FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Valencia
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Valencia » 09 maj 2013, 08:15

effe_sa je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Nijedan relevantan strucnjak ne tvrdi da je Riberi na nivou Ronalda, nijedan.
Gdje je dokaz za ovo????? DOKAZ?? Evo najmanje 3 dana truniš priču na temi, a niti jedan dokaz nisi ponudio. Jel stručnjaci iz tvog mjesta? Ako su ti stručnjaci, onda ok....Ljudi su ti naveli dokaze, a ti pokušavaš sviju pravit budalom. Samo jedan dokaz za svoju tvrdnju navedi. Koji su to stručnjaci na koje se pozivaš?
:mrgreen: :lol:

Kako cu dokazati nesto sto niko ne tvrdi, pogobu si :mrgreen: :lol: :lol: :lol: ...
Valjda je na tebi da dokazes ako se ne slazes sa napisanom recenicom.
Bice da se radi o elementarnom nerazumjevanju jednostavne recenice :mrgreen: .

Romario je patosirao tebe i istomisljenike, strastvene i od realnosti odvojene diskutante.
To sto vi volite Riberija je jedno - njegova fudbalska vjestina je drugo.

Da mi neko ne bi opet nesto inputirao, samo cu ponoviti da Riberija smatram vrhunskim igracem, da mi se svidja njegov nacin igre... Definitivno jedan od najboljih igraca danasnjice, ali ipak kvalitetom dosta iza Mesija i Ronalda koji odskacu od svih. Kada neko za 50 godina kaze Mesi ili Ronaldo, to ce zvucati kao da danas kazes Maradona. Kada neko kaze Riberi, neko ce znati o kome se radi, dok ce se vecina zapitati 'a ko je taj'. U zivotu je sve po zaslugama.

Stefan Efenberg,

posto si korektan i uvijek dobar sagovornik, samo da te obavjestim da na tvoju eventualnu repliku necu odgovarati. Sa ovom temom sam zavrsio.

Do neke nove teme...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 09 maj 2013, 09:07

slika

Čestitke velikom treneru

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 maj 2013, 09:10

16

Mia San Mia 8-)

HB :)

Btw, zamislite Rooney-a u napadu. Opet ponavljam, to je lagana bombica od medija, ali kako to samo jako zvuči.

Ribery, Gotze, Muller i u napadu Wayne :o

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 maj 2013, 14:14

Valencia je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Nijedan relevantan strucnjak ne tvrdi da je Riberi na nivou Ronalda, nijedan.
Gdje je dokaz za ovo????? DOKAZ?? Evo najmanje 3 dana truniš priču na temi, a niti jedan dokaz nisi ponudio. Jel stručnjaci iz tvog mjesta? Ako su ti stručnjaci, onda ok....Ljudi su ti naveli dokaze, a ti pokušavaš sviju pravit budalom. Samo jedan dokaz za svoju tvrdnju navedi. Koji su to stručnjaci na koje se pozivaš?
:mrgreen: :lol:

Kako cu dokazati nesto sto niko ne tvrdi, pogobu si :mrgreen: :lol: :lol: :lol: ...
Poenta je gore u ovom NIJEDAN.....To NIJEDAN ne možeš dokazat, jer nije istina odmah da je NIJEDAN. Više ih se baš slaže s tvrdnjom koju smo mi ovde iznijeli. Znači svi ti stručnjaci i mi smo magarci a ti si najveći stručnjak. Previše si samouvjeren, ali tvoji postovi samo dokazuju da si u životu željan dokazivanja i da se ne smatraš do kraja ispunjenim. To tako možda nije, ali ti uvijek ostavljaš takav utisak.... ;)
I kad dokažeš ovo što sam spomenuo, samo to NIJEDAN, dalje možemo pričat, ovako su za mene tvoji postovi totalno irelevantni. Samo si pokazao koliko ne znaš, a ako ti ovako inače među ljudima iznosiš tvrdnje i izvan foruma ne znam ko te opšte može shvatit ozbiljno. Ti imaš puno teza i tvrdnji, a argumentacija je jedva 10 %. Ako ti s time prolaziš kroz život svaka čast.... :D Ti ako smatraš da si najpametniji živi i dalje u toj zabludi..... :D Samo Bože spasi me u kakvom ozbiljnom poslu takvih ljudi...... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 maj 2013, 15:15

Effe_sa

Sa Ribijem sa zavrsio. I Romario je dosta pomogao sa konkretnim dokazima. Sve sto bi se napisalo nakon svega bi bilo dosadno ponavljanje.

