Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 15 mar 2020, 18:34, ukupno mijenjano 1 put.
- DonCorleone
- Kontakt:
Dakle, ti zaista nazivas Besica, koji je bio reprezentativac nase U-21 prije poziva Susica, kao otkrice? Otkrice je valjda novi igrac koji je nepoznat siroj javnosti, medjutim Besic to nije bio. Kakvo je to otkrice?emir79 je napisao/la:
Mozete Safetu sve osporavati, ali da je Besic otkrice Susica, ne mozete nikad, i dzaba pokusavate
Nimalo nije jasno zasto je Safet svoje "otkrice" onako zapostavljao naspram naprijed i nazad limitiranog Zahirovica. Takodjer mi nije jasno zasto je bas Besic bio taj kojeg je Susic prekomandovao u U-21 nakon "nesretne predstave" u Portugalu.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 28 jun 2014, 16:47, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
- donniedarko
- Kontakt:
Ma kakav Pape, fkt ne razumijem zasto toliko neki likovi inzistiraju na njegovom ostanku !
- Pape nema autoriteta, u sukobu je sa kapitenom repke ( klan, ne opravdavam ni njih ) i on mu kroji dio spiska ( Ibricic )
- Pape preferira pozivati igrace iz bratove agencije Germanija ( Hadzic, Susic, Vrsajevic, Zahirovic- primjetio sam da su to svi igraci iz agencije koji imaju pravo nastupa za BiH, mozda grijesim )
- Pape nas je u presudnim utakmicama ukopao kamikaze taktikama ( najbolji primjer Nigerija )
- Pape ima dvostruke arsine u pozivanju igraca ( znamo svi o cemu se radi )
- Pape slabi reprezentaciju ne pozivanjem ili tjeranjem potencijalnih reprezentativaca ( Prcic- Sochaux, Zukanovic- Chievo )
- Pape ne vrsi analizu protivnika ( Nigerija )
- Pape daje iracionalne izjave, neke toliko besmislene da vrijedjaju zdrav razum navijaca
- Izbjegavanje kontakta sa vlastitim igracima kojima je sef ( Rahimic, Pandza, Zukanovic itd ima ih jos, svi su negodovali zbog cinjenice da su ignorisani od Papeta i da su informacije morali traziti od Spahica )
- Neodgovoran odnos prema poslu ( kasnjenje na zrijeb )
- Smijesne pripreme za prvo prvenstvo ( cesto otkazivanje treninga, pripreme u Sarajevu ).
- diskutabilan strucni tabor
Da vidimo sta bi dobili angazovanjem profesionalnijeg selektora ( Vaha ili Bajevic )
- normalna i smislena politika pozivanja igraca ( no more Germania or Ibricic )
- igrali bi najbolji igraci
- treneri sa iskustvom i dokazanim rezultatima na klupskom nivou
- principijelnog trenera bez dvostrukih arsina
- trenera sa autoritetom koji bi znao problematicne igrace podrediti timu ( eliminacija klana i svega negativnog sto ga prati )
- profesionalizam i odgovoran odnos prema poslu
- angazovanje profesionalaca oko sebe ( ukljucujuci psihologa i kondicionog trenera )
- smislena analiza protivnika i pronalazenje adekvatne taktike
- ambicije ka visim ciljevima ( prolazak grupne faze na takmicenjima )
- normalan izjave koje ne iritiraju navijace
Mozda sam nesto zaboravio, naci ce se neko ko ce dodati
Sve u svemu mislim da mozemo biti presretni ako Safet ne produzi ( nazalost jednostavno nije dorastao toj poziciji ) a angazujemo nekog provjerenog profesionalca. Znaci nista Barbarez ili neko ko bi se ucio, vec neko sa opipljivim rezultatima i uspjesnim radom. 
- Pape nema autoriteta, u sukobu je sa kapitenom repke ( klan, ne opravdavam ni njih ) i on mu kroji dio spiska ( Ibricic )
- Pape preferira pozivati igrace iz bratove agencije Germanija ( Hadzic, Susic, Vrsajevic, Zahirovic- primjetio sam da su to svi igraci iz agencije koji imaju pravo nastupa za BiH, mozda grijesim )
- Pape nas je u presudnim utakmicama ukopao kamikaze taktikama ( najbolji primjer Nigerija )
- Pape slabi reprezentaciju ne pozivanjem ili tjeranjem potencijalnih reprezentativaca ( Prcic- Sochaux, Zukanovic- Chievo )
- Pape daje iracionalne izjave, neke toliko besmislene da vrijedjaju zdrav razum navijaca
- Izbjegavanje kontakta sa vlastitim igracima kojima je sef ( Rahimic, Pandza, Zukanovic itd ima ih jos, svi su negodovali zbog cinjenice da su ignorisani od Papeta i da su informacije morali traziti od Spahica )
- Smijesne pripreme za prvo prvenstvo ( cesto otkazivanje treninga, pripreme u Sarajevu ).
Da vidimo sta bi dobili angazovanjem profesionalnijeg selektora ( Vaha ili Bajevic )
- trenera sa autoritetom koji bi znao problematicne igrace podrediti timu ( eliminacija klana i svega negativnog sto ga prati )
- angazovanje profesionalaca oko sebe ( ukljucujuci psihologa i kondicionog trenera )
Mozda sam nesto zaboravio, naci ce se neko ko ce dodati

donniedarko je napisao/la:Ma kakav Pape, fkt ne razumijem zasto toliko neki likovi inzistiraju na njegovom ostanku !
Mozda sam nesto zaboravio, naci ce se neko ko ce dodatiSve u svemu mislim da mozemo biti presretni ako Safet ne produzi ( nazalost jednostavno nije dorastao toj poziciji ) a angazujemo nekog provjerenog profesionalca. Znaci nista Barbarez ili neko ko bi se ucio, vec neko sa opipljivim rezultatima i uspjesnim radom.

kad me vec pitas paja pasic je jedan od inteligentnijih ljudi u drzavi uopste a ne poredeci ga sa intelektualnim velicinama u i oko fudbalskog saveza bih ...damir_82 je napisao/la:Uz duzno postovanje prema Paji, ali covjek se u zivotu opredijelio da stvara fudbalere... Osim Bandovica i Ledeta koji je jos fudbaler izasao iz Bubamare....?!arius je napisao/la:da je on nesto naucio iz naopakih postavki i izmjena protiv redom njemacke , francuske , rumunije , grcke, slovacke oba puta pa hajde , nego u utakmici, najbitnijoj otkako postoji bosna i hercegovina kao drzava izvede sastav za koji predrag pasic na tv-u kaze - ma ovo mora da je greska...dobar si covjek safete ali haj ziv bio idi i okani se trenerskog posla...
ibricic zadnji vezni - poraz francuska , mravac (poslije 1001 sugestije javnosti da ga ne zove ) zajedno sa hasagicem poraz rumunija i albanija ,ibisevic krilo - umalo poraz u grckoj (vile nas pronosale i nesretni gekas), komplet taktika za slovake , nek selektora kozaka persira kad mu se obraca..... i slag na tortu ovo s nigerijom ...
idi ziv bio idi
Da je bilo ko rekao "mora da je greska" vjerujem da bi ga citirao, ali daj se malo uozbilji...
Susic je kao neozbiljan jer je trenirao par turskih prvoligasa i neke arape, a Paja je ozbiljan i elokventan jer vodi fudbalsku skolu vec 20 godina i izbacio je koliko igraca?! (Negdje pise podatak 40 profesionalaca, mada ja osim dvojice pomenutih nisam upratio niti jednog....)
Pogledaj ponovo utakmice.... Hajd pogledaj utakmice sa Rumunijom i uhvati Spahine reakcije....
Osim nemoci protiv Francuske kuci i Rumunije u gostima, sve ostalo nije vrijedno spomena....
kvalifikacije se gube i dobijaju na detaljima ... jedan takav izetov gol nas je i odveo na prvenstvo. nemoc protiv francuske je bila zato sto smo igrali sa 3 prednja vezna i dva spica ,rahimic se gubio sam na centru nesto slicno kao maskerano protiv nas u prvom poluvremenu jer je i onaj sabella genije pa je izveo 5-1-4...... ....protiv grka svi napadi su isli preko njihove lijeve odnosno nase desne strane jer vedo ne moze pomoci beku i samo nevjerovatna sreca nas je spasila.
sto se tice nigerije necu ni da komentarisem ..snimanje protivnika , dobra postavka pa izmjene, to dobija utakmicu a safet ne radi nijedno
- DonCorleone
- Kontakt:
Zaboravi, jer da su to bile kriterije ovaj polucovjek ne bi nikada bio kandidat za selektora nase reprezentacije.donniedarko je napisao/la:
Mozda sam nesto zaboravio, naci ce se neko ko ce dodatiSve u svemu mislim da mozemo biti presretni ako Safet ne produzi ( nazalost jednostavno nije dorastao toj poziciji ) a angazujemo nekog provjerenog profesionalca. Znaci nista Barbarez ili neko ko bi se ucio, vec neko sa opipljivim rezultatima i uspjesnim radom.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Safet Susic prije SP je opetovano izjavljivao da ce tamo voditi 23 igraca ali kao i obicno nije bio vjerodostojan nego je ubacio Besica. Mislim da to nije uradio pod pritiskom javnosti jer to njega ne tangira puno. I onakav kakav jest vidio je da Hadzic, Tino i Medunjanin ne mogu odigrati poziciju DM u prijateljskoj utakmici. Besic je bio potez ocajnika i nasrecu je uspio. Kako inace objasniti 24 igraca. Da li je nesretni Zukanovic radi toga potjeran davam vam da pretpostavite. Hadzic i Germanija ni u jednom momentu nisu bili u pitanju i to je strasno. Neka mu ne moze se gradit kuca na losim temeljima jer ce se srusiti kad tad. Ja ne mogu ovo drugacije objasnit, ako neko moze naprijed.
- donniedarko
- Kontakt:
Pa dobro nema potrebe biti previse negativan, sacekajmo da vidimo kako ce se sve odigrati jer ipak mislim da ima ljudi u savezu kojima je stalo do naseg nogometa, koji ce izvrsiti analizu onoga sto je krenulo po zlu, te nauciti iz prethodne greske. Imamo sad i taj neki novac koji bi pomogao u angazovanju kvalitetnijeg selektoraDonCorleone je napisao/la:Zaboravi, jer da su to bile kriterije ovaj polucovjek ne bi nikada bio kandidat za selektora nase reprezentacije.donniedarko je napisao/la:

