RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

RezervniGolman
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la RezervniGolman » 17 avg 2014, 19:05

GangEvil je napisao/la:
RezervniGolman je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:vala im previse lizete guzicu, kako li neki likovi dozivljavaju fudbal i kako gledaju na njega meni to nije jasno :?

Onda ako ce te tako gledati MVO po vasem pisanju je igrala samo bunker branila se, pa ste kukali kako ste ih trebai dobiti, niti jedan od vas nije napisao kako je to zasluzeno, a kad se vi branite 90 minuta onda je bod zasluzen, mrzim licemjerstvo u nekim stvarima, al dobro sretni ste radi boda i treba te biti, al prica da je zasluzeno :facepalm:
Pjaniću eto mi gonjali rezultat. Daj brato potopi se u lavabo malo. Mogla su sva tri znaka bit. Bordo druže :thumbup: :wave:
Jarane...nisu mogla sva tri znaka biti...mogli ste izgubiti 3 razlike i moglo je biti nerijeseno uz veliku dozu srece...desilo se ovo drugo...dakle, dva znaka su bila u opticaju...
Babe da uđe onaj Pejin cenat od stative na 0:1 majka bi te čekala s mokrim peškirom kući. Daj bola malo realan budi grob te yebo ;) Nego da zavrsimo s tim libo nas taki,to je iza nas. Mi smo u mislima vec u utakmici s Travnikom. Dovinđenja što bi reko Žika Pavlović :wave:
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 17 avg 2014, 19:14

tepsija je napisao/la:Evo,našao sam malo vremena za jedan duži osvrt.
Da,Sarajevo je i dalje glavni favorit za osvajanje prvenstva...nama ovaj bod znači puno,njima neće puno odnemoći.
Dalje,ne kenjajte pojedinci da je Velež parkirao autobus od prve minute.Nije istina!Igrali smo korektno prvo poluvrijeme,sve do isključenja Maletića.Jeste,mogao je Bilbija u prvoj minuti pogoditi ali je isto tako Pejić vrlo lako mogao Velež dovesti u vodstvo od 0:2.Utakmica bi otišla u drugom smjeru.Dakle,prvo poluvrijeme otvoreno,nismo se branili,došli smo da igramo lopte.Logično je da smo se povukli nakon isključenja Maletića.Šta smo trebali?Napadati i primiti 5 komada?Jesmo se povukli i grčevito branili,kao što bi i 99% ekipa u našoj situaciji.
Nama su falili Merzić i Vladavić,isključenjem Maletića,bili smo grogirani.Dakle,3 ključna igrača nismo imali na raspolaganju.
Ovo treba da bude pouka nogometašima Sarajeva,puno puta će igrati protiv bunkera i moraće naći način kako to probiti.Isti problem imamo i mi jer se velika velika većina ekipa dolazi u Vrapčiće isključivo braniti.Svjedoci smo tome u prva dva kola.
I,ma koliko se nekome činilo smiješno,isključenjem Maletića,sačuvali smo bod.Da smo ostali kompletni,igrali bi otvoreno i drugo poluvrijeme,i vrlo vjerovatno bi primili još koji gol.Velež nije gay ekipa da se brani,sinoć smo bili prisiljeni na to.Junačkom obranom i strašnom fizičkom spremom,sačuvali smo bod,mada da je Sarajevo dobilo,bilo bi apsolutno zasluženo.Neću biti lažnjak,i sreća nas je poslužila.Ali sreća preti hrabre.
Koliko smo samo puta odigrali lijepo za oči i ostali suhog kurtza.
Prošle sezone npr.U 9 mjesecu prošle godine,trebali smo dobiti Sarajevo ali lopta nije htjela u gol.
Sarajevo mnogo odskače od ostatka lige,i mi nismo mogli drugačije,sa igračem manje.
Ne znam kome se pravdam,rezultat se pamti.A on je bio 1:1,podjela bodova.
I za kraj,pohvala za domaću publiku na lijepom prijemu. :bih:
Bravo!

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 17 avg 2014, 19:27

Jarane...nisu mogla sva tri znaka biti...mogli ste izgubiti 3 razlike i moglo je biti nerijeseno uz veliku dozu srece...desilo se ovo drugo...dakle, dva znaka su bila u opticaju...
Babe da uđe onaj Pejin cenat od stative na 0:1 majka bi te čekala s mokrim peškirom kući. Daj bola malo realan budi grob te yebo ;) Nego da zavrsimo s tim libo nas taki,to je iza nas. Mi smo u mislima vec u utakmici s Travnikom. Dovinđenja što bi reko Žika Pavlović :wave

