NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

am333
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la am333 » 03 mar 2014, 09:55

staragarda je napisao/la:
Toro86 je napisao/la:Regularan gol? Imate li vi oci, jer jasno se vidi da je igrac koji je postigao gola bio u ofsajdu u trenutnu upucivanja-primanja lapte, bez obzira sto se ona odbila od naseg igrac, to je i dalje ofsajd, al' dobro, razmijem razocarenje kad izgubis kod kuce...
lopta se odbila od igraca jedinstva :? ...jel imas kakav komentar za penal :roll: ..ispast ce bezveze da nesto branim srebrencane al neko ko je imalo realan i pogleda ovaj video snimak,jasno je ko dan bijeli da su obadvije situacije ciste i jasne

Igrač koji se nalazi u zaleđu treba biti sankcioniran samo ako loptu u tom trenutku prema njemu uputi netko od njegovih suigrača, namjerno ili slučajno. Tada on aktivno sudjeluje u igri nalazeći se u nedozvoljenom položaju.
Gleda se da je igrač u nedozvoljenom položaju onda kada je lopta njemu upućena. Ukoliko mu je lopta upućena dok nije bio u takvoj poziciji, nema zaleđa. Ukoliko igrač u zaleđu krene prema natrag u dozvoljen položaj, bez obzira što se pokušava maknuti iz zaleđa i ide unazad i dalje se gleda gdje se on nalazi kada mu lopta biva upućena. Da li igrač aktivno sudjeluje u igri, složeno je pitanje. FIFA je 2003. donijela odluke koje to određuju, a one su u primjeni od srpnja 2005.
Sudjelovati u igri znači kada igrač primi ili proslijedi loptu upućenu mu dok je bio u zaleđu. Također, igrač u zaleđu može biti kažnjen bez da primi loptu ako, po mišljenju suca, niti jedan mu suigrač u dozvoljenoj poziciji nema mogućnost dodati mu loptu.
Igrač sudjeluje u igri također ako bilo kako ometa suparničkog igrača da dođe do lopte, koja mu je bila upućena dok je bio u poziciji zaleđa.
Ukoliko igrač koji se nalazi u zaleđu,ali ne sudjeluje aktivno u igri, krene na loptu nakon što se ona odbije od vratnice tada se dosuđuje zaleđe.

Vi ste majke mi slijepi kraj svojih očiju. Jedinstvo zaštićeno ko polarni medvjed....jes jes , pogotovo golman na 2:44
Start za crvenog u 2. kantonalnoj , a vi nešto lamprdate. I još jedna stvar, ja da sam bio sudija , svirao bi penal za Gradinu.

Hajde bolan vidite kako je Azmir, da ga ne boli glava , nije li mu visok pritisak....manite se Jedinstva.
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

moranjak
Kontakt:

Post Postao/la moranjak » 03 mar 2014, 10:23

Čestitke na zasluzenoj pobjedi ,a i ako bog da sledece godine u premier ligi ,samo sudije iz premier lige da vam sude i nemate brige jucer se to pokazalo ....pozz iz Gradačca

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 03 mar 2014, 10:23

Svaka čas dečkima protutnjali su Gradinom :D

Jedinstvo37
Kontakt:

