AS Roma
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AS Roma
Uf,ovaj Van Der Wiel je igračina,kad bismo njega doveli to bi bilo fenomenalno.Danas sam negdje preletio da bi i Bojan mogao nazad u Barsu.Jbt,nije gotova ni ova sezona a već su počele špekulacije za iduću sezonu.S kojim će nas sve igračima povezivati tokom ljeta ne smijem ni pomisliti.
A na kraju ćemo vjerovatno izabrati najgora rješenja.

1945,1927.
i necemo nikog zvanicno dovesti do 4 dana prije zavrsetka roka, a opet ce na klupi osvanuti perota, caseti, simplicio, rosi i tako...MrJack je napisao/la:Uf,ovaj Van Der Wiel je igračina,kad bismo njega doveli to bi bilo fenomenalno.Danas sam negdje preletio da bi i Bojan mogao nazad u Barsu.Jbt,nije gotova ni ova sezona a već su počele špekulacije za iduću sezonu.S kojim će nas sve igračima povezivati tokom ljeta ne smijem ni pomisliti.A na kraju ćemo vjerovatno izabrati najgora rješenja.
nema potpisa
E upravo,to je 90% sigurno.Već vidim kako kupimo zadnji dan prelaznog roka neki otpad iz ovih top klubova,tipa Granero il nešto slično.Al' ostaje nam nadati se da će jednom okrenuti ploču i odraditi prelazni rok kako spada.Admir_Sa je napisao/la:i necemo nikog zvanicno dovesti do 4 dana prije zavrsetka roka, a opet ce na klupi osvanuti perota, caseti, simplicio, rosi i tako...MrJack je napisao/la:Uf,ovaj Van Der Wiel je igračina,kad bismo njega doveli to bi bilo fenomenalno.Danas sam negdje preletio da bi i Bojan mogao nazad u Barsu.Jbt,nije gotova ni ova sezona a već su počele špekulacije za iduću sezonu.S kojim će nas sve igračima povezivati tokom ljeta ne smijem ni pomisliti.A na kraju ćemo vjerovatno izabrati najgora rješenja.
1945,1927.
- 10DelPiero
- Kontakt:
Pa zavisi to od trenera ako dode neka cvrsta ruka tipa Capello sigurno taj prelazni rok nece izgledati tako i nece biti nikakvih polovnjaka ali ako ostane ovaj cirkusant onda vam nema druge 

Alessandro Del Piero !
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
otpad tipa granero? pa granero je daleko bolji od vecine trenutnih igraca u romiMrJack je napisao/la:E upravo,to je 90% sigurno.Već vidim kako kupimo zadnji dan prelaznog roka neki otpad iz ovih top klubova,tipa Granero il nešto slično.Al' ostaje nam nadati se da će jednom okrenuti ploču i odraditi prelazni rok kako spada.Admir_Sa je napisao/la:i necemo nikog zvanicno dovesti do 4 dana prije zavrsetka roka, a opet ce na klupi osvanuti perota, caseti, simplicio, rosi i tako...MrJack je napisao/la:Uf,ovaj Van Der Wiel je igračina,kad bismo njega doveli to bi bilo fenomenalno.Danas sam negdje preletio da bi i Bojan mogao nazad u Barsu.Jbt,nije gotova ni ova sezona a već su počele špekulacije za iduću sezonu.S kojim će nas sve igračima povezivati tokom ljeta ne smijem ni pomisliti.A na kraju ćemo vjerovatno izabrati najgora rješenja.
Unica grande amore
@AllAbout,ma tako je bilo i sa Gagom i sa Bojanom,ista priča.Bolji su od većine ovih što su u Romi,kad ovamo ma'una.Realno,kad bi doveli Granera bil' ti smatrao da je to neko pojačanje?Pljunuli bi 10mil za njega,a ja ne vidim apsolutno ništa što bi on mogao donijeti u igru Rome.On je svakako solidan igrač,ali nama trebaju puno bolji.Pa bolje i Viviani ili Verre,bar nisi u startu u minusu nekoliko miliona,a možda se odlično pokažu.Leandro Damiao,moj pik.
Al' nema od toga ništa. 

1945,1927.
pa gago i nije podbacio ove sezone..bezbroj puta smo svi konstatovali da je odbrana, vecim dijelom zbog bekova glavni uzrok problema..ja nista ne odlucujem, ali mogu dati misljenje..volio bih vidjeti promjenu trenera, neka to bude po mogucnosti italijan s normalnim taktickim razmisljanjimaMrJack je napisao/la:@AllAbout,ma tako je bilo i sa Gagom i sa Bojanom,ista priča.Bolji su od većine ovih što su u Romi,kad ovamo ma'una.Realno,kad bi doveli Granera bil' ti smatrao da je to neko pojačanje?Pljunuli bi 10mil za njega,a ja ne vidim apsolutno ništa što bi on mogao donijeti u igru Rome.On je svakako solidan igrač,ali nama trebaju puno bolji.Pa bolje i Viviani ili Verre,bar nisi u startu u minusu nekoliko miliona,a možda se odlično pokažu.Leandro Damiao,moj pik.Al' nema od toga ništa.

Unica grande amore
Sasvim je normalno da romina odbrana prima puno golova ove sezone.Pa nemojte zaboravljati da skoro cijelu sezonu igramo bez prvih opcija na stoperu(burdisso-juan).Pa zamislite kako bi izgledala odbrana i mnogo jacih klubova od vučice da cijelu sezonu igra bez stoperskog para.
-
dosta stvari je uticalo na losu sezonu i kad pogledam neke utakmice i rezultate ovo 7. mjesto je i dobro kako smo mogli zavrsiti.
stek - desni bek, stoperi, marquinho - ddr - pjanic, neki jak veznjak - totti (lamela), osvaldo, borini (bojan) sa kvalitetnim trenerom bi trebali biti dovoljni za nesto vise iduce godine a na zimu obavezno treba analizirati stvari i dovesti eventualno jos neko pojacanje jer mislim da nas je propusten zimski prelazni rok ove sezone kostao boljeg plasmana. naravno kljucna ce biti i prodaja pojedinih igraca koji su realno visak u svemu ovome.
ovo je jedan od glavnih problema, ostali smo bez najboljih stopera vrlo rano u sezoni (doduse juan se oporavljao tu i tamo). spali smo na kjaera koji je imao ocajnu godinu u njemackoj iza sebe te je u rim dosao sa poljuljanim samopouzdanjem i heinzea koji je doveden tek kao cetvrta opcija koja ce pokrivati stopera i lijevog beka tu i tamo a odigrao je najvise utakmica od svih odbrambenih igraca. vezni red je tanak bio osim kada su igrali u najjacem sastavu tj pjanic - ddr - gago (sto je bila rijetkost) a simplicio, greco ili perrotta i nisu dali pretjeranu sirinu svemu tome. napad je bio solidan iako smo u nekim utakmicama fulali previse sansi te ga ne bi mijenjao uopste. dakle lamela, totti, osvaldo, borini i bojan bi (da se mene pita) ostali i iducu sezonu. nama treba kvalitetan par bekova (ili barem samo desni), stoper(i) i veznjak . . . i naravno takticki potkovan trener koji ce imati plan B kada mu provobitni ne uspijeva. svaka cast enriqueu ali ponavljam ovo po ko zna koji put: njegov fudbal nije za italije i cisto sumnjam da ce nesto bolja pojacanja ista promijeniti.Alen1987 je napisao/la:Pa nemojte zaboravljati da skoro cijelu sezonu igramo bez prvih opcija na stoperu(burdisso-juan).
stek - desni bek, stoperi, marquinho - ddr - pjanic, neki jak veznjak - totti (lamela), osvaldo, borini (bojan) sa kvalitetnim trenerom bi trebali biti dovoljni za nesto vise iduce godine a na zimu obavezno treba analizirati stvari i dovesti eventualno jos neko pojacanje jer mislim da nas je propusten zimski prelazni rok ove sezone kostao boljeg plasmana. naravno kljucna ce biti i prodaja pojedinih igraca koji su realno visak u svemu ovome.
