Pa mora praviti profit. Hajde pizza je "sica", ali recimo meso si u drasticnoj prednosti ako pravis sam. U steakhouse kad odem sa zenom, nam je $70 minimum, 2 ribeye steak-a, pire krompir i po pice. Ja ista 2 ribeye steak uzmem za $18 (ne pojedinacno nego ukupno), i koliko me kosta pire krompir i 2 pica. Ne moze sve vise od $30.... Ali ne sumnjam da je opste svima poznato da je ono jeftinije da sam pravis. Vise se kacite na cijene kako mi se cini. Tebi 5km ne pravi razliku za sat-dva i to je ok, ako jedes pitu i cevape nonstop, ako hos malo ozbiljnog mesa jagnjetine, teletine, bifteka, rebara, mora ti praviti razliku.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 21 avg 2023, 03:39, ukupno mijenjano 2 puta.
Picu stvarno ne znam kako se može kući isplatiti praviti ikome bez obzira na sastojke. Fazon je u kvalitetu tijesta kao i samoj peći gdje se peče, to kući ne možeš imati sve da kupiš šunku od 100 maraka džaba ti. Recimo u Barsi za 10-15 KM dobiješ vrhunsku picu, meni najbolja u gradu, a lično znam glavnog kuhara i kako se kod njih kvalitetno radi, nema zabušavanja, sve je na visokom nivou od sastojaka do pripreme.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- ASD
- Kontakt:
Ne treba ti peć. Komšinica mi je radila kao kuharica u jednom restoranu i vjeruj da njene pice su bolje nego u gradu. Razlika u odnosu na picu koju bi mi nekvalifikovani pravili je 90 posto u tijestu, 10 posto je u sastojcima.bodi123 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:03Picu stvarno ne znam kako se može kući isplatiti praviti ikome bez obzira na sastojke. Fazon je u kvalitetu tijesta kao i samoj peći gdje se peče, to kući ne možeš imati sve da kupiš šunku od 100 maraka džaba ti. Recimo u Barsi za 10-15 KM dobiješ vrhunsku picu, meni najbolja u gradu, a lično znam glavnog kuhara i kako se kod njih kvalitetno radi, nema zabušavanja, sve je na visokom nivou od sastojaka do pripreme.
Mnogi pokušali kopirati, nemoguće.
Slažem se.ASD je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:12Ne treba ti peć. Komšinica mi je radila kao kuharica u jednom restoranu i vjeruj da njene pice su bolje nego u gradu. Razlika u odnosu na picu koju bi mi nekvalifikovani pravili je 90 posto u tijestu, 10 posto je u sastojcima.bodi123 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:03Picu stvarno ne znam kako se može kući isplatiti praviti ikome bez obzira na sastojke. Fazon je u kvalitetu tijesta kao i samoj peći gdje se peče, to kući ne možeš imati sve da kupiš šunku od 100 maraka džaba ti. Recimo u Barsi za 10-15 KM dobiješ vrhunsku picu, meni najbolja u gradu, a lično znam glavnog kuhara i kako se kod njih kvalitetno radi, nema zabušavanja, sve je na visokom nivou od sastojaka do pripreme.
Mit o peći u našem narodu ide uz sve što nisi nikada sam probao

Pravio sam pizzu i u krušnoj peći i u električnoj i kad god sam kikso sa tijestom i količinom sira pizza je bila loša

- AshburtonG
- Kontakt:
Zato sto se u gradu peku u elektricnoj peci.
Probaj pizzu koja se ispekla za 90sec na 400 stepeni i ovoj kucnoj, koja se pece 15ak minuta na 250. S druge strane, tijesto je svakako kljuc. Poenta je, ako koristis iste sastojke i isto tijesto, pizza iz krusne peci ce bit mnogo puta bolja i svjezija.

Probaj pizzu koja se ispekla za 90sec na 400 stepeni i ovoj kucnoj, koja se pece 15ak minuta na 250. S druge strane, tijesto je svakako kljuc. Poenta je, ako koristis iste sastojke i isto tijesto, pizza iz krusne peci ce bit mnogo puta bolja i svjezija.
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 20 avg 2023, 23:17, ukupno mijenjano 1 put.
- numanumaye22
- Kontakt:
Sta cu odgovorit kad vi sve zakljucite odmah i furate svoje, sad ja trebam da se ubjedjujem u nesto na forumu s potpuno nebitnim likovima.

