Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 26 sep 2012, 11:20

A kad malo bolje sagledate situacije na sinoćnjoj utakmici, pa Buffon nije imao nijedne ozbiljne intervencije, sve neki šutevi iz daljine sa 20+metara, izuzev prečke Jovetića, a i ono je nekako sretno bilo. :D

U ove posljednje 3 utakmice odbrana nam se strašno popravila, protivnik ima minimalne šanse za kreiranje dobre prilike, a kamoli za postizanje gola. Oscar nam je zabio ona dva gola koje mu je Bonucci namjestio. :D

Vezni red je sinoć zakazao, ali nema potrebe za preokupaciju.

Poraz u ovoj sezoni je neminovnost i pitanje je vremena kad će doći.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 26 sep 2012, 11:34

Ako doci.. :)
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 26 sep 2012, 12:00

Napad je sinoć najviše zakazao. Tačno su mi djelovali nezainteresovano, a to mi se ne sviđa nikako. Nakon 15 utakmica čini mi se nismo dali gol.
Željezničar ale!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 26 sep 2012, 12:02

Ma nisu igraci masine jbg, moraju i oni nekad odkazati ili bolje receno lose odigrati. Ovako se osvaja liga, ne igras dobro al ipak uzmes bod jos na teskom gosotavnju..

Veceras se nadati par kikseva od ostali i onda aBd u subotu docekati zemana ...

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 26 sep 2012, 12:15

A ni mi sami ne znamo ko bi nam udovoljio. :mrgreen:

Prošle sezone smo mi odigrali 10 utakmica kao sinoć Fiorentina pa nismo pobjedili, sinoć nam se vratilo. :D

U subotu je prava utkamica, znamo ko nam dolazi, igrači moraju biti svjesni šta se od njih očekuje.

U subotu se riješimo Rome, prescritti i Bbilan su već otpisani, ne bi me začudilo da večeras neko od njih dvoje ne pobjedi, Napoli i Lazio će jedan drugom sigurno oduzeti bodove, tu bi me i X zadovoljio. Treba tu utakmicu pogledati večeras. Navijat ću fašiste normalno. :D
Željezničar ale!

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 26 sep 2012, 12:27

Ocajna sinoc igra, nazad smo bili kolko toliko dobri, ali u napadu nista! Vidi se da su neki igraci umorni, ali nadam se da ce biti svjezi za Romu!

Giovinco moze i mora bolje! Mozda je trebao dati sansu Matriu ili Bendtneru, zeljni su dokazivanja a i nisu puno igrali!

Fiorentina dobra i rastrcana, sto se i ocekivalo jer im je Juve dosao!

I kad smo ovako lose igrali opet nismo porazeni, idemo dalje!

Forza Juventus!
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Juventino » 26 sep 2012, 13:53

Jos jednom se pokazalo da Vucinic i Giovinco ne mogu biti tandem u napadu. Jednostavno, nijedan od njih dvojice nije navikao da igra kao prima punta, tako da uzaludno pokusavaju uposliti jedan drugoga.

Quagliarella-Giovinco, iako nisu zaprijetili Vivianu pokazali su dobru kretnju i nadopunjavanje u nekoliko navrata, dok ulaskom Vucinica gotovo da nije ni bilo kontakta izmedju nasih napadaca.

Neko dobro rece da je trebalo probati sa Bendtnerom. Ali, trener ima samo 3 izmjene.

Po meni je Asa odlicno odigrao vidim ovdje neki osporavaju njegov sinocnji nastup, onaj Cuadrado je strasan igrac, ima da razvaljuje ove sezone. Lichtsteiner je bio puno losiji wing-back sinoc.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!

I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 26 sep 2012, 14:07

Ulaskom Pogbe Carrera je zatvorio utakmicu, vidjelo da se ide na remi, zato Vučinić nije ni imao zapaženu rolu u napadu, ne može on sam sa Giovincom.

A ne mogu se oteti dojmu da smo čuvali snagu i da nisamo igrali maksimalno. Ok, Fiorentina je odigrala odličnu utakmicu, ali bilo je još protivnika koji su znali isto tako dobro odigrati pa bi ih opet pobjedili.

I po izjavama igrača i trenera se vidi da smo zadovoljni remijem i da smo igrali na rezultat.

Sa ove 44 utakmice bez poraza u ligi ušli smo u Top 10 najdužih nizove nepobjedivosti, sada smo deveti, a sljedeća meta nam je Arsenal koji nije izgubo 49 utakmica zaredom.

Pirlov intervju, znate engleski. :P

http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... silverware
Željezničar ale!

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 26 sep 2012, 15:10

Nakon prespavane noci, dok su splasnule emocije, rezultat iz Firence moze se smatrati vrlo dobrim. Razloga je mnogo...