-
[youtube][/youtube]
mali dio enriqueove filozofije tj isjecak iz dvije utakmice u kojima smo zapravo i igrali onako kako je to on mozda zamislio: roma - cesena 5:1 i roma - inter 4:0. dodao bih tu i performans protiv fiorentine u kupu (3:0), atalante i udinesea u prvenstvu (po 3:1) ali premalo je to za jednu sezonu . . . premalo.
mali dio enriqueove filozofije tj isjecak iz dvije utakmice u kojima smo zapravo i igrali onako kako je to on mozda zamislio: roma - cesena 5:1 i roma - inter 4:0. dodao bih tu i performans protiv fiorentine u kupu (3:0), atalante i udinesea u prvenstvu (po 3:1) ali premalo je to za jednu sezonu . . . premalo.
fala qrcu i nadam se će se to desiti. montella 10. sa cataniom a oni njega otjeraju i dovedu ovog uhljupa.CORRIERE DELLO SPORT
Luis Enrique napušta klupu Rome
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
ako je istina odavno mi ljepsi dan nije svano
al daj nek potegne baldini sa nekim jacim imenom, fakat više nemam živaca za eksperimente, iako svaka cast Monteli i nadam se da ce imati super uspjesnu karijeru kao trener i da ce nas nekada voditi do titula
al daj nek potegne baldini sa nekim jacim imenom, fakat više nemam živaca za eksperimente, iako svaka cast Monteli i nadam se da ce imati super uspjesnu karijeru kao trener i da ce nas nekada voditi do titula
nema potpisa
Sad bi lego Romi Viljaš Boaš pravo, da posloži ove klince i dovede par iskusnijih igrača, ali borbu za titulu je tesko ocekivati slijedeće sezone ko god da dođe...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
-
Luis Enrique will leave, confirm Roma
http://www.football-italia.net/18687/lu ... nfirm-roma" onclick="window.open(this.href);return false;
tu je i video kada se navodno oprostio od igraca
" onclick="window.open(this.href);return false;
dakle, montella ili villas boas?
http://www.football-italia.net/18687/lu ... nfirm-roma" onclick="window.open(this.href);return false;
Prica se da Roma hoce vdWiel-a i da postoji plan da ga jeftino uzme.muXmania je napisao/la:Sad bi lego Romi Ancelotti pravo, da posloži ove klince i dovede par iskusnijih igrača, ali borbu za titulu je tesko ocekivati slijedeće sezone ko god da dođe...
Takodje, treba racunati i na klince Crescenzi-ja i Bertolacci-ja. Guberti ce biti trajno prodat, izgleda.
Dakle: 1 spic, 1 jak veznjak, 1 jak desni bek i 1 jak stoper + da se otpisu "starkelje" + takticar na klupi.
Takva Roma bi opusteno mogla do LS. Sledece prvenstvo ce biti jos jace nego ove sezone i mozda u nivou sa sada vec legendarnom sezonom 2005-06, koja je 1 kvalitativni reper za sve sto se nakon toga igralo u Italiji.
pored sve ljubavi prema Romi i svemu ostalom, teško da bi se sad Anćo prihvatio "vučice"..., al svakako bi to bio najbolji scenario za "narandžastocrvene".MaGiCa je napisao/la:Prica se da Roma hoce vdWiel-a i da postoji plan da ga jeftino uzme.muXmania je napisao/la:Sad bi lego Romi Ancelotti pravo, da posloži ove klince i dovede par iskusnijih igrača, ali borbu za titulu je tesko ocekivati slijedeće sezone ko god da dođe...
Takodje, treba racunati i na klince Crescenzi-ja i Bertolacci-ja. Guberti ce biti trajno prodat, izgleda.
