shaman7 je napisao/la:Ja neću puno o igri pričati, više ću o nama "seratorima" .
Znači, protiv Drine je bilo, prateći medije i radio, 1000 ljudi. Jučer, također prateći radio i medije, bilo je 700.
Ja ne znam ni po kojoj logici je to tako, prvo kolo svako teško za otvoriti, nekompletni zabijemo 1 gol i pobijedimo. Jučer kompletni, očekivao realno 1500 ljudi (od toga 200 iza gola) i pobjedu minimalnu ili više, nebitno. I onda nekih 500-600 ljudi u Sarajevu što organizovano što privatno. Ako neko ima jedno logično objašnjenje za ovu našu posjetu na domaćim utakmicama, ja bi ga lijepo molio da podijeli sa mnom a i sa svima ostalim. Evo ja nisam bio na utakmici, bio sam na moru s familijom, tako potrefilo, ali zar je preostalih 800 ljudi (kažem po mom mišljenju) bilo isto na moru ili zauzeto.
I ja sam sportista, znam šta znači publika, znam koji te adrenalin ponese, tako da bi slučajni porazi prošle sezone protiv Želje, Zrinjskog itd. bili totalno nemogući. Ljepota bola igrati, kad ti ustane 2k ljudi, aplauz ti dadne, pjeva ti pjesmu. Nešto je definitivno potrebno uraditi jer ovo što jedna Sloboda radi (a prva im je sezona) je fantastično. Jel nam to dosadila PL ? De izjasnite se pa da ispadnemo ako nema drugog povratka na tribine, onda ćemo igrati onu tekmu ko sa Vitezom, ovaj put sa Jedinstvom ili slično, fešta na musali i opet.
@ A što se tiče igre, kažu mi da je bila dobra samo neefikasna, Nikolić mašina, Popović rupa, Vladina povreda, Dino eto fulio tu jednu stopostotnu priliku, ne zamjerim mu nema šta. Neću igru komentarisati, nisam bio na tekmi , ali ovo gore što sam napisao, mislim da se opasno trebamo zabrinuti jer i ovo 500 standardnih ljudi što dolazi bi mogli izgubiti radi ovoga. Ako im počne biti svejedno, onda je gotovo.
Klub, uprava i igrači su uradili sve da bi vratili publiku, nama ili nije dovoljno, ili ne želimo da ih podržimo. Mislim da u radu uprave i cjelokupnog kluba nema ništa loše, par nekih sitnica ali nidje veze, onda smo mi, publika, krivi što Velež nema rezultate?
**** ga, draže je na Miligram otić i slušat ja po zemlji padam po mjesecu hodam WTFWTFWTF

nego li gledati voljeni klub. Zato je obaveza svih nas uključiti se u rad navijačke skupine, ispratiti gostovanja koliko ko može a ne da vazda ista grupica ide. Kad dodje Željo ili Zrinjski eto ti opet derby navijača i na dedaru i iza gola, a kad treba grmit iza onog golmana Mladosti da se po.se.re od straha i da dobijemo, ma ko će to.. Ja lično znam momke što su rekli ma jeeebeeeš Velež, odo ja na Miligram. Marketing nam je 0, baš ste o tome vidim diskutovali, nema povoda da raja dođe na utakmicu. Jbg, ne dijele se npr. dresovi kao što Željo radi, treba poraditi na marketingu ! Navijanje je pored brojke bilo krajnje loše, repertoar posebno.
P.S. Već sam jednom pisao, i opet ću: Gdje su UJC, RPC, NF, RA Luka, YD i sve ostale podgrupe iza gola? Pa zar se ne može preći preko nekih stvari zbog voljenog kluba, zar je teško jednom sedmično izdvojiti dva sata i navijati za svoj klub? Šta god da je bilo između pojedinaca, ZBOG VELEŽA TREBA DA SE IZGLADI.