FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anelbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anelbavarac » 01 jun 2013, 01:15

Odlican video Schickeria izdominirala 8-)

Bild donosi drugi nastvak intervjua sa Rummeniggeom,preporucujem da procitate ima dosta zanimljivih stvari 8-)

Ko je slab sa njemackim nek oplete na translate :)

http://www.bild.de/sport/fussball/karl- ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 01 jun 2013, 01:43

Iako rekoh da ne zelim ulaziti u daljnu raspravu povodom Suareza, nmg, jednostavno nmg da ostanem ravnodusan....
Za mene, koji sam jako dosta pratio Barclays Premiership, Suarez je najbolji napadac te lige, a Bundeska nema boljeg napadaca nego EPL...

Nego, koliko vas zaista misli,kao prvo da je nama Levat potreban?
Ako mislite da nam je potreban onda se preispitajte, jer jedan Gomez sijedi na klupi, ako nije bolji onda je 100% u rangu sa levatom iz bvb

A kao drugo,to je moje licno misljenje, levat ce biti doveden samo da se bvb jos dodatno porazi, pored götzea, osvajanja lige, kupa i lige prvaka direktno protiv njih, to ce znaciti dodatan poraz za bvb!!!

Da ovo mal objasnim, recimo u slucaju da Reus bude opcija za Baayern, on bi se doveo iz razloga sto je Bayernu 100% potreban,jer Robbery nece jos dugo maximalno 3 do 4 godine, a to je vec previse, jer znamo svi kakva je polilitika Bayerna prema starijim igracima,zahvali im se fino i ide ODDJEBAUS, Reus bi dosao i kao dodatni poraz za BvB...

podugacak post za ove kasne ili rane sate.. :P
Stern des Südens

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 01 jun 2013, 02:09

Vidim ova saga oko odlaska Lewandowskog i dalje povlači priču o tome kako Bayern na bahat način uzima igrače i slabi Bundesligu.
Prvo, te igrače niko ne tjera da potpišu, nego sami biraju Bayern.
A drugo, transferi su vam kao lanac ili piramida ishrane na čijem vrhu je sad za sad Bayern 8-)
Koliko god vam ovo apsurdno zvučalo, tako je. I što prije to shvatite, lakše će vam biti.

I da, znam da se ovdje nije pisalo o tome, bar ne unazad par stranica, ali očekujem ih u narednih par dana i ovdje, tako da.. :mrgreen:
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 jun 2013, 13:50

proFCB je napisao/la:Iako rekoh da ne zelim ulaziti u daljnu raspravu povodom Suareza, nmg, jednostavno nmg da ostanem ravnodusan....
Za mene, koji sam jako dosta pratio Barclays Premiership, Suarez je najbolji napadac te lige, a Bundeska nema boljeg napadaca nego EPL...
Suarez jeste definitivno odličan napadač, izuzetne tehnike, čovjek koji zna promješat odbranu, uvalit ga momački i sve to. Ipak nemoj mislit da bi on došao u Bayern i odmah razvaljivao, u posljednje vrijeme je on najviše razvaljivao na nivou nacionalnog prvenstva, a brojni naši igrači su razvaljivali u Ligi prvaka. Teško je kod nas u timu naći slabu kariku, posebno nakon ove sezone i zato je malo napadača koji bi istinski i pravo i pojačali Bayern.
Kažem, odličan je Suarez, top klasa, ali meni ima definitivno i boljih, nije sad da me on najviše oduševljava. I kad bi nekog birao prije bi izabrao Rooneya, Falcaoa, Cavanija, nego Suareza, jer nekako su mi ovi nabrojani korisniji za ekipu, a i nekako me još više oduševljavaju. Posebno za Falcaoa mislim da sad odudara i da je zaista najbolji napadač (štete što baš završi u Monaco :D , možda podigne tamo atraktivnost lige.... :) ).
A Bayernu su isto tako posebno dobro došli napadači koji igraju sjajan presing, na presingu će sigurno i Pep dalje radit, gledat da to još više unaprijedi, kod njega je presing i protupresing jako bitan. Zato kažem, Suarez jeste skoro za svaki tim pojačanje ili bi bio, ali neki drugi profil napadača nam čak više trenutno odgovara.

Nekad se prije ovde spominjao Torres i sjetim se onda druga Gere koji je spominjao da bi se on sjajno kod nas uklopio i kad pogledam neke zadnje utakmice njegove, stvarno pomislim da bi procvijetao uz Pepa i bukvalno razvaljivao po kvartu... :) On nije zaboravio igrat fudbal, ima sjajan potencijal, samo ga neko mora opet mazit i njegovat na pravi način i opet bi ta biljčica procvjetala.....Tako da mi neki dan prođe i Torres kroz glavu, iako generalno ja sam zadovoljan s napadačima koje imamo i volio bi da ostane sve kako jeste.

A s druge strane mislim da je vrlo izvjesno pa gotovo i sigurno da Lewandowski dolazi u naše redove. On dolazi 99 % u Bayern, samo je pitanje dal ovog ljeta ili narednog. To je odavno završena priča.
Ja sam rekao da za njim nema neke potrebe, ali govorim sad kako stvari stoje. Iako mi se dopao u utakmicama protiv Reala i protiv nas u finalu
ceze je napisao/la:Vidim ova saga oko odlaska Lewandowskog i dalje povlači priču o tome kako Bayern na bahat način uzima igrače i slabi Bundesligu.
Prvo, te igrače niko ne tjera da potpišu, nego sami biraju Bayern.
A drugo, transferi su vam kao lanac ili piramida ishrane na čijem vrhu je sad za sad Bayern 8-)
Koliko god vam ovo apsurdno zvučalo, tako je. I što prije to shvatite, lakše će vam biti.
Ta priča oko otimanja igrača je toliko isprazna priča da je to nevjerovatno.
Ja sam jednom prije rekao, problem je nekima što ti igrači dolaze u Bayern a ne idu u neki njima omiljeni, ili njima draži klub izvan Njemačke. I onda je tu Bayern kriv i onda oni kao sažaljevaju Borussiju kao žrtvu, a Bayern tu ispadne kao neka divlja zvijer, koja ne poštuje zakone i načela i krade drugima igrače.
Pa u koji bi to klub pametan igrač trebao otići? Profesionalnost u radu, dobro nagrađen rad i trud, osvojena titula Lige prvaka, finala i stalni boravak u vrhu i u proteklim godinama + Pep Guardioala su samo neki (a već i ogromni) argumenti da se igrač odluči za Bayern. A argumenata ima još. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 jun 2013, 13:52

ceze je napisao/la:A drugo, transferi su vam kao lanac ili piramida ishrane na čijem vrhu je sad za sad Bayern 8-)
Tako je! Ljudi ne shvataju da bi i Messi sada vrlo rado presao u najmocniji klub na svijetu, a to je naravno Bayern.
proFCB je napisao/la:Iako rekoh da ne zelim ulaziti u daljnu raspravu povodom Suareza, nmg, jednostavno nmg da ostanem ravnodusan....

To ti mislis da nema, do sada si trebao shvatiti kako EPL svoje igrace izdize u neke nevjerovatne visine,a oni ne vrijede ni upola toliko. Suarez ili bilo ko kao on sa onakvim stavom i ponasanjem ne moze da igra u ovom Bayernu :!:
Ugled Bayerna nije mala stvar, Real je ionako uveliko izgubio ugled Mourinhovim ponasanjem, pa im dovodjenje Suareza nece previse naskoditi. Nema uopce potrebe spominjati Suareza jer on ni u ludilu nece doci u Bayu, ne zato sto Bayern ne moze da ga dovede ( jer moze ), nego Bayo je preveliki klub da bi jedan takav necovjek igrao u njemu.

Nego danas idemo po trostruku krunu i ako je Jupp osvoji s Bayom definitivno bi trebao da dobije titulu najboljeg trenera za ovu sezonu, a cak i da je ne osvoji opet je najbolji ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 jun 2013, 14:41

Sta je ovo sve zamrlo? :?

Pa ljudi moji, veceras Bayern igra zadnju utakmicu sezone, veceras Bayern ima priliku da ispise historiju, da uzme titulu kupa i na taj nacin zaokruzi savrsenu sezonu.

Bez Dantea i Guste, ali koga nema bez njega se mora. Buyto ce ponovo dobiti svoju sansu i vjerujem da ce je iskoristiti a nakon toga ce uslijediti nagrada u vidu jos jedne godine u Bayernu.

Sa Svabama u zadnje vrijeme nemamo previse problema, dobijamo ih redovno kako u ligi tako i u kupu, ali se uvijek moze desiti los dan/noc, no ja se nadam da do toga veceras nece doci.

Prenos ima na ZDF-u ako se ne varam, uglavnom prenosi neka Njemacka televizija, pa ko ima satelitsku naci ce. Finale pocinje u 20h.

slika

PS: slika nije u potpunosti tacna, barem sto se tice imena igraca kod Svaba.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 01 jun 2013, 14:43

" onclick="window.open(this.href);return false;

Dante naša legenda poželio sreću za večeras.Pobjeda za njega i Luiza. Šteta što ih nema pa i oni večeras uživaju jer su to zaslužili

MIA SAN MIA FC BAYERN

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 01 jun 2013, 15:01

Bundesliga je napisao/la:To ti mislis da nema, do sada si trebao shvatiti kako EPL svoje igrace izdize u neke nevjerovatne visine,a oni ne vrijede ni upola toliko. Suarez ili bilo ko kao on sa onakvim stavom i ponasanjem ne moze da igra u ovom Bayernu
Ugled Bayerna nije mala stvar, Real je ionako uveliko izgubio ugled Mourinhovim ponasanjem, pa im dovodjenje Suareza nece previse naskoditi. Nema uopce potrebe spominjati Suareza jer on ni u ludilu nece doci u Bayu, ne zato sto Bayern ne moze da ga dovede ( jer moze ), nego Bayo je preveliki klub da bi jedan takav necovjek igrao u njemu.