Ipak osjecam potrebu da ti razjasnim nesto sto ocigledno ne razumijes. Vjerovatno si mlad, desava se... Desavaju se i meni svakakvi gafovi :mrgreen: .

Ako ja napisem ovo...
Nijedan relevantan strucnjak ne tvrdi da je Riberi na nivou Ronalda, nijedan.
Ovo je tvrdnja zasnovana na mojim saznanjima. Za to ja ne mogu ponuditi dokaz. Osnove logike. Dokaz moze ponuditi samo onaj ko se ne slaze sa tvrdnjom, tj. ti. Ako je moja tvrdnja netacna, ti si duzan oboriti je dokazima, ako istu zelis pokopati i obezvrijediti.

Ako vjernik tvrdi da Bog postoji, na njemu je da istu tvrdnju potkrijepi dokazima, a ne na onom ko u takvo sto ne vjeruje.

Poradi malo na logici, razmisli, bice ti mnogo jasnije...

Sto se tice samouvjernosti... To je osobina sa dvi potpuno razlicite strane. Ako samouvjerenost ima pokrice - odlicno, ako nema - fatalno. Djevojke recimo vole samouvjerene muskarce. Ako imas pokrice, bices obozavan, ako nemas, bice ismijan i ponizen. Najteze je spoznati sebe i otkriti vlastite prednosti i mane, stvoriti realnu predstavu sebe :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 09 maj 2013, 15:18

Upravu je valencia.

u temi baye nikad ne znas sta te moze zadesiti, cuj ribery u kos s messijom i ronaldom. :lol:
pi.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 09 maj 2013, 15:28

Tweeds_10 je napisao/la:Upravu je valencia.

u temi baye nikad ne znas sta te moze zadesiti, cuj ribery u kos s messijom i ronaldom. :lol:
Opravdanje pronalzim u mladosti :D !

Covjek/momak od 20 - 25 god. je i dalje mlad i zelen. Nevjerovatno sta znaci jedna godina zivota i zivotnog iskustva.

Mladi ljudi su emotivni... Emocije cesto izvitopere realnost. Znam po sebi, bio sam isti takav. Sa 18 sam mislio da je Kantona Bog. Da je neko tvrdio suprotno, maru bi dobio :lol: !

Ako za 5 god. procitam neki od svojih komentara, moguce da se sa istim necu najbolje slagati :mrgreen: .

Izvinjavam se za off, Effe je spustio pricu na licnu razinu.. Nece biti ljutnje ako se izbrisu posljednja 2 - 3 komentara.

A sad vas definitivno napustam, ne bih da vam kvarim ove trenutke uoci finala. Navrnut cu poslije ako izgubite i mozda ako pobijedite :mrgreen: .

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 09 maj 2013, 15:43

A bilo je i vrijeme da se zavrsi s tom pricom, koja se vec u startu pocela razvodnjavati i presiroko otisla.
#divovi

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 maj 2013, 15:47

Valencia je napisao/la:Effe_sa

Sa Ribijem sa zavrsio. I Romario je dosta pomogao sa konkretnim dokazima. Sve sto bi se napisalo nakon svega bi bilo dosadno ponavljanje.

