Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Meni je ostalo urezano u sjećanju kako je razvalio Novaka na Olimpijadi forhendom, ono je prešlo svake granice. Novak je bespomoćno izgledao na svom prajmu.
"We need to suffer. And we need to fight."
-
@Bodi
Nadal vs Kyrgios mec bih preskocio u analizi.
Mozda cu kao navijac Rafe od 2004/2005 napisati neko subjektivno misljenje, a realnost moze biti drugacija.
Smatram da mi kao Rafanovci ne trebamo prognozirati taj mec, neka ga drugi ipak komentarisu, nase je da navijamo.

@Captain
Zaboravio sam ti odg.
Hamilton je prvak i sljedece sezone, da skine rekorde, a onda one tamo, ko zna, mali jest potencijal...
Nadal vs Kyrgios mec bih preskocio u analizi.
Mozda cu kao navijac Rafe od 2004/2005 napisati neko subjektivno misljenje, a realnost moze biti drugacija.
Smatram da mi kao Rafanovci ne trebamo prognozirati taj mec, neka ga drugi ipak komentarisu, nase je da navijamo.
@Captain
Zaboravio sam ti odg.
Hamilton je prvak i sljedece sezone, da skine rekorde, a onda one tamo, ko zna, mali jest potencijal...
Zadnja izmjena: bosanskazvijer, dana/u 26 jan 2020, 19:54, ukupno mijenjano 2 puta.
Bolest od forehanda. Ali zato Backhand k'o moj, samo slajsa.

41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Tema je počela da liči na nešto i sigurno da se neće pokvariti sa ličnim prepucavanjima.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Da i od tebe pročitam šta smisleno, vidiš da mozeš kad hoćeš, veliki BošnjoBostonBosniaBoston je napisao/la: ↑26 jan 2020, 19:47Da malo napišem o najzvučnijem dvoboju danas,Nadal-Kyrgios
Nadal dolazi u ovaj meč sa 3 perfektne pobjede na papiru(kažem na papiru jer rezultati mečeva protiv Deliena i Delbonisa nisu baš bili odraz stanja na terenu) i 4-3 omjerov protiv popularnog Nicka.Nisam 1000% siguran u njegovu pobjedu iz 3razloga: što se meč igra u noćnom terminu što njemu ne odgovara,protiv publike i loš procenat iskorišćenih break lopti što neće paliti protiv Kyrgiosa.Smatram da je bo5 njegova najveća prednost.Ipak,mislim da bi trebao da završi posao ovdje.
Kyrgios dolazi poslije nekoliko petosetnih maratona vrlo umoran što je njegov deficit u odnosu na Nadala.Ukoliko želi da ima šansu,u prva 2 seta mora doći do TB i dobiti ih s obzirom da sumnjam da će uzeti brejk Nadalu.To nije nemoguće jer Nadal nije TB majstor kao Federer ili Djoković,ali bit će vrlo teško i vjerovatno neizvodljivo.Poslije 3.seta neće moći ništa da traži protiv Španca zbog manjka kondicije i akumuliranog umora.Procenat ubačenog prvog servisa mora biti bar 70%.
Rezultatska predikcija:3-1(6-7,7-6,6-4,6-2) za Nadala

Nikova šansa su prva 2 seta definitivno, dok ima snage vjerujem da će bit zajeban. Servis ne treba ni komentarisati, bez visokih procenata sve pada u vodu, to je jasno ko dobar dan, lik je koji od servisa zivi i umire. Rafa bi ga morao lomit intenzitetom sve više i više što se meč bude primicao kraju. Ako ga ritern bude iole slušao vjerujem da dobija, ako ne mogne ništa vratit nazad moglo bi bit svašta.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ma Nick ako ne uzme prvi set, on nema više apsolutno nikakve šanse za povratak u meč, čovjek je fizički nespreman za preokret protiv Rafe. Mada na Rafi je sve, vjerujem da će se maksimalno uozbiljiti i da će početi koristiti break lopte, bitno je da ostane jak na svom servisu i da mu Nick ne uzme brejk. Ovaj će igrati za publiku i zemlju, nabrijani će biti nego na Wimbledonu, bitno je da Rafa uzme prvi set i poslije lagano ovo privodi kraju, prevelik je Rafa šampion i previše ima ovakvih mečeva u nogama da bi ih prosuo u 4R Australije. Ako Rafi bude forhend na nivou, ovo bi mogla biti jednosmjera ulica. Ali ne treba zaboraviti Acapulco gdje su uslovi slični ovima.
Zverev ako ne bude dovoljno agresivan te ako ne bude on taj koji će prvi preuzimati rizik i traziti linije zijan mu je zagarantovan, u to sam uvjeren i to je sigurno ko ponedjeljak sutra.
Pod moranje mu je da počne udarat lopticu jače i rizičnije, Rublo će ga samljet ako bude ko po jajima prebacivao i mazio loptice te čekao greške protivnika, kako to često ima običaj raditi na slemovima, potpuno se pogubi i nema pojma šta treba igrat.
Saša je bolji igrač i ako ispuni ovo što sam iznad naveo trebao bi dobiti. Medjutim, mali milion je upitnika iznad njegove igre i faktora koji mogu sad pa sad okrenut meč u kontra smjeru. Zbog toga i bookiji daju 50-50 šanse. I raspad je itekako moguć, kao i to da ga Rublo raznese jer je ovaj previše pasivan... baš me zanima s kojim će pristupom ući u meč, to mu je od krucijalnog značaja.
Dobio je relativno lagano sva 3 meča i to je znak da mu je baš nezgodan matchup što nije teško zaključit. Servis pravi veliku razliku u korist Zvereva.
Pod moranje mu je da počne udarat lopticu jače i rizičnije, Rublo će ga samljet ako bude ko po jajima prebacivao i mazio loptice te čekao greške protivnika, kako to često ima običaj raditi na slemovima, potpuno se pogubi i nema pojma šta treba igrat.
Saša je bolji igrač i ako ispuni ovo što sam iznad naveo trebao bi dobiti. Medjutim, mali milion je upitnika iznad njegove igre i faktora koji mogu sad pa sad okrenut meč u kontra smjeru. Zbog toga i bookiji daju 50-50 šanse. I raspad je itekako moguć, kao i to da ga Rublo raznese jer je ovaj previše pasivan... baš me zanima s kojim će pristupom ući u meč, to mu je od krucijalnog značaja.
Dobio je relativno lagano sva 3 meča i to je znak da mu je baš nezgodan matchup što nije teško zaključit. Servis pravi veliku razliku u korist Zvereva.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
Iz ovog posta zakljucujem da ipak sumnjas u pobjedu Zvereva!bodi123 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 20:24Zverev ako ne bude dovoljno agresivan te ako ne bude on taj koji će prvi preuzimati rizik i traziti linije zijan mu je zagarantovan, u to sam uvjeren i to je sigurno ko ponedjeljak sutra.

