FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 07 maj 2013, 19:27

amerosm je napisao/la:FC Bayern: Erstmals 400 Millionen Euro Umsatz
Wirtschaftlich wird der FC Bayern in dieser Saison sein bestes Geschäftsergebnis erzielen. «Ich kann jetzt schon sagen, dass wir wirtschaftlich Rekorde bei Umsatz und Gewinn erreichen», erklärte Rummenigge. Der Umsatz dürfte erstmals über 400 Millionen Euro betragen und der Gewinn im zweistelligen Millionenbereich liegen.
slika slika

Ovako nešto sam očekivao.

Šta reći osim dominacija. 8-)

Jörg Wacker wird neues Vorstandsmitglied beim FC Bayern.

slika
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 07 maj 2013, 19:33, ukupno mijenjano 3 puta.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 maj 2013, 19:27

Bilall je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Velika je hrabrost reći da Ribery ne može u istu ravan sa Ronaldom i Messijem. Pitam se da li bi to neko mogao ponovit ovako pred grupom fudbalskih stručnjaka , koje bi iskupili iz više zemalja svijeta?
Dobro, ja mislim da je Messi nesto bolji, ali opet kazem, uzimajuci u obzir sve segmente igre.
Ono u vezi cega se ne mogu sloziti nikako je to da ovdje mnogi hoce da ustvrde da se radi o ogromnim razlikama u kvaliteti, i da je Ribery po nekima prosjek, slabi od Balea ili Persia kako neko rece :D
To me onako iznenadjuje :?
Messi je najbolji igrač današnjice, on je zaslužio da ga se time smatra, dužim nizom godina igranja na visokom nivou. Brzina, besprijekorna kontrola lopte, prolasci pored igrača kao da ih nema, proturanje lopte tik uz njihovu nogu, a ovi je ne mogu dohvatit. Trzaj kod udarca, besprijekoran, precizan šut, proigravanja. To su sve njegovi kvaliteti i jeste najbolji. Ali diskusija se vodila o tome ko je najbolji ove sezone (neki se prave očigledno ludi ili ne znaju čitat, čirilicom ću krenut pisat), tačnije ko bi mogao biti najbolji u godini. Tu se odmah pojavljuje rezultat kad sve sagledamo, da je u tim ključnim utakmicama Ribery bio najveći ili tu negdje blizu s Messijem (ovaj oborio brojne rekorde po pitanju golova posebno). Ako je bara-bara, presudilo bi to što je Ribery stigao do finala i ako odigra finale u velikom stilu to bi bio dodatni argument.

Ronaldo nije imao blistavu sezonu, sam Toxicity, navijač Reala to reče ovih dana, sam je on rekao da bi Ribery trebao uzet nagradu. Znači skroz je drugi par cipela govoriti o ukupnoj kvaliteti, a drugi par govorit o onome što je ove godine bilo (jest da godina je još duga).
A ono da nije Franck u istoj ravni, u ukupnom nekom gledanju, slici, za tako nešto ne postoji ni jedan argument. Pa nek mi nađe neko jednog koji će tako nešto reći?

Jedna stvar je bitna, svi mi znamo koliko je Ribery dobar, ali ja kad sam gledao onu utakmicu protiv Barce, onu prvu, pa ono je bilo previše i od njega, šta je čovjek radio? Ja još nisam vidio čovjeka, koji igra njegovu poziciju a da onoliko pretrči, a pri tom toliko gore naprijed dribla, dijeli lopte, bori se.....Ono je za ogroman RESPEKT......!!! Onome se ne divit, je isto kao reći da su Messijevi golovi i onakva partija u drugoj utakmici protiv Milana, puka slučajnost.... ;)
Al u svemu je jedna kvaka, Ribery ne valja što igra za Bayern, prema kojem neki imaju averziju. To mu je očigledno jedini grijeh, ali srećom takvi su daleko od bitnih fudbalski odluka.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 07 maj 2013, 20:04

Problem @effe_sa kod ljudi je što kad kažeš da je ovu sezonu bolji Ribery (kao što jeste) ljudi se hvataju za sveukupne statistike i usporedbe Messija i Riberya kroz čitavu karijeru što nema nikakve logike. Čak je došlo do toga da mi @Johnny govori da konstantno "hejtam" Messija kroz rasprave :lol:

