Nije to toliko bitno jesil imao racunar kuci ili nisi, vise se govori o nacinu razmisljanja jer se traze slicnosti unutar odredjenih generacija prema kojim se orjentisu proizvodi ili marketinske aktivnosti.
Milenialsi su u biti odrasli uz web, ali se sjecaju svijeta prije njega (ili za vrijeme dial upa). Generacija X je odrasla bez weba. Generacija Z ne zna sta znaci da kliknes i cekas, bilo koliko.
Npr. Forum je prvenstveno namjenjen milenialsima, znaci ne osobama od 30tak godina, vec ljudima rodjenim od druge polovine osamdesetih do druge polovine devedesetih. To je ekipa koja nas je pratila i prije 15 godina kad smo pocinjali, kada su imali po 17-18 godina i sada kad imaju 30tak. Za one starije forum je previse digitalan nacin komunikacije, za mladje je previse trom i krut.
Nije to pitanje jesil imao racunar u kuci, vec kompletan nacin odrastanja, filmova koje si gledao, hrane koju si jeo, muzike, onog sto si imao dostupnim, na koji nacin, ono cime te bombardovao TV tvog vremena… to ti daje zelju/mogucnost da se koncentrises sat vremena da citas forum, da stvaras neke smislene konekcije sa drugim forumasima, radije nego da browsas 3 sekunde, bez zelje da ikad saznas ko je s druge strane zice, isl.
Ti ljudi nestaju, sa njima nestaje kompletan set usluga, proizvoda…
Npr, ja ne bih narucio nesto s Korpe, sve da mi dzaba donesu. Odrastao sam uz stvarne, zive konekcije s ljudima i vaznije mi je progovoriti s nekim za vecerom ili Ako hoces vidjeti konobara, osjetiti ambijent nego imati izbor milijardu jela iz svakog moguceg restorana. Generacija Z ne razmislja tako, njima je bitno da imaju mogucnost izbora, da sve dobiju odmah i na klik, vole da nemaju nikakvu komunikaciju (normalno, jer su rasli pricajuci sa youtubeom)