Juve se vratio, to mogu sa sigurnocu reci, al sve to nosi vecu odgovornot, napore i pritiske od svih koji mrze "nas" klub. Sinocna utakmica je ocigledan primjer svega toga. Utakmica koja je iznenadila sve, iz razloga sto nismo vidjelo prepoznativi Juve, koji 90 minuta grize, igra za pogodak vise. Siguran sam da bih tako bilo, da Juve ( nedaj Boze ) nije clan prestiznos takmicenja kakvo je LP. Tri utakmice u 6 dana, predstavljaju ogromno iskusenje za svaku ekipu bez obzira na duzinu i kvalitet klupe kojom trener raspolaze. Igraci nisu masine, pa taktiziranja, oscilacije u pojedinim utakmicama ce biti vrlo ceste, tako da ovo losije izdanje treba uzeti sa rezervom. Ja sam se vec navikao i u buducnost necu biti iznenađen slicnim izdanjim Juventusa, jer cilj ne opravdava sredstvo, a cilj je bio ostati neporazen na super teskom gostovanju. Mislim da je ovo bila utakmica sezone za Fiorentinu i da svi zive za trenutak pobjede nad omrzenim rivalom. Niz se nastavio, historija se pise, dok rivali i dalje " gledaju" u ledja prvaka Italije...

Uvjeren sam da ova ekipa nema konkurencije, i samo nepredviđeni preokreti mogu uticati da Juventus ne odbrani titulu. Ako uspjesno apsloviramo Romu i Shaktar, volio bih da Mister cesce pruza prilku Pogbi ili Marroneu i na taj nacin sacuva Pirla koji izgleda umorano, bez voljno i miljama daleko do proslogodisnje forme. Mozda bih trebao dobijati sansu u LP i derbi utakmicam seria a...

Roma spada u grupu ekipa koje je tesko predvidjeti. Nekada impresioniraju, nekada podbace, pa izgledaju kao prosjecna ekipa. Sto bi rekli iz krajnosti u krajanost...
Posto je utakmica u Torinu, ocekujem pobjedu, bilo kojim rezultatom koji ce biti dovoljan za tricu. Prednost ce biti nasa odbrana, koja igra odlicno, jos ako sredina bude na nivou, pobjeda ce doci ...
Roma se uvijek nadigrava, igra za gol vise, sto ce olaksati igru prema naprijed. Zbog toga ocekujem da Giovinico i ekipa budu pravi i ugase sve nade Vucice u subotu.
Recimo da bih ovako poceo:
---------------------Buffon
---------Lucio--Bonucci- Chielini ( Caseres)
---Isla---Vidal----Pirlo(Pogba)---Marchiso---Asamoah
----------------Vucinic---Giovinico( Bendtner)
The Old Lady is back on TOP...

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 26 sep 2012, 18:00

Mislim da nam Pepe fali sa svojom trkom, sad tek vidim da njegovo non stop trcanje i zujanje bi pomoglo u utakmicama kao sto je sinocnja.
Jos jednu stvar moramo shvatit, Fiorentina ce kod kuce gubit bodove iz prostog razloga jer nece ni blizu bit motivisani pogotovo sa tribina kao sto su protiv nas bodreni i motivisani za dobar rezultat.Jbga to je ono neko prokletstvo kad si najbolji i onaj kojeg svi zele pobijedit.A i pojacanja su ima veoma dobra.
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 26 sep 2012, 18:45

Gio se jednostavno pogubi u Juveu, kad ode na posudbu u drugi klub ili ga isti kojim slučajem otkupi - potpuno drugi igrač. Kao da bojažljivo i neuvjerljivo djeluje na terenu. Siguran sam da može i mora bolje, pa će se stoga i nametnuti kao lider ove ekipe, barem na papiru. :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 sep 2012, 19:12

Giovinco nikad neće biti lider Junvetusa. :)
Dobro je neko napisao (ne da mi se gledati ko) da je Giovinco jedan od onih koji su najbolji kada se svijet vrti oko njih. Recimo da bi ovaj Giovinco bio odličan u Ferrarinom Juventusu. Zašto? Zato što je tadašnji Juventus bio slabašan, igra nije imala početak i kraj, nije se znalo ni ko pije ni ko plaća. Dakle, u takvim sredinama i u sredinama koje ne pucaju na sami vrh, Giovinco može pokazati puno. Da se razumijemo, nije on jedini koji je takav. Isti slučaj je i sa Diegom, Forlanom i sličnim igračima.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 26 sep 2012, 19:29

Sve dok Juve bude igrao 3-5-2 formaciju Giovinco neće doći do izražaja. Nema on šta raditi u sredini terena. Prelaskom na 4-3-3 formaciju sigurno bi došao na svoje.
Željezničar ale!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 26 sep 2012, 19:36

Mislim da je svima koji prate Giovinca jasno da je on beskoristan za ovu formaciju 3-5-2, ali ukoliko zaigra u formaciji 4-3-3 na lijevoj strani mogao bi svakoj ekipi napraviti probleme, ali nažalost to će dugo čekati. Ili možda Conte povratkom Pepe-a odluči ponekad zaigrati u 4-3-3. Meni bi bilo samo žao Asamoaha, jer prelaskom na tu formaciju on bi izgubio mjesto u prvi 11, ali bi mogao uskočiti umjesto M-V-P, jer ionako se često rotira.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 26 sep 2012, 19:44

Kaže @Beg da ne znamo ko bio nam udovoljio... oo ima kandidatkinja Kardashianka, Bellucci, Selma Bajrami... 8-) :mrgreen:

Giovinco mora još pure pojesti i slažem se da stoji ona teza mali nikada neće biti lider Juventusa.
Delpi nije smetala ni 3-5-2 ni 4-3-3 ni 4-3-2-1 ni 4-2-3-1 a ni 4-3-1-2 i opet je vrhunski igrao...

Ima Giovinco u svom niskom težištu (prednost) i jednu nezgodnu stranu a to je fizika jer je jako nesiguran u duelima koje gubi sam' tako. Neko će sad reći ''pa vidi Messija i on je ''kepec'' a takav čarobnjak...''

Odmah mi naumpadne njegov gol prošle godine u polufinalu protiv Reala kad je prošetao kroz odbranu k'o bik kroz kukuruze i dao gol za 0:2.

Čini mi se da naš Seba nikad neće dati takav gol zato što odmah pada na svaki kontakt.

Bilo kako bilo iduća je vrlo teška tekma i ja bih bio zadovoljan bilo kakvom pobjedom.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 sep 2012, 19:47

prosle sezone smo cesce mijenjali formacije kad ne ide, pa predjemo iz 4-3-3 u 3-5-2 i obratno, dok se ove sezone po meni previse tvrdoglavo drzimo 3-5-2, jucer smo trebali pokusati sa 4-3-3 i vjerujem da bi se stvari promijenile u igri prema naprijed . Cak smo imali i igrace da napravimo tu rokadu bez i jedne izmjene. Djaks je mogao na jedno krilo, Gio na drugo, Asa u sredinu a Kijelini na LB .

ta mogucnost igranja vise formacija na istom nivou je bilo jedno on nasih takticki najjacih oruzja prosle sezone, cak se nije ni znalo u kojoj formaciji pocinjemo sto je dodatno zbunjivalo protivnika, dok smo se sad previse lako odrekli tog oruzja iako imamo vise polivalentnih igraca nego prosle sezone.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 26 sep 2012, 19:51

ultrasstyle_tz je napisao/la:prosle sezone smo cesce mijenjali formacije kad ne ide, pa predjemo iz 4-3-3 u 3-5-2 i obratno, dok se ove sezone po meni previse tvrdoglavo drzimo 3-5-2, jucer smo trebali pokusati sa 4-3-3 i vjerujem da bi se stvari promijenile u igri prema naprijed . Cak smo imali i igrace da napravimo tu rokadu bez i jedne izmjene. Djaks je mogao na jedno krilo, Gio na drugo, Asa u sredinu a Kijelini na LB .

ta mogucnost igranja vise formacija na istom nivou je bilo jedno on nasih takticki najjacih oruzja prosle sezone, cak se nije ni znalo u kojoj formaciji pocinjemo sto je dodatno zbunjivalo protivnika, dok smo se sad previse lako odrekli tog oruzja iako imamo vise polivalentnih igraca nego prosle sezone.
+5 jarane... i ja sam se sinoć pitao ''A zašto ne pokuša Carrera da promijeni formaciju, možda to poluči bolju igru''

Jedino logičko objašnjenje je bilo da su skontali da izvuku bod, bitno je ne izgubiti i umoriti se previše...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 26 sep 2012, 19:55

Teško je igrati 4-3-3 formaciju protiv 3-5-2 formacije. Fiorentina bi automatski imala čovjeka više na sredini i samim tim i prednost, a znamo da je naše glavno oružje upravo sredina terena. Sumnjam da bi sinoć išta postigli da samo tako igrali.

Ali slažem se s vama da treba igrati 4-3-3 formaciju, ali protiv ekipa koje igraju sa 3 ili 4 igrača na sredini.

Nego, mogli bi mi ostati i bez Carrere. :?

Nekad prošle godine je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj su poginule dvije djevojke. Konačna presuda se očekuje 9. oktobra.
Željezničar ale!

drughi
Kontakt:

Post Postao/la drughi » 26 sep 2012, 20:44

bravo tigre i ja sam se to neki dan zapitao kako Del pieru nikad nije smetala ni jedna formacija njemu sve paše zato jer je doktor i ovaj đvinko mogo bi vala koju kilu dobit nista mu ne bi falilo ko grana je lik,treba malo na mišićnoj masi da dobije pa ce evolluirat u Miccolia :mrgreen:

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 26 sep 2012, 20:58

Ljudi ba, vakat malo za 4-3-3...Sad protiv Rome se ubilo da promjenimo formaciju..

...............buffon.................
caseres..barza..chiello..de ceglie
.......................................
....marcha....pirlo....vidal........
.......................................
..vucko......................seba..
...............bendtner.............
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.