BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Valencia
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Valencia » 17 okt 2011, 23:49

adnan24 je napisao/la:Watzke je izjavio da je financijski za BvB mnogo bolje da izbori ponovo ligu prvaka sljedece sezone nego da npr. ove sezone izbori osminu finala(pa cak i cetvrtfinale) a da ne uspijemo biti medju 4 u Bundesligi.

To je cista racunica...novci su u pitanju ;)
Tesko ce doci u pitanje neka od prve cetri pozicije. Cak stavise, mislim da ce Dortmund gotovo sigurno zavrsiti na drugom mjestu. Takav epilog sam prognozirao prije pocetka sezone :mrgreen: .

(Al' ako se Roberi opet polome, nista nije nemoguce :mrgreen: )

Vazno je igrati Ligu prvaka. Vazno je da bi zadrzali najbolje igrace i bili u stanju dovesti kvalitetna pojacanja. Ako se zeli kol'ko - tol'ko parirati Bajernu i igrati znacajna rola u LP, onda ce morati svake sezone dovoditi makar jednog vrhunskog igraca (20 + miliona ojra :mrgreen: ). Prije svega mora se naci nacin da se zadrze najbolji igraci. Ko to ne moze, ne moze ni racunati na velike rezultate. Dortmund ima fenomenalnu podlogu, treba samo lova :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 18 okt 2011, 00:00

adnan24 je napisao/la:Watzke je izjavio da je financijski za BvB mnogo bolje da izbori ponovo ligu prvaka sljedece sezone nego da npr. ove sezone izbori osminu finala(pa cak i cetvrtfinale) a da ne uspijemo biti medju 4 u Bundesligi.
Naravno da je bolje. Jedini način da se zadrže najbitniji igrači (što je glavni uslov za jak Dortmund u budućnosti) je kontinuitet igranja u LP. Slaba fajda klubu od četvrtfinala LP, ako na kraju završi izvan top 4. ;) Nije to sad nikakvo omalovožavanje CL, niti traženje izgovora za loše rezutate u istoj, već sasvim realan i objektivan pogled na prioritete za klub. Naravno, kao što neko reče, ima tu i dimenzije skidanja pritiska s momčadi u ovoj izjavi, ali ponajviše zbog medijski visoko iskreiranih očekivanjama nakon izvlačenja grupa. Mnogi su pisali kako će se BVB prošetati o ovom grupom, kako je među glavnim favoritima i slične nebuloze. :roll:

Fakat nevjerovatno zvuči da se od ekipe, koja je transfer period maltene završila u plusu, koja je pri tom prodala svog ''najboljeg'' igrača, u kojoj je prosjek starosti početnog tima jedva 22 godine (izuzmemo li golmana), čiji igrači uopće nemaju iskustvo igranja mečeva u CL, koja je pristupila izvlačenju iz četvrtog šešira, očekuju neki epski poduhvati u najjačem klupskom takmičenju na dunjaluku. Jedan Man City koji uloži osrednju naftnu bušotinu u transfer rezervnog igrača, je u istoj, ako ne čak i goroj situaciji od BVB-a. To je dokaz da ništa ne ide preko noći, pa čak i ako barataš tolikim novcima kao Mansour City, a de ne govorimo o ekipi koja nije imala transfer izdatak veći od 5 miliona u zadnjoj deceniji. :roll:

Opet ponavljam, nije u pitanju nikakvo traženje izgovora i sl., ali ne treba zaboraviti ni drugu stranu medalje. I ja sam nezadovoljan dosad ''realiziranim'' u CL, ali bo'me nije se ni uložilo da bi se očekivali veliki uspjesi. Da je doveden Klose npr. :mrgreen: , možda bi se i mogli nadati nečemu :lol: , ali ovako.. :lol: I samo to neuluganje je poprilično jasan znak da klubu nije toliki prioritet ''prekonoćni'' uspjeh u CL. Naravno, da je realno bilo očekivati da klub prođe grupnu fazu, pogotovo nakon što smo saznali protivnike u grupi (moglo se 5 puta ''gore'' proći), ali opet s druge strane, i eventualni neuspjeh nije katastrofa, a i napisao sam zbog čega. Uprava ima dugoročni plan stabilizacije kluba u vrhu BuLi, a vremenom, tj. sticanjem iskustva, će doći i rezutlati u Europi. :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 okt 2011, 12:14

Watzke je otkrio ameriku! :lol:

Poanta je moj watzke da se BvB kvalificira u 1/8 finale Lp-a I izbori LP slijedeće sezone! ;)

brijem da je to "najisplativije", zar ne? :D
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 okt 2011, 12:20

slika

Barrios, Da Silva i Owo su ostali u Dortmundu, a Schmelle je došao sa ekipom u Atinu i bit će u kadru za meč.
Nisam siguran da je ovo pravi sastav, očekujem Gundu u prvom timu umjesto Kehla.

Kod ovih gayeva upitan je Fuster koji je dao gol Arsenalu, zato prvobitno nije ni najavljen...
Inače yeben sastav grka, gledao sam ih malo prošlo kolo protiv Arsenala i definitivno nisu zaslužili da izgube bodove.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 okt 2011, 15:23

Evo još jedne novosti u vezi zainteresovanih za naše igrače. Izgleda da je Perišić privukao pažnju Juventusa koji je spreman izdvojiti 20 miliona eura za istog.

Malo opširnije:
http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... o_nje_news" onclick="window.open(this.href);return false;

Svaka čast Watzkeu, Zorcu i Kloppu na transfer politici...

Kagawa došao za 200 000 - 300 000 eura, a možemo ga prodat za 18 - 25 miliona eura. Dobit 18 - 25 mil.
Gotze iz omladinskog pogona - znači ništa nije koštao, a možemo ga prodat za 40 - 50 miliona. Dobit 40 - 50 miliona.
Barrios za cca 5 mil, a možemo ga prodat za 25 - 30 mil. Dobit 20 - 25 mil.
Subotić za 4 - 5 mil, a možemo ga prodat za 20 - 25 mil. Dobit 15 - 20 mil.
Hummels 5 mil. (+ 2 mil klauzula), a možemo ga prodat za 30 - 35 mil. Znači dobit 23 - 28 mil.
Perišić cca 5 mil, a za prodaju 20 mil. Dobit 15 mil.

Na ovih 6 igrača uloženo oko 22 miliona i to sve u zadnje 3,5 godine otkako je Klopp došao - a moguća zarada njihovom prodajom (računam moguće minimalne vrijednosti transfera) - 131 mil.

Dakle prostom računicom:
Za 3,5 godine minimalna moguća zarada je (kada odbijemo uloženo) oko nevjerovaatnih 109 miliona eura :D :D :D

Da ne spominjem Bendera za kojeg smo dali Rukavinu i dobili još par stotina hiljada evra, a sad mu je vrijednost između 10 - 15 mil. Schmellea i Kevina G itd.

Naravno govorim o ciframa koje su se spominjale po raznim medijima, a koje su na kraju krajeva i skoro identične cijenama na tržištu... prema transfermarktu.

Moram reći svaka čast Herr Watzke ( Donald Trump nogometa) i Herr Zorc. Prava ste gospoda i znalci :D

NUR DER BVB :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 okt 2011, 15:37

Semir bvb je napisao/la:Evo još jedne novosti u vezi zainteresovanih za naše igrače. Izgleda da je Perišić privukao pažnju Juventusa koji je spreman izdvojiti 20 miliona eura za istog.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :D

Nema toliko smješnih smajlića koje bih ja tu stavio za to koliko je ta vijest notorna glupost. Pizdu a ne 20 miljona eura bi Juve dao za njega. Nemre u ovom trenutku bvB za njega dobiti niti kunu više nego kaj su za njega dali. jedino kak će njemu cijena narasti je prolazak skupine LP i da on tam nekaj pokaže te da se on kvalificira sa našom repkom na EP, al da u njoj igra...inaće ga sad **** Kranjčar, al ja se nadam da nebu još dugo.

Semir bvb je napisao/la:
Kagawa došao za 200 000 - 300 000 eura, a možemo ga prodat za 18 - 25 miliona eura. Dobit 18 - 25 mil.
Gotze iz omladinskog pogona - znači ništa nije koštao, a možemo ga prodat za 40 - 50 miliona. Dobit 40 - 50 miliona.
Barrios za cca 5 mil, a možemo ga prodat za 25 - 30 mil. Dobit 20 - 25 mil.
Subotić za 4 - 5 mil, a možemo ga prodat za 20 - 25 mil. Dobit 15 - 20 mil.
Hummels 5 mil. (+ 2 mil klauzula), a možemo ga prodat za 30 - 35 mil. Znači dobit 23 - 28 mil.
Perišić cca 5 mil, a za prodaju 20 mil. Dobit 15 mil.
18-25 milja za Kagawu? Malo morgen. Dobro je ako bi BvB dobio 5-8 milja sada...**** 2013 mu istiće ugovor, već jako dugo igra za **** i to prvenstveno zbog ozlijede i zbog svoje nacionalnosti on kao takav brzo pada u zabroav. tako si BvB na njemu baš i nemre omastiti brk.

Za Barriosa isto tako baš i nisam uvjeren da BvB more dobiti više od 20. Iskreno mislim da je 15 **** plafon, a sam bi "idiot" dao 18, znači neki RUS koji nemre u jači klub po dobru špicu i kojem more dat plaću ak me razmeš...

Neću ostatak niti komentirati jer se pretjeruje ;)

Jedno je kolko BvB može dobiti te koliko BvB traži. Jedino sam uvjeren da bi za Gotzea mogli dobiti 40 kao i za Hummelsa 25, a za sve ostalo sam skeptičan...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 okt 2011, 15:47

Kagawa - vrijednost konstantno u porastu. Zainteresovani ManUtd, Liverpool, Juve itd. Spominjana cijena mogućeg transfera 20 mil (navodim samo što se provlačilo kroz medije)
http://www.transfermarkt.de/de/shinji-k ... 81785.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Subotić - brat bratu 20 mil. Zaintersovani Chelsea, Tottenham, Man City (navodim samo što se provlačilo kroz medije)
http://www.transfermarkt.de/de/neven-su ... 40995.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Barrios - ko od šale 20 mil.
http://www.transfermarkt.de/de/lucas-ba ... 58516.html" onclick="window.open(this.href);return false;

@anton 1983
Navodim cijene samo ove trojice, jer si se za Gotzea i Hummelsa složio.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 okt 2011, 15:51

Znamo da ni jedan igrač nikad nije otišao za manje pare od one koliko njegova vrijednost iznosi na tržištu.
Tako npr. Džeko kad je prešao u City za 35 mil, njegova vrijednost je bila 18 mil.
Izuzetak je jedino Sahin čija je vrijednost bila 18 mil, a on otišao za 10 - 12 mil zbog dobro poznate klauzule.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 okt 2011, 15:53

**** ti kaj se ŠPEKuliralo, bitna je realnost. Gle samo bi mutavi PSG dao za Pastora 43 miljona eura. To nije lova koja se za tog igrač amože dobiti. To što se spominjalo da bi neki klub neke pare za nekog igrača Dortmunda dao moreš objesti mačku o rep. Da su te ponude došle BvB bi neke igrač glatt prodao jer nisu glupi. Nije svaki dan Božić pa d ati neko da 20 milja za kagawu, 25 za Subotića. 25 za Barriosa ;) Na taj način ti mediji pumpaju cijenu igrača što nije realno.

Cijena igrača BvB-a se **** digla i naravno da tu Watzkeu treba čestitati, samo oču reći da to nije baš sad tak visoko kak bi ti to htio prikazati..

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 okt 2011, 16:12

Znamo da svaki igrač prilikom prelaska u drugi klub može biti prodan po cijeni 30-50 % nego je to njegova tržišna vrijednost.

Što se tiče Pastorea njegova trenutna vrijednost je 30 mil.
http://www.transfermarkt.de/de/javier-p ... 55215.html" onclick="window.open(this.href);return false;
.... što znači da bi on mogao bit prodat za 50 - 60 miliona. A prvi zainteresovani je Real koji je spreman dat te pare.

Za Subotića je nakon prve sezone odbijena ponuda od Citya od 20 mil, a njegova tadašnja vrijednost je bila 10-tak milja.
Barrios - odbijena ponuda od 20 mil od Rubina Kazana, nakon prve sezone.

Mislim da se sad svakako mogu dobit makar iste pare, a vjerujem još po neki milion više.
Ove cijene će nastavljati rasti i biti visoke sve dok BvB redovno bude u vrhu njemačkog fudbala i stalni član LP iz godine u godinu. Tako da nema sikirancije i ubijeđen sam da se gore već spominjane cifre mogu bez problema zaraditi na našim pulenima. ;)

Ali nema potrebe za tim još dugo dugo ABD :D . Samo ćemo se nastavit pojačavat... :D, jer ipak nismo mi neki market za igrače, gdje kad nekome zatreba dođe i izabere koga hoće...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 okt 2011, 16:17

S i vidio koje si klubove spomenuo CITY i Rubin - o tom ti ja pričam. Znači ako ta dva klubba ili njima slični ne traže te igrače prodat ga za te pare nećeš..Moraš smisliti neku realnu "centralnu" cijenu za igrača...I nemoj vjerovati da su te ponude stigle na adresu bvB-a :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 okt 2011, 16:52

S ovom jučerašnjom izjavom Watzke se malo vadi a i malo pokušava skinut pritisak sa ekipe..Samo dal je to pravi put??Ja mislim da sad jednostavno Borussia treba reči idemo u Grčku da pobijedimo i gotovo. Pa sad se mora dati maksimum, potpuno koncentrisat i pobijedit. U Marseillu Dortmund smije kiksat , jer nije Marseille neka smiješna ekipa, ali protiv Olimpiakosa jednostavno bi moralo da se pobijedi, pogotovo u ovakvoj situaciji.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 19 okt 2011, 06:05

sto bi prodavali perisica pa niste budale...potpisali ga na 5 godina a i da ga prodate nakon godin nidze veze...za goetzea vam ide u prilog euro on tu ako se pokaze a hoce onda 50 milki uzimate za njeg hladno....po meni trebate prodat kubu a davati sansu leitneru...imat cete i stiepermana sljedece godine koji je dosta dobar u alemaniji achen..i prestat je..vat gundogana na 8ci on to nije niti ce ikad biti...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 19 okt 2011, 10:35

slika

Evo ipak Schmelle od prve minute.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 okt 2011, 10:36

Neam dobar filing. Dobro su u BvB-u rekli, ovo je ko finale za BvB i tekma koju moraju dobiti. DosloFce je tako jer oni ako žele imati bilo kakvu šansu za prolazak ovo se MORA dobiti. Samo mene brine to kaj ja mislim da oni nisu spremni n atakav zadatak. Oću reći da nisu dovoljno iskusni da dobe utakmicu protiv slabijeg protivnika kada se to MORA. najveća šansa za BvB je ta, da se i Olympiakos tako postavi pa da i oni krenu na sve ili ništa...još je sad i sranje u Grčkoj i pitaj Boga kakav će to imati utjecaj na ovu tekmu...

Opet barrios nemre igrat :neee: Mislim da će im u ovoj utakmici on itekako trebati i neam nikakvo povjerenje u Lewandovskog. Držim palce, al brijem da će biti remi. Ne bi se čudio da ovo BvB sisne no opet smatram da bi to bilo veliko iznenađenje...

A i još jedna loša stvar je to kaj Leverkusen i BvB trebaju pobjedu da je to za popizdiut, a ne znam baš da je moguće da Njemci odigraju tako odbro kolo u Lp. Ipak je Božica Fortuna uvijek nastrojena protiv njemačkih klubova...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 okt 2011, 14:13

Jesu ovi Grci pogan narod,to je za proucavanja :twisted:

Da hocemo veceras 5-0 pobjediti pa nek' ispadnemo na kraju.

Inace...ima istine u ovome sto Anton pise...evo ni ja ne pamtim kad smo pobjedili neki mec u europi kad smo MORALI uzeti 3 boda...mozda onaj mec u Milanu kad je Koller pogodio za 0-1...a to je bilo prije nekih 7-8 godina :?

Vidim Pisczek upitan za veceras...ne znam ko uopste moze igrati na toj poziciji...opet Greuskreutz :?:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 okt 2011, 16:00

Bice pravo zeznuto veceras, Grci imaju dobar tim a uz to svi znamo kakva atmosfera vlada n1a stadionu, ali sta to vrijedi kad su milioneri naucili da igraju u jos vecoj buki.

Pobjeda je pod muss, jer sve osim iste BvB udaljava od osmine finala.

NUR DEN BVB ! :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 okt 2011, 16:25

Omerbavarac je napisao/la:NUR DEN BVB ! :D
:mrgreen: :mrgreen: RRRRRRRRRRR!!!!! :mrgreen:

Bendonja veli da je ''trica'' sigurna - pametnom dosta. :lol:

Zbog nezrelog pristupa smo ostali kratkih rukava u prva dva meča. Preofanzivno smo išli na veoma kvalitetene momčadi što nam se na koncu i obilo o glavu. Ekipa je djelovala dosta zrelije i ''pametnije'' u poslijednja dva BuLi meča, te očekujem isti pristup i večeras. Pritisak je i na Grcima, tak' da ne treba srljati kao prva dva meča, već strpljivom igrom čekati svoje šanse koje će sigurno doći. Kontre i polukontre su naše najjače oružje i na to bi se trebali osloniti večeras. Kvalitet je na našoj strani i mišljenja sam da ćemo to konačno i materijalizovati.

Kehla na klupu, Gundu u igru. :D

PS: Vrla Angela će zaustaviti sve tranše kredita ako se Grci ne naguzze večeras. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 okt 2011, 16:32

Oly se mora dobiti, to je svima jasno. Onda se laktati sa Marseilleom za poziciju broj 2 te tako nastaviti put u CL. No, čak i u slučaju da Dortmund na kraju bude (tek) treći u ovoj grupi, to nije smak svijeta. Velika je razlika između EL i CL, to se mora priznati. Igrati na ova 2 fronta je smrt za neiskusne ekipe, a Dortmund je upravo takva.

Helem, večeras očekujem pobjedu (ne samo zbog kladionice, već i zbog zanimljivosti u grupi te zbog toga što su mi Milioneri X puta draži od Grka). :mrgreen: Gundogan je protiv Werdera pokaz'o da je podig'o nivo igre, te očekujem da i večeras bude na visini zadatka. Gotze i Pera bi mogli odlučiti pobjednika večeras. I, naravno, da ne bude gluhih telefona u odbrani (posebno se to odnosi na dvojac Hummels - Subotić). :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 okt 2011, 18:43

Večeras je za Dortmund biti ili ne biti u Ligi prvaka. BvB mora uzeti Olympiacos ako se želi priključiti u borbu za 1/2. poziciju, to je valjda jasno. Ovako, kad pogledam stanje obje ekipe, Borussija se doima kao veliki favorit, a uvjeren sam da će taj epitet i okruniti pobjedom. Grci su ipak dosta slabiji od njihovih večerašnjih protivnika, bez obzira što igraju na svom terenu.
Monolog je napisao/la:Onda se laktati sa Marseilleom za poziciju broj 2 te tako nastaviti put u CL.
Btw. Otkud znaš da će se boriti s njima za drugu poziciju. Francuzi (iako slabi u prvenstvu) imaju maksimalan učinak do sada, a Arsenal više i nije ono što je bio. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.