ca: chelsea358, Google [Bot] i 5 gostiju.