FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Interista di cuore
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la Interista di cuore » 20 feb 2011, 23:33

jbg bila je glupa politika...al zato u zadnjih 6 godina Inter ima najbolju transfer politiku na svijetu ;)

Maicon 6 miliona
Sneijder 16 miliona
Lucio 6 miliona
Julio Cesar 0
Cambiasso 0
Eto'o 20 miliona (toliko je bio procjenjen u najboljem transferu svih vremena u fudbalu)
Stankovic 4 miliona
Pandev 0

a plus transferi Samuela (16 miliona),Motte,MIlita,Chivua su bili nesto skuplji ali su se visestruko isplatili...

Bilo je i gresaka tipa Quaresma,Mancini i Suazo ali to je vrlo rijetko u zadnje vrijeme...

to prije je stvarno smijesno,al od kako je Branca tu Inter ima fenomenalnu transfer politiku.
I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 20 feb 2011, 23:40

MaGiCa je napisao/la:Za Pirla je Inter makar uzeo pare.
Seedorfa i Simica su dali za Umita Davalu i Coco-a. :lol:
nemoj mi Umita dirat,kad vidim njegovu frizuru uljepsa mi dan 8-) ,a Coco ma sta reci ljepota je presudna,znao je tata Massimo da ce obozavateljice to isplatit na dresovima :mrgreen:
al igrac od kojeg sam ocekivao iz te generacije da ce postat svjetska klasa je Stephane Dalmat,stvarno steta sto nije puno napravio...
al eto najvaznije je da se naucilo na greskama,vidimo gdje je Inter danas,a kome su Pirlo i Seedorf i dan danas ucahurili se u klubu,bez provokacije :D
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 feb 2011, 23:43

Interista di cuore je napisao/la:jbg bila je glupa politika...al zato u zadnjih 6 godina Inter ima najbolju transfer politiku na svijetu ;)

Maicon 6 miliona
Sneijder 16 miliona
Lucio 6 miliona
Julio Cesar 0
Cambiasso 0
Eto'o 20 miliona (toliko je bio procjenjen u najboljem transferu svih vremena u fudbalu)
Stankovic 4 miliona
Pandev 0

a plus transferi Samuela (16 miliona),Motte,MIlita,Chivua su bili nesto skuplji ali su se visestruko isplatili...

Bilo je i gresaka tipa Quaresma,Mancini i Suazo ali to je vrlo rijetko u zadnje vrijeme...

to prije je stvarno smijesno,al od kako je Branca tu Inter ima fenomenalnu transfer politiku.
Milanova transfer politika je najjaca od svih velikih klubova. Ne znam kako, ali jedino oni prodaju syebane igrace za velike pare (Shevchenko, Kaka, Ronaldinho, Gourcuff), a kupuju extra igrace po mnogo nizim cenama i ludim dilovima (Cafu i Stam za 0, Cassano za 1.7mE, Ibrahimovic za 24mE, Emanuelson za 3.5mE, Thiago Silva za 11mE, Gourcuff za 4mE, Flamini za 0...). Celavko je transfer guru #1 u Evropi.

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 20 feb 2011, 23:46

ne bih se slozio,prije mozda i jesu al transferi u zadnjih 5 godina se ne mogu ni poredit sa Interom...Ibra je majstorija,al jos je veca majstorija bila prodaja Ibre...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 feb 2011, 23:54

Interista di cuore je napisao/la:ne bih se slozio,prije mozda i jesu al transferi u zadnjih 5 godina se ne mogu ni poredit sa Interom...Ibra je majstorija,al jos je veca majstorija bila prodaja Ibre...
Ha, dobro. Ubolo vas i jedne i druge Barcino lutanje i promena predsednika.
Vama je Zlatanov transfer omogucio kvalitativni skok, njima takodje.
Syebali ste Barcu u grupnjaku. :lol:
Ali generalno gledano: oni bolje to izvode, jer manje placaju. Vi ste izgubili Bonuccija glupo i za dz, a platili Ranocchiju skoro 20mE. A tu su negde po kvalitetu.

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 21 feb 2011, 00:00

Ako gledamo odnos kvaliteta i cijene nema sanse da bez obzira sto ne placaju puno para da su pravili bolje transfere zadnjih 5 godina...