Hvala Bogu pa se sada svi gotovo slazemo da nam ne treba Barbarez za selektora zato sto je "legenda, patriota"
...itd. Nego nam treba provjeren profesionalac, covjek sa iskustvom i najvaznije autoritetom. Dosta je vise bilo Ilidže, kafana, kabadahija, zvjezdica i povlastenih. Ili svi imaju isti status, svi treba da rade svoj posao, igraci da se maksimalno trude i treniraju. Kome se ne sviđa, marš, napolje ima ko hoce.
Samo sad ne vidim ove ljubimce mu sto su ga lopatom tovarili u repku jer je legenda, idol ovo-ono, on kao "ima pobjednicki" mentalitet i to je dosta da bude u reprezentaciji.

Samo sad ne vidim ove ljubimce mu sto su ga lopatom tovarili u repku jer je legenda, idol ovo-ono, on kao "ima pobjednicki" mentalitet i to je dosta da bude u reprezentaciji.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- DonCorleone
- Kontakt:
@donniedarko,
Negativnost ne moze ni najmanje opisati pokusaje odazivanja ljudstvu ovog polucovjeka. Primjetio sam da primati cesto imaju osjecaj krivice, sto se za ovog hajde nazovimo ga homo neanderthalensis-a, ne moze nikako konstatirati. Nikako mi nije jasno kako se provuko kroz evoluciju.
Negativnost ne moze ni najmanje opisati pokusaje odazivanja ljudstvu ovog polucovjeka. Primjetio sam da primati cesto imaju osjecaj krivice, sto se za ovog hajde nazovimo ga homo neanderthalensis-a, ne moze nikako konstatirati. Nikako mi nije jasno kako se provuko kroz evoluciju.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 28 jun 2014, 17:12, ukupno mijenjano 1 put.
Poslije Osima, sad nece valjati ni Vaha, ocekujem takve odgovore
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Vaha odlazi!!
Niti jednom nisam doveo u pitanje njegovu inteligenciju, ljudske i druge karakteristike... Sa covjekom sam imao priliku i da progovorim dvije-tri i ostavio je super utisak...arius je napisao/la:kad me vec pitas paja pasic je jedan od inteligentnijih ljudi u drzavi uopste a ne poredeci ga sa intelektualnim velicinama u i oko fudbalskog saveza bih ...damir_82 je napisao/la:Uz duzno postovanje prema Paji, ali covjek se u zivotu opredijelio da stvara fudbalere... Osim Bandovica i Ledeta koji je jos fudbaler izasao iz Bubamare....?!arius je napisao/la:da je on nesto naucio iz naopakih postavki i izmjena protiv redom njemacke , francuske , rumunije , grcke, slovacke oba puta pa hajde , nego u utakmici, najbitnijoj otkako postoji bosna i hercegovina kao drzava izvede sastav za koji predrag pasic na tv-u kaze - ma ovo mora da je greska...dobar si covjek safete ali haj ziv bio idi i okani se trenerskog posla...
ibricic zadnji vezni - poraz francuska , mravac (poslije 1001 sugestije javnosti da ga ne zove ) zajedno sa hasagicem poraz rumunija i albanija ,ibisevic krilo - umalo poraz u grckoj (vile nas pronosale i nesretni gekas), komplet taktika za slovake , nek selektora kozaka persira kad mu se obraca..... i slag na tortu ovo s nigerijom ...
idi ziv bio idi
Da je bilo ko rekao "mora da je greska" vjerujem da bi ga citirao, ali daj se malo uozbilji...
Susic je kao neozbiljan jer je trenirao par turskih prvoligasa i neke arape, a Paja je ozbiljan i elokventan jer vodi fudbalsku skolu vec 20 godina i izbacio je koliko igraca?! (Negdje pise podatak 40 profesionalaca, mada ja osim dvojice pomenutih nisam upratio niti jednog....)
Pogledaj ponovo utakmice.... Hajd pogledaj utakmice sa Rumunijom i uhvati Spahine reakcije....
Osim nemoci protiv Francuske kuci i Rumunije u gostima, sve ostalo nije vrijedno spomena....
kvalifikacije se gube i dobijaju na detaljima ... jedan takav izetov gol nas je i odveo na prvenstvo. nemoc protiv francuske je bila zato sto smo igrali sa 3 prednja vezna i dva spica ,rahimic se gubio sam na centru nesto slicno kao maskerano protiv nas u prvom poluvremenu jer je i onaj sabella genije pa je izveo 5-1-4...... ....protiv grka svi napadi su isli preko njihove lijeve odnosno nase desne strane jer vedo ne moze pomoci beku i samo nevjerovatna sreca nas je spasila.
