Slazem se. Poslijeratna, oni su bili najbolje sto smo imali u tom trenutku i hvala im na tome. Ali nisu ni blizu top 11 pored Tuce, Halilhodzica, Bajevica, Marica... To su bili asevi kojih se ni najveci na svijetu ne bih postidjeli.OnlyLeft22 je napisao/la: ↑21 jun 2022, 15:58Aca je prije rata sjedio na klupi omladinaca Lokomotive. Nije ni tu mogao igrati u prvom sastavu. On je sam rekao da nije ni blizu najboljih igrača Veleža. Ako mi ne vjeruješ, sam nadji Velagica, Obada, Remetica i pitaj ih jesu li blizu top 11.Gr0hot je napisao/la: ↑21 jun 2022, 15:41Koliko si ti star OnlyLeft?
Mislim da Aca i svi poslijeratni igraci imali su stetu da igraju u mnogo losijoj ligi kao prvo a onda i u samom losijem Velezu pa njihov talenat nije isao do maksimuma.
Sam Semir Tuce je izjavio nesto slicno da je on bio ono sto je bio, zahvaljujuci Yugo ligi, jakom i dobrom Velezu i naravno navijacima koji su ga volili. Sumnjam da bi jednako dobar bio da je i on igrao u poslijeratnom Velezu.
Misljenja sam da npr Mrkva i Mrva su mogli biti mnogo veci igraci da su igrali u tom nekom prijeratnom dobu, ligi i Velezu
Naravno volim sve ove igrače kao igrače a kao i osobe, prava su raja, ali realnost je nešto drugo.
Znaš li sta bih Tuce radio poslije rata, pa kad je bio najbolji igrač u Jugoslaviji koja je bila u prosjeku 3-6 liga Evrope, ljudi iz Dortmunda, Atletica i Zvezde dolazili u Mostar da ga kupe. A ova naša liga poslije rata je bila na 50om mjestu u Evropi, nidje veze igrači.
Ovo mi je najdraži sastav Veleža, to je moji najdraži igrači
Obad Brandao
Tuce Karabeg Bijedic Kajtaz
Kajtaz Matijevic Zvonic Sisic
Petranovic
Vjerovatno sam nekoga zaboravio
Zna li se hoce li biti neke utakmice za 100 godina kod nas? S obzirom da se radi trava, moze li se ocekivati neka revijalna s nekim atraktivnim protivnikom?