Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

RollingPaper
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la RollingPaper » 30 apr 2021, 23:58

Nisu ljudi upali na praznu tribinu, bilo vas je oko 15, zaganjali vas i uzeli jer ih je bilo duplo vise. Pala parola i sta sad? Nema potrebe smisljat teorije zavjere

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 01 maj 2021, 00:04

Merhaba je napisao/la:
30 apr 2021, 23:58
Steven11 je napisao/la:
30 apr 2021, 23:48
Dakle koliko sam upratio, manijaci upali u prazan stadion i uzeli parolu, te se slikali s njom. Alal vera! Bravo!

Ovo je jaci, smjeliji, hrabriji poduhvat od Ultrasovog napada na saksije u 7 ujutro. Ta ce Ultrasi...

Bravo jos jednom za te hrabre momke, oprostite mi za sve ruzne rici....
Nisi dobro upratio , a nema se tu sta ni pričati ovdje po meni.
Mozda i nisam..nakon 16 radnih sati, legnem, pregledam vijesti i vidim to sto sam na prvu zakljucio. Je li bilo tako ili nije? a kako jeste? Ako je ovo bio upad na prazan stadion i uzimanje parole na takav nacin, pa jos i slikanje i hvalisanje..smijesno...pa to je bruka samo takva tih nazovi navijaca...ako je to tako bilo...nisam citao sve postove, nemam kad, ako je neko nesto pisao o tome.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

M0starskiRambo
Kontakt:

Post Postao/la M0starskiRambo » 01 maj 2021, 00:07

I šta kaže snsd talibančić @ZaNjuBoriSe
slika
bio je penal za Bojac? ahhahahah ni p od penala
IZRONIT ĆE STARI ZA ONE ŠTO GA VOLE
IMA NAS MOSTARACA VIŠE OD KINEZA PJEVAMO, NAVIJAMO BOLJE OD ENGLEZA

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 01 maj 2021, 00:09

Steven11 je napisao/la:
01 maj 2021, 00:04
Merhaba je napisao/la:
30 apr 2021, 23:58
Steven11 je napisao/la:
Dakle koliko sam upratio, manijaci upali u prazan stadion i uzeli parolu, te se slikali s njom. Alal vera! Bravo!

Ovo je jaci, smjeliji, hrabriji poduhvat od Ultrasovog napada na saksije u 7 ujutro. Ta ce Ultrasi...

Bravo jos jednom za te hrabre momke, oprostite mi za sve ruzne rici....
Nisi dobro upratio , a nema se tu sta ni pričati ovdje po meni.
Mozda i nisam..nakon 16 radnih sati, legnem, pregledam vijesti i vidim to sto sam na prvu zakljucio. Je li bilo tako ili nije? a kako jeste? Ako je ovo bio upad na prazan stadion i uzimanje parole na takav nacin, pa jos i slikanje i hvalisanje..smijesno...pa to je bruka samo takva tih nazovi navijaca...ako je to tako bilo...nisam citao sve postove, nemam kad, ako je neko nesto pisao o tome.
Skidanjem ove parole uspjeli su vratiti svoje dugove i sav rashod svesti na 0 , vjerujem da su klubu mnogo pomogli ovom akcijom :kafa:
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 01 maj 2021, 00:10

fudbalfudbal je napisao/la:
30 apr 2021, 23:57
sviunapad1010 je napisao/la:
30 apr 2021, 23:51

Ne razumijete point udruženja. Mali i veliki će biti izjednačeni, ukoliko dobiju legitimitet učestvovati će u delegiranju sudija, pregovarati za tv prenose, pokrivenost kamera na utakmicama i aposlutno sva pitanja koja se dotiču premijerligaša.

