FaustinoAsprilla je napisao/la:Goodison Park sjecam se kako ne "manijaka" doslo vise nego ikad ijednih navijaca pod bb. rajovic vas ubio
bili smjesteni ne s ulaza nego na zapadu gore samo u suprotnom cosku od onog gdje se sad smjestaju gostujuci navijaci. sjecam se i kamenjanja prilikom prolaska kolone kroz radicevu obostrano gadjanje "projektilima " kod mercatora
i nije neka navijacki za pohvalit akcija. policija koja je pratila kolonu i nije bila nesto brojna ali je sve rastjerala.
isto bilo puno navijaca veleza medju manijacima pa je jedan od poznatijih (znat ce velezovci) godinama kasnije dobio mup na sudu jer mu je razbijena glava u tom kamenjanju . i to dobio par desetaka tisuca KM odstete
nije ga policija zastitila
izasli manijaci u koloni u 60. minuti i razbijali izloge i auta usput na putu do istocne strane (unatoc policiji) i ovaj se time hvali.

Da, mi smo tada došli sa lulom mira

ali važno je napomenuti da ste vi inicirali sukob, kad ste u jurišu preko betonskog igrališta krenuli u napad, ko partizani birvaktile 1943

Međutim kad ste vidjeli kakva je sila na drugoj strani, u stilu vrhunskih vozača relija ste napravili policajku i bili još brzi u suprotnom smjeru, to baš i nije ličilo na partizane ali razumljivo je

Istina bilo je nekoliko navijača Veleža sa nama, a pokušali ste još kamenjati iz one šumice iznad glavnog ulaza a mi govorimo specijalcima, ili vi izađite gore i rastjerajte to ili da se mi penjemo

Izašli smo u 75 minuti, ali to je klasika kad su gostujući navijači u pitanju, uzeli ste tad 1:0 i bili ste puno bolji tu tekmu

U povratku ste ipak bili dobro zabunkerisani po okolnim balkonima sa arsenalom cigli (puna, fasadna), i saksijama sa raznim vrstama cvijeća ali "plavi šljemovi"
Ovo boldirano se slažem, akcija vam je bila smiješna u najmanju ruku, a interesantno da ne postoji ni jedan članak o tome u hercegovačkim medijima, kao da se sve desilo u Sjevernoj Koreji, valjda se pokušala zataškati ta bruka domaćih navijača ali ne brini i dalje to ostaje tajna, jednostavno morali smo odgovoriti na napade i pokazati "ko traktor vozi a ko kapiju otvara" budi mi pozdravljen
Ne bih više o navijačima, jer ipak tema je PLBiH
Plavo proljeće stiže, još samo mjesec+ dana i lopta će se ponovo zakotrljati na našim terenima, Željo nadam se ide u evropu i to nam je primarni cilj!