smijesno je to sto idete iz krajnosti u krajnost i piste nebuloze, kako navijaci Slobode, tako i navijaci Sarajeva
Saric niti je bio motor ekipe, niti je bio rezerva, on je bio bas ono sto je ultrasstyle izvrsno napisao
ultrasstyle_tz je napisao/la:Saric je klasicni dopunski vezni igrac..nedovoljno dobar da bude glavni kreator, nedovoljno dobar da bude glavni destruktivac..i zato i jest idealan za sistem sa tri veznjaka, gdje imas jednog udaraca, jednog glavnog kreativca i njega koji je savrsen balans izmedju njih dva i koristan u oba pravca
ako budete igrali sa 2 veznjaka, Saric + kreativac bicete tanki defanzivno, a Saric+ destruktivac tanki ofanzivno
taj isti Saric je prije dolaska Husrefa bio jedan od najgorih igraca Slobode, spor sa loptom, mozak usporen i skoro svaki navijac Slobode htio je da mu vidi ledja (mogu i postove da vam pokazem), ali dolaskom Husrefa, ovaj ga je prvo prekomandovao na poziciju krila gdje je igrao bolje nego na primarnoj poziciji, da bi ga potom na polusezoni (odnosno poslije 18 kola) vratio na njegovu primarnu poziciju, a Ordagica gurnuo na krilo (sto je bilo pogresno, jer je Sloboda bila bolja u onoj prvoj verziji).. igrao je odlicnu sezonu i to niko ne moze osporit'
da li je gubitak za Slobodu, to zavisi od vise faktora, npr kako Husref planira igrat' ove sezone, sa dva prava krila ili sa jednim kao prosle sezone.. ako je ova prva varijanta, Saric ne bi imao mjesta u pocetnom sastavu, umjesto koga bi igrao, umjesto Zebe ili Ordagica, ili mozda umjesto destruktivca Stjepanovica, pa da kao u 1.kolu u Zenici bude propuh u veznom redu samo takav, jer niti jedan od njih trojice ne zna igrat' odbranu.. ako je druga varijanta, onda jeste gubitak i to se ne moze osporit' (obzirom da nismo doveli drugog veznjaka, jesmo zapravo Grahovca, ali nije to to)
neki navijaci Slobode prizeljkuju jos jednog veznog igraca (medju kojima sam i ja), medjutim, posto sam uvjeren da cemo igrat' s dva prava krila (a to nije uvjetovano odlaskom Sarica), onda ne prizeljkujem zamjenu za Sarica (to ce biti Grahovac), nego prizeljkujem boljeg igraca od Stjepanovica, iako je i on imao jako dobru sezonu
Slobodi po mom misljenju Saric uopste nece nedostajat', ali Ahmetovic vjerujem hoce, jer je sigurno bolji spic od Karica i na toj poziciji je po meni Sloboda oslabljena! zbog toga se nadam dolasku jos dva igraca, jedan vezni i jedan napadac
to je vam prava i jedina istina o Saricu