Naravno da je Messi najbolji igrač svijeta, možda najbolji svih vremena ali kad uzmemo u obzir čitavu ovu sezonu i zasluge koji je igrač pridonjeo svojoj ekipi najviše da nešto osvoji to je onda Ribery pobogu. Lik igra po meni najbolju sezonu (uz onu kad je tek došao) u Bayernu, i igrač je koji je pravio prevagu (uz poštovanje Danteu, Schweiniju, Mandži i ostalima).
Zadnja izmjena: Toxicity, dana/u 07 maj 2013, 20:06, ukupno mijenjano 2 puta.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 07 maj 2013, 20:05

Ako cemo pošteno i da je pravde - Zlatnu loptu je zaslužio onako kolektivno FC Bayern, jer kolektivom i gaze sve redom....ali to ne može, naravno.

Zlatna lopta je individualna nagrada i daje se najboljem igracu, sa najboljim statistikama...to je Messi vec godinama i bice to i dalje, sve dok se ne pojavi bolji o njega.
Mi sad možemo imati nekog ljubimca, voliti onoga više, drugog manje...ali cinjenica jeste da je Messi najbolji igrac svijeta....i to ne govore zlatne lopte koje osvaja, vec njegove igre na terenu.
Sad ce se neko javiti i reci Pa nije se vidio protiv Bayerna....OK, nije se vidio, ali nije se citava Barca vidjela....i ne zaboravimo da se Messi patio zadnjih mjesec i pol dana sa povredom butnog mišića, da je igrao rovit i nespreman prvu tekmu u Minhenu, da je na klupi bio u revanšu.
Zlatna lopta se ne daje na osnovu jedne tekme (pa makar bila vrlo bitna kao polufinale LP) vec na osnovu citave sezone.
I na kraju - jel vi stvarno mislite da su Ribery ili Robben (koji jesu vrhunski) bolji igraci od Messija :shock: :o to onda više govori o vama i vašoj nezrelosti, ako tako mislite.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 07 maj 2013, 20:50

Nas novi trener Pep Guardiola prvi trening sa ekipom u novoj sezoni imace 26 juna.
Kao i svake sezone ekipa ce biti na pripremama od 4-12 Jula u italijanskom Trentinu.

Ako se ne varam a mislim da ne, jos nije odluceno ko ce biti pomocnik Pepu mislim da i tu informaciju mozemo ocekivati u skorije vrijeme :)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 maj 2013, 20:53

gerdmuller je napisao/la:Bastian Schweinsteiger:"Mi ćemo umrijeti na terenu samo da donesemo trofej Lige Prvaka u Munchen"!! 8-)

To su te izjave sa kojim sam ponosan.

Kao što rekoh moje peto finale aBd (Bože zdravlja). Svako finale je za sebe posebna priča, protiv Valencije smo bili favoriti i Chelsea, ostalo je u bilo u egalu, no nikada nisam bio ubjeđeniji u našu pobijedu kao sada. Protiv United-a je bilo sve moguće, i oni su bili jaki. Protiv Valencije sam očekivao pobijedu i jedva smo je ostvarili, protiv Intera nije igrao Ribery i odmah smo bili uveliko oslabljeni, protiv Chelsea pritisak domaćeg terena, a sada smo u potpunosti rasterečeni znajući da smo kvalitetniji i bolji tim.

Pustite vi "ne leži" nam. Nije ovo kup utakmica kada smo nastradali, ovaj Bayern je duplo bolji nego prošle sezone, ubili bi Chelsea samo tako. Jedva čekam utakmicu i naravno ubjeđen sam u pobijedu aBd.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 07 maj 2013, 21:11

Problem (mada, ne bih ja ovo nazvao problemom, baš naprotiv) kod Bayernovih igrača je taj što su svi jednako važni za ekipu. Dante, Lahm, Neuer, Ribery, Mandžukić, Schweinsteiger - igraju maltene perfektno i uigrani su do bola. Razlika između Barcelone/Reala na jednoj strani i Bayerna na drugoj je upravo u toj činjenici da se kod španskih divova jasno vidi ko "vuče" sve konce - Messi & Ronaldo.

Ribery je fantastičan - ne toliko kroz samu statistiku, koliko kroz dominaciju na terenu. Ja ga ne volim zbog toga što je pokvaren i prgav igrač. Kad mu ne ide, hinjski će udariti svog čuvara i čuditi se što bude kartoniran. Jednostavno, ne volim takav tip ljudi. :mrgreen:

A, što se tiče ZL - kad je onda nije dobio Sneijder, onda je stvarno teško da je dobije neko ko se ne izdvaja toliko od svojih saigrača. Ovo je godina bez velikog reprezentativnog takmičenja (rekli bismo Messijeva godina :mrgreen: ), tako da se Liga Prvaka mora bodovati dvostruko. Nacionalno prvenstvo na jednu stranu, Liga Prvaka na sasvim drugu. Ukoliko Bayern osvoji Klempu (mada se nadam da neće), onda bi po svim pisanim i nepisanim pravilima Ribery trebao dobiti ZL. Ali, Bayern neće osvojiti titulu, tako da će Ribery na kraju završiti u top 3 kada je izbor za najboljeg igrača godine u pitanju i svi sretni. :P
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 07 maj 2013, 21:18

Giroud:"Sva sam skoro bio dogovorio s Bayernom.Ali oni su htjeli pričekati da završi EURO 12,a tamo se ukazao Mandžukić. No lijepo je znati da se Bayern zanimao za mene"!
mislim da nisu pogrjesili

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 maj 2013, 21:23

Bilall je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Velika je hrabrost reći da Ribery ne može u istu ravan sa Ronaldom i Messijem. Pitam se da li bi to neko mogao ponovit ovako pred grupom fudbalskih stručnjaka , koje bi iskupili iz više zemalja svijeta?
Dobro, ja mislim da je Messi nesto bolji, ali opet kazem, uzimajuci u obzir sve segmente igre.
Ono u vezi cega se ne mogu sloziti nikako je to da ovdje mnogi hoce da ustvrde da se radi o ogromnim razlikama u kvaliteti, i da je Ribery po nekima prosjek, slabi od Balea ili Persia kako neko rece :D
To me onako iznenadjuje :?
Izbjegao si odgovore na mnoga pitanja, vrludas sa odgovorima i meni je tesko odgovoriti na tako maglovit komentar... Ne dajes konkretne i direktne odgovore.

Iz ovih odgovora vidim da Riberija smatras boljim od Persija ili Bejla!?
Riberi je na vecem nivou nego su bili Gigs, Figo, Rivaldo, Sol i drugi!?

EDIT

I ovo 'nesto bolji' je indikativno.. Ako je uz Maradonu i Pelea najbolji igrac svih vremena 'nesto bolji', onda je Riberi u najmanju ruku bara - bara sa Krojfom, Zidanom, Platinijem, Euzebijom i ostalim fudbalskim gigantima :mrgreen: ..
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Klare

Post Postao/la Klare » 07 maj 2013, 21:33

badstuber je napisao/la:Giroud
Zanima li nas taj? :?
Ne zanima :!: , hajmo dalje. :lol:
Papiga je napisao/la:Bayern je pod vodstvom Gaala igrao nesto takticki drugacije...
Opet pjeva/priča(isto pa isto), gorih mi na ovaj dunja nema. :lol:

Sve Ok, ali reći Mesi i Ronaldo :arrow: pa prazan prostor, e što je bezobrazno, to je od Valencije. :mrgreen:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 maj 2013, 21:39

Klare

To je tako. Za Mesija i Ronalda ce znati djeca za 50 - 100 godina, dok ce za Riberija moooooozdaaaa znati fudbalski bubatori :mrgreen: .

I to nije slucajno, imena velikih ljudi se dugo pamte.

Riberi je vrhunski igrac, ali nije nivo Mesija i Ronalda. To nije rekao nijedan fudbalski strucnjak. To ste u stanju reci samo vi, moj Klare :mrgreen: . Zapitaj se da li je to bas normalno :mrgreen: !??
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 maj 2013, 21:46

@ Valencia, i to nam govoriš ti koji smatra da su Bale ( who the fucckkk is Bale?????? ) i Van Persie bolji igrači od Riberya??????????