Činjenica je da nisi ponudio nikakve činjenice, dok su Stefan Effenberg (forumaš), te Bilal tebi ponudili argumente koje si ti smatrao minornim. Ali još gore je što si ti rekao da to nisu nikakvi argumenti. E sad ti meni objasni ako jedna osoba ne ponudi ništa, kako može omalovažit ono što su drugi ponudili. Zadrt si malo čovjek, čak i malo više bez uvrede, a i ters. Obično kad nije po tvom ti pokušavaš kulturno omalovažit druge.
Da si malo više vidio izvan granica Balkana vidio bi da to tamo na takav način ne bi smio ni pokušat, jer društvo bi te samo izoliralo, a ti bi mogao nastavit svoju priču, samo te oni ne bi fermali.
Ja ti ponavljam, imaš pravo na mišljenje, ali ne možeš reći da nijedan stručnjak ne smatra tezu tačnom koju smo mi ovde iznijeli. A vjeruj mi da mnogo stručnjaka smatra istinitim ovo što smo mi tvrdili. Nakon ove sezone reći da je razlika između Ronalda i Riberyja drastična je ravna najvećoj mogućoj provali.
Ne moraš ni razgovarat s ljudima koji su i iz nekih drugih država, možeš fino posjetit strane forume, pa brate ako imaš jezičku barijeru prevedi preko google translate , pa onda skontaj jesi li u pravu.
Ti si postavio jednu tezu, koju je lako oborit, a nisi ni svjestan šta si napisao.
A vrati se na početak i početnu priču, pa ćeš vidjet sam, kako si sam promjenio priču. Prvo ti je Bale bio veća zvijezda od Riberyja, a poslije nadolazeća zvijezda. Zar ti tu sam sebi ne proturječiš? Tu si već proletio.....Ali čovjek si i griješiš, samo prečesto zaboraviš da i ti možeš pogriješit.... ;)
Valencia je napisao/la: Ipak osjecam potrebu da ti razjasnim nesto sto ocigledno ne razumijes. Vjerovatno si mlad, desava se... Desavaju se i meni svakakvi gafovi :mrgreen: .
Nisam baš mator ko ti, ali imam dovoljno godina i to si mogao zaključit da vidiš dalje od sebe i svoje okoline.
Valencia je napisao/la: Ako ja napisem ovo...
Nijedan relevantan strucnjak ne tvrdi da je Riberi na nivou Ronalda, nijedan.
Ovo je tvrdnja zasnovana na mojim saznanjima. Za to ja ne mogu ponuditi dokaz. Osnove logike. Dokaz moze ponuditi samo onaj ko se ne slaze sa tvrdnjom, tj. ti. Ako je moja tvrdnja netacna, ti si duzan oboriti je dokazima, ako istu zelis pokopati i obezvrijediti.
Ti si se uključio u cijelu diskusiju i to s arogantnim stavom, a nisi kako treba ni pročitao šta sam napisao.
Imam i ja svoja saznanja, a gore sam ti objasnio kako možeš svoja saznanja proširit. Ovo prodaja malo sitnog blefa, na koje smao maloljetno dijete može nasjest.
Trebao si reći, imam saznanja. Ja sam te pitao koji stručnjaci, jer nekoliko stručnjaka tvrdi drugačije. Zato ono NIJEDAN otpada. To NIJEDAN se onda odnosi samo na ljude koje ti poznaješ. Ispade onda mišljenje samo tih ljudi je sveto.
Znači onda ja mogu reči: OVOM DRŽAVOM MORAJU DA VLADAJU SAMO LJUDI BLISKI MENI I SAMO ĆE SE NJIHOVO MIŠLJENJE UVAŽAVAT. Takav se utisak kod tebe stiče...
Valencia je napisao/la: Ako vjernik tvrdi da Bog postoji, na njemu je da istu tvrdnju potkrijepi dokazima, a ne na onom ko u takvo sto ne vjeruje.
Vjera se zasniva na unutrašnjoj spoznaji i često se i ne mora dokazivat.
Moj Valencia još jedna fula.... :)

Ti imaš neke svoje vizije i neki svoj sistem vjerovanja u stvari, neki svoj svijet.....Specifičan si lik, nisi ni nepismen , niti da nemaš pojma o fudbalu, ali u nekim stvarima si tvrdoglav i previše svojeglavo postavljaš.
Znači nije problem kojeg ti igrača smatraš boljim, nego je problem u onim stručnjacima i iznošenju teza šta drugi misle. Sve sam gore objasnio.... ;)

Imaš te svoje stavove i ok, a ja sam isto htio razjasnit i ovim završio diskusiju s tobom. Ako nekad vidim da može diskusija ići drugačijim tokom, rado mogu opet s tobom diskutovat. Ali ovu smatram besmislenom, jer si u ovom slučaju postavio besmislen osnov.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 09 maj 2013, 15:48

Iako sam navijac Bayerna,treba biti realan i priznati da Ribery nikad nije bio niti ce ikad biti klasa Ronalda a pogotovo Messia.A Romario je u pravu kada kaze da ove sezone Ribery uopce mnogo ne odskace od recimo Dante-a ili Bastiana.Ali da se razumijemo,mi koji pratimo Bayern svaku tekmu znamo sto Ribery znaci za nasu ekipu i nikada bas nikada ga ne bi mijenjali ni za koga.I nadam se da je ova rasprava napokon zavrsena :)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 09 maj 2013, 15:54

„Možda je preambiciozno da se nadam da ću igrati u finalu Lige šampiona, ali kada je reč o finalu nemačkog Kupa, verujem da ću biti oporavljen. Mnogo bi mi značilo da se nađem na terenu.“ rekao je Kros

Ako se on oporavi uzimamo 100%,al uzet cemo kako god okrenes :P

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 09 maj 2013, 15:58

Koji ce vam q zlatna lopta :o :shock: ovo ozbiljno pitam....umjesto da budete sretni što imate tim, koheziju koja kolektivno kao konjica gazi sve pred sobom, što nema zvijezda koje se izdvajaju, što je citav Bayern kao tim zapravo zvijezda - vi se upuštate u rasprave i omalovažavanje Messija ili Ronalda.

Zlatna lopta je individualna nagrada koji ce Messi osvajati još godinama, sve dok se ne ozljedi ili dok ne ostari.
Tu ni Ronaldo ne može ništa....može se samo pojaviti na dodjeli da popuni broj i da svojim prisustvom uprilici taj "glamurozni spektakl".

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 09 maj 2013, 16:25

Ne znam koji ste klinac zapeli za tu zlatnu loptu,fudbal je kolektivna igra i kao pokazatelji kolektivnog uspjeha postoje samo TROFEJI koji se dodjeljuju najboljim ekipama.Ostavite dječicu koja bacaju dr*** na kepeca i plačip**** kao da su oni jedini koji su ikad igrali fudbal.Sve je to medijski napuhano pa se tako današnji fudbal iz ugla tih pametnjakovića svodi na duel Messi vs Ronaldo odnosno Barca vs Real.Dođe Bayern pa ih mlatne u dvije godine i jedne i druge,a oni i dalje nek pričaju koliko je Messi dao golova Granadi i koliko Ronaldo Osasuni.Uživajte u sezoni gdje se iznova ispisuje historija Bayerna manite se šuplje priče.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 09 maj 2013, 16:41

Ova tema stvarno vise pocinje ici na nerve! Koga normalnog briga za tu zlatnu loptu,zlatnu kantu itd itd
Sto se mene tice,neka svake godine dobija Messi ili Ronaldno nebitno,neka nikad u ekipi godine nema nijednog Bayernovog igraca,bitno mi je da se digne titulaaaa,i da u medjusobnim duelima mi njih prasimo,za ostalo me zaboli,oni dizu lopte,mi prasimo njih i dizemo pehar ;)
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 09 maj 2013, 17:03

yebem mu mater, kad su se vec raspisali, dedera da doceramo cara do duvara.
ono, kad je bal nek i hala gori.

romario, niko ne spori da je mesi klasa nad klasama, jedan od najboljih koji su kikali ´bubamaru´ i u vecini slucajeva zasluzan nosilac najvecih priznanja.
al da je vanzemaljac i daleko iznad ostalih, onako kako ga ti predstavljas, to sigurno nije.
reci mi, zasto se nije vidio protiv bayerna? zasto je totalno podbacio?

et, nek ovo bude lima uvod.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 09 maj 2013, 17:20

secer je napisao/la:reci mi, zasto se nije vidio protiv bayerna? zasto je totalno podbacio?

Da ga zamjenim jer se zna šta će reći: "Bio je "povređen" :roll:
Pa pobogu secko, ne misliš valjda da Messi može loše odigrati ako nisu neke vanzemaljske sile i povrede u pitanju?

Nego pustite priču.Ne znam da postoji iko ko spori da je Messi najbolji ali je sam koncept zlatne lopte kao nagrade loš.Ne dodjeljuje se pravilno i nikako "argumentovano".No i da ponovim, nebitno je, pustiti Messija nek uzima koliko hoće tih individualnih nagrada ali Klempo mora u Minhen :!:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 09 maj 2013, 17:46

S-Y-L-A-R je napisao/la:
secer je napisao/la:reci mi, zasto se nije vidio protiv bayerna? zasto je totalno podbacio?

