FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 09 maj 2013, 20:49

Plaho se idealizuje ta generacija iz 2001. Svi su nostalgični, ali to je i normalno. Mislim da će se za deset-petnaes' godina isto govoriti i za sadašnju generaciju. Uh kakvim će se tad epitetima opsivati jedan Bilal. 8-)

Trkački je ova današnja generacija ipak dosta jača, ubili bi ih presingom kao što ubijaju i svakog protivnika.
Mislim da tadašnji Bayo ne bi imao posjed lopte veći od 40 procenata. To je ključ ovog duela. Tad se jednotavno nije igrao fudbal kakav danas igra Bayern i mislim da mu se nijedna ekipa iz tog vremena ne bi mogla suprotstaviti.
Doduše, ne mođe ni sad. :mrgreen:
Pored toga, ipak nisu imali čarobnjaka kakav je Ribery (Effe je bio majstor, ali drugačijeg kova).

Bekovi su tad bili fenomenani, jedan od najboljih bekovskih parova svih vremena. Opet, meni je Lahm bolji od obojice. :mrgreen:
Duel Kahn - Neuer dobija Oli. Najbolji čuvar mreže ikad.

Dakle, moj glas ide modernom Bayi. 8-)
Baš me zanima da li ću biti jedini sa takvim razmišljanjem.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 09 maj 2013, 20:59

JetSet_Hantraga je napisao/la:Dakle, moj glas ide modernom Bayi.
+1 8-)
unistio bi ih ovaj bayern.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

BayernMunchen31
Kontakt:

Post Postao/la BayernMunchen31 » 09 maj 2013, 21:03

U medjusobnom duelu bi vjerovatno ovaj Bayern pobijedio. Nikad bolji nogomet od ovog necete vidjeti da Bayern igra. Prije su dobivali sve na guzove ali opet nekako sigurno.
SADA MELJU PO STRANAMA PO SREDINI. PROTIV NAJBOLJEG, NAJLOSIJEG

Medjutim, za velike utakmice, Titule i izvodjenje penala, de ti meni Effea i Kahna.

Ako ova Ekipa osvoji Klempu pamtice se kao najdominantnija ekipa u jednoj sezoni na svijetu.
Na svim mogucim frontovima.

To ipak nije ni Millenium generaciji nije uspjelo.
Za sada mi je 2001 generacija draza dok ovi ne dokazu da su Pobjednici.
FIFA XI 2013

- NEUER -
---LAHM ----BOATENG----DANTE-----ALABA---
MARTINEZ----SCHWEINSTEIGER ----
--ROBBEN------ MULLER-------RIBERY------
-MANDZUKIC-

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 09 maj 2013, 21:28

Nedavno se i nasa legenda Kahn oglasio, i rekao da se divi ovom Bayernu.

Igrao sam 14 godina u Bajernu, ali nisam zapamtio tako kvalitetan i dominantan tim poput današnjeg. Sjajni su u defanzivi, a u napadu imaju nevjerovatne opcije. Ovo je najbolja generacija u historiji - smatra Kan.

Covjek prakticno dao odgovor na pitanje. Ovaj Bayern je jednostavno takticki jaci i ja se slazem sa njim. I ja dugo pratim Bayern i zbilja nisam zapamtio jacu generaciju.
Kada je u pitanju kvalitet igrackog kadra ove ekipe i one iz 2001, mislim da i tu najvecu prevagu pravi Franck Ribery koji je medju top 3 igraca danasnjice, svidjalo se to nekome ili ne :)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 maj 2013, 21:35

Dok ne osvoje LP od te priče nema ništa.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 maj 2013, 21:40

Bilall je napisao/la:Nedavno se i nasa legenda Kahn oglasio, i rekao da se divi ovom Bayernu.

Igrao sam 14 godina u Bajernu, ali nisam zapamtio tako kvalitetan i dominantan tim poput današnjeg. Sjajni su u defanzivi, a u napadu imaju nevjerovatne opcije. Ovo je najbolja generacija u historiji - smatra Kan.

Covjek prakticno dao odgovor na pitanje. Ovaj Bayern je jednostavno takticki jaci i ja se slazem sa njim. I ja dugo pratim Bayern i zbilja nisam zapamtio jacu generaciju.
Kada je u pitanju kvalitet igrackog kadra ove ekipe i one iz 2001, mislim da i tu najvecu prevagu pravi Franck Ribery koji je medju top 3 igraca danasnjice, svidjalo se to nekome ili ne :)
Gledaj oko ovog taktički se može raspravljat, jer ona ekipa iz 2001. godine je izbacila tada Reala, koji je bio individualno dosta nadmoćniji, Real je tad igrao sa 11 super zvijezda, a mi smo imali 4-5 pravih zvijezda. Znači taktika i timski duh su nam bili na vrhu.
A ova sadašnja ekipa je igrački vrh vrhova, po kvaliteti, širini, sve skoro same zvijezde, par igrača su hajmo reći izvan te prve kategorije, dok i međut tih par će biti onih koji će izrasti u još veće. Ogroman igrački potencijal i dominantnost. A npr timski duh je opet sad na nivou, ali ovi moraju do kraja potvrdit da imaju pobjednički mentalitet. Dosta su ga potvrdili ove sezone, samo treba sad krunisanje. A vjerujem da će to biti. Onda će biti i ovi besmrtni ko i oni iz 2001.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 09 maj 2013, 21:43

Neutral je napisao/la:Dok ne osvoje LP od te priče nema ništa.
Ništa onda, javim ti se za 16 dana 8-)

Ne može se porediti fudbal danas sa onim.Mislim da je ova današnja ekipa(u ovoj postavci igrača i stručnog štaba) mnogo bolja iako je ono ekipa koja je meni najdraža i zbog koje je Bayern prirastao srcu.Kada bi to bila neka utakmica "važnijeg" takmičarskog duha bilo bi to bara-bara s tim da bi današnja ekipa "vodila glavnu riječ" no ko bi zbog mentaliteta igrača pobjedio pitanje je.Ovako, nekog revijalnog karaktera, mislim da bi današnja ekipa pobijedila i mnogo lakše nego bi se moglo očekivati.
Ali bitno je da se i ova današnja generacija mijenja pa izreka "Srce na teren" može da se veže i za njih.Sve u svemu, ne bi to bilo nimalo loše za gledati :)
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 maj 2013, 21:47

Nadam se da ćeš se aBd javiti 8-)

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 09 maj 2013, 21:54

effe_sa je napisao/la: Gledaj oko ovog taktički se može raspravljat, jer ona ekipa iz 2001. godine je izbacila tada Reala, koji je bio individualno dosta nadmoćniji, Real je tad igrao sa 11 super zvijezda, a mi smo imali 4-5 pravih zvijezda. Znači taktika i timski duh su nam bili na vrhu.
Pa naravno, samo nisam rekao da je ekipa iz 2001 godine bila takticki slaba. Naprotiv, bila je jaka, ali ipak mislim takticki slabija od ove danas sto je u neku ruku i normalno.

Klare

Post Postao/la Klare » 09 maj 2013, 22:05

Ali nema lava Jermisa :? ,
znači te postavke ništ' ne valjaju, qurcu ste ga svirali. :lol:
secer je napisao/la:unistio bi ih ovaj bayern.
A gdje je Hejnko? :lol:
JetSet_Hantraga je napisao/la:Dakle, moj glas ide modernom Bayi. 8-)
Baš me zanima da li ću biti jedini sa takvim razmišljanjem.
Nećeš, ali dovoljno ti da i ja tako razmišljam, tako da ti je to garancija koračanja pravim putem... :mrgreen:

Anderson je brate bio stoper iz snova,
tehnički potkovan, miran ki špricer, igrač koji je igrao glavom.
Kufur je čista suprotnost. :mrgreen:
Dok Linkea zbog same pojave niko ozbiljno nije shvatao,
on je meni tu više bio da popuni rupu, nego neka ozbiljnija uloga, ali pouzdano je to rješavao.
Bekovi su tad jaki bili kao i danas,
a Kahn(iako veoma drag bio), ne može mi ispred Noje, to mi je nekako i jednako.

Effe je bio extra i borac, pasovima, nabačajima, čuvanju lopte,
ali Švajn je još tehnički potkovaniji, brži, za mene nema dileme.

Obje ekipe su trčale/trče, a današnja bi dobila zbog tehničkog potencijala, većeg znanja...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 maj 2013, 22:17

Šampionskoj generaciji iz 2001 dao bi prednost na par mjesta.Kahn,Effenberg,LizeRazu i Elber, ostalo je na strani Juppove kaznene expedicije.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 09 maj 2013, 22:24

effe_sa je napisao/la: ona ekipa iz 2001. godine je izbacila tada Reala, koji je bio individualno dosta nadmoćniji, Real je tad igrao sa 11 super zvijezda
...koje se vuku po terenu.
Šta bi im tek današnji Bayo uradio? :shock:
Klare je napisao/la:Nećeš, ali dovoljno ti da i ja tako razmišljam, tako da ti je to garancija koračanja pravim putem...
A još se i cuker složio, kud ćeš dalje. Svaka dalja rasprava je nepotrebna, pronalaženje prave istine je jednosmjerna ulica. :mrgreen:

Profesore (a Bogomi i dokture) fina promjena teme. Bar dok se ne vrati Romariooooooooooooooooooooooooooooo... :ugeek:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 maj 2013, 22:30

Trebali smo anketu dobiti pa da vidimo kako razmisljamo kao cjelina a ne kao individualci, no opet svaki opis danasnje i nekadasnje generacije je dobrodoslo, nimalo neugodno za citanje. 8-)

Moj glas takodjer ide danasnjim momcima, koji su ovu igru doveli skoro do savrsenstva, dok je prijasnja generacija tezila vise tom taktickom nadmudrivanju, bez nekih ubojitih prodora i sa dosta ubacaja a unutra je Elber gospodario mada je i nerijetko pogadjao sa distance (gol na SB-u za pobjedu od 1:0, godine se ne sjecam :mrgreen: ).

Kad se samo sjetim Matthausa i njegove uloge na liberu. :lol: Danas je bas nezamislivo igrati na takav nacin.

Vrlo je lijepo sjetiti se nekih starih igraca, starih vremena kada je Bayern bio jedan od glavnih kandidata za klempu svake sezone, da bi se kasnije malo izgubili, smjena generacije i kojekakvi promasaji sa igracima su bili jedni od glavnih razloga.
Danas je Bayern ponovo na vrhu Europe (25-og cemo to nadam se obznaniti) i sasvim zasluzeno su tu jer su pokazali puno vise u odnosu na svu konkurenciju. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 maj 2013, 22:51

[youtube][/youtube]

Dok ne osvoje LP-a ja ih nikada neću staviti ispred naše zlatne generacije koji je hladnokrvno gazila sve pred sobom.

Ubili United na strani 1:0, dobili kući 2:1. Ubili na strani Reala sa 1:0, dobili kući sa 2:1. U finalu na penale smo dobili Valenciju s tim da je Mehmet u reuglarnom dijelu promašio penal, da bi u drugom zabio Effe iz penala.

Elberov gol lijevicom protiv Spartaka, pa Effe mislim gol protiv Kiewa sa 30 metara iz slobodnjaka. Paolo Sergio za pobijedu na strani protiv Uniteda. Imam i sada snimljenje utakmice protiv Uniteda te sezone, te protiv Reala. Sve se to snimalo u vhs formatu. Kada se sjetim šuta Giggsa pa je Kahn vadi iz rašlja. I neko kaže da je Neuer bolji golman :roll: Kako sam skakao kada ga je Anderson zavalio Hsv-u, prije toga Barbarez zabio glavom, kasnije na penale je baš Anderson promašio svoj jedanaesterac. Pogled Lizerazu-a nakon bombe iz penala posebno pamtim. Linke ide prema lopti i kažem sebi ne Linke, a on ga hladnokrvno zabi. Jeremies uzima loptu u 80+ minuti i pretrča čitav teren i ode lopta u korner, odmah ustaje i vraća se u odbrani, mislim da je to protiv Reala bila. Kakva je to samo trkač bio.

Lijepa stara vremena koja se ne zaboravljaju tek tako.

Nadam se da su ovi sadašnji igrači naučili lekciju iz prethodna dva finala, posebno Robben. Vidi se po izjavama da su jako motivirani, samo da još to na terenu pokažu i sve će biti lijepo aBd.

Kahn slavio odbranu protiv Pelegrinija, pa je odmah otišao do Canizaresa da ga tješi. Kasnije je rekao da zna kako se on osjećao jer je upravo i on 99-te izgubio finale.

LN 8-)

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 09 maj 2013, 23:03

Ma vidi se to i po reakciji na terenu, kako se ponašaju, jer ako se vratimo na finale 2012 u Minhenu ekipa je zaista fantastično igrala ali jedan trenutak nepažnje i primiš gol, to je bio onaj dan kad te ništa neće, ama baš ništa

Ove sezone igrači igraju 90 minuta plus produzetke, i zaista imam osjećaj da bi tako disciplinovano mogli da igraju cijeli dan, i bez obzira koliki je pritisak na igracima zbog 2 izgubljena finala, mislim da je više to prednost tj iskustvo, kako treba utakmicu rješavati što je prije moguće jer u finalima jedna zalutala lopta moze da ispise historiju na pogresnu stranu.

Ovo finale će akoBogda biti rješeno u 90 min uz pobjedu Bayerna od 2 gola razlike bez obzira što je Dortmund dobra ekipa i poštujem to što su postigli ALI igračima Bayerna je ove sezone ispran mozak " Morate osvojiti Ligu prvaka " :D znate ono kao kod onih robota fazoni :D :D :D
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 maj 2013, 23:04

Niko se izgleda ne sjeća golova Kahn----Elber pa ni danas ekipe nisu u stanju onako nešto uraditi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 09 maj 2013, 23:20

Saurman je napisao/la:Niko se izgleda ne sjeća golova Kahn----Elber pa ni danas ekipe nisu u stanju onako nešto uraditi.
Sjećam se ja :D Pogotovo onaj u Madridu, kad je Elber smjeri iz velike udaljenosti a komentator govori "Elber je uhvatio Kasiljasa na spavanju" čini mi se da je Baho komentarisao ali nisam siguran
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 maj 2013, 23:21

Sram Vas bilo...Iako je neradni dan u Njemackoj covjek zbog Vas mora raditi. :D :D

slika
"My Favorite Ring is Always the Next One"

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 09 maj 2013, 23:57

Uzeo bi ih sadasnji Bayern jedno 2-3 razlike.
Takticki,psihicki,fizicki su nadmocniji.

Mnogi jos uvijek govore kako kod sadasnjih niko nema "muda".Nakon proslogodisnjeg su mnogima izrasla.Protiv bilo koje ekipe ni jedan igrac ne bjezi od lopte,bas naprotiv.

Neko je izjavio da se svi najsigurnije osjecamo kada je lopta kod Schweinsteigera,sto dovoljno govori o tome da je konacno prihvatio ulogu vodje na terenu.

Porediti Kahna s "najbolje placenim neradnikom u Njemackoj" je smijesno.Ne pokusavam umanjiti kvalitete Neuera,definitivno jedan od najboljih golmana sadasnjice,ali zahvaljujuci nasem sistemu igre on uopste nema puno posla i rijetko vidjamo tu njegovu klasu na djelu.Protiv Frankfurta smo vidjeli te neke superodbrane,dok smo ih kod Kahna gledali iz utakmice u utakmicu.

Samo navijaci Bayerna nece zaboraviti nacin na koji je osvojena titula u Bundesligi 2001.,dok svijet nece zaboraviti nacin na koji je osvojena 2013.

Mi cemo tek za nekoliko godina shvatiti koliko trebamo biti sretni da imamo priliku pratiti ovu generaciju,ovo se nece ponoviti jos puno godina.Ne samo od strane naseg kluba,vec bilo kojeg.

Btw,sutra predstavljanje novih dresova za domace utakmice :D
#miasanmia

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 10 maj 2013, 00:15

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 4704_n.png" onclick="window.open(this.href);return false; 8-)

ZNACI GAZPROM NECE BITI GLAVNI SPONZOR :opaopa:
Zadnja izmjena: gerdmuller, dana/u 27 jul 2014, 04:02, ukupno mijenjano 1 put.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 6 gostiju.