Dres reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 mar 2014, 01:30

Mozda Kolumbijski npr nije unikat, mozda ga ima jos neko ali je sve lijepo poslozeno. Lijepo izgleda kad poredaju ove crte i skladno je. Kakva je poenta ovih kosih linija plavih sa strane kod nas ? :mrgreen:

I kakva je poenta ove kose pri dnu sorca :oops:

slika

Pa vise smisla ima ova Legeina kriva koju su koristili, ali to je bila legea pa svi srali po njoj. Isto prirodnija je bila boja, nismo mi Fiorentina.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 mar 2014, 01:39

Plava boja dresa ce biti, odnosno jest, identicna plavoj sa grba. Zbog loseg osvjetljenja vuce na ljubicastu.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 mar 2014, 01:40

tuzlak1987 je napisao/la:Mozda Kolumbijski npr nije unikat, mozda ga ima jos neko ali je sve lijepo poslozeno. Lijepo izgleda kad poredaju ove crte i skladno je. Kakva je poenta ovih kosih linija plavih sa strane kod nas ? :mrgreen:

I kakva je poenta ove kose pri dnu sorca :oops:
Jarane Kolumbijski dres imas vise sitnih unikatnih detalja. ( Ima ih cak i Nigerijski ) .
- Za mene je preljep zbog kombinacija boja ( ali u to ne ulazim to je stvar ukusa )
- unikatni detalj su crte po cjelom dresu
- posebni unikatni detalj je ta debela crna crta oko grba. Sa finim detaljima u koje se fino ukomponira sam grb
- unikatan detalj je na drugoj strani iznad crte atraktivni grb i naziv drzave
- unikatan je jer nije jednobojan kao nas ( majica, sorc ) nego ima bijeli sorc ( i kragnu ) i zutu majicu. To izgleda jos ljepse. Ako bi bio cijeli zuti dres ( majica i sorc ). Dres bi bio nikakav. Nije to slucajno tako uradjeno.

slika

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 mar 2014, 01:46

VanBasten je napisao/la:
Ajax je napisao/la: Mi cemo biti JEDINA REPKA. Koja cemo imat Sablonski dres iz lagera. Koji doduse moze biti Udarni model. Ali je isto tako goli model i to je sve.[/b][/size]
Dakle bićemo unikatni :lol:
Pa da ko sto je reko jedan, 5 stranica unazad. :lol: :lol:

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 21 mar 2014, 01:55

Ajax je napisao/la: slika
Vala su grdne ove linije.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 21 mar 2014, 01:58

A tek ako budu nosili i zute sorceve, onda ce to sve zajedno liciti na cirkus.
Meni nije jasno ovo divljenje naspram kolumbijskih dresova.
Realno, jedni od ruznijih na prvenstvu.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 21 mar 2014, 02:04

Taman da je ljubicast, kupit cu ga aBd. Ne kupujem ga da izlazim u grad sa njim, vec da ga nosim kad gledam utakmice. Ako je to taj, drago mi je sto je jednostavan. Jos duksericu uzeti i odlicno. Barem cu moci kao covjek kupiti u prodavnici ili preko interneta. Odlican potez saveza.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 mar 2014, 02:08

pisac je napisao/la:A tek ako budu nosili i zute sorceve, onda ce to sve zajedno liciti na cirkus.
Meni nije jasno ovo divljenje naspram kolumbijskih dresova.
Realno, jedni od ruznijih na prvenstvu.
Ne moze bit nesto sto je svar ukusa, realno. Jer ukus je subjektivna stvar. Receno je da nece nositi zute sorceve nego bijele ( slika prilozena ), kao sto je bijela kragna. ( ne slucajno ).
Ako vec moramo bolje da igramo cim vise u ovim bjelim dresovima. Jer plavi su cisti katoalog materijal. Mislim da ih mozes cak vec sad narucit. ne trebas cekat 3 mjeseca. Jedino ce prisit grb i napisat BiH iznad crte.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 mar 2014, 02:17

Ne mozemo kombinovati plave sorceve sa bijelim dresovima i obrnutno zbog novih pravila fife i uefe. Zar je to toliko tesko za shvatit? Kolumbija moze i boli ih k.

pisac
Kontakt:

Post Postao/la pisac » 21 mar 2014, 02:19

Nisam bas siguran. Koliko znam sve adidas reprezentacije bi trebale biti jednobojne.
Jesu one do sad nastupale sa razlicitim sorcevima, ali na SP mislim da ce se to promijeniti.