Naravno da je iza nas...mi vec mislimo na Obarsku, vi na Travnik....al ne resi peskiru Tita ti...ja da budem realan, a ti pricas kako bi bilo 0:2 da je usla Pejina pored stative...Pa jesi li ti svjestan da je ta 18 min jedina sansa Veleza na cijeloj utakmici (42 min sa 11 igraca i 48 min sa 10 igraca)...upravo gledam snimak...15:1 u odlicnim sansama....19:2 u kornerima...a najgore mi je kad procitam da ste dali go iz kontra napada....kakvog bolan kontra napada...kontra napad je kad 2,3 ili vise igraca se brzo transformisu i prebace igru sa svoje polovine na protivnicku u trenu i naprave ili odlicnu sansu ili go....a kontra napad sigurno nije kad panicno nabijes loptu nakon kornera i 2 protivnicka igraca ti svojim nesporazumom poklone loptu i onda zabijes go...na golu svaka cast...al pricati da je go plod nekog kontra napada ili majstorije Haurdica je totalno neobjektivna izjava...svaka cast na bodu...ali realan znaci biti posten i reci: poklonom Cimirota i velikom dozom srece uz nasu maximalnu borbu za sveti dres je doslo do toga da osvojimo bod gdje ce rijetko ko ostati neporazen....Pozdrav

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 17 avg 2014, 19:30

sa gangevilom se slazem u sljedecem

nerealno je reci da je ona lopta od stativu usla u go bilo bi 2:0, druze to vam je bila jedina akcija i šansa, JEDINA
Tom logikom bbi rezultat trebao biti 5:2 za nas :) da je usla nemanjina prvi minut tekme sad bi se treca prica pricala.

Treba se naci na sredini negdje...

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 17 avg 2014, 19:32

GangEvil nije vazno kako smo dali gol. Prica je bila da su sva 3 znaka bila u igri. Opet kazem imali smo onu pejinu na 0:1 gdje smo mogli rijesit pobjednika. Mogli ste nas i vi nabit 3-0. O tome sam pisao gdje si se ti ukljucio s nekim glupim konstatacijama. Bilo proslo i beze je da sada raspravljamo sta i kako. Uzivaj brato ;)
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 17 avg 2014, 19:34

samosarajvo je napisao/la:sa gangevilom se slazem u sljedecem

nerealno je reci da je ona lopta od stativu usla u go bilo bi 2:0, druze to vam je bila jedina akcija i šansa, JEDINA
Tom logikom bbi rezultat trebao biti 5:2 za nas :) da je usla nemanjina prvi minut tekme sad bi se treca prica pricala.

Treba se naci na sredini negdje...
Tako je sredina je sama igra fudbala, koja je nepredvidljiva i svasta se moze dogoditi. Sta bi bilo da je bilo...Mogli bi godinama pisati ovdje.

Puno srece u nastavku prvenstva osim u 18 kolu i naravno puno srece protiv Borussie. Da vi nama aBd izborite Evropsku ligu. :bih:

Forza Velez!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 17 avg 2014, 19:36

Ne bih se slozio sa ocjenom da nas u savezu niko ne voli i da radi toga nikada ne mozemo biti prvaci(pa i da smo jaki ko RM)

Ne bi reko da nas neko ne voli ,nego interesi i lobi drugih timova (i to onih malo obojenenih stranackim pripadnoscu na vlasti)su jaci nego nasi (posto mi ne pripadamo ni jednoj sranci).Zna se dobro kakvo je stanje kod nas u BiH ako nisi uz vodece stranke na vlasti i ako ne provodis njihovu politiku ti si donji da si i Real Madrid.Velez je medju obicnim svijetom medju najpopularnijim klubovima u BiH i zato ne stoji da ga neko mrzi nego jednostavno nasa stranacka ne pripadnost nam neda da imamo uspjeh dok kod onih koji to jesu to im je vjetar u ledja.

Treba se boriti protiv ne pravde,ukazivati na to i probati igrati bolje nego ostali.Ako ti sudija neopravdano ponisti jedan gol ti igraj jos bolje i zabi jos 2 i tako se pokaki tom korumpiranom sudiji usta.Ne volim kuknjavu i stvaranje klime da nas svi mrze pa da zbog toga ne mozemo napredovati.OK sudija pogrijesio,nema veze,probati ukazati javnosti na to ali idemo dalje jos jace i bolje.Mi imamo snage da ove godine budemo medju 4-ico koja ce igrati u Evropi,zato nemamo mjesta za zamaranje sudijskim greskama,idemo dobiti Travnik.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 17 avg 2014, 19:46

Čestitke Veležu na dobrom/povoljnom rezultatu. Mislim da je Velež dobra ekipa, odigrali ste na rezultat.
Bez obzira koliko glupo možda zvučalo, mislim da nije bilo isključenja da bi Sarajevo slavilo na kraju...

