A sto se Muse direktno tice,mislim da je trebalo biti svakom jasno ko prati kosarku i nba (ovim laicima koji neprate i ne zamjeram),da Musa nece doci na ovo okupljanje reprezentacije,jer:
1.prosao je direktno na draftu iako fakticki se jos nije nigdje dokazao,pod tim mislim na to da nije igrao euroligu sto amerikanci jedino priznaju,a cedevita je za njihov nivo presmjesan klub
2.Doncic koji se je dokazao u euroligi,realu(uporedite Real i cedevitu),europskom prvenstvu gdje je aktivno pomogao osvajanje slovenskog zlata,takodje nece igrati u ovom prozoru za reprezentaciju
3.da bi uopste mogao da izadje na teren u nba Musa treba mase,i na to se mora raditi pod hitno,jer poznavajuci ovoga on ce vec u ovoj dolazecoj sezoni htjeti na teren
4.Nurkic otkako je presao u nba je postao monstruozan igrac,da li ce Musa imati ovakav napredak to u ovom trenutku ne mogu reci,ali ako bude imao imacemo 2 igraca na svjetskom nivou.Ko prati kosarku zna da vec 1 vanserijski igrac moze prelomiti utakmicu,ako imas 2 utoliko sigurnije.
5.sumasumarum odlaskom Muse u nba mozemo samo dobiti,ali na DUGOROCNOM planu,za mene nije problem ni da riziknemo ove kvalifikacije,ako cemo za 2,3,4 godine graditi tim koji ce moci da uradi nesto na ep ili sp,a ne otici sa motom "vazno je ucestvovati" i da ispanemo u grupi kako nam se dosada uvijek desavalo
Dan tmuran ja mahmuran