proFCB je napisao/la:Iako rekoh da ne zelim ulaziti u daljnu raspravu povodom Suareza, nmg, jednostavno nmg da ostanem ravnodusan....
Za mene, koji sam jako dosta pratio Barclays Premiership, Suarez je najbolji napadac te lige, a Bundeska nema boljeg napadaca nego EPL...
Suarez jeste definitivno odličan napadač, izuzetne tehnike, čovjek koji zna promješat odbranu, uvalit ga momački i sve to. Ipak nemoj mislit da bi on došao u Bayern i odmah razvaljivao, u posljednje vrijeme je on najviše razvaljivao na nivou nacionalnog prvenstva, a brojni naši igrači su razvaljivali u Ligi prvaka. Teško je kod nas u timu naći slabu kariku, posebno nakon ove sezone i zato je malo napadača koji bi istinski i pravo i pojačali Bayern.
Kažem, odličan je Suarez, top klasa, ali meni ima definitivno i boljih, nije sad da me on najviše oduševljava. I kad bi nekog birao prije bi izabrao Rooneya, Falcaoa, Cavanija, nego Suareza, jer nekako su mi ovi nabrojani korisniji za ekipu, a i nekako me još više oduševljavaju. Posebno za Falcaoa mislim da sad odudara i da je zaista najbolji napadač (štete što baš završi u Monaco

, možda podigne tamo atraktivnost lige....

).
A Bayernu su isto tako posebno dobro došli napadači koji igraju sjajan presing, na presingu će sigurno i Pep dalje radit, gledat da to još više unaprijedi, kod njega je presing i protupresing jako bitan. Zato kažem, Suarez jeste skoro za svaki tim pojačanje ili bi bio, ali neki drugi profil napadača nam čak više trenutno odgovara.
Nekad se prije ovde spominjao Torres i sjetim se onda druga Gere koji je spominjao da bi se on sjajno kod nas uklopio i kad pogledam neke zadnje utakmice njegove, stvarno pomislim da bi procvijetao uz Pepa i bukvalno razvaljivao po kvartu...

On nije zaboravio igrat fudbal, ima sjajan potencijal, samo ga neko mora opet
mazit i njegovat na pravi način i opet bi ta biljčica procvjetala.....Tako da mi neki dan prođe i Torres kroz glavu, iako generalno ja sam zadovoljan s napadačima koje imamo i volio bi da ostane sve kako jeste.
A s druge strane mislim da je vrlo izvjesno pa gotovo i sigurno da Lewandowski dolazi u naše redove. On dolazi 99 % u Bayern, samo je pitanje dal ovog ljeta ili narednog. To je odavno završena priča.
Ja sam rekao da za njim nema neke potrebe, ali govorim sad kako stvari stoje. Iako mi se dopao u utakmicama protiv Reala i protiv nas u finalu
ceze je napisao/la:Vidim ova saga oko odlaska Lewandowskog i dalje povlači priču o tome kako Bayern na bahat način uzima igrače i slabi Bundesligu.
Prvo, te igrače niko ne tjera da potpišu, nego sami biraju Bayern.
A drugo, transferi su vam kao lanac ili piramida ishrane na čijem vrhu je sad za sad Bayern
Koliko god vam ovo apsurdno zvučalo, tako je. I što prije to shvatite, lakše će vam biti.
Ta priča oko otimanja igrača je toliko isprazna priča da je to nevjerovatno.
Ja sam jednom prije rekao, problem je nekima što ti igrači dolaze u Bayern a ne idu u neki njima omiljeni, ili njima draži klub izvan Njemačke. I onda je tu Bayern kriv i onda oni kao sažaljevaju Borussiju kao žrtvu, a Bayern tu ispadne kao neka divlja zvijer, koja ne poštuje zakone i načela i krade drugima igrače.
Pa u koji bi to klub pametan igrač trebao otići? Profesionalnost u radu, dobro nagrađen rad i trud, osvojena titula Lige prvaka, finala i stalni boravak u vrhu i u proteklim godinama + Pep Guardioala su samo neki (a već i ogromni) argumenti da se igrač odluči za Bayern. A argumenata ima još.

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland