Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 jan 2013, 22:31

@ Dzeko

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 29 jan 2013, 22:32

Bosniacum Lilium je napisao/la:
ceze je napisao/la:Dobar Edin, jos gol da im da :D
A ovaj QPR bas zna igrati na rezultat.
da, zna bas, zato su zadnji na tabeli :D
Pa znaju sad od kad je dosao Redknapp. Cuvaju gol i tesko ih je proci.
Nije nemoguce, ali tesko.
Da si ih gledao malo vise, znao bi o cemu pricam.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 jan 2013, 22:37

ja ispadam budala zato sto ti ne znas da se izrazis u punom smislu i ne poznajes stanje na tabelama nego pricas napamet i lupetas pa pokusavas nesto izvoditi izvlakusama, oooooooooooooooooooooook :roll:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 29 jan 2013, 22:37

Šteta što Silva nije iskoristio one dvije prilike koje mu je Dzeksom servirao...pogotovo onu prvu, poslije Dzekinog prolaza po lijevoj strani
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 29 jan 2013, 22:40

Bosniacum Lilium je napisao/la:ja ispadam budala zato sto ti ne znas da se izrazis u punom smislu i ne poznajes stanje na tabelama nego pricas napamet i lupetas pa pokusavas nesto izvoditi izvlakusama, oooooooooooooooooooooook :roll:
Ma nije izvlakusa, nisam se dobro izrazio sa ovim "igraju na rezultat", do mene je.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Stylo
Kontakt:

Post Postao/la Stylo » 29 jan 2013, 22:42

Ma nema Džeko glavni asistent, šteta pa O:O

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 jan 2013, 22:42

Vedad87 je napisao/la:Šteta što Silva nije iskoristio one dvije prilike koje mu je Dzeksom servirao...pogotovo onu prvu, poslije Dzekinog prolaza po lijevoj strani
cuj steta, to ti je elhamdulila :D za jos jedan korak blizi tituli :D

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 29 jan 2013, 23:13

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:Šteta što Silva nije iskoristio one dvije prilike koje mu je Dzeksom servirao...pogotovo onu prvu, poslije Dzekinog prolaza po lijevoj strani
cuj steta, to ti je elhamdulila :D za jos jedan korak blizi tituli :D
Hahaha ma meni je svejedno ko ce osvojiti, samo da Dtekson dobro igra i da daje golove+asistencije...pa mi krivo sto Silva nije dao, jer mu je Dzeko asistirao :D ali ne bude mi bas krivo kad izgube bodove :D
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 29 jan 2013, 23:14

Dzeko odlican
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 30 jan 2013, 00:48

Pa jbt da Dzeko nije dao ono sto je Silva sad bi ga vec objesili na sred Londona. Mancini pogrijesio sto je izvadio Nasria kada je usao Dzeko, jer poslije izmjene City potpuno nepovezan na terenu. Silva se nije mogao primjetiti do zadnjih 5 minuta, a Milner je bio playmaker. Tevez je trebao napolje jer je ionako samo smetao na terenu. Dzeko pokazao da jos uvijek zna driblati i da zna dobro asistirati, ali Silva nije uspio pogoditi. Ono sto me najvise nervira jesu oni nabacaji u 16...Svaka lopta il zavrsi van terena il zakaci nebo pa se spusti na stadion.

Ovo se Cityu nije smjelo desiti jer United bi pobjedom protiv Southamptona ponovo otisao na 7 bodova i tako povecao svoje sanse za titulu. Ne sumnjam da ce se Dzeko vec u sljedecoj utakmici vratiti u prvih 11.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

hattab
Kontakt:

Post Postao/la hattab » 30 jan 2013, 12:18

Posto je previse nesiguran u sebe kad dobije loptu, sav se pogubi, stalno igra okrenut ledjima prema golu, sto nije bio slucaj u wolfsburgu. Prije je znao povuci loptu, driblati, dugom loptom prebaciti s jedne strane na drugu, također je poceo da se krije u sesnestercu :? Sinoc je za 31 minutu imo 3/10 dodavanja, sto je fkt kriticno u pogledu tacnih dodavanja, a jos kriticnije da je za po sata samo 10 puta dotako loptu, dok je npr. Rodwel za 16 minuta imo 8/10. Za nadati je se da ce do grcke doci sebi malo