Uporedi jbg sam pa ces vidjet.Ono sto je Branca uradio u Interu i igraci koje je dove je strasno.Prosle sezone je doslo 5 igraca (Motta,Milito,Lucio,Sneijder i Eto'o)+Pandev(on nije klasa ko ovi prije nabrojani) i svi su bili nosioci igre,a zajedno nisu kostali vise od 70 miliona,a to je 5 igraca koji su klase ! pa pojacanja prije koja sam ti naveo gore.Ma jednostavno nema sanse da su u zadnjih 5 godina dovodili bolje igrace,ne samo Milan nego bilo koja druga ekipa...
Zadnja izmjena: Interista di cuore, dana/u 21 feb 2011, 00:02, ukupno mijenjano 1 put.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 21 feb 2011, 00:01

MaGiCa je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la::lol: :lol: :lol:
Ali najjace fore su im one dve razmene:
RCarlos za Zamorana+1.5mDM i
FCannavaro za FCarini+5mE

:lol: :lol: :lol:

Sto rece Boris Jovanovic: lako je razumeti sto se uz Inter vezivao glagol "perdere" u 90im godinama. :mrgreen:
Te su im tek bile jake ali bilo je toga dosta :D :D

Nisam znao da znaš Borisa ... Čovjek je legenda :mrgreen:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 21 feb 2011, 00:07

Bio sam nasao negdje sve transfere Intera pod erom Morattija, vjerovatno ni on sam ne moze da vjeruje kakve je idole dovodio :lol:

al to se sve obrnulo tamo od 2003-2004, kad su vec pomenuti dosli na svoje funkcije, steta sto je Oriali otisao, ali eto ostao je Branca 8-)
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 feb 2011, 00:13

L'Avvocato je napisao/la: Nisam znao da znaš Borisa ... Čovjek je legenda :mrgreen:

Jeste legenda i malo ko zna Calcio bolje od njega, ali je poprilicno neobjektivan kad se radi o Juventusu (sto i sam priznaje :mrgreen:).
Ali skoro sve sto napise o italijanskom fudbalu, se na kraju ispostavi kao tacno.

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 21 feb 2011, 00:16

meni su najupečatljiviji ostali Pierre WOME, Taribo WEST, Vratislav GRESKO, Nelson VIVAS, Andrés Guglielminpietro GULY, i jedan jedini neponovljivi ni nastupa za Inter ako se nevaram Khalilou FADIGA :)
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 feb 2011, 00:19

Interista di cuore je napisao/la:Ako gledamo odnos kvaliteta i cijene nema sanse da bez obzira sto ne placaju puno para da su pravili bolje transfere zadnjih 5 godina...

Uporedi jbg sam pa ces vidjet.Ono sto je Branca uradio u Interu i igraci koje je dove je strasno.Prosle sezone je doslo 5 igraca (Motta,Milito,Lucio,Sneijder i Eto'o)+Pandev(on nije klasa ko ovi prije nabrojani) i svi su bili nosioci igre,a zajedno nisu kostali vise od 70 miliona,a to je 5 igraca koji su klase ! pa pojacanja prije koja sam ti naveo gore.Ma jednostavno nema sanse da su u zadnjih 5 godina dovodili bolje igrace,ne samo Milan nego bilo koja druga ekipa...
Jbga, Milan je slabo kupovao od Calciopolija na ovamo.
Prosle i ove godine divljaju na trzistu i to rade svetski.
Zlatan 24mE
Robinho 18mE
Cassano+Urby+vBommel 6mE
Sokratis 7mE
Boateng 7mE
Yepes 0

To je 8 reprezentativaca za 62mE i sve na rate, fore, prebijanja i sl. :P

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 21 feb 2011, 00:20

Vampeta, Cirillo, Dalmat, Robbie Keane, Gresko :( , prodaja tada mladog Freya, Hakan Sukur... ma bilo ih je bruku :lol:
Call the coroner!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 feb 2011, 00:22

silenT. je napisao/la:meni su najupečatljiviji ostali Pierre WOME, Taribo WEST, Vratislav GRESKO, Nelson VIVAS, Andrés Guglielminpietro GULY, i jedan jedini neponovljivi ni nastupa za Inter ako se nevaram Khalilou FADIGA :)
Gubljenje Mutua za dz, Freya za male pare, dvaput kupovati Adriana, Vampeta, Georgiatos, Cauet, gubljenje Silvestrea... Ima tu materijala za pricu.