Nego danas idemo po trostruku krunu i ako je Jupp osvoji s Bayom definitivno bi trebao da dobije titulu najboljeg trenera za ovu sezonu, a cak i da je ne osvoji opet je najbolji
Nezz da li se razumijemo, ja uopce nisam pricao o cijenama igraca EPL-a nego sam htio reci da EPL ima bolje napadace nego Bundeska, a medju njima za mene je najbolji Suarez.

@effe_sa

Mogu zivjeti sa tvojim postom, tj. mogu se sloziti sa vecinom stvari koje si napisao. :D
Stern des Südens

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 jun 2013, 15:08

proFCB je napisao/la:Nezz da li se razumijemo, ja uopce nisam pricao o cijenama igraca EPL-a nego sam htio reci da EPL ima bolje napadace nego Bundeska, a medju njima za mene je najbolji Suarez.
Znam da nisi pricao o tome, nisam ni ja to je samo usput pomenuto, a sreca pa uprava Bayerna ne dijeli tvoje vidjenje oko takvih igraca.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 01 jun 2013, 15:10

Veceras sansa da zaokruzimo savrsenu sezonu,sezonu koja ce ostati zauvijek upamcena kao jedna od najdominantnijih ikada.

Idemo momci po taj triple,odigrajte za Juppa za sve nas onako kao vi to najbolje znate,a ako budete odigrali sa pola svojih mogucnosti kup je nas,u to nema dileme 8-)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 jun 2013, 15:31

Kad je već gore spomenut prenos odna da napomenem da je prenos što se free tv-a tiče na ARD-u, te prenosi isto tako i ARENA SPORT 1. A u pay tv-u SKY SPORT 1.

Inače večeras je ljepota kad može se opušteno utakmica gledat, bez puno nerviranja i našpanovanosti.
Glavnu titulu i najveću uzeli, pa sad nekakvo pravo olakšanje.
Ali naravno da ne želimo poraz, niti na njega pomišljamo.
Želimo večeras taj TRIPLE i taj historijski uspjeh.

U Stuttgartu su kao zagrijani, ali mene bi iskreno iznenadilo, da oni opšte mogu pružit dostojan otpor. Nekako sve govori protiv njih, jedan su nam od najugodniji i najmiliji protivnika, nosi nam ekipu euforija, za 2 klase Bayo jači. Sve je protiv njih, a sve na našoj strani. Pa IDEMO još po taj KUP. :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

mirzabavarac
Kontakt:

Post Postao/la mirzabavarac » 01 jun 2013, 15:32

Naravno veceras ici na pobjedu sto da ne i uzeti trostruku krunu moze nam se... 8-)
Naprijed Bayern... :mrgreen:

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 01 jun 2013, 15:36

Svabe nece zatrzat protiv nas veceras, ne bi se iznenadio da ih napunimo sa jedno 5-6 komada
Stern des Südens

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 01 jun 2013, 15:42

Bavarci velike čestitke na LP i zaista mi je drago ako već nije Real nek ste vi osvojili!
Zadnja izmjena: RMA, dana/u 01 jun 2013, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 01 jun 2013, 15:42

Kako Lahm ima manje titula od Schweinsteigera ? :)

Kome su nasi navijaci skandirali Bog-Fudbala prilikom proslave Salatare ? :lol:

Slazem se sa vama, u Stuttgartu ne vidim jak otpor.
Jedine ekipe ove sezone koje nam nisu lezalu u Ligi su MenhenGladbah i Leverkusen.
Prognoza 2:0 za Bayern.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 01 jun 2013, 15:47

RMA je napisao/la:Bavarci velike čestitke na LP i zaista mi je drago ako već nije Real nek ste vi osvojili!
Hvala!

Sto se tice tekme, svaka cast Stuttgartu ali kup, kup kup je nas :!:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 jun 2013, 15:49

BadrHari je napisao/la:Kako Lahm ima manje titula od Schweinsteigera ?
Dok je Schweini osvajao titule, Lahm je tavorio po posudbama.

Nas vecerasnji protivnik je najzasluzniji sto u ekipi imamo najboljeg beka na Svijetu. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 01 jun 2013, 15:57

Moja prognoza za večeras: 4-1 ;)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

mirzabavarac
Kontakt:

Post Postao/la mirzabavarac » 01 jun 2013, 15:57

3-1 :)

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 01 jun 2013, 16:06

Omerbavarac je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:Kako Lahm ima manje titula od Schweinsteigera ?
Dok je Schweini osvajao titule, Lahm je tavorio po posudbama.

Nas vecerasnji protivnik je najzasluzniji sto u ekipi imamo najboljeg beka na Svijetu. 8-)
Ako se sjecate kako je detaljno opisao klub u najlosijoj sezoni ovog Mileniuma
http://www.guardian.co.uk/football/blog ... bundesliga" onclick="window.open(this.href);return false;

Izgleda ko dijete ali ima mu*da i nikog se ne boji.
Kad su svi pali poslije penala on je jedini stajao uzdignute glave, kao da je predvidio da ce vratiti Tron Evropskog fudbala u Munchen samo godinu poslije , nas Lahm.

slika
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.