FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

drop
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la drop » 08 avg 2010, 23:58

nikad_izvini je napisao/la:
Željovac je napisao/la: Ne mislim da je Lazar toliko zaslužan za titulu. Čak mislim da ga se forsiralo nauštrb rezultata. Spominjem i omladinski pogon i "naše". Nije to striktno određeno. Naprimjer, mislim da bi igrač dobio više poštovanja ako dolazi iz Čukaričkog nego iz Bubamare. Rezime je da taj kompleks postoji, a ne bih baš rekao da ste vi neki tipični predstavnici, prije svega jer ste Ibru podržavali, još recimo nauštrb "veličanstvenog" "TM87" Baotića, što je vrlo pohvalno. Ali eto, čini mi se da se to i kod vas ispolji u nekoj mjeri, u nekim postovima.
1. Laktaši
2. Široki
3. Borac

Također, očito je da ne ideš po gostovanjima. Znaš, tamo mlate, al ono baš. Na Grbavici obično igramo protiv bunkera, sidraš nam koristi. Ko poredi Hapoel i njihovu igru sa klubovima iz PL koji igraju kako igraju po principu nabij što dalje od gola i branimo se sa osam-devet igrača je blesav, blago rečeno :lol:

Inače, informacij radi, Amar preferira taj tip napadača, Guvo, Muratović. Murat je za njega bog, al su slični tipovi napadača. Jaki i robusni.

Za kraj, nije mi jasno, kako si se uspio "posvađati" sa pola foruma. Nije to lako postići :lol:
Ovom recenicom je objašnjeno ukratko zašto Popović igra :!:

Osim voli sidraše, a i nužni su takvi igraci protiv bunkeraških ekipa...a znamo da barem 80% timova tako igra na Grbavici , cast izuzecima ali takvih je 3-4 tima...ovo ostalo se sabije ispred svog 16 metara i nabijaj loptu što dalje od svog gola.
U takvoj situaciji Sidraš poput Lazara je neophodan. Plus što Popović zna biti vrlo koristan i na gostovanjima jer ima snage da se nosi sa domacim stoperima/mesarima.
I mene nekad nervira njegova neodlucnost u reakciji a i spor je realno,ali nismo mi Barcelona da možemo birati kojeg cemo špica staviti u igru.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 09 avg 2010, 00:00

zasto mora znaciti da ako ja kazem da ne volim popovica ni sekunde to mora znaciti da je ne volim zelju da ja **** osima itd pravite se pametnjakovici

Sofrudony
Kontakt:

Post Postao/la Sofrudony » 09 avg 2010, 00:03

Eh, zadovoljan sam igrom Želje, mislim naravno može puno bolje, al nakon svega, super smo igrali. Drugo poluvrijeme dosta kvalitetnije i bolje, dosta agresivnije, hrabrije... Navijaci solidni, kao i broj gledalaca na Grbavici, sve u svemu super je, imamo maximalan ucinak iz dvije utakmice, sljedeca stanica Travnik. NAPRIJED ŽELJO!

otpravnik_vozova
Kontakt:

Post Postao/la otpravnik_vozova » 09 avg 2010, 00:04

Odlično! Bravo momci, necu nikoga izdvajati a najveća pobjeda (Amarova) večeras je Zeba koji trči i uklizava i igra za TIM! Sve nam ide na ruku i ostali rezultati igraju za nas, a mi možemo sigurno još bolje mada je i ovo sjajno kako rutinski igramo...Želim samo pohvale za momke, i abd u TR. po bodove (SVA TRI) za Lagano odmicanje konkurentima, ako ih uopšte i imamo.....ha ha ha.....Željooooooooooooooooooooo :)
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!

Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 09 avg 2010, 00:04

Iz mog aspketa evo ucinka igraca.

Karic: Odlican, siguran, pogotovo u situcaija kad mu se vracala lopta, Seha bi mogao nesto i nauciti od njega.

Colic: Odlicno odigrao do trenutka kad je zvijezda narpavila one dvije prilike, za drugu je on kriv i poslje toga ga je Amar odmah izveo, iako ja ne bih :D

Mesic: Cudan pravo, ima neke ideje ko je sam on razumije u vise navrata bezveze nabio loptu, ostalo sto se tice odbrane vise nego solidno.

Bogicevic: Standardno dobar

Radovanovic: Veceras odlican, vidi se da je momak dosta napredovao.

Svraka: I tamo i vamo, eto moglo bi se reci da je solidno ali moze to dosta bolje

Savic: Pomalo mi djelovao i izgubljeno u nekim trenucima, ali eto na kraju i za njega neka prolazna ocjena.

M. Beslija: Standardno dobar, nije imao nekih vecih prodora, kod gla i mozda jos jedan eventulano dva ali od njega dosta i svaka mu cast.

Zeba: Puno je pegla pa da ga **** ali opet nije ga to puno ometalo, nekoliko kvalitetnih pasova, ljudi mu ne mogu uzeti loptu i to je to :D

Visca: Momak je fenomenalan, nekoliko odlicnih prodora, momak ima muda i nije ga strah ici na dva pa cak i tri igraca. Trenutak iz 61. minute se ne vidja cesto, ono ko nije vidio mora vidjeti. U stilu vrhunskih igraca, primanje duge lopte medju tri igraca 8dva njihova jedan nas :D), primane na prsa u kontra stranu gdje ispadaju odbrambreni igraci i onda volej sa nekih dvadesetak metara u blizi ugao i fantastican pogodak, to se rijetko vidja i na evropskim terenima a kamoli na nasim :D

Lazo. Mogu reci standardno, svi znate kakav je lazo :D

Stanic: Od kad je usao, solidan trudio se :D

Daka: Imao dvije dobre prilike, nije iskoristio, ganjo trco sve u svemu dobar

Culum. Onih 15 minuta sto je igrao vise je puta uletio klizeci nego primio loptu, ali ja licno vise volim takvog culuma nego onog koji je pocne peglati, tako da je moguce ocekivati Culuma u prvih 11 u travniku :D
Mes Que Un Club

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 09 avg 2010, 00:05

nikad_izvini je napisao/la: 1. Laktaši
2. Široki
3. Borac
Samo ću reći da nisam nešto oduševljen njegovim doprinosom ni u ovim naj utakmicama. Mislim da bismo ih svakako uzeli.

Iako je bilo možda teatralno, fascinantan je bio klizeći start Zajke u sudijskom vremenu. Svaka čast za borbenost!
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 09 avg 2010, 00:07

Evo šta kaže sam Osim za Popovića:

Menadžer Željezničara osvrnuo se i na posjetu, te na navijačko prozivanje Lazara Popovića.

"Pravo da vam kažem očekivao sam veću posjetu, a što se tiče zviždanja Popoviću ne znam šta bi rekao. Navijači imaju pravo negodovati, no isto tako treba znati da je večeras Popović imao jako težak zadatak jer se tokom cijelog susreta borio sa dva veoma visoka i kvalitetna stopera.Fudbal nije samo zabiti gol i po meni je on i večeras obavio solidno svoj dio zadatka, otvarao je, borio se", ističe Osim.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 09 avg 2010, 00:08

Zeba dominira ! 8-)
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 09 avg 2010, 00:08

Pribojavao sam se Zvijezde. Opravdano. Ne leže nam. Jedva je ovo bilo.

Ali, akcije za oba gola su bile čisti mangupluk. Druga je, strašna, blago rečeno. Onakav pas Zebe, primanje Višće, golčina, nema dalje. To je razlika između prošlogodišnjeg Želje i ovogodišnjeg Želje. Igramo tečnije. Igramo tečnije koliko god to suludo zvučalo.
Prva utakmica u Zenici, prošla godina, 0:1 uz dabog sačuva igru. Frljav gol iz kornera nakon grube greške odbrane zeničana. Druga utakmica sa Širokim i Alenov majstorluk. Tada nas je držao samo Alenov majstorluk i ništa više.
Sad je to već druga priča, tako mi se barem čini. Sad ne zabijamo po jedan nego po dva gola. Sad smo počeli da dajemo golove iz akcija. Nisam bio protiv Olimpika al sam gledao Željuprotiv Cibalije, u Fojnici a sada i protiv Zvijezde.
Također, čini mi se da nema šanse da nam se ponovi niz od šest utakmica bez pobjede kao prošle sezone. Ako uzmemo sve to u obzir uz poznato plavo proljeće eto nas Jopet u Europi :mrgreen: Srce na teren, Euro takmičenje ako može i ja (pre)sretan. Jah, zaboravih na Amara u klubu :mrgreen: Ko bude Amara dirao, bolje mu je da sam uđe u gepek :mrgreen:

Zadovoljan sam posjetom. Armija plavih navijača je i dalje tu. Loš marketing ove sezone. Ko ga ****. Ne radi se debilima, nema veze. Mi smo tu. Doduše, mora se malo ozbiljnije poraditi oko udruženja. Zapelo je zbog kraja sezone, godišnjih odmora, mora i tako. Rasuli se ko riža :mrgreen: Nije to zaboravljeno. Ne bi smjelo biti.

Ale, forca Željo :mrgreen:

Next stop, Travnik. Još im ne gori pod nogama. Moglo bi se tamo nešto i odigrati. Sa ova dva gostovanja ja zadovoljan sa bobom a sanjam tri. Nećemo pretjerovati i (nerealno) tražiti više od toga :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 09 avg 2010, 00:12

Idemo dalje, 3 bobe su sada najbitnije dok se malo ne uigraju i ne zalaufaju. Pocetak prosle sezone je bio slican. 3 boda sa gostovanja, tri kuci i onda 5-6 utakmica bez poraza ali i bez pobjede. Tad je bila sprdacina kome dadnemo dva gola taj ispada.
Slicna igra je i na pocetku ove sezone ali srecom ima rezultata sto je najbitnije. Vidjet cemo u Travniku i Tuzli moze li se nastaviti niz.

Za.ebah se sinoc pa poceh diskusiju o igracima. Jednom i nikad vise. Svako ima pravo na svoje misljenje i svoje vidjenje fudbala ali oni zvizduci igracu koji nosi PLAVI dres su najveci ODRON. Samo da mi je vlast nad stadionom jednu polusezonu da "procistim" malo sjevernu tribinu ..
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 09 avg 2010, 00:13

Ma dobro Amar je stari kontraš. Voli se šprdati sa jednim Podolskim i Kloseom, a Lazo nam glavni napadač. Baš me zanima šta bi za Lazu govorio da ne igra kod nas. Ima i gore šta bi da imamo Plačku i Jahovića, gluho bilo. Helem nejse, nemam viška love, da imam kupio bih kompletan jedan tim i znam da se ni Amar ne bi bunio već bi mi pomogao :D
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 09 avg 2010, 00:17

Stole iz Bora je napisao/la:Idemo dalje, 3 bobe su sada najbitnije dok se malo ne uigraju i ne zalaufaju. Pocetak prosle sezone je bio slican. 3 boda sa gostovanja, tri kuci i onda 5-6 utakmica bez poraza ali i bez pobjede. Tad je bila sprdacina kome dadnemo dva gola taj ispada.
Slicna igra je i na pocetku ove sezone ali srecom ima rezultata sto je najbitnije. Vidjet cemo u Travniku i Tuzli moze li se nastaviti niz.

Za.ebah se sinoc pa poceh diskusiju o igracima. Jednom i nikad vise. Svako ima pravo na svoje misljenje i svoje vidjenje fudbala ali oni zvizduci igracu koji nosi PLAVI dres su najveci ODRON. Samo da mi je vlast nad stadionom jednu polusezonu da "procistim" malo sjevernu tribinu ..
Izgubili smo u tom "negativnom nizu" od Zvijezde i Modriče ako me sjećanje ne vara. Četiri remija i dva zijana.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

otpravnik_vozova
Kontakt:

Post Postao/la otpravnik_vozova » 09 avg 2010, 00:22

Stole iz Bora je napisao/la:Idemo dalje, 3 bobe su sada najbitnije dok se malo ne uigraju i ne zalaufaju. Pocetak prosle sezone je bio slican. 3 boda sa gostovanja, tri kuci i onda 5-6 utakmica bez poraza ali i bez pobjede. Tad je bila sprdacina kome dadnemo dva gola taj ispada.

Izgubili smo u tom "negativnom nizu" od Zvijezde i Modriče ako me sjećanje ne vara. Četiri remija i dva zijana.
Borac je u pitanju, posle Slobode je bila Modriča
U ZENICU KADA POĐEM JA, MENE PRATI 3000 MANIJAKA...IBRAKA ĆE PLAKATI, JER ĆEMO GA K*****, A NJEMU ĆE BITI KRIV SUDIJA!

Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije...Živio nam OSIM dragi, "gospodaru familije"

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 09 avg 2010, 00:25

CCCC
Željo izgubi, ne valja vam......Željo pobijedi, ne valja vam.......
Pa vi svi ko da ste sa sjevera navijači (čast izuzecima, ovo se odnosi samo na onaj dio koji dodje da bi mogao nekome psovati mater s tribine)
Lijepo je biti Manijak!!!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 09 avg 2010, 00:26

otpravnik_vozova je napisao/la:

Borac je u pitanju, posle Slobode je bila Modriča
Dobro si, prebacilo me :mrgreen:

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 09 avg 2010, 00:32

3. NK Zvijezda - FK Željezničar 2:1
4. 23.08.09. FK Željezničar - HŠK Zrinjski 1:1
5. 30.08.09. FK Slavija - FK Željezničar 1:1
6. 12.09.09. NK Travnik - FK Željezničar 0:0
7. 19.09.09. FK Željezničar - FK Rudar P. 1:1
8. 26.09.09. FK Borac - FK Željezničar 2:0

Zeba već na 3 asistencije.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 09 avg 2010, 01:48

Znaci:

Karic - Nije imao puno posla, jednu 100% priliku...

Radovanovic - K'o i uvijek...

Bogicevic - Dobro uz koji propust..

Mesic - Dobro uz koji propust..

Colic - Nije grijesio.. Zna vodit loptu..

Savic - Dobro odigro..

Svraka - Fino.

M. Beslija - Proso po strani i zabio gol, onda smo puno lakse igrali...

Visca - Zabio majstorski gol, koji se rijetko vidja, dao for prsima i iz voleja u blizi ugao, fenomenalno... Mislio sam da je Zeba dao gol.. Tek kad sam doso kuci vidio Visca

Zeba - Majstorski...

Popovic - Amar kaze da je dobro...
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 09 avg 2010, 07:20

pa niste nas nešto razvalili ko što ste obećavali 5:0, sjajna atmosfera i utakmica, čestitke na pobjedi

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 avg 2010, 09:13

Željovac je napisao/la:Iako je bilo možda teatralno, fascinantan je bio klizeći start Zajke u sudijskom vremenu. Svaka čast za borbenost!
Ne samo njegov klizeći, i ona dva klizeća Milana Ćuluma u sudijskom vremenu, strašna borbenost...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 09 avg 2010, 09:42

Oslobođenje, 09.08.2010.

Plavi završili posao za dva minuta
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: knoa, Levin, MrkiMedo, Orvel, ristagrad, zeljovolimte i 66 gostiju.