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 21 feb 2011, 00:23

Fadiga je imo nekakvih srcanih problema pa zato nije ni zaigro,a kad je dolazio bio je zvijezda u Francuskoj :lol:

Pa Vampeta koji je doso ko veliko pojacanje u to vrijeme,pa Sorondo,pa grci Georgatos i Karagounis,pa Sukur,Sergio Conceicao,Farinos,prodavanje Adriana pa otkup polovine ugovora za velike pare...oj majko moja jesu se brukali :oops:

@Magica svaka njima cast,al nije to na nivou onog sto je Inter doveo u tom periodu...pogledaj one igrace koje sam ja prve naveo i tu listu Milanovih koje si ti naveo i sve ce ti bit jasno.

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 21 feb 2011, 00:26

previše previše ih je bilo... svaka sezona smo imali po 10 novih igrača.... hahah kako mi fale ta vremena :)
u novije vrijeme treba stvarno istaći Quaresmu, Suaza i Mancinija... uništili smo ih iako Quaresma dolazi sebi u Besiktasu :D
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 21 feb 2011, 00:27

evo igraca koji su dosli samo od 97-2003

97/98-recoba,ronaldo,cauet,colonnese,mezzano,moriero,mil anese,paulo sousa,rivas,sartor,simeone,west,ze elias
98/99-C.Zanetti,ventola,baggio,camara,dabo,frey,pirlo,silvestre,gilberto silva,simic
99/00-vieri,cordoba,di biagio,serena,georgatos,domoraud,ferron,peruzzi,blanc,jugovic,mutu,panucci,
seedorf
00/01-Farinos,ballota,brocchi,cirillo,colombo,ferrari,fissone,sukur,keane,lombardi,macellari,peralta,robbi ati,vampeta,dalmat,ferrante,pacheco,gresko
01/02-toldo,matrix,okan,emre,kallon,fontana,sorondo,conc eicao,vivas,padalino,adriano,bintto,guly
02/03-adani,gamarra,coco,almeyda,cannavaro,crespo,batist uta,morfeo,corradi,umit
03/04-karagounis,lamouchi,luciano,kily,brechet,cruz,helv eg,fadiga,van der meyde,pinilla
Call the coroner!

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 21 feb 2011, 00:28

silenT. je napisao/la:previše previše ih je bilo... svaka sezona smo imali po 10 novih igrača.... hahah kako mi fale ta vremena :)
u novije vrijeme treba stvarno istaći Quaresmu, Suaza i Mancinija... uništili smo ih iako Quaresma dolazi sebi u Besiktasu :D
Mnogo je obećavao Riccardo al jednostavno njemu bi Primera itekako više prijala uostalom kao i zemljaku Simaou.
Jbg ne može čovjek nikad biti siguran kada su u pitanju bogate akvizicije,a sam Quaresma je imao fantastične predispozicije i igrama u Portu je puno više obećavao,poput samog Dos Santosa,ali izgleda da ipak neće nešto naročito uraditi do kraja karijere....
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 21 feb 2011, 00:29

meni nikad neće bit jasno što smo se onako olako riješili Emrea??? meni jedan od dražih igrača iz tog perioda uz Adriana i Recobu..

Interista di cuore
Kontakt:

Post Postao/la Interista di cuore » 21 feb 2011, 00:30

ojjjjjjj brate kakvi su sve igraci dolazili u Inter...svasta :lol:

imas li slucajno nakon 2003 ovako transfere ?

I meni je Emre bio predrag,dobro se sjecam njegova 2 gola na Olimpicu protiv Lazia kad smo cini mi se remizirali ,a gubili 2:0...dao je 2 premocna gola,a sto je najgore on je bio dobar dok je bio kod nas,a tako lako su ga pustili.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 21 feb 2011, 00:33

nemam, evo trazim, al nema nigdje

ali eto tamo do 2003/2004 je bio taj ludi period :lol: ja ne znam sta je Morattiju bilo

al znao je on i prije ubosti igraca: Zanetti, Cordoba, Cruz, Matrix ali to je rijetkost bila

a i meni je Emre bio drag sa onim svojim rukavicama :D
Call the coroner!

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.