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 30 jan 2013, 12:34

hattab je napisao/la:Posto je previse nesiguran u sebe kad dobije loptu, sav se pogubi, stalno igra okrenut ledjima prema golu, sto nije bio slucaj u wolfsburgu. Prije je znao povuci loptu, driblati, dugom loptom prebaciti s jedne strane na drugu, također je poceo da se krije u sesnestercu :? Sinoc je za 31 minutu imo 3/10 dodavanja, sto je fkt kriticno u pogledu tacnih dodavanja, a jos kriticnije da je za po sata samo 10 puta dotako loptu, dok je npr. Rodwel za 16 minuta imo 8/10. Za nadati je se da ce do grcke doci sebi malo
Ako mi mozes objasnit kako je mogo bit okrenut prema golu licem i kako je mogo igrat ko u volsu sinoc, ja cu prestat pratit fudbal kunem se svime ? Pa ljudi igraju neku tiki taku svi se zabiju u 16 gdje ce trcat sta ce radit jel ti gledas utakmicu imas li oci ? Slivi je dao loptu koju bi ja zakuco u gol a da ne pricam sta bi silva trebo uradit. Sasvim ok bio nista posebno al je uradio vise od teveza i nasrija zajedno. Stvarno sam objetkivan i spreman uvijek rec kad odigra ocajno al od kako igra u prvih 11 fkt ni 1 tekmu nije odigro ocajno uvijek je bio makar solidan ako ne dobar. Da ne igra sa lakocom kojom je igro u volsu to ne svakako ne al to je do citijeve igre gdje klisi stoji na krilu i umjesto da ubaci on ponovo vraca u sredinu da se pokusa usetat u go kao sto to radi mesi a ne mogu i tako igraju vec 2 godine. A tek kad pocnu igrat direktno sa centarsutevima u 16 ili nekim polukontrama ili pak loptom u prazan prostor dzeko dolazi do izraza.Nije dzeko neymar i volsu je imo step over i klasican dribling kontrolom lopte sto i sad ima. I plus njegova igra petom je gotovo savrsena sto je demonstrirao hiljadu puta, vise tehnike od tako visokog igraca se ne moze ni ocekivat realno svi visoki igraci imaju step over i dobru kontrolu lopte naravno ako su klasa kao dzeko. On ponekad izgleda smotano zna podjelit lose lopte ali u ove zadnje 3-4 tekme je napravio 3-4 sto postotne sanse loptom u praznu sjeti se kad je aguero uso prije 3 tekma nezz koja je bila protiv stokea u kupu je imo i asistenciju vise sretno nego spretno ali eto. I sinoc je u 2 navrata dobro ubacio loptu. pored toga dzeko ove godine ima 9 asistencija u svim takmicenjima sto je svakako za pohvalit.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 30 jan 2013, 13:57

grgr je napisao/la:
hattab je napisao/la:Posto je previse nesiguran u sebe kad dobije loptu, sav se pogubi, stalno igra okrenut ledjima prema golu, sto nije bio slucaj u wolfsburgu. Prije je znao povuci loptu, driblati, dugom loptom prebaciti s jedne strane na drugu, također je poceo da se krije u sesnestercu :? Sinoc je za 31 minutu imo 3/10 dodavanja, sto je fkt kriticno u pogledu tacnih dodavanja, a jos kriticnije da je za po sata samo 10 puta dotako loptu, dok je npr. Rodwel za 16 minuta imo 8/10. Za nadati je se da ce do grcke doci sebi malo
Ako mi mozes objasnit kako je mogo bit okrenut prema golu licem i kako je mogo igrat ko u volsu sinoc, ja cu prestat pratit fudbal kunem se svime ? Pa ljudi igraju neku tiki taku svi se zabiju u 16 gdje ce trcat sta ce radit jel ti gledas utakmicu imas li oci ? Slivi je dao loptu koju bi ja zakuco u gol a da ne pricam sta bi silva trebo uradit. Sasvim ok bio nista posebno al je uradio vise od teveza i nasrija zajedno. Stvarno sam objetkivan i spreman uvijek rec kad odigra ocajno al od kako igra u prvih 11 fkt ni 1 tekmu nije odigro ocajno uvijek je bio makar solidan ako ne dobar. Da ne igra sa lakocom kojom je igro u volsu to ne svakako ne al to je do citijeve igre gdje klisi stoji na krilu i umjesto da ubaci on ponovo vraca u sredinu da se pokusa usetat u go kao sto to radi mesi a ne mogu i tako igraju vec 2 godine. A tek kad pocnu igrat direktno sa centarsutevima u 16 ili nekim polukontrama ili pak loptom u prazan prostor dzeko dolazi do izraza.Nije dzeko neymar i volsu je imo step over i klasican dribling kontrolom lopte sto i sad ima. I plus njegova igra petom je gotovo savrsena sto je demonstrirao hiljadu puta, vise tehnike od tako visokog igraca se ne moze ni ocekivat realno svi visoki igraci imaju step over i dobru kontrolu lopte naravno ako su klasa kao dzeko. On ponekad izgleda smotano zna podjelit lose lopte ali u ove zadnje 3-4 tekme je napravio 3-4 sto postotne sanse loptom u praznu sjeti se kad je aguero uso prije 3 tekma nezz koja je bila protiv stokea u kupu je imo i asistenciju vise sretno nego spretno ali eto. I sinoc je u 2 navrata dobro ubacio loptu. pored toga dzeko ove godine ima 9 asistencija u svim takmicenjima sto je svakako za pohvalit.
Ja samo ne kontam pa koji ku*ac onda izvodi tiki taku , odnosno kad imaju priliku za centaršut , budale vraćaju loptu u sredinu itd... Što uopšte Džeko igra pod tim uvjetima kad klasični centarfori se ama baš nikako ne uklapaju u taj stil igre