Šta vi kontate da će to biti udruženje sjediš i pričaš? Ne, apsolutno ne. Svaki skoro najjači rang ima svoje udruženje i oni izaberu svoje predstavnike legitimno i rotaciono. Nemojte me zayebavat da mislite da je ovo udruzenje kao napravit pro forme?
I ako se napravi brzo će se raspasti. Nemamo mi taj mentalitet nažalost. Kod nas je ko će koga zayebat.
Nema tu zayebavanja jer regulišeš sve statutom. Iskreno da vam kažem volio bih gledati to udruženje na djelu, ne samo zbog sudija. Oni kao sportsko udruženje imaju mogućnost namicanja sredstava za razne segmente. Tako bi u jednom momentu mogli izboriti se za sredstva koji bi garantovali uređenje po jedne prostorije na svim stadiona iz fondova. Kao i za razvoj sporta, naprimjer izadju sa prijedlogom da svaki klub želi da pravi jedan dodatni pomoćni teren sa prirodnom travom. Klubovi se zauzmu za dogovor sa opštinama, gradovima tj lokalnom zajednicom a udruženje prirodnu travu nabavi putem uefinog projekta za razvoj sporta.

Naprave memorandum ukoliko dobiju sredstva i niko nikog, onaj koji ne ispuni uslove plaća kazne a smanjuje se mogućnost protoka novca kroz savezne kase i da oni određuju ko će dobiti keš.

I da za sudije, taj protokol ide ovako. Predstavnici udruženja izražavaju nezadovoljstvo i kao najveće tijelo koje predstavlja sve ekipe može da utiče na delegiranje saveza. Dajem primjer da ne bude zabune, kompletno rukovodstvo lige smatra da se treba izuzeti taj i taj sudija u narednih toliko i toliko ciklusa jer su odluke donesene i utvrđene na štetu tih i tih klubova.
Sve si ti to dobro opisao, samo sto to em zakonski em nije realno da tako funkcionise. Onako kako si ti opisao, netreba sudijska organizacija, netreba disciplinska komisija, pa postavlja se pitanje i saveza, ako ce klubovi sami organizovati "finansijske" raspodjele i ulaganja. Pred fifom i uefom je priznat savez, a ne udruzenje premijerligasa, maltene svaka pomoc i obracanje ide preko savez. Imas primjera u Srbiji, pa svako kolo neko je ostecen, kukaju na sav glas, kakav su napredak uspijeli doneti to udruzenje. Nemoze udruzenje imati takvu zakonsku i pravnu moc kako si ti to opisao ili zamisljas. Ja sam za to da se radi nesto po putanju sudjenja i saveza, definitivno neide i nije dobro.
Tuzla City / Sloga Simin Han

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 01 maj 2021, 00:15

Kolko buke zbog cistog penala... Svasta

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 01 maj 2021, 00:17

elvirbaljic je napisao/la:
01 maj 2021, 00:10
sviunapad1010 je napisao/la:
30 apr 2021, 23:51

I ako se napravi brzo će se raspasti. Nemamo mi taj mentalitet nažalost. Kod nas je ko će koga zayebat.
Nema tu zayebavanja jer regulišeš sve statutom. Iskreno da vam kažem volio bih gledati to udruženje na djelu, ne samo zbog sudija. Oni kao sportsko udruženje imaju mogućnost namicanja sredstava za razne segmente. Tako bi u jednom momentu mogli izboriti se za sredstva koji bi garantovali uređenje po jedne prostorije na svim stadiona iz fondova. Kao i za razvoj sporta, naprimjer izadju sa prijedlogom da svaki klub želi da pravi jedan dodatni pomoćni teren sa prirodnom travom. Klubovi se zauzmu za dogovor sa opštinama, gradovima tj lokalnom zajednicom a udruženje prirodnu travu nabavi putem uefinog projekta za razvoj sporta.

Naprave memorandum ukoliko dobiju sredstva i niko nikog, onaj koji ne ispuni uslove plaća kazne a smanjuje se mogućnost protoka novca kroz savezne kase i da oni određuju ko će dobiti keš.

