Valencia je napisao/la:Effe_sa
Sa Ribijem sa zavrsio. I Romario je dosta pomogao sa konkretnim dokazima. Sve sto bi se napisalo nakon svega bi bilo dosadno ponavljanje.
Činjenica je da nisi ponudio nikakve činjenice, dok su Stefan Effenberg (forumaš), te Bilal tebi ponudili argumente koje si ti smatrao minornim. Ali još gore je što si ti rekao da to nisu nikakvi argumenti. E sad ti meni objasni ako jedna osoba ne ponudi ništa, kako može omalovažit ono što su drugi ponudili. Zadrt si malo čovjek, čak i malo više bez uvrede, a i ters. Obično kad nije po tvom ti pokušavaš kulturno omalovažit druge.
Da si malo više vidio izvan granica Balkana vidio bi da to tamo na takav način ne bi smio ni pokušat, jer društvo bi te samo izoliralo, a ti bi mogao nastavit svoju priču, samo te oni ne bi fermali.
Ja ti ponavljam, imaš pravo na mišljenje, ali ne možeš reći da nijedan stručnjak ne smatra tezu tačnom koju smo mi ovde iznijeli. A vjeruj mi da mnogo stručnjaka smatra istinitim ovo što smo mi tvrdili. Nakon ove sezone reći da je razlika između Ronalda i Riberyja drastična je ravna najvećoj mogućoj provali.
Ne moraš ni razgovarat s ljudima koji su i iz nekih drugih država, možeš fino posjetit strane forume, pa brate ako imaš jezičku barijeru prevedi preko google translate , pa onda skontaj jesi li u pravu.
Ti si postavio jednu tezu, koju je lako oborit, a nisi ni svjestan šta si napisao.
A vrati se na početak i početnu priču, pa ćeš vidjet sam, kako si sam promjenio priču. Prvo ti je Bale bio veća zvijezda od Riberyja, a poslije nadolazeća zvijezda. Zar ti tu sam sebi ne proturječiš? Tu si već proletio.....Ali čovjek si i griješiš, samo prečesto zaboraviš da i ti možeš pogriješit....
Valencia je napisao/la:
Ipak osjecam potrebu da ti razjasnim nesto sto ocigledno ne razumijes. Vjerovatno si mlad, desava se... Desavaju se i meni svakakvi gafovi

.
Nisam baš mator ko ti, ali imam dovoljno godina i to si mogao zaključit da vidiš dalje od sebe i svoje okoline.
Valencia je napisao/la:
Ako ja napisem ovo...
Nijedan relevantan strucnjak ne tvrdi da je Riberi na nivou Ronalda, nijedan.
Ovo je tvrdnja zasnovana na mojim saznanjima. Za to ja ne mogu ponuditi dokaz. Osnove logike. Dokaz moze ponuditi samo onaj ko se ne slaze sa tvrdnjom, tj. ti. Ako je moja tvrdnja netacna, ti si duzan oboriti je dokazima, ako istu zelis pokopati i obezvrijediti.
Ti si se uključio u cijelu diskusiju i to s arogantnim stavom, a nisi kako treba ni pročitao šta sam napisao.
Imam i ja svoja saznanja, a gore sam ti objasnio kako možeš svoja saznanja proširit. Ovo prodaja malo sitnog blefa, na koje smao maloljetno dijete može nasjest.
Trebao si reći, imam saznanja. Ja sam te pitao koji stručnjaci, jer nekoliko stručnjaka tvrdi drugačije. Zato ono NIJEDAN otpada. To NIJEDAN se onda odnosi samo na ljude koje ti poznaješ. Ispade onda mišljenje samo tih ljudi je sveto.
Znači onda ja mogu reči: OVOM DRŽAVOM MORAJU DA VLADAJU SAMO LJUDI BLISKI MENI I SAMO ĆE SE NJIHOVO MIŠLJENJE UVAŽAVAT. Takav se utisak kod tebe stiče...
Valencia je napisao/la:
Ako vjernik tvrdi da Bog postoji, na njemu je da istu tvrdnju potkrijepi dokazima, a ne na onom ko u takvo sto ne vjeruje.
Vjera se zasniva na unutrašnjoj spoznaji i često se i ne mora dokazivat.
Moj Valencia još jedna fula....
Ti imaš neke svoje vizije i neki svoj sistem vjerovanja u stvari, neki svoj svijet.....Specifičan si lik, nisi ni nepismen , niti da nemaš pojma o fudbalu, ali u nekim stvarima si tvrdoglav i previše svojeglavo postavljaš.
Znači nije problem kojeg ti igrača smatraš boljim, nego je problem u onim stručnjacima i iznošenju teza šta drugi misle. Sve sam gore objasnio....
Imaš te svoje stavove i ok, a ja sam isto htio razjasnit i ovim završio diskusiju s tobom. Ako nekad vidim da može diskusija ići drugačijim tokom, rado mogu opet s tobom diskutovat. Ali ovu smatram besmislenom, jer si u ovom slučaju postavio besmislen osnov.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland