NBA sezona 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: NBA sezona 2016/2017
Vidi se koliko se raduju i koliko vjeruju jedni drugima. 57 poene Klaya, Curry mu dodaje iz okrete i ide prema svom košu i ne gleda da li će Klay ubaciti i to sve s dignutim rukama, pa je u prvom koliko mi čini otišao i u tribine. Curry uzeo samo deset šuteve, Durant 14...bodi123 je napisao/la:Apsolutno. Doza pozitivne energije koja zraci u njihovoj ekipi je nesto najkvalitetnije u Warriorsima, na drugu stranu i sav taj kvalitet i silni AS igraci, pa i 2 MVPa, ali ta doza nesebicnosti i pozitivnog duha je za svaku pohvalu. Djeluju kao prava mala familija, a Durant izgleda kao da igra sa njima malu vjecnost, covjek ne skida osmijeh sa lica, igra potpuno rasterecen, onako u timskom duhu. Njemu je ova promjena iz jedne, da kazem ne tako zdrave sredine u ovakvu ekipu dosla kao budali samar, otuda i ovako brutalni procenti, mislim da covjek uziva u svakoj sekundi provedenoj u Warriorsima, a nije da nije zasluzio sve ovo godinama provedenim u izolacijama i kosarci 1 vs 5.Biscione je napisao/la:Zato što je GSW nesebična ekipa, kad osjete da je neki igrač "on fire" forsiraju ga. Iskreno nisam vjerovao da će se KD ovako dobro uklopiti u ekipu, vidi se da čovjek uživa u ovoj družini. Ne znam kako neko može mrziti ovako pozitivnu i dragu ekipu, ako je neko najbolji zar to mora biti razlog da ih se mrzi?jose je napisao/la:Svaka čast Klayu, ali kako je uspio ispaliti 33 šuta za 29 minuta!?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Curry se moze hejtati jedino zbog one iritantne proteze. Durant kao igracka pojava se ne moze hejtati jer nema trunku poganog mentaliteta u svojoj igri, samo radi odluke da predje u Warriorse. Iggy ima svojih mana, a Draya ili hejtas ili volis, nema izmedju, takav je mentalni sklop, i mene on nervira priznajem, i volio bih da popusi bar jedno 5-6 utakmica kazne radi onih dizanja nogu 3 metra iznad. E sad druga je stvar sto ih ti hejtas svu 4, malo je onih poput tebe.Kawhi je napisao/la:Logicno da se ekipa sa Curryem, Durantom, Iggyem i Drayom mora hejtati. Tesko da su 4 odvratnija covjeka ikad bila zajedno u ekipi. Na stranu njihovo kosarkasko znanje u Kerrov sistem. To im niko ne oduzima.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- BernardBarnjak
- Kontakt:

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Post dana !Kawhi je napisao/la:Logicno da se ekipa sa Curryem, Durantom, Iggyem i Drayom mora hejtati. Tesko da su 4 odvratnija covjeka ikad bila zajedno u ekipi. Na stranu njihovo kosarkasko znanje u Kerrov sistem. To im niko ne oduzima.
Pa nisu poeni jedina statistička kategorija. Lik je dobar u svemu, poenima, asistencijama, bananama, stealovima, a šuta i trojke.majestic24 je napisao/la:Jel nekome (osim meni) Al Horford malo precjenjen igrac??? Nekazem da je los,daleko od toga,ali jbt on je na 15 ppg,kroz karijeru mu je prosjek poena manji od 15 a uzima 27-28 mill po sezoni.
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Neozbiljno i laicko pitanje. Jel neko precijenjen zato sto zabija toliko i toliko poena po utakmici i placen je toliko i toliko.
Pa majstore nisu gmovi,skauti i ostali pregledali hiljade utakmica,pricali sa najvecim strucnjacima za kosarku na svijetu i platili covjeka toliko koliko su ga platili da bi ti na osnovu jedne statisticke kategorije mogao skontati kako oni grijese.
Pa majstore nisu gmovi,skauti i ostali pregledali hiljade utakmica,pricali sa najvecim strucnjacima za kosarku na svijetu i platili covjeka toliko koliko su ga platili da bi ti na osnovu jedne statisticke kategorije mogao skontati kako oni grijese.
Westbrook 9.skakac lige
Neutral je napisao/la:Russell je mvp ako zadrži i pola od ovih broji. Ovo je drugi level košarke.
Da,statisticki najbolja sezona u zadnjih bar 30 sezona
Jeste da ne igraju istu poziciju,ali Westbrook je za koplje bolji i korisniji igrac od Kawhija.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Aha.. korisniji je jedino kad ima 30 poena sa 50%FG uz nekih 2-3 TO. Kawhi ako ubaci 20 on obicno i spasi jedno 20 u odbrani. A RW ove sezone igra odbranu aka HardenBesic je napisao/la:Jeste da ne igraju istu poziciju,ali Westbrook je za koplje bolji i korisniji igrac od Kawhija.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Mislim da Kawhi ne piše ovo za Paula, Curryja i Duranta zajedno. Mislim na ovo kako ti vidiš i kakvim želiš predstaviti Westbrooka.iNFY je napisao/la:Aha.. korisniji je jedino kad ima 30 poena sa 50%FG uz nekih 2-3 TO. Kawhi ako ubaci 20 on obicno i spasi jedno 20 u odbrani. A RW ove sezone igra odbranu aka HardenBesic je napisao/la:Jeste da ne igraju istu poziciju,ali Westbrook je za koplje bolji i korisniji igrac od Kawhija.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
A od kad je osnova da PG treba pucat 50% (posebno igrac koji mora uzet masu volume suteva)? Prvi put to u zivotu cujem, a pisalo se i juce i eto danas, sam bigman mora biti na 50%+ i to ako ne puca.
Haj neko beko nadje koliko startnih PGs u ligi puca 50%+
Nea PG u ligi od kvalifikovanih da puca 50%+, najblizi je Curry 49%.
Case closed
Case closed
Al je Stephov eFG% 61%, a TS% 66% dok su Russovi eFG% i TS% 46% odnosno 54%. Drasticna razlika.alemsa je napisao/la:Nea PG u ligi od kvalifikovanih da puca 50%+, najblizi je Curry 49%.
Case closed
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
A dobro, Steph je najbolji šuter svih vremena i ne vidim potrebu porediti ga sa bilo kim, kamoli sa RW-om koji uopće nije elitni šuter, niti će to ikad biti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: NBA sezona 2016/2017
Ne mora biti na 50% buraz, ali ako hoćete Russovu sezonu pretstaviti kao najbolju ikad, onda bi on uz ove brojke trebao imati 49-50% šut iz igre i -3TO. On to nema, i ovo nabijanje statistike ne može ni u snu biti najbolja sezona pojedinca, svih vremena.alemsa je napisao/la:A od kad je osnova da PG treba pucat 50% (posebno igrac koji mora uzet masu volume suteva)? Prvi put to u zivotu cujem, a pisalo se i juce i eto danas, sam bigman mora biti na 50%+ i to ako ne puca.
Znaci 50% se odnosilo na to, a za PointGuarda su 45% odlični, a Russovu 41/42% su prosjek.
Envoyé de mon SM-N910F en utilisant Tapatalk
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Triple double co'jk ima prosjek. Zar treba veci argument o kakvoj se sezoni radi/igra?
- IlCapitano
- Kontakt:
Poeni i asistencije nisu toliko impresivni s obzirom da ima najveći USG% u historiji košarke, a s tim dolaze i izgubljene lopte. Skokovi malo više, ali i većina njih je neometana, neko je spominjao neki dan koliko skokova Adams i Kanter očiste za njega:

Brojka nije toliko impresivna koliko značaj kad on uzme skok i može odmah u tranziciju i energija sa kojom to konstantno radi.
Realno, najimpresivnije od svega su pobjede Oklahome. Ja lično nisam očekivao da će imati ovakav rekord, vidjet ćemo dokle će moći, ali ako ih uvede u PO sa petog mjesta ili više zaslužuje MVP samo zbog toga, nabijanje statistike je samo bonus.

Brojka nije toliko impresivna koliko značaj kad on uzme skok i može odmah u tranziciju i energija sa kojom to konstantno radi.
Realno, najimpresivnije od svega su pobjede Oklahome. Ja lično nisam očekivao da će imati ovakav rekord, vidjet ćemo dokle će moći, ali ako ih uvede u PO sa petog mjesta ili više zaslužuje MVP samo zbog toga, nabijanje statistike je samo bonus.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Niko ne spori da igra brutalnu sezonu i da ako ovako nastavi i OKC bude top 5 zapada treba dobiti MVP nagradu ali to ipak nije najbolja sezona jednog igraca ikad. Ni blizu. Ovako na prvu, ona Jamesova 2012-13 mi je bolja (covjek hladno pokraden za DPOY te godine), bolja mi je KDeva 2013-14 kad je ekipu slicu ovogodisnjem Thunderu bez Wessa odveo do 2. mjesta jednog od najjacih Zapada ikad, Curryjeva prosla mi je takodjer definitivno bolja. Vrhunska, brutalna i historijska definitivno da ali najbolja ikad ni u ludilu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.