Molim te, budi tako dobar pa me prosvjetli po kojim kriterijima.

Messi je nivo više od svih i tu nema dileme. Ronaldo? Malo bolji, moram priznati ali ne sigurno za klasu a čak bi se i dalo diskutirati o tome da li je uopće bolji od Riberya.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 07 maj 2013, 21:48

Naravno da je Ribery bolji od Bejla.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 maj 2013, 21:54

M4kaveli je napisao/la:Naravno da je Ribery bolji od Bejla.
Za objektivne posmatrace najvaznije sporedne stvari na svijetu svakako.

Bale jeste kvalitetan igrac ali nije u rangu sa Riberyem i poprilicno sam sigurnan da ce to potvrditi svi osim onih koji su zaludjeni Engleskim nogometom.

slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Klare

Post Postao/la Klare » 07 maj 2013, 21:54

Valencia je napisao/la:To ste u stanju reci samo vi, moj Klare
Eh, a gdje sam ja to rekao? :?
Polako, polako, ne možeš sa mnom tako.slika
Valencia je napisao/la:Zapitaj se da li je to bas normalno!??
Šta :?: ,
što kažemo da nisi u pravu što Ribiju mećeš prazan prostor,
što ga nezasluženo tjeraš na ničiju zemlju. :x

Čime je to zaslužio? :?
Možda zbog toga što je najfauliraniji igrač u Evropi :? ,
'pak možda što samo na njega Žoze, Ferguson...turaju po 3-4 igrača :? ,
'pak možda što protivnički bekovi ispadaju smiješni u tim namjernim grubostima :? ,
'pak možda što trči po 2km više od Mesija, Ronalda i njima sličnih :? ,
'pak možda što ima muda dva pa se hvata u klinč sa bekovima i stoperima najrazličitijih građa, prepuštajući im da sami izaberi pravila tog meča :? ,
'pak možda što jedini u svijetu igra jednako sa obje noge :? ,
'pak možda što tim stavlja ispred sebe :? ,
'pak možda što je čvrsto na zemlji :? ,
'ili 'pak, 'pak što igra za Bayern!?? :?:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 maj 2013, 21:56

Stefan Effenberg je napisao/la:@ Valencia, i to nam govoriš ti koji smatra da su Bale ( who the fucckkk is Bale?????? ) i Van Persie bolji igrači od Riberya??????????

Messi je nivo više od svih i tu nema dileme. Ronaldo? Malo bolji, moram priznati ali ne sigurno za klasu.
Kada su u pitanju Bejl i Persi, to je vec stvar ukusa. Prihvatam da ce neko reci da je bolji Riberi, dok su recimo za mene bolji i Bejl i Persi.

Bejl je momak za kojeg se otimaju najveci klubovi svijeta i cija vrijednost na trzistu vrtoglavo raste. Inace, najbolji igrac Engleske lige. Ako te zanima jos stosta, mogu ti pomoci sa adekvatnim linkovima :mrgreen: .

Ronaldo, malo bolji :mrgreen: !??

Momak je masina za golove, iako ne igra u vrhu napada. To je presedan i veliko cudo. Istorija ne pamti krilnog igraca koji je postizao vise golova.

Ja sam veliki postovac Rajana Gigsa. Lik je fudbalski genije, ali to ne mijenja cinjenicu da je Ronaldo klasa iznad, iako mi je odvratan. Imaju na ovom forumu moji komentari u kojima sam prizeljkivao odlazak Ronalda iz voljenog Junajteda. Nikad ga nisam gotivio za razliku od Gigsa kojeg obozavam, ali mi nista od toga ne smeta da budem nepristrasan, sto vidim da vecina vas nije u stanju.

Je li za tebe Riberi iz najboljih dana bolji od Gigsa iz najboljih dana!??
Fakat me zanima...

Klare

Post Postao/la Klare » 07 maj 2013, 22:01

Valencia je napisao/la:Je li za tebe Riberi iz najboljih dana bolji od Gigsa iz najboljih dana!??
Prestani već jednom! :!:

Da li je za tebe Valencia iz najboljih dana bolji od Scholla iz najboljih dana? :?
Još ovo da nam potvrdiš i eto te u Hall od fame. :mrgreen:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 maj 2013, 22:09

Klare
Prestani već jednom!
:shock: :? :lol:

Aj ti na klupu za rezervne igrace, ne mogu sa petoricom voditi diskusiju u isto vrijeme :mrgreen: .

Bilal se pokazao kao ozbiljan sagovornik, iako su odgovori magloviti i nedoreceni...

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 maj 2013, 23:04

Valencia je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:@ Valencia, i to nam govoriš ti koji smatra da su Bale ( who the fucckkk is Bale?????? ) i Van Persie bolji igrači od Riberya??????????

Messi je nivo više od svih i tu nema dileme. Ronaldo? Malo bolji, moram priznati ali ne sigurno za klasu.
Kada su u pitanju Bejl i Persi, to je vec stvar ukusa. Prihvatam da ce neko reci da je bolji Riberi, dok su recimo za mene bolji i Bejl i Persi.

Bejl je momak za kojeg se otimaju najveci klubovi svijeta i cija vrijednost na trzistu vrtoglavo raste. Inace, najbolji igrac Engleske lige. Ako te zanima jos stosta, mogu ti pomoci sa adekvatnim linkovima :mrgreen: .

Ronaldo, malo bolji :mrgreen: !??

Momak je masina za golove, iako ne igra u vrhu napada. To je presedan i veliko cudo. Istorija ne pamti krilnog igraca koji je postizao vise golova.

Ja sam veliki postovac Rajana Gigsa. Lik je fudbalski genije, ali to ne mijenja cinjenicu da je Ronaldo klasa iznad, iako mi je odvratan. Imaju na ovom forumu moji komentari u kojima sam prizeljkivao odlazak Ronalda iz voljenog Junajteda. Nikad ga nisam gotivio za razliku od Gigsa kojeg obozavam, ali mi nista od toga ne smeta da budem nepristrasan, sto vidim da vecina vas nije u stanju.

Je li za tebe Riberi iz najboljih dana bolji od Gigsa iz najboljih dana!??
Fakat me zanima...
Vidiš @ Valencia, ne možeš tako gledati na stvari, dakle subjektivno.

Balea iz ove diskusije apsolutno izostavljam jer nema smisla diskutirati o njemu dok ne pređe u veliki klub. Ovako, u najmanju ruku je neozbiljno diskutirati uopće o tome a nogometna blasfemija tvrditi da je Bale bolji.......

Van Persie, klasa igrač ali isto tako igrač koji je promašio protiv Reala ove godine u 2 utakmice jedno 5 zicera, ali ono, baš zicera. Šta je on to postigao da bi ga se smatralo boljim od Riberya?

Ok, klasa napadač jeste, u to nema dileme ali nikad neće biti bolji igrač od Riberya. Ribery je igrač oko kojeg se gradi momčad i igrač koji radi prevagu.

Da ne nabrajam što je sve osvojio Ribery i kakve je uspjehe postigao odnosno još uvijek postiže.

Ronaldo? Samo da napomenem i ovo. Pa majstore meni nikad nije bilo dileme u poređenju Messija i Ronalda jer je Messi svoje pokazao u NAJVEĆIM utakmicama sezone gdje je konstantno postizao KRUCIJALNE pogotke, imao masu poteza kojima je radio prevagu i izluđivao protivnike i još uspio mnogo puta asistirati itd itd.....

Gdje je Ronaldo u velikim utakmicama? Igra li uopće ili? Upišao se u gaće protiv Cecha 2008., u male đepove ga stavljali Lahm 2012. i Pišček 2013.

Svaka čast njemu što zabija slabijim klubovima ali gdje je on u velikim utakmicama? Redovno se sakrije u obližnji grm i čeka da utakmica prođe.

Što Ribery radi u najvećim utakmicama????? Ako baš i ne pratiš Bayern, pogledaj neke utakmice ipak pa onda komentiraj. Pogledaj Bayernovu blamažu 2009. protiv Barcelone u gostima i onda pogledaj i uzvratni susret. Pogledaj pozorno kako je on odigrao te tekme, dakle najjaču tekmu u sezoni.

Jedino ga je Raffael uspio zaustavit 2010. ali ponekad i nedozvoljenim sredstvima.... Pogledaj i šta je radio Europskim prvacima Interu 2011. godine.....Pogledaj samo prošlu sezonu Bayernove najveće utakmice..... Za ovu sezonu da ne govorim.

Dokle je Ronaldo osvojio naslov, svaka čast ali je zato Ribery bio već 2 puta, kao i Ronaldo, u finalu i sad je 3 put za koji se nadam da će i osvojiti.

Ali da, naravno, ljudi koji su opsjednuti nekim igračima, klubovima ili trenerima to ne vide jer jednostavno žive u nekom svom uvjerenju a ne gledaju realno na stvari.

Ronaldo jeste klasa po zabijenim golovima ali za razliku od Riberya u najvećim utakmicama sezone redovno zakaže, a ti sad na to gledaj kako želiš.

A da ne govorim o doprinosu Ronalda i Riberya u obrani....

Giggs klasetina od igrača. 2 naslova u 4 finala.

Nije da se izvlačim ali jedno je sigurno: ne diskutiram o igraču kojeg nisam baš tako često gledao dok je bio u najboljim danima. Stoga, ovaj dio diskusije ostavljam starijima od sebe.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 maj 2013, 23:18

ma valencia dzaba pokusavas s argumentima,vidis da effe i jos neki imaju svoju viziju i ne citaju tvoje argumente nego tepu svoju pricu,cuj mijesaju ljudi ti sto je messi najbolji igrac inace sa ovom sezonom, a fino smo govorili o ovoj sezoni koja zavrsava,u kojoj je riberi dao desetak golova tek, a messi sezdesetak, da je messi pao u formi pa hajd, nego frajer igra najbolju sezonu ikada, i samo u ovoj sezoni ima golova ko riberi za 6 godina u bayernu

ne znam sta je cudno sto bayern nece imati najboljeg igraca svijeta, vec odavno bayern nema takvog igraca, bayernova filozofija je kolektiv,timska igra, s tim bayern pravi rezultate i to treba postovati, tako je i s ovom generacijom

zadnji igrac bayerna koji je bio najbolji igrac godine bio je karl heinz rumenige, 1981. godine, dakle prije 30 godina, nije bayernova filozofija uopste forsirati jednog igraca, malo sto nije filozofija, malo sto nije imao srece da ima tako jednog genijalca koji ce biti bolji od ostalih, al bayern ima tim, a vaznije je imati tim koji melje, nego igraca koji odskace

krajnje vrijeme je da zavrsite tu diskusiju, riberi je klasa i strasan igrac, nikakav prosjecan igrac nije, al messi je puno bolji jednostavno jer je to bozja volja, messi je najbolji ikada i niti jedan igrac danasnjice ne tuguje zbog toga sto ge ne moze prestici osim ronalda, takva je situacija i sa ovom sezonom, i ovom kalendarskom godinom, messi jednostavno ne staje,sve je bolji i bolji i smijesno je raspravljati uopste i porediti njegove individualne zasluge s bilo kojim igracem

ja sam postavio jedno konstruktivno pitanje na koje niko nije dao jasan odgovor, otkud vam tu uopste riberi u poredjenju, ko kaze da je on najbolji igrac sezone u bayernu, ako neki i misli da se zlatna lopta daje zbog trofeja iskljucivo, sto onda ne dobije miler, ili svinja, ili dante,ili lahm

to je sustina o kojoj pricam, niko ne zna ko je najbolji igrac bayerna uopste jer su podjednako dobri i svako skoro je dao ogroman doprinos

sta mislite da je riberi zasluzniji od dantea, taj dante je posebno zanimljiv, imao je bayern ovu ekipu istu uglavnom i u prethodnim sezonama, no dodje dante i to se jos drasticno popravi...nema tu nikakvog relevantnog pokazatelja ko je najbolji igrac bayerna uopste,dok za messija postoji milion takvih pokazatelja zasto toliko odskace. riberi uopste nije najbolji igrac bayerna u velikim utakmicama, nije bio igrac utakmice ni protiv barce,ni juveta, ni arsenala

mijenjajte temu pod hitno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 4 gosta.