I da za sudije, taj protokol ide ovako. Predstavnici udruženja izražavaju nezadovoljstvo i kao najveće tijelo koje predstavlja sve ekipe može da utiče na delegiranje saveza. Dajem primjer da ne bude zabune, kompletno rukovodstvo lige smatra da se treba izuzeti taj i taj sudija u narednih toliko i toliko ciklusa jer su odluke donesene i utvrđene na štetu tih i tih klubova.
Sve si ti to dobro opisao, samo sto to em zakonski em nije realno da tako funkcionise. Onako kako si ti opisao, netreba sudijska organizacija, netreba disciplinska komisija, pa postavlja se pitanje i saveza, ako ce klubovi sami organizovati "finansijske" raspodjele i ulaganja. Pred fifom i uefom je priznat savez, a ne udruzenje premijerligasa, maltene svaka pomoc i obracanje ide preko savez. Imas primjera u Srbiji, pa svako kolo neko je ostecen, kukaju na sav glas, kakav su napredak uspijeli doneti to udruzenje. Nemoze udruzenje imati takvu zakonsku i pravnu moc kako si ti to opisao ili zamisljas. Ja sam za to da se radi nesto po putanju sudjenja i saveza, definitivno neide i nije dobro.
Izvršni odbor saveza odobrava legitimitet udruženja. Niti vidim problem sa tim da oni izlaze na projekte uefe koji su javni, niti vidim ijedan zakonski problem što se tiče istog. Financijske raspodjele se mogu vršiti jednako i sa svih strana nijedno funkcionisanje saveza ne bi bilo ugroženo.

Savezi imaju svoje projekte od strane uefe, koji su definisani njihovim odnosom. Udruženje kao udruženje stiče za pravo da konkuriše na javne konkurse. Sudijska komisija bi zadržala pravo delegiranja sudija s tim da u udruženju imaju moć da zaustave šibanje od strane jednog kluba itd. Savez bi financijski ostao isto podržan od strane uefe.

Niko ne govori da bi bilo kakav legitimitet narušavao, ali sigurno da bi kao jedan glas imali više uticaja. Molim te nemoj da porediš linglong ligu sa našom kada njihova broji 20 klubova i znalo se desiti ove sezone da sve utakmice nisu pokrivene kamerom (Ne uživo, već da ikako ima kamere na utakmicama).
Ti si naša ljubav jedina!

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 01 maj 2021, 00:24

01 maj 2021, 00:17
elvirbaljic je napisao/la:
01 maj 2021, 00:10

Izvršni odbor saveza odobrava legitimitet udruženja. Niti vidim problem sa tim da oni izlaze na projekte uefe koji su javni, niti vidim ijedan zakonski problem što se tiče istog. Financijske raspodjele se mogu vršiti jednako i sa svih strana nijedno funkcionisanje saveza ne bi bilo ugroženo.

Savezi imaju svoje projekte od strane uefe, koji su definisani njihovim odnosom. Udruženje kao udruženje stiče za pravo da konkuriše na javne konkurse. Sudijska komisija bi zadržala pravo delegiranja sudija s tim da u udruženju imaju moć da zaustave šibanje od strane jednog kluba itd. Savez bi financijski ostao isto podržan od strane uefe.

Niko ne govori da bi bilo kakav legitimitet narušavao, ali sigurno da bi kao jedan glas imali više uticaja. Molim te nemoj da porediš linglong ligu sa našom kada njihova broji 20 klubova i znalo se desiti ove sezone da sve utakmice nisu pokrivene kamerom (Ne uživo, već da ikako ima kamere na utakmicama).
Drug ja sam za to da se jednom regulise za sva vremena, uveli su VAR, pa vidimo da ni time nisu uspjeli izbjeci greske. Dobro znamo da godinama ovdje ista sranja se desavaju , nikada se "veliki" nisu nesto plaho bunili , zato sto su krojili ligu. Moje licno misljenje da udruzenje nece imati toliki uticaj kako si ti opisao, ali eto pred nama je.
Tuzla City / Sloga Simin Han

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 01 maj 2021, 00:27

ANamelessGhoul je napisao/la:
01 maj 2021, 00:15
Daleko je ono od cistog, kontakt je neki bio a koliki intezitet ne znam, mnogima nece ono svirati, nije cak ni cisto jer je pitanje da li je ofsajd bio. Steta sto ne prikazase ofsajd kameru.
slika

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 01 maj 2021, 00:29

Da malo prekinem monotoniju i postavim zanimljive situacije sa današnje prve tekme.
Zasad sam izdvojio ono što je prethodilo prvom golu Slobode.
>DOSUĐENI PENAL:

>IZVOĐENJE PENALA I PONAVLJANJE:

Slika prvog penala:
slika
Slika ponovljenog penala:
slika
Ako budem imao vremena, postavit ću i video onih varnica nakon meča.