Dakle: 1 spic, 1 jak veznjak, 1 jak desni bek i 1 jak stoper + da se otpisu "starkelje" + takticar na klupi.
Takva Roma bi opusteno mogla do LS. Sledece prvenstvo ce biti jos jace nego ove sezone i mozda u nivou sa sada vec legendarnom sezonom 2005-06, koja je 1 kvalitativni reper za sve sto se nakon toga igralo u Italiji.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
-
- Kontakt:
Jesmo li sad zadovoljni dragi moji romanisti????
Tek će te da vidite šta će se desiti sledeće godine. Bilo koji trener da dođe, bilo koje mi igrače kupili na ljeto, nemamo nikakve šanse da se borimo za titulu. Najvjerovatnije ćemo se boriti za plasman u LP, ali i to ćemo na kraju izgubiti i tako će proći još jedna godina u totalnom anonimu.
Navijač Rome slutim da ima kratko pamćenje, sjetite se malo koje su plasmane imali razni Capello ili Spalletti prve sezone u Romi, nesjećam se niti borbe za titulu a niti plasmana u LP.
A šta ste onda očekivali od LE, šta ste očekivali s igračima poput Taddeia, J.Angela, Perrotte, Cicihna, da nepričam o Grecu ili Simpliciju......?
Po mom mišljenju napravljena je velika greška što smo šutnuli LE... Vi ćete mi reći, nismo ga šutnuli, otišao je sam.... Jesmo jesmo, i te kako jesmo, s našim hoćemo sve i to odmah. S našim novinarima, s našim radijom što belebeću 24h na dan samo o Romi (a i o Laciju) i svi znaju šta je dobro a šta nije... ti isti (ko fol) navijači koji znaju da zvižde i pljuvaju na Tottija...
Mi smo ti mala privincijalna ekipa / grad a i mi isti navijači imamo isti takav mentalitet, trebaće nama mnogo mnogo godina da stignemo na nivo top evropskih klubova (ako i ikad stignemo).
Šta ćeš kad je za nas derby bog i batina, pobjedišli derby, postaneš nacijonalni heroj, a ako ga izgubiš, onda si zadnja rupa na sviralu.
Mislio sam da su prošla ta vremena, ali sam se varao.... Bilo je bolje kad je bilo gore....
Stim neću da kažem da LE nema svoje krivice za ovu očajnu sezonu, ima ih i te kako. Ali mislim da smo mu trebali dati priliku još jednu godinu.... Nije mi se nešto puno činilo da je i uprava to isto htjela.
Volio bi da se varam, ali bojim se da ću biti u pravu....
TIFIAMO SOLO LA MAGLIA
Tek će te da vidite šta će se desiti sledeće godine. Bilo koji trener da dođe, bilo koje mi igrače kupili na ljeto, nemamo nikakve šanse da se borimo za titulu. Najvjerovatnije ćemo se boriti za plasman u LP, ali i to ćemo na kraju izgubiti i tako će proći još jedna godina u totalnom anonimu.
Navijač Rome slutim da ima kratko pamćenje, sjetite se malo koje su plasmane imali razni Capello ili Spalletti prve sezone u Romi, nesjećam se niti borbe za titulu a niti plasmana u LP.
A šta ste onda očekivali od LE, šta ste očekivali s igračima poput Taddeia, J.Angela, Perrotte, Cicihna, da nepričam o Grecu ili Simpliciju......?
Po mom mišljenju napravljena je velika greška što smo šutnuli LE... Vi ćete mi reći, nismo ga šutnuli, otišao je sam.... Jesmo jesmo, i te kako jesmo, s našim hoćemo sve i to odmah. S našim novinarima, s našim radijom što belebeću 24h na dan samo o Romi (a i o Laciju) i svi znaju šta je dobro a šta nije... ti isti (ko fol) navijači koji znaju da zvižde i pljuvaju na Tottija...
Mi smo ti mala privincijalna ekipa / grad a i mi isti navijači imamo isti takav mentalitet, trebaće nama mnogo mnogo godina da stignemo na nivo top evropskih klubova (ako i ikad stignemo).