Post Postao/la Jedinstvo37 » 03 mar 2014, 11:50

Gradina - Jedinstvo
Ulazak u Srebrenik 2h prije početka tekme. Lutanje po gradu i nailazak na grupu Apacha. Cuganje i druženje s Apachima. Pred početak tekme razdvajamo se i odlazimo ka stadionu, s namjerom da platimo ulaz i uđemo na stadion. Nismo imali obilježlja kluba ili grupe. Nekoliko policajaca nam reklo da uđemo na stadion, što smo i krenuli, međutim pri ulazu dolaze par "specijalaca u mozgu" i govore kako ne može ući, mi smo huligani, vamo tamo. Na to sve dolazi njihov debeli krmak, valjda komesar za sigurnost, gdje on blebeće i huška svoje "specijalce" da nas izguraju preko pruge. Nakon par minuta prepiranja i represije policije (nije bilo nikakvog nasilničkog ponašanje od strane SN-a) mi odlazimo na terasu preko pruge gdje počinje navijanje svih 90+ minuta (iako ne vidimo teren, navijanje nije stalo, i video-sažetak s utakmice potvrđuje kakvo je navijanje bilo, i većinu videa čuje se pjesma Bišćana). Na kraju tekme trčimo preko pruge da pozdravimo "naše" nove šampione. Međutim skupina "specijalaca" nam to ne dozvoljava i vraća nas nazad. Mi se vraćamo, ali opet, sad grupisani idemo direktno preko glavnog ulaza da pozdravimo naše momke. Policija opet ne da. Tu dolazi do naguravanja i represije policije, ali to nas nije spriječilo da podržimo naše nove šampione. Hvala građanima Srebrenika, onim dobrim ljudima, koji su nas po njihovom izlazku iz stadiona, pozdravili, čestitali na rezultatu, volji i ljubavi prema jedinom nam klubu.

Prva liga FBiH
Baš onako kako sam očekivao Sloboda je pregazila Troglav s visokim rezultatom i uveliko popravila gol-razliku. Svaka čast momcima iz Tz koji su bili u Livnu i podržali svoj klub. Treba napomenuti da su ušli na stadion, iako su imali obilježlja Slobode, isto tako i Sioux-i koji su također ušli na stadion u Konjicu iako su imali obilježlja Radničkog. Ako neko može da potvrdi ove informacije?

Utakmica od koje sam očekivao više jeste u Konjicu igrana. Očekivao sam pobjedu Radničkog, makar s 1 golom razlike. Prema komentarima pročitanim na ss.ba vidim da je Igman bio bolji na terenu. U subotu Igman gostuje u Bihaću. Pobjedom nad Radničkim, Igman je pokazao da se uključuje u borbu za opstanak.

Utakmica koja me najviše razočarala jeste Iskra - Bratstvo. Bio sam siguran da će Iskra pobijediti Bratstvo i pobjeći iz opasne zone. Međutim ovim rezlutatom. Iskra svoj opstanak dovodi u veliko pitanje.

Pozdrav

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 03 mar 2014, 15:30

Prvo proučite pravila fudbala pa se javite. Samo da razjasnim u vezi poništenog pogotka, koji vjerovatno ne bi značio ništa ali eto.

Po najnovijim pravilima koje su suci dobili,.

Turba nije bio u ofsajdu. Zašto? Turba je stojao iza igrača Jedinstva koji je udario loptu, i on ga nije ometao niti je uticao na njega kako će udariti loptu tj kako će je ispucati ili izbiti dalje od svog gola. Da je Turba išao prema njemu, u duel sa njim, ometao ga tako da to ometanje utiče na to kako će stoper crvenih izbiti loptu onda bi bio ofsajd.

U ovom slučaju se jasno vidi da igrač Jedinstva traljavo udara loptu i niko mu ne smeta. Tako da je gol potpuno regularan.

Pozdrav.
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

NKJ
Kontakt:

Post Postao/la NKJ » 03 mar 2014, 17:01

Ma jeste gol čist. Naš igrač izbija pogrešno loptu, lopta dolazi do njihovog igrača koji to sprema u mrežu. Ali sudija svira ofsajd, i ne znam zbog čega je svirao, izgleda da on ne zna pravila. Naš igrač je zadnji igrao loptom, tako da nema govoora o ofsajdu.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 03 mar 2014, 17:42

Evo da rijesimo nedoumicu, video sam pokazao drugu sudiji i kaze da je ofsaid zato sto je igrac bio u nedozvoljenoj poziciji kad mu je lopta bila upucena, a penal je mogao svirati ili pustiti prednost sto je i ucinio, tako da vam prica nedrzi vodu... :)

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 03 mar 2014, 17:44

http://nsfbih.ba/#" onclick="window.open(this.href);return false; Anketa ko ce biti prvak 1 Lige FBiH ajde biscani :D
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 03 mar 2014, 17:45