Jsjsjsjsjs
Kontakt:

Post Postao/la Jsjsjsjsjs » 01 maj 2021, 00:30

Rodjeni81 je napisao/la:
01 maj 2021, 00:27
Daleko je ono od cistog, kontakt je neki bio a koliki intezitet ne znam, mnogima nece ono svirati, nije cak ni cisto jer je pitanje da li je ofsajd bio. Steta sto ne prikazase ofsajd kameru.
slika
Ovo ti je posao za engleske sudije. I popularno povlačenje linija.

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 01 maj 2021, 00:44

10tak Hz opušteno crtali upalo im 20tak Tm nabrijani na belaj.Ne moram ništa vise reci , nisu ih puno udarali ono naše sarajevski ko u Olovu bez teški ozlijeda i dusmanluka koliko se može 👍 Slike su starije koliko znam , a da su friske nemaju nekog smisla trenutno. Sad ko ljudi da nastavimo diskusiju o penalima , ligi , Itd Itd sto je i suština teme. Pozz
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 01 maj 2021, 00:51

Posljednji poraz u prvenstvu ove sezone Velež je doživio u gradskom derbiju protiv Zrinjskog 31. oktobra prošle godine, kada je Pod Bijelim Brijegom bilo 3:1 za Plemiće.
Sva tri gola u ovom meču zabio je Nemanja Bilbija, a zatim je uslijedila nestvarna serija koja traje i dan danas i koja je mostarskom velikanu omogućila da se bori za titulu prvaka.

Auu nisam ovo znao. Bice veselo, nadam se da cemo gledat loptanje s obe strane za razliku od ovog veceras pa ko koga mili moji :salut:

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 01 maj 2021, 00:56

tutankamon1905 je napisao/la:
01 maj 2021, 00:51
Posljednji poraz u prvenstvu ove sezone Velež je doživio u gradskom derbiju protiv Zrinjskog 31. oktobra prošle godine, kada je Pod Bijelim Brijegom bilo 3:1 za Plemiće.
Sva tri gola u ovom meču zabio je Nemanja Bilbija, a zatim je uslijedila nestvarna serija koja traje i dan danas i koja je mostarskom velikanu omogućila da se bori za titulu prvaka.

Auu nisam ovo znao. Bice veselo, nadam se da cemo gledat loptanje s obe strane za razliku od ovog veceras pa ko koga mili moji :salut:
I zadnji derbi pod BB je bio vise nego solidan, fino se igralo. Velik ce biti ulog jbga, ko dobije nastavlja pohod na vrh tabele a porazeni nastavlja borbu za europu sa Sirokim i moguce Tuzlom ako dobiju Olimpika.

Samo vi sutra nerijeseno odigrajte u Sirokom, pa cemo vidjeti za gradski derbi :D
Forzza Velez

TikTok
Kontakt:

Post Postao/la TikTok » 01 maj 2021, 01:18

tm01hzne je napisao/la:
01 maj 2021, 00:29
Da malo prekinem monotoniju i postavim zanimljive situacije sa današnje prve tekme.
Zasad sam izdvojio ono što je prethodilo prvom golu Slobode.
>DOSUĐENI PENAL:

>IZVOĐENJE PENALA I PONAVLJANJE:

Slika prvog penala:
slika
Slika ponovljenog penala:
slika
Ako budem imao vremena, postavit ću i video onih varnica nakon meča.
Ovo je do sada najveca i najofirnija kradja u plbih u 2021

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 01 maj 2021, 01:28

Opravdano ponovljen penal protiv Radnika. Golman je preofirno kao pjetlic izašao naprijed...onako su se penali branili u prošlom stoljeću. Ko mu je kriv sto ne zna pravila.

Sto se tice Veleza, iako sam navijao za njih prije utakmice, a nisam je mogao pogledati, nakon čitanja izjave Maksimovica i problema s navijačima i buđenjem, uznemiravanjem igraca Borca...moram priznati da mi je drago da nisu pobijedili i to upravo zbog navijača.
Penal ne mogu komentarisati jer nisam gledao.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 01 maj 2021, 02:49

TikTok je napisao/la:
01 maj 2021, 01:18
Ovo je do sada najveca i najofirnija kradja u plbih u 2021
Nije. Ovo je najofirnija kradja u PLBiH svih vremena.

Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 01 maj 2021, 03:09

worchester je napisao/la:
30 apr 2021, 23:36
Dakle,pitam se da li se bar malo osjecaju glupo oni koji su svu ovu halabuku nadigli pred utakmicu?
!Ne racunam ove debile sto vrijedjaju i malogradjanstinu ispoljavaju non stop.
Malo je sasavo da na spustanje tenzija pozivaju oni koji su ih i dizali citavo vrijeme :-) nadjite negdje da je neko iz borca A rekao ili nekakve prijetnje slao. Ali ok,druga utakmica gdje se prizivala kradja a nista od toga se nije desilo.

Onim koji pisu o fudbalu i to komentarisu svaka cast.
Utakmica ruzna za gledanje,tvrda i borbena. Jedino sto je nerviralo je kukanje igraca veleza na svaki kontakt ali ok u neku ruku i njih razumijem,pokusali su iskoristiti to sto je grbic bio pod pritiskom pa su mislili koji karton izvuci.
Da je borac poveo iz onog prekida moguce da bi pobijedio kao i na kosevu. Definitivno ga je sj.ebalo to sto su se povrijedili pavlovic i coric.
Onoj sansi veleza u prvom poluvremenu je mozda prethodio faul nad stoperom borca kod klizeceg starta ali dobro,bilo pa proslo.
Drago mi je sto nije bilo seljackih poteza na utakmici naguravanja i psovanja.
Po bod svima je najpostenije,velez je kaznjen za one sanse i sebicnost u drugom poluvremenu.
U nadi da cete vi velezovci biti pametniji u buducnosti i prestati pisati nerazumna saopstenja,traziti izuzeca sudija,slati protestne note uefi i prijetiti istupanjem iz lige, sportski pozdrav.

Ovo prvenstvo je i dalje daleko od gotovog,zadnje kolo ce sve odluciti sve su prilike.
Ako sarajevo sutra uzme vjerujem da ce oni na kraju biti i prvi.
kad nam bude sudio sudija iz recimo mjesta kao sto su Jablanice,Konjica ili Stolac u utakmici protiv vas onda se necemo buniti,nas karaju sudije koje su smisljeno delegirane iz Bl,Prnjavora,Priujedora i onaj mazlum Gigovic iz gradiske.Nas najvise brine izbor i delegiranje sudija za svaku utakmicu.Mislis ti da oni slucajno stavljaju sudiju iz Prijedora,Gradiske ili Prnjavora da sude utakmice Borca,gdje si kako si.Ovi sto biraju sudije za utakmice ako ista znaju onda bi morali izabrati bar neke sudije koje bi bile neutralne a ne da ti sudi sudija koji zivi i radi u BL a vodi se da je iz Gradiske.Recimo zasto nisu stavili Velez-Borac sudija da bude recimo Musa a ovaj sudija nam je recimo mogo suditi protiv zrinjskog ili protiv Zelje ,Sarajeva ali nikako protiv Borca.Ne znam kontas li sta hocu da ti kazem.Dakle oni samim delegiranjem trebaju skinuti svaku sumnju u zavjeru a ne ovakvim delegiranjem da i prije pocetka meca izazivaju sumnje u losu namjeru.Sudijska organizacija mora biti nezavisna od Nogometnog saveza,ovako rade sta im neko iz saveza naredi
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 01 maj 2021, 03:13

Merhaba je napisao/la:
01 maj 2021, 00:44
10tak Hz opušteno crtali upalo im 20tak Tm nabrijani na belaj.Ne moram ništa vise reci , nisu ih puno udarali ono naše sarajevski ko u Olovu bez teški ozlijeda i dusmanluka koliko se može 👍 Slike su starije koliko znam , a da su friske nemaju nekog smisla trenutno. Sad ko ljudi da nastavimo diskusiju o penalima , ligi , Itd Itd sto je i suština teme. Pozz
Hajde vidjet ćemo jesu li tako hrabri, kada im stigne tužba za nedozvoljeni ulazak na privatni posjed. Još će lično donijeti, to što su odnijeli. :salut:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 01 maj 2021, 03:15

Rodjeni81 je napisao/la:
01 maj 2021, 00:27
slika
Bio ne bio penal, sumnjivo je što oni skoro svako kolo dobiju penal.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.