P.S. Meni prvom je to jako glupo, ali izgleda da oni imaju takvu politiku iz njima znanih razloga.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 mar 2014, 02:25

Ista pravila vaze za sve. Kombinacija mora biti ili dominantno svijetla ili dominantno tamna. Vjerovatno bi otisli i do kraja i stavili da mora biti u potpunosti jednobojna, da prvenstvo nije u brazilu i da ih ovi ne bi razapeli kada bi im oduzeli mozda i najprepoznatljiviju kombinaciju boja u svijetu fudbala.

AzRimiRzA
Kontakt:

Post Postao/la AzRimiRzA » 21 mar 2014, 02:27

Aj belaja oko dresova. :lol:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 mar 2014, 02:38

pisac je napisao/la:Nisam bas siguran. Koliko znam sve adidas reprezentacije bi trebale biti jednobojne.
Jesu one do sad nastupale sa razlicitim sorcevima, ali na SP mislim da ce se to promijeniti.

P.S. Meni prvom je to jako glupo, ali izgleda da oni imaju takvu politiku iz njima znanih razloga.
Ako je tako. Onda smo trebali ostati na Legei. Bijela majica i plavi sorc je izgledala mocno. A i dobili bi ( po njihovim kriterijima ) unikatan dres. Jer bi se potrudili 200%. Da se promovisu na svjetskom.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 21 mar 2014, 02:39

Ima nešto i u novcu i drugim detaljima ba. Dizajn dresa je tu i najmanje bitan.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 mar 2014, 02:42

Donnie Darko je napisao/la:Ista pravila vaze za sve. Kombinacija mora biti ili dominantno svijetla ili dominantno tamna. Vjerovatno bi otisli i do kraja i stavili da mora biti u potpunosti jednobojna, da prvenstvo nije u brazilu i da ih ovi ne bi razapeli kada bi im oduzeli mozda i najprepoznatljiviju kombinaciju boja u svijetu fudbala.
Znaci kod Kolumbije prolazi dominantno svijetla. Ja mislim da nasi igraci jos ne znaju da ce morat imat jednobojne dresove. jer nasi nisu narucili svjetlo plavu boju :lol: :lol:
Znaci ovaj dres moze proc:
slika

ili ovaj:

slika

A u nas ce biti katolsko ljubicasti ?? Ili prozirno bijeli cijeli dres. Pa ako ista uvjek smo imali majicu i sorc kontra boje ( bijelo - plavo ). Sto je meni ( i ne samo meni ) bio najljepsi detalj kompleta ??

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 21 mar 2014, 02:57

Zanimljivo ce biti gledati svabe u bijelim majicama i bijelim sorcevima.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 mar 2014, 03:02

Ajax izgleda nije gledao nijednu utakmicu u zadnjim kvalifikacijama. Ili riječ "uvijek" ima veoma drugačije značenje u njegovom rječniku.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 mar 2014, 03:09

Donnie Darko je napisao/la:Ajax izgleda nije gledao nijednu utakmicu u zadnjim kvalifikacijama. Ili riječ "uvijek" ima veoma drugačije značenje u njegovom rječniku.
Nisam bio toliko fokusiran na to. Za mene je nas dres uvjek bio nesto ovako. I bio je u vecini tekmi. Plavo-bijeli ili Bijelo-plavi.

slika

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 21 mar 2014, 03:16

Ja stvarno ne znam zasto ste vi popusili tu pricu oko pravila za istu boju dresa i sorca :lol:

Kolumbija zuto-bijela, Cile crveno-plava, Urugvaj SVIJETLO PLAVA i CRNA, Talijani plavo-bijeli i da ne nabrajam dalje..

Dresovi su ok, bijeli je vrlo dobar, da nema one trake bio bi ekstra.
Plavi je sablon kao i u svih reprezentacija, s tim sto se detalji razlikuju.

Sto se tice detalja, siguran sam da ce i nama nesto staviti i da nece biti obicni kataloski.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 21 mar 2014, 07:20

Ovi dresovi su prijedlog Adidasa, ali nikako konacni dresovi za SP!!!
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.