Iceplayer je napisao/la:Evo da rijesimo nedoumicu, video sam pokazao drugu sudiji i kaze da je ofsaid zato sto je igrac bio u nedozvoljenoj poziciji kad mu je lopta bila upucena, a penal je mogao svirati ili pustiti prednost sto je i ucinio, tako da vam prica nedrzi vodu... :)
Jel taj sudija radi u kantonalnom ili opcinskom sudu? :roll:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 03 mar 2014, 17:55

Probisvjet je napisao/la:
Iceplayer je napisao/la:Evo da rijesimo nedoumicu, video sam pokazao drugu sudiji i kaze da je ofsaid zato sto je igrac bio u nedozvoljenoj poziciji kad mu je lopta bila upucena, a penal je mogao svirati ili pustiti prednost sto je i ucinio, tako da vam prica nedrzi vodu... :)
Haha jako si smjesan znas dobro nasto mislim :roll:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 mar 2014, 17:55

@probisvijet jbg vjerovatno i jest u nogometnom savezu nekom sudija :D kako oni tumace pravila manje bi gresaka bilo da sude ovi iz opstinskog ili kantonalnog suda :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

NKJ
Kontakt:

Post Postao/la NKJ » 03 mar 2014, 18:02

Ovi iz Gradine se toliko ne ljute što im je poništen gol kao vi iz Tuzle, zašto se vi imate buniti. Nije vama ništa poništeno.

mmmirza
Kontakt:

Post Postao/la mmmirza » 03 mar 2014, 19:51

[quote="Zoom088"]VIDEO sažetak

[url=http://lukavac-x.ba/video/ofk-gradina-n ... o-0-2.html]OFK GRADINA - NK JEDINSTVO (0-2)
SVAKA CAST JEDINSTVU NA ZASLUZENOJ POBJEDI I PODRSKA IZ GRADACCA DA UDJETE U PREMIJER LIGU I IGRAMO SLEDECE GODINE ZAJEDNO

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 03 mar 2014, 20:07

:lol:

Ja sam pitao premierligaškog sudiju i potvrdio mi je ono moje pravilo ;)
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 03 mar 2014, 20:09

Benjo_AFC86 je napisao/la:
:lol:

Ja sam pitao premierligaškog sudiju i potvrdio mi je ono moje pravilo ;)
Hahah de molim te nemoj se sramotiti koji ti je sudija to rekao garantujem ti da nema pojma od fudbala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

TzBulevar87
Kontakt:

Re: Odg: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la TzBulevar87 » 03 mar 2014, 21:06

Iceplayer da tebi ne dodje sta Dizdarić? Mislim prelijepo se izrazavate obojica :mrgreen:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
075

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 03 mar 2014, 21:30

TzBulevar87 je napisao/la:Iceplayer da tebi ne dodje sta Dizdarić? Mislim prelijepo se izrazavate obojica :mrgreen:

Ma do dana je boli me glava neznam ni dje gonim...

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 03 mar 2014, 22:24

Iceplayer je napisao/la:
TzBulevar87 je napisao/la:Iceplayer da tebi ne dodje sta Dizdarić? Mislim prelijepo se izrazavate obojica :mrgreen:

Ma do dana je boli me glava neznam ni dje gonim...
meni se ipak cini da je do godina :D :D
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 03 mar 2014, 22:29

Nema kod penala prednosti.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 03 mar 2014, 22:39

Sad hoce da se uvede i doping kontrola, pa sta nece izmisliti ovi iz Tuzle, onaj jedan pise kako smo dali golove, kaze cijela odbrana 8 igraca samo 1 skocio da izbije loptu kod prvog gola, pa ljudi dragi zar niste vi spominjali kako Gradina igra za vas, kako je Azmir pripremio premije, autobus za gostujuce utakmice igracima Gradine, a na kraju ispada da su oni nama prodali utakmicu, zaista nevjerovatno, vidim ima ovih flipera iz Bihaca sto pisu gluposti ali brate ima i Tuzlaka da bog sacuva, ali ajde znam ja da je tesko gledati u ledja lideru, a do Tuzle ce biti i -8 sto je za proljece ipak previse :D
Zadnja izmjena: LloriS, dana/u 03 mar 2014, 22:40, ukupno mijenjano 1 put.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.