Kako god, čestitam još jednom.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 17 avg 2014, 19:56

RezervniGolman je napisao/la:GangEvil nije vazno kako smo dali gol. Prica je bila da su sva 3 znaka bila u igri. Opet kazem imali smo onu pejinu na 0:1 gdje smo mogli rijesit pobjednika. Mogli ste nas i vi nabit 3-0. O tome sam pisao gdje si se ti ukljucio s nekim glupim konstatacijama. Bilo proslo i beze je da sada raspravljamo sta i kako. Uzivaj brato ;)
Sto se mene tice, rasprava na temu ove utakmice je zavrsena...vama sretno protiv Travnika, nama protiv Obarske...u prilogu samo dokaz da sam bio puno realniji nego sto ti mislis... :beba: Pozdrav

slika

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 17 avg 2014, 19:58

evo i od mene jedan kratak rezime s jucerasnje tekme.......

Krenusmo iz suncanog i vruceg Mostara oko 14 h u "sorcu i japankama" -velezovim maicama ......
sam dolazak u nas glavni grad oko 16,00 h i odmah prvo iznenadjenje kisa......
setnja gradom u najdrazoj maici i prolazak pored velikog broja hordi prosao je bez ikakvih problema.
vecinom jedinstvan pozdrav upocen nama- VOZDRA BRACO..... :clap: :clap: :clap:
stajanje s njima i pozitivna zezancija cemu se nadamo (odgovor je bio pobjeda jer nebi dolazili u sarajevo da dolazimo bez ikakvih sansi) oni su bili ubjedjeni da ce nas razvaliti i da cemo primit 5 komada........
sam dolazak na stadion i navijanje od prve do 90 minute po jakoj kisi koja je padala cijelo vrijeme je dokaz da je nasa ljubav prema velezu veca od svega........
mogli smo pobjedit ,a boga mi i primit 3-4 komada.
bodom mozemo biti zadovoljni,a vjerujte da sarajevo ce malo koja ekipa uzeti bodove na kosevu.povratak s koseva kroz kolonu hordi prosao je bez problema.......
poslije tekme se znalo dobro proslaviti u jednom od sarajevskih kafica.
povratak u mostar je uslijedio u ranim jutarnjim satima "pod dozom :lol: :lol: "

sve u svemo jos jedno lijepo gostovanje.
slijedi travnik i to mroamo dobit.......
u narednih 10 dana slijede nam 2 utakmice
subota travnik srijeda celik i onda slijedi pauza 14 dana
Isknreno nadam se 6 bodova da pauzu docekamo u samom vrhu....i pred punim vrapcicima docekati Olimpic

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 17 avg 2014, 21:03

rodjak je napisao/la:Ne bih se slozio sa ocjenom da nas u savezu niko ne voli i da radi toga nikada ne mozemo biti prvaci(pa i da smo jaki ko RM)

Ne bi reko da nas neko ne voli ,nego interesi i lobi drugih timova (i to onih malo obojenenih stranackim pripadnoscu na vlasti)su jaci nego nasi (posto mi ne pripadamo ni jednoj sranci).Zna se dobro kakvo je stanje kod nas u BiH ako nisi uz vodece stranke na vlasti i ako ne provodis njihovu politiku ti si donji da si i Real Madrid.Velez je medju obicnim svijetom medju najpopularnijim klubovima u BiH i zato ne stoji da ga neko mrzi nego jednostavno nasa stranacka ne pripadnost nam neda da imamo uspjeh dok kod onih koji to jesu to im je vjetar u ledja.

Treba se boriti protiv ne pravde,ukazivati na to i probati igrati bolje nego ostali.Ako ti sudija neopravdano ponisti jedan gol ti igraj jos bolje i zabi jos 2 i tako se pokaki tom korumpiranom sudiji usta.Ne volim kuknjavu i stvaranje klime da nas svi mrze pa da zbog toga ne mozemo napredovati.OK sudija pogrijesio,nema veze,probati ukazati javnosti na to ali idemo dalje jos jace i bolje.Mi imamo snage da ove godine budemo medju 4-ico koja ce igrati u Evropi,zato nemamo mjesta za zamaranje sudijskim greskama,idemo dobiti Travnik.
Dragi rodjak ma ne mrze nas nego zna se ko ima prednost...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 17 avg 2014, 22:26

Kadeti:
Velež-Sarajevo 1:5 :twisted: :oops:

Juniori:
Velež-Sarajevo 0:0

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 17 avg 2014, 22:36

Ali jeli moguće samo 18 prekršaja po onakvom terenu za 90 minuta igre?Svaka čast Feji pripremio je ekipu fizički kao nikad do sada,izdržati onakav tempo sa igračem manje mogu samo 100% spremni igrači.
Sad protiv Travnika pobjedom ovjeriti ovaj bod pa u Zenicu na megdan.BRAVO ROĐENI :bow: :bow: :bow: :bih:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 17 avg 2014, 22:51

Mi ove domaće utakmice protiv objektivno slabijih protivnika moramo igrati sa 2 špica.

Svaka Feji čast na dosadašnjem radu ali mora nekada imati i plan "B".
Ne možemo protiv svake ekipe na isti način igrati. Prošle sezone smo se prije svega zbog ovog razloga ali i nedostatka napadača opekli na "manjim" ekipama.

Btw: Pop mi je pre, pre, preeeespor...
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 17 avg 2014, 23:05

NeverGiveUp je napisao/la:Mi ove domaće utakmice protiv objektivno slabijih protivnika moramo igrati sa 2 špica.

Svaka Feji čast na dosadašnjem radu ali mora nekada imati i plan "B".
Ne možemo protiv svake ekipe na isti način igrati. Prošle sezone smo se prije svega zbog ovog razloga ali i nedostatka napadača opekli na "manjim" ekipama.

Btw: Pop mi je pre, pre, preeeespor...
Upravu si drug 100%
Mi smo pravo na kiks protiv "slabijih" iskoristili protiv MVO
Moramo taj problem bukvalno odmah rjesiti,inace zbogom snovi pusti(nedo Bog)

PS
Joj da ga zabi Peja kod 0-1 :lol:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

edgardavids
Kontakt:

Post Postao/la edgardavids » 17 avg 2014, 23:13

Tek sad uhvatio vremena da napišem nešto, yebo ga poso. E ovako, uzeli smo veeeeliki bod na Koševu, protiv realno jače ekipe od nas. E sad, moglo je biti i 0-1 ali realno moglo je i 5-1. Mislim treba biti realan. Mi smo bili prinuđeni da se branimo pogotovo poslje crvenog, ali Bože moj, sve je to sastavni dio fudbala. Neke prosječne ekipe su znale uzimati titulu na bunker. Mi nismo došli da se branimo na Koševo, to se vidjelo prije crvenog, ali opet kažem bili smo prinuđeni. Sve je do sada rečeno, čestitam momcima na borbenosti, idemo mlatnut Travnika, Sarajlije ohladite malo, želimo vam sreću u nastavku. Pozz

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 17 avg 2014, 23:30

Babayaro je napisao/la:Čestitke Veležu na dobrom/povoljnom rezultatu. Mislim da je Velež dobra ekipa, odigrali ste na rezultat.
Bez obzira koliko glupo možda zvučalo, mislim da nije bilo isključenja da bi Sarajevo slavilo na kraju...

Kako god, čestitam još jednom.
Ne zvuci nimalo glupo jer si 100% upravu. Tekma bi imala skroz drugi tok, mi bi igrali otvorenije i vrebali nase sanse a vi bi zasigurno napdali kao sto i jeste. I 100% sam siguran da bi bilo minimum dva tri gola uz ovih 1-1

Sudija je totalno ukenjao utakmicu koja je imala sve predispozicije za jednu od kvalitetnijih za nasu ligu sa puno golova. Znam samo da je nas natjerao da se totalno zatvorimo i grcevito borimo za bod sto smo i ost arili. Te da je dobio kontraefekt od onog sto je zelio jer ono nije bio faul argo nije trebalo biti ni drugog zutog tj crvenog.

Vama oz i sretno protiv Borusije a nama puno bolje rezultate i vise srece na domacim tekmama s tim da nastavimo sa dbrim partijama na gostujucim. Inace no europe for us ni ove godine(puu puu otresi i pomakni se s mjesta heheh)
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 18 avg 2014, 00:06

slika

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 18 avg 2014, 00:07

hajmo na drugu temu - stadion.

zanima me kako napreduju radovi na pomoćnom terenu i da li se pričao o budućim aktivnostima na glavnom terenu tipa reflektori, gostujuća i RA tribina, u slučaju da izborimo Evropu abd a ne da igramo u Zenici? Može i na pp.

Da li znate da li su legle pare od prodaje Bašića, i ovo na pp.

Mostarac1971
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1971 » 18 avg 2014, 04:47

Dobro nećemo o tome bratska rajO u redu je , niko ne osporava vašu spremnost i kvalitet ekipe AMA Baš Niko bili ste ko ose na roju pred našim golom da iskoristite pomoć Valjića i tačka. Idemo dalje Sretno vama u četvrtak da dobijete Šulca I to sa petardom! :thumbup: :bih: Baš raja Šta ima s ovim projektima što Aleme pita?
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.