sto se tice nigerije necu ni da komentarisem ..snimanje protivnika , dobra postavka pa izmjene, to dobija utakmicu a safet ne radi nijedno
Ovdje sam samo skrenuo paznju na tvoje citiranje Pasica "mora da je greska"....
Covjek je mozda ocekivao postavu kao protiv Argentine, kakvu sam i ja sam ocekivao, pa je jednostavno rekao tako nesto....
Mozda covjek nije ocekivao takvu postavu na terenu pa je reagovao.....
Mozda je reagovao na ono da je Medunjanin lijevi bek, kako smo dobili na grafickom prikazu pred tekmu......
A za slucaj da je mislio da je kompetentan da ocjenjuje neciji rad, ja sam iznio njegove reference.....
O tim utakmicama mozemo diskutovati koliko hoces, od taktike pa dalje redom....
Moje vidjenje je da smo formacijski i igracki najvise podbacili u utakmicama protiv Francuske na Kosevu, Rumunije u gostima....
Slazem se da su to stvari koje dobijaju utakmicu...
E vidis sad ovo.... Pape u Slovackoj da priliku Bicakcicu za debi u zvanicnoj utakmici..... Napravi rokadu na poluvremenu i stavi Zahirovica na beka...Uvede Hajrovica..... Dakle, sve i jedna stvar nas vodi u preokret i dobijamo utakmicu.....
Ovdje se to pripisuje sreci i Hajrovicu.....
Cak mu se pripusuju kasne izmjene protiv Nigerije, a sve obavljene do 64. minute...
Ne kazem da je najbolji... Hiljadu puta sam rekao da bih i sam neke stvari uradio drugacije...
Ali osnova je tu i nadogradjuje se..... Drzi se osnovne ideje da imamo loptu, i sad kad imamo Besica i Pjanica u vezi imamo i agresivnost kad lopta nije kod nas.....
17 igraca koji su isli na svjetsko prvenstvo su debitovali kod njega....
Za 4 godine je isprobao preko 20 igraca u reprezentaciji, a ovdje mu se zamjera za svakog ko se pojavi.... E pa nemamo toliko termina da se svi isprobaju.....
Ono sto je cinjenica da svi koji kvalitetom bas odskacu su dobili sansu, a da su ostali "u pet deka" sa vec prisutnima i tu mu se za izbor nema sta prigovoriti.....
Sad da nije kao sto jeste mi bi cekali utakmicu protiv Francuske.Hvala ti Pape
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Je li otjeran ovaj kreten vise?
Kad zavrsi SP otici ce, a i da danas ode nece se znati ime novog selektora do kraja SP-a.DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Je li otjeran ovaj kreten vise?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- Donnie Darko
- Kontakt:
Kontam nešto, od svih stvari za koje je jedan selektor zadužen, imal barem jedna u kojoj je Safet, ono baš da čovjek kaže, dobar.
-Izbor najboljih igrača za reprezentaciju - Nije toliko loš, ali nije vala ni dobar. Svakako je mrlja pozivanje bratovih igrača. Plus ogromna mrlja je nepozivanje Zukanovica.
-Predobar insan - Pomalo naivan jbg, ali nema veze.
-Formacija i taktika - Taman kad smo pomislili da je uštimao sve poslije prijateljskih, on je uradio ono što je uradio protiv Nigerije. Mislim da nema potrebe o tome pisati, svi su toga svjesni pa i njegovi podanici.
-Motivacija igrača prije i tokom utakmica - Ovo mu je vjerovatno najlošija strana.
-Autoritet u svlačionici - Povlačim ovo iznad, autoritet mu je u duboko u minusu.
-Skautiranje i dovođenje mladih igrača iz drugih zemalja - Nekoliko smo ih izgubili, nekoliko smo ih skoro izgubili zbog njegove pasivnosti i nezainteresovanosti po ovom pitanju. Sva sreća pa je Begović osiguran ranije, svašta bi bilo.
U biti najbolja njegova strana kao trenera je činjenica da je naš najbolji fudbaler svih vremena
-Izbor najboljih igrača za reprezentaciju - Nije toliko loš, ali nije vala ni dobar. Svakako je mrlja pozivanje bratovih igrača. Plus ogromna mrlja je nepozivanje Zukanovica.