Da ga zamjenim jer se zna šta će reći: "Bio je "povređen"
Upravo tako.
Ko ne vjeruje u to nek' opet pogleda prvu tekmu i kretanje Messija, koliko se čuva, tj. koliko ne može, a ako mu ni to ne pomogne, nek' pogleda drugu tekmu sa PSG-om (od 60-te minute).

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 09 maj 2013, 17:49

Meni je sasvim razumljivo kad neko kaze da je Ribery bolji od Messija i Ronalda jer je to sve stvar necijeg ukusa. Vecina govori za Messija i Ronalda da su najbolji zato sto su najvise eksponirani, dva igraca cije ekipe (pogotovo messijava) se podrede da oni zabijaju golove. Npr. igraju nebitne utakmice sa spanskim nizeligasima u revansu kupa a u prvom mecu su vec dobili jedno 4-0 kako bi trpali tu nejac i bildali statistiku, to je stvarno jadno i poslije se onda kurce nekakvim rekordima. Daleko su i jedan i drugi od nekog invincible statusa jer se pojavilo na desetine ekipa koje su ih znale u potpunosti zaustaviti i izolirati. Ali smijesni fanovi Barcelone ce nastavljati ko papagaji da nam forsiraju tu pricu najbolji na svijetu itd. jer im je messijeva zlatna lopta osvojena brukom golova polovnim spanskim ekipama jedini uspjeh.

Naravno kad zatvoris MEssija koji se ne vidi uvijek imaju neki izgovor. Tipa igrao se bunker, odbrambeni su kasapini koji su pregrubi, nije bio dovoljno spreman, puhao je jugo i tako to...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 maj 2013, 17:53

mandraX je napisao/la:
S-Y-L-A-R je napisao/la:

Da ga zamjenim jer se zna šta će reći: "Bio je "povređen"
Upravo tako.
Ko ne vjeruje u to nek' opet pogleda prvu tekmu i kretanje Messija, koliko se čuva, tj. koliko ne može, a ako mu ni to ne pomogne, nek' pogleda drugu tekmu sa PSG-om (od 60-te minute).
I onda pogledaj utakmicu protiv Bilba pa onda protiv Betisa gdje rešeta odbrane.U Minhenu se nije vidio jer je dobro čuvan i Tito ga je u revanšu poštedio blamaže, jer znao je da Barca sa Messijem ne može uraditi puno toga protiv Bayerna.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 09 maj 2013, 17:58

Saurman je napisao/la: I onda pogledaj utakmicu protiv Bilba pa onda protiv Betisa gdje rešeta odbrane.U Minhenu se nije vidio jer je dobro čuvan i Tito ga je u revanšu poštedio blamaže, jer znao je da Barca sa Messijem ne može uraditi puno toga protiv Bayerna.
Ali je obje tekme počeo na klupi, u tom je fazon.
Messi bi sigurno igrao da je bio spreman, u to nema sumnje.
Da ga je ostavio na klupi samo zbog toga jer je znao da ne može stić' rezultat, a da je bio zdrav znači, onda bi protiv Betisa počeo u prvih 11, jel' tako?
BigBigBang je napisao/la:Meni je sasvim razumljivo kad neko kaze da je Ribery bolji od Messija i Ronalda jer je to sve stvar necijeg ukusa. Vecina govori za Messija i Ronalda da su najbolji zato sto su najvise eksponirani, dva igraca cije ekipe (pogotovo messijava) se podrede da oni zabijaju golove. Npr. igraju nebitne utakmice sa spanskim nizeligasima u revansu kupa a u prvom mecu su vec dobili jedno 4-0 kako bi trpali tu nejac i bildali statistiku, to je stvarno jadno i poslije se onda kurce nekakvim rekordima. Daleko su i jedan i drugi od nekog invincible statusa jer se pojavilo na desetine ekipa koje su ih znale u potpunosti zaustaviti i izolirati. Ali smijesni fanovi Barcelone ce nastavljati ko papagaji da nam forsiraju tu pricu najbolji na svijetu itd. jer im je messijeva zlatna lopta osvojena brukom golova polovnim spanskim ekipama jedini uspjeh.

Naravno kad zatvoris MEssija koji se ne vidi uvijek imaju neki izgovor. Tipa igrao se bunker, odbrambeni su kasapini koji su pregrubi, nije bio dovoljno spreman, puhao je jugo i tako to...
slika

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.