Covjek izvadio par rijeci koji smo obojica napisali

Jel ikad iko napravio pizzu ispod saca? Bas me zanima kako ispadne, ne mogu se sjetit jesam li probo kad.AshburtonG je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:16Zato sto se u gradu peku u elektricnoj peci.![]()
Edit
Jeste, eo gledam na youtube, cini mi se da dobro ispadne. Eto mi zadatka
- AshburtonG
- Kontakt:
Kod mene nana je rahmetli pravila slicno vjerovatno, barem sudeci po krajnjem rezultatu. Pizza bila ko hljeb.alemsa je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:19Jel ikad iko napravio pizzu ispod saca? Bas me zanima kako ispadne, ne mogu se sjetit jesam li probo kad.AshburtonG je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:16Zato sto se u gradu peku u elektricnoj peci.![]()
Edit
Jeste, eo gledam na youtube, cini mi se da dobro ispadne. Eto mi zadatka

OK je, ima ljudi sa 120 profila, nisi nista poseban sa dva.numanumaye22 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:16Sta cu odgovorit kad vi sve zakljucite odmah i furate svoje, sad ja trebam da se ubjedjujem u nesto na forumu s potpuno nebitnim likovima.![]()
Covjek izvadio par rijeci koji smo obojica napisali![]()
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
AshburtonG je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:24Kod mene nana je rahmetli pravila slicno vjerovatno, barem sudeci po krajnjem rezultatu. Pizza bila ko hljeb.alemsa je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:19Jel ikad iko napravio pizzu ispod saca? Bas me zanima kako ispadne, ne mogu se sjetit jesam li probo kad.AshburtonG je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:16Zato sto se u gradu peku u elektricnoj peci.![]()
Edit
Jeste, eo gledam na youtube, cini mi se da dobro ispadne. Eto mi zadatka![]()

- ASD
- Kontakt:
To je znak da se pica baca. Ali najjače je što te starije žene misle da tako i treba.AshburtonG je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:24Kod mene nana je rahmetli pravila slicno vjerovatno, barem sudeci po krajnjem rezultatu. Pizza bila ko hljeb.alemsa je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:19Jel ikad iko napravio pizzu ispod saca? Bas me zanima kako ispadne, ne mogu se sjetit jesam li probo kad.AshburtonG je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:16Zato sto se u gradu peku u elektricnoj peci.![]()
Edit
Jeste, eo gledam na youtube, cini mi se da dobro ispadne. Eto mi zadatka![]()
razumijem frustraciju i nerviranje ljudi ali realno drugacije ne bi ni izasao odatle

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- baboedindzeko09
- Kontakt:
U Živinicama čovjek ubio ženu pa počinio samoubistvo... Strašno šta se dešava sa svijetom, dokle???
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Isplativije jest sigurno, jer nećes sam jesti, ako vas je dvoje ili troje to su tri pice, dakle 30 KM minimalno, ovamo ja za i žena za tu lovu napravimo 5 pica, tijesto uzmem gotovo i nabacam sastojke koje znam šta su i kakvi su, u piceriji nikad ne znaš šta stavlja. A to gdje će se peći meni ne igra neku ulogu, jer mi je ova domaća top, ubijem se i sa njom kao i sa tom, a treba mi 15-20 min da bude gotovabodi123 je napisao/la: ↑20 avg 2023, 23:03Picu stvarno ne znam kako se može kući isplatiti praviti ikome bez obzira na sastojke. Fazon je u kvalitetu tijesta kao i samoj peći gdje se peče, to kući ne možeš imati sve da kupiš šunku od 100 maraka džaba ti. Recimo u Barsi za 10-15 KM dobiješ vrhunsku picu, meni najbolja u gradu, a lično znam glavnog kuhara i kako se kod njih kvalitetno radi, nema zabušavanja, sve je na visokom nivou od sastojaka do pripreme.

Isto što alem kaže za meso, još ako imaš provjerenog mesara i voliš to, onda je užitak praviti sebi tako

Ili riba recimo, ko voli, ode kod ribara kad je na moru, kupi svježe odma iz ulova i deset puta jeftinije nego u restoranu, i onda na gradele i lagano, malo marinade i uživancija

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Slatinash_7
- Kontakt:
FineFood homemade ili piše craft tijesto za pizzu je brutalno i mi kući sa njim pravimo pizzu već relativno dugo,nemam nikakve potrebe za naručivanjem takve vrste hrane.. Ćevapi se jedu u gradu logično, rijetko naručujem čisto jer dostavljač dok profula adresu izgubi se toplota jela koja meni puno znači.. Inače marže na hrani su strašne, svakoj, svugdje, bila pizza bio biftek, govorimo o procentima ne o markama. Ko misli da se na bifteku uzme 100% marža a na pizzi 30% taj je lud, sve je to u par procenata..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Ako proizvod u restoranu košta 10KM, sastojci koštaju maksimalno 5. To je svugdje tako, od običnih pekara, ćevapara, burgera do ovih "ozbiljnijih" restorana.AshburtonG je napisao/la: ↑20 avg 2023, 22:52@alemsa
Ne bukvalisem ja, nego vi lupate ovdje neki normativ i otkrivate toplu vodu. Eto nismo znali da je jeftinije pravit kuci posmatrajuci apsolutne brojeve. Ima nesto sto se zove kolicina u nabavci. Ne zaradi gastronom na tebi pojedincu, nego na jos 500 takvih koji mu naruce pizzu. Na svakoj uzima nesto sitno, nisu to marze kakve se ovdje zamisljaju, pa da je nemoguce ponudit legit proizvod za pristojnu cijenu. On ako zaradi 1.5KM na toj pizzi od 7-8KM to je vec odlicno.
Pizza kod nas se rijetko i pravi s mozzarellom, nego se koriste jeftinije verzije sira, poput goude, koriste se konzervirane gljive i jeftina sunka, koja se svakako i kupuje na veliko, kao i sve ostalo. Sve to utjece na povoljnu cijenu, koja je i glavna stavka u marketing-mixu. Ne mora znacit da jedes kancerogene proizvode, moze bit i da gastronom nabavlja ogromne kolicine, pogotovo se to odnosi na Sarajevo.
Sve pet, ali ne postoji provjeren mesar u BiH. To bi znacilo, tj. na ovu regulativu i praksu provodjenja inspekcija da je posten, a kao takav ne bi opstao jer ga nigdje ne bi bilo.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 08:51
Isto što alem kaže za meso, još ako imaš provjerenog mesara i voliš to, onda je užitak praviti sebi tako![]()
Drugim rijecima, meso se vecinom nabavlja zaledjeno i dobar dio tog mesa je upitnog porijekla ili ako mu je potvrdjeno porijeklo, onda je 4. klasa, tj. sund, ali ga prepakuju kao prva il druga klasa.
Krave, junad, telad, ovce etc, sve se uvozi debelo ispod cijene. I jos nesto vrlo vazno, klaonice recemo u FBiH rade debelo ispod kapaciteta potrebnog da bi se zadovoljile potrebe stanovnistva. I ono sto se tamo zakolje, dobrim dijelom je stoka sa doradjenom dokumentacijom.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Dok je svijete i ljudi eto dokle...ja ne znam sta se imate vise icemu cuditi...ovo je vise postalo normalno.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 08:15U Živinicama čovjek ubio ženu pa počinio samoubistvo... Strašno šta se dešava sa svijetom, dokle???

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Brate, i na selu i u gradu mozes naci mesnicu koja radi sa iskljucivo svojim mesom. Normalno da ako kupujes u konzumu, lidlu i drugim velikim marketima da ces dobijati sklj meso iz Argentine.Asteriks je napisao/la: ↑21 avg 2023, 09:22Sve pet, ali ne postoji provjeren mesar u BiH. To bi znacilo, tj. na ovu regulativu i praksu provodjenja inspekcija da je posten, a kao takav ne bi opstao jer ga nigdje ne bi bilo.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑21 avg 2023, 08:51
Isto što alem kaže za meso, još ako imaš provjerenog mesara i voliš to, onda je užitak praviti sebi tako![]()
Drugim rijecima, meso se vecinom nabavlja zaledjeno i dobar dio tog mesa je upitnog porijekla ili ako mu je potvrdjeno porijeklo, onda je 4. klasa, tj. sund, ali ga prepakuju kao prva il druga klasa.
Krave, junad, telad, ovce etc, sve se uvozi debelo ispod cijene. I jos nesto vrlo vazno, klaonice recemo u FBiH rade debelo ispod kapaciteta potrebnog da bi se zadovoljile potrebe stanovnistva. I ono sto se tamo zakolje, dobrim dijelom je stoka sa doradjenom dokumentacijom.
Ja koliko znam, u HNK takva ne postoji. Da bi imali "svoje" meso moraju ili otkupljivati od domacih ljudi na stocnim pijacama, a takvih nema, ili drzati svoju stoku.
Evo preciznije, u cijeloj FBiH za 2022. imao si oko 50 000 teladi i junadi. Od toga, u klaonicama, gdje se vodi znaci evidencija mjesecno se klalo (ukupno goveda) oko 2200 grla. Ovo su zvanicni podaci.
Vecina mesa sto se trenutno nalazi po mesarama je iz uvoza i to ono iz dubokog zamrzavanja. Uvozna upitna ovca mesara kosta 80 KM, dok tele upola manje od onog sto bi dali da kupuju na selu i ovo je milion posto provjeren podatak.
Ono i sto ima malo kvalitetno domaceg mesa izvozi se van i takvo prolazi rigorozne kontrole te je naravno skuplje i ne isplati ga se plasirati po BiH.
Na selu se moze kupit kvalitet to stoji direktno od covjeka, ali su dobrim dijelom te krave i telad bez veterinarskog pregleda. Opet, to je najsigurnija varijanta kada covjek ono drzi za sebe.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.