neno#4 je napisao/la:Mislim da bi mi jedino bili zadovoljni kada bi se dobila i ta Amerika. Al' sta ce oni, za njih nisu igrali Howard i Wade, pa smo zbog toga dobili. Ili se desi situacija ide velika euforija i onda pad, blacenje nasih kako su retardi kako veze nemaju, kako nisu nizasto i slicno. Ali, sta ces kad vecina tih ljudi ne zna nabrojati klubove u kojima nasi rezervni igraci igraju ili ce igrati a kamoli sta drugo.
Cim je Aco preuzeo repku, ja sam bio samo siguran u jednu stvar. Izbor naturalizovanog igraca. I pogodio je. I n-ti put je Aco bio upravu. Jednostavno to covjek zna i gotovo. Wright je veceras prodao par lopti, ali je podijelio 9 asistencija, odigrao u odbrani jako bio aktivan u skoku u napadu. A da su Persic, Djedovic, Teletovic, Masic pogodili otvorene suteve koje im je namjestio Zach imao bi 12-13. I stigao da postigne kljucni kos.
Teletovica i Nihada ne treba komentirati. Nihad igra najbolju kosarku karijere, dok Mirza je vodja, lider. Nekada se cini da igra s pola snage, ali mi nije jasno sto veceras nije malo vise probijao. A mogao je. Nije imao ko da ga cuva, brzi je i jaci od svih. Promasio je par otvorenih suteva, ali ce doci sve na svoje. U odbrani odlicne reakcije par puta, ali ruku na srce nisu mu svirali par puta u napadu nesto, a poslije u odbrani se unervozio zbog toga.
Kikanovic odlican kao i stalno u zadnje vrijeme. Isjekle su ga licne, ali u napadu igra sa lakocom. Dosta je sazrio, veceras je odlicno sacekao svog cuvara da padne i rutinski zavrsi akciju. Wright mu lezi.
Sinanovic je dobitak ove utakmice odbrambeno. Ne interesuju me njegovi poeni u kontinuitetu jer ima ko da daje koseve ovdje, ali u odbrani sjajno odbranio Vidmara tri puta, nije mogao da zida preko njega, u napadu solidno, sve sto je dobio pospremio je. Treba njemu jos utakmica jer je presjedio sezonu u Unicaji, odlicno mu je dosao ovaj turnir.
Persic, maestralan u odbrani, covjek jednostavno radi stvari koje se ne vide. Moze i playa da brani, ima jedino problem sa visocijim igracima od njega u odbrani. Veceras je mogao da rijesi utakmicu i masio onaj zicer plus otvorenu tricu.
Masic, ne odgovara mu ovaj sistem sa puno trcanja, ali ne znam kako ne moze da dodje do izrazaja njegov dobar sut. Ne trazi ga se u napadu, ali ondje na kraju je ostao sam i morao je da zavrsi ono. I on kao i Sinanovic je dosta grijao klupu, ocekujem ga boljeg do kvalifikacija.
Treba se malo i Jasmin pohvaliti,on je Zacha i preporucio!!