-Formacija i taktika - Taman kad smo pomislili da je uštimao sve poslije prijateljskih, on je uradio ono što je uradio protiv Nigerije. Mislim da nema potrebe o tome pisati, svi su toga svjesni pa i njegovi podanici.

-Motivacija igrača prije i tokom utakmica - Ovo mu je vjerovatno najlošija strana.

-Autoritet u svlačionici - Povlačim ovo iznad, autoritet mu je u duboko u minusu.

-Skautiranje i dovođenje mladih igrača iz drugih zemalja - Nekoliko smo ih izgubili, nekoliko smo ih skoro izgubili zbog njegove pasivnosti i nezainteresovanosti po ovom pitanju. Sva sreća pa je Begović osiguran ranije, svašta bi bilo.

U biti najbolja njegova strana kao trenera je činjenica da je naš najbolji fudbaler svih vremena

- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Najgore je sto je sad Vahi skocila cijena duplo vise.Elegant je napisao/la:Kad zavrsi SP otici ce, a i da danas ode nece se znati ime novog selektora do kraja SP-a.DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Je li otjeran ovaj kreten vise?
Predobar insan ne moze nam uraditi onoDonnie Darko je napisao/la:Kontam nešto, od svih stvari za koje je jedan selektor zadužen, imal barem jedna u kojoj je Safet, ono baš da čovjek kaže, dobar.

- plavipatriota
- Kontakt:
pričaju lafo pape dobar čovjek, da je dobar bio bi pošten i ne bi napravio germaniu od reprezentacije..
čovjek koji lovi samo svoj interes iz svega ovoga..
čovjek koji lovi samo svoj interes iz svega ovoga..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.