Šta ćeš kad je za nas derby bog i batina, pobjedišli derby, postaneš nacijonalni heroj, a ako ga izgubiš, onda si zadnja rupa na sviralu.
Mislio sam da su prošla ta vremena, ali sam se varao.... Bilo je bolje kad je bilo gore....
Stim neću da kažem da LE nema svoje krivice za ovu očajnu sezonu, ima ih i te kako. Ali mislim da smo mu trebali dati priliku još jednu godinu.... Nije mi se nešto puno činilo da je i uprava to isto htjela.
Volio bi da se varam, ali bojim se da ću biti u pravu....
TIFIAMO SOLO LA MAGLIA
FORTIS CADERE CEDERE NON POTEST
NO ALLA TESSERA DEL TIFOSO
NO ALLA TESSERA DEL TIFOSO
ako se izbor bude svodio na njih ja sam za montellu...mada mislim da ni jedan nije dovoljno dobra zamjena..bilo bi dobro da je to neki iskusan trener..ostaje da vidimoEvil Genius II je napisao/la:Luis Enrique will leave, confirm Roma
Unica grande amore
-
bio sam za montellu i krajem prosle sezone jer sam bio misljenja da nije nista slabiji trener od relativnog anonimusa enriquea i da bi ga se trebalo mijenjati samo u slucaju dolaska nekoga od iskusnijih mistera tipa ancelotti ili capello. medjutim, uprava je imala druge vizije a moja misljenja u vezi toga su se, nazalost, ispostavila tacnim jer godinu dana kasnije enrique odlazi a uprava po svemu sudeci vraca montellu. kazem nazalost jer smo sezonu u kojoj se trebala uigravati nova ekipa i izvrsiti prelaz iz 'stare' u 'novu' romu potrosili na bukvalno nista. i to bi bio moj odgovor na pitanje
inace, drago mi je sto od onih glasina u vezi baldinija ('ako ode enrique idem i ja') nema nista jer poznavajuci njegov karakter i sposobnost kada je ovaj posao u pitanju nece si dozvoliti novi kiks i ubijedjen sam da nas ceka uspjesan mercato i nesto ljepsa buducnost.
baldini: il progetto continua.
http://www.romanews.eu/2012/05/11/baldi ... s-enrique/" onclick="window.open(this.href);return false;
dakle, ocekivao sam uigravanje i prilagodjavanje taktike, formacije, sistema igracima i igraca treneru a po rezultatima i prikazanoj igri nisam vidio nista od toga - nikakav napredak. naravno, bilo je par utakmica za pamcenje koje sam spomenuo u jednom od ranijih postova ali premalo je to za jednu sezonu. evidentno je da ova ekipa nije pretjerano kvalitetna za upustit se u borbu za scudetto ili cak plasman za LP ali ovaj roster je morao bolje od jadnog 7. mjesta u sezoni u kojoj su svi konkurenti kiksali iz kola u kolo. shvatam ja cinjenicu da imamo dosta polovnjaka u rosteru ali ako bekovski par angel - taddei/rosi i vezni red sa debelim nije dovoljno dobar za pobijediti slovana, cagliarija, cataniu ili slabu fiorentinu kod kuce onda jbg.vecchie maniere je napisao/la: A šta ste onda očekivali od LE, šta ste očekivali s igračima poput Taddeia, J.Angela, Perrotte, Cicihna, da nepričam o Grecu ili Simpliciju......?
inace, drago mi je sto od onih glasina u vezi baldinija ('ako ode enrique idem i ja') nema nista jer poznavajuci njegov karakter i sposobnost kada je ovaj posao u pitanju nece si dozvoliti novi kiks i ubijedjen sam da nas ceka uspjesan mercato i nesto ljepsa buducnost.
baldini: il progetto continua.
http://www.romanews.eu/2012/05/11/baldi ... s-enrique/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovaj greco je đeni zeve,Pa ovo ni Adilović ne bi promašio 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.