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 30 jan 2013, 16:45

To prijatelju moj pitaj mancinija ili nekog u strucnom stabu mc, ja ne znam . Jedan Ibrahimovic se nije uklopio u jos savrseniju tiki taku a kamoli da se dzeko uklupi u ovu neku polovnu pri tome ne pljujem po dzekinim kvalitetama ali u odnosu na ibru jeste iza cinjenica iako mi je ibra antipatican. Na forumu vec uveliko pisu kako je dzeko najbolji centarfor kako treba pocet igrat kolarov da rasire igru vise lopti u prazno vise centarsuteva dok su do prije pola godine bili zagovornici ovog silovanja u kojem se nisu ni bog zna lakse snalazili ni agero ni tevez al eto.Ugl dzeko bi bio pravi da promjeni klub ili da dodje novi trener gdje bi se sigurno on i agero izborili za prvih 11 a tevez bi bio na klupi 100 %. Drago mi je sto je baloteli otiso vise prostora svakako za dzeku , al na ljeto dolazi neko novi sto posto tako da sto prije promjeni klub to je bolje za njega i karijeru a i za nas i reprezetantaciju.

EdenHazard
Kontakt:

Post Postao/la EdenHazard » 30 jan 2013, 17:44

slika
slika

pratimo malo treninge, ozbiljnije postalo kako nema Maria :mrgreen:
Moj je grad Zenica,
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 30 jan 2013, 18:23

el-fighter je napisao/la:Pa jbt da Dzeko nije dao ono sto je Silva sad bi ga vec objesili na sred Londona.
Sto bas na sred Londona? :lol: :lol: :lol:

Zadnjih par utakmica koje sam pratio,iskljucivo iz razloga sto je Dzeko bio u prvih 11,ali pratio sam i ovu sinoc,ne mogu da se oduzmem dojmu da je Silva poceo igrati drugaciji fudbal,nego prosle godine.Sad u 90% slucajeva kad primi loptu,stane i okrece se s njom nesto i tek onda proslijedi.Nevjerovatno koliko zna usporiti igru bas onda kada treba da je ubrza.Protiv Fulhama mi je licio na sebe,ne samo zato sto je zabio 2 gola,ali inace...

Dzeko sinoc solidan,iz utakmice u utakmicu sve je vise cuvan.Odbrambeni igraci ga ne pustaju na metar od sebe,pogotovo u utakmicama protiv ovakvih klubova koji znaju da ne mogu nadigrat' neki klub,pa se orijentisu na odbranu,a u napadu ako sta bude,bude.
#miasanmia

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 jan 2013, 18:26

Pa QPR je londonski klub. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 30 jan 2013, 18:28

schweinsteiger je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:Pa jbt da Dzeko nije dao ono sto je Silva sad bi ga vec objesili na sred Londona.

Sto bas na sred Londona?
:lol: :lol: :lol:
Mozda sto se tu igrala utakmica :mrgreen:
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 31 jan 2013, 00:41

slika

jest lose dzeki. :mrgreen:
1946

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 31 jan 2013, 00:48

"Healthy snack" :3

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hightower i 17 gostiju.