U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
svabe nam zele klepiti alajbegovica prema naj novijim informacijama, ali njegov babo je kao mirso, samo bosna izbor!
Kerimu prostriti crveni tepih, ako se nametne sa ovim stilom igre na seniorskom nivou bit ce glavni u repki.
Gledao sam ga nedavno na Grbavici kako se zagrijava -- tacnije samo sam njega pratio. Mali jede loptu. Nema felsa koji ne zna iskontrolisati. Mozda jos nije fizicki na nivou da igra seniorski fudbal (nije ni Wirtz idealan s gradjom a stariji je par godina) ali bih volio da ga Xabi prepozna i da mu sansu, makar u njemackom kupu. Strah me da novi trener koji dodje na kraju ove sezone, ma ko bio, nece imati najbolju predstavu o kakvom dragulju je rijec, pa bi mogao izgubiti godinu-dvije...
Mada, ako nastavi ovako gaziti (golovi+asisti), tesko ce ga i novi trener skrajnuti... jer bi uprava Leverkusena dala mig da je on novi projekat na kojem kroz 5-6 godina planiraju uzeti veliku lovu (ako sve islo idealnom putanjom, bez povreda itd).
Mada, ako nastavi ovako gaziti (golovi+asisti), tesko ce ga i novi trener skrajnuti... jer bi uprava Leverkusena dala mig da je on novi projekat na kojem kroz 5-6 godina planiraju uzeti veliku lovu (ako sve islo idealnom putanjom, bez povreda itd).
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Sumnjam da igrač tog kalibra može ostati neprimijećen. Čitajući njemačke medije, Sebastian Hoeneß i Sandro Wagner su mogući kandidati da naslijede Xabija, ne znam koliko bi to bilo dobro-loše. Što se tiče mišićne mase, to se da unaprijediti, Yamal je primjer, ništa bolji od Alajbegovića, u godini dana je nabio nekoliko kilograma i značajno ojačao po pitanju duel igre i snage.Velizar je napisao/la: ↑23 okt 2024, 18:40Gledao sam ga nedavno na Grbavici kako se zagrijava -- tacnije samo sam njega pratio. Mali jede loptu. Nema felsa koji ne zna iskontrolisati. Mozda jos nije fizicki na nivou da igra seniorski fudbal (nije ni Wirtz idealan s gradjom a stariji je par godina) ali bih volio da ga Xabi prepozna i da mu sansu, makar u njemackom kupu. Strah me da novi trener koji dodje na kraju ove sezone, ma ko bio, nece imati najbolju predstavu o kakvom dragulju je rijec, pa bi mogao izgubiti godinu-dvije...
On ako bude još bolji i bolji, nema se tu šta trener puno pitati, klub će ga sigurno targetirati kao dragulja na kojem će se ogromne pare zaraditi, samo da bude kako treba.
Zaboravljate jednu jako bitnu stvar a to je da su Yamal, A. Pavlovic odlucili igrat za Spaniju i Njemacku ispred i tako automatski osigurali da budu projekti svojih klubova. Sta vi mislite, da bi jedan Aleksandar Pavlovic da je kojim slucajem odlucio igrat za Srbiju bio od pocetka sezone ispred Palhinhe koji je masno placen kao i Laimera koji je etabliran igrac? Da nije on mozda bolji u ovom trenutku od njih? Naravno da nije, ali oni ce uvijek dat prednost domacem igracu ako je tu negdje ili malo slabiji od strancamuharemovicdzelo je napisao/la: ↑24 okt 2024, 10:03Sumnjam da igrač tog kalibra može ostati neprimijećen. Čitajući njemačke medije, Sebastian Hoeneß i Sandro Wagner su mogući kandidati da naslijede Xabija, ne znam koliko bi to bilo dobro-loše. Što se tiče mišićne mase, to se da unaprijediti, Yamal je primjer, ništa bolji od Alajbegovića, u godini dana je nabio nekoliko kilograma i značajno ojačao po pitanju duel igre i snage.Velizar je napisao/la: ↑23 okt 2024, 18:40Gledao sam ga nedavno na Grbavici kako se zagrijava -- tacnije samo sam njega pratio. Mali jede loptu. Nema felsa koji ne zna iskontrolisati. Mozda jos nije fizicki na nivou da igra seniorski fudbal (nije ni Wirtz idealan s gradjom a stariji je par godina) ali bih volio da ga Xabi prepozna i da mu sansu, makar u njemackom kupu. Strah me da novi trener koji dodje na kraju ove sezone, ma ko bio, nece imati najbolju predstavu o kakvom dragulju je rijec, pa bi mogao izgubiti godinu-dvije...
On ako bude još bolji i bolji, nema se tu šta trener puno pitati, klub će ga sigurno targetirati kao dragulja na kojem će se ogromne pare zaraditi, samo da bude kako treba.
Bojim se da to Alajbegovicu ne bude problem, jer ce morat bit barem duplo bolji od konkurencije da dobije pravu sansu, iako svakako on njima ne moze bit interesantan kao Pavlovic jer su u sredini odlaskom Kroosa bili dosta deficitarni dok na Kerimovim pozicijama imaju bas klase od fudbalera
Inace, mali Kerim je za moj ukus daleko najveci talenat u nasim mladim reprezentacijama. Ima tu jos par zanimljivih momaka, ali on se posebno izdvaja
- Goalgetter
- Kontakt:
Alajbegovic kad bude na tom nivou da konkurise za Bundesligu i prvi tim, on moze vrlo lako i promjeniti klub koji ce mu dati sansu u Bundesligi. Ne mora to nuzno biti Leverkusen gdje ce napraviti prve korake u Bundesligi, ne bih trenutno racunao cvrsto na tu opciju da ce na tome ostati da ce jednog dana u Bayeru debitovati u Bundesligi.
Malo je problem u tome sto Bayer nema drugu ekipu u 3 ili 4toj ligi, to znaci s 19 godina mora napustiti Bayer ako ne probiji u prvi sastav.
Tesko je aktualno izboriti iz mlade selekcije mjesto u prvoj ekipi Bayera, na njegovoj poziciji su Adli i Terrier, a i Frimpong, Tella na desnoj strani koji isto moze pokriti.
Iduce sezone sigurno ide na posudbu mozda u 3 Ligu da prve profesonalne korake izvodi. Ove sezone sigurno nece probiti u A tim.
Tesko je aktualno izboriti iz mlade selekcije mjesto u prvoj ekipi Bayera, na njegovoj poziciji su Adli i Terrier, a i Frimpong, Tella na desnoj strani koji isto moze pokriti.
Iduce sezone sigurno ide na posudbu mozda u 3 Ligu da prve profesonalne korake izvodi. Ove sezone sigurno nece probiti u A tim.
KoloDD je napisao/la: ↑24 okt 2024, 11:24Malo je problem u tome sto Bayer nema drugu ekipu u 3 ili 4toj ligi, to znaci s 19 godina mora napustiti Bayer ako ne probiji u prvi sastav.

- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Na današnji dan prije četiri godine, napustio nas je naš Šok. Rahmet ti duši Sakibe.
Rapid II - Lafnitz 2:3
Djezic 18 zabio s klupeee u cvajti, a Mahmic 19 s klupe asistencija
Lieferung - Stripfing 2:1
Dobre igre Saljica 18 i Abazovica 20
U20 Cremonese - Lecce 2:2
60 minuta za Kovaca
Sandviken - Helsingborg 2:2
80 minuta za Gigovica
Jos 2 kola za mladog Gigaru i borba za ulazak u prvu ligu Svedske
Mjallby - Gais 0:1
10 minuta za Cardakliju
Djezic 18 zabio s klupeee u cvajti, a Mahmic 19 s klupe asistencija
Lieferung - Stripfing 2:1
Dobre igre Saljica 18 i Abazovica 20
U20 Cremonese - Lecce 2:2
60 minuta za Kovaca
Sandviken - Helsingborg 2:2
80 minuta za Gigovica
Jos 2 kola za mladog Gigaru i borba za ulazak u prvu ligu Svedske
Mjallby - Gais 0:1
10 minuta za Cardakliju
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ne znam sto se nikad ne stupi u kontakt sa Klapijom iz Leipziga?
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Majka mu je Bosanka, otac mu je Crnogorac. Andy Bara ga je tušnuo u Leipzig, negdje oko 5.5 miliona, bile su ponude i Arsenala i Uniteda. Nastupao je za U17 reprezentaciju Hrvatske i to samo u jednoj prijateljskoj utakmici, kako sam čitao, to je bilo samo zbog papira to mu je bio prijedlog Andya jer će se lakše prodati sa EU papirima, sada se prebacio i igra za U19 reprezentaciju Amerike. Ako se dovoljno potrude, mogu ga privoliti da zaigra za nas i njemu bi bila čast, bar tako kažu ljudi iz njegovog okruženja i njegovi bivši treneri.
Evo i na transfermarktu stoji:
Due to the background of his parents, also eligible to play for Bosnia and Herzegovina.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Zbog čega je Ramić na spisku?
javlja mi ekonom iz leverkusena da je alajbegovic veceras u rosteru!
- BosnianDragon2024
- Kontakt:
Hvala Xabi!

- Goalgetter
- Kontakt:
Zasluzeno 

On i Onyeka jedini juniori u sastavu. Ocito da racunaju na njega. Za nadati se da dobije makar koji minut veceras 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kako bi to samo dobro bilo... Licina, Alajbegovic i Bajraktarevic
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
Ako zaigra necemo opstat od nodija ovdje 

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, edvaE2, Google Adsense [Bot], invincible1921, Vaya i 37 gostiju.