Nemoj mi ako ovo, ako ono...
Nadam se da ce neko i poslusati i uzeti lovu, to je grehota ne iskoristiti, kv 2.05-2.10 na 500 maca 1000 dobijes.
Kakav raspad da bude Zvereva protiv Rubleva koji ne lici na sebe kad igra protiv Sasche, jer nema odgovor na njegovu razbijacku igru, ako si gledao medjusobne meceve, jasno se vidi.
Znas da ja gotivim Rubleva otkad ga niko nije gotivio, ali nema on u ovom mecu sta traziti, vjeruj mi na rijec, kakvih 50-50 sanse, samo po kv i ni po cemu vise.
Zverev na GS-u i Zverev na ostalim turnirima nije isti igrac, tako da 3pobjede protiv Rubleva nisu neko mjerilo sta treba ocekivati sutra.
Show me your donuts 0 0
Da, to baš.
Bolji je teniser od Rubleva, al na slemovima je lik nestabilan, nema nikakvog garanta protiv bilo koga. Raduje što nema problema sa servisom i duplim greškama u ova 3 meča, ima dosta pozitivnih stvari, al ovo je prvi pravi test.
Sve zavisi od pristupa s kojim će izać. Ako od starta počne agresivno diktirat tempo ne sumnjam da će dobit, al to je ako, baš veliko ako. Prednost u matchupu ima apsolutno na svojoj strani, u normalnim okolnostima kad igra najbolji tenis njemu Rublev ne moze faktički ništa.
-
Znaju i ptice na grani da je Zverev nestabilan na GS i o tome smo vazda svi pricali, ali to u ovom slucaju ne vrijedi.bodi123 je napisao/la: ↑26 jan 2020, 20:49Da, to baš.
Bolji je teniser od Rubleva, al na slemovima je lik nestabilan, nema nikakvog garanta protiv bilo koga. Raduje što nema problema sa servisom i duplim greškama u ova 3 meča, ima dosta pozitivnih stvari, al ovo je prvi pravi test.
Sve zavisi od pristupa s kojim će izać. Ako od starta počne agresivno diktirat tempo ne sumnjam da će dobit, al to je ako, baš veliko ako. Prednost u matchupu ima apsolutno na svojoj strani, u normalnim okolnostima kad igra najbolji tenis njemu Rublev ne moze faktički ništa.

Mislite Zverev dobija, ali sa tim ako, onda fakticki gledate mec 50-50 a daleko je to od meca 50-50.
Pa prije svega 3 mjeseca u Kini ga Zverev pojeo prvi set 6-0 i drugi set bilo 3-0, 5-2 i zavrsilo 7-6!
Vjerujte mi na rijec, nema sta Rublev tu traziti, mislim da sam sva 3 medjusobna gledao i isto vidio, cak kad je Sascha i prosjecno igrao, glatko je dobijao.
Ne moze to Rus dobiti, iako ima zadnjih 17 meceva nevjerovatan score 16-1 i to samo poraz od Grka.

-
Sad tek vidim vijest, a znam da ovdje mnogi vole NBA...
Ode nam Crna Mamba mlad, bas mi ga je zao.

RIP legendo.
Ode nam Crna Mamba mlad, bas mi ga je zao.
RIP legendo.

moj lejker
Ne znam ,ne vjerujem da moze Nick iznenaditi,ali nekako se potajno nadam...prizeljkujem da izvuce neku snagu....da bar malo ozbiljnije trenira,da ima snage da odigra nesto...bas mi padne na pamet onaj mec na WB...dok je slusao servis i imao snage nesto je i odigrao i onda se totalno raspao fizicki,a ovdje mu treba jos vise snage i energije nego u Londonu..poljuljalo bi Rafu kvalitetno ispadanje sad ,pa mozda bi mu i malo ubacio bubicu za RG ,to je uvijek pozeljno ....

Ne znam ,ne vjerujem da moze Nick iznenaditi,ali nekako se potajno nadam...prizeljkujem da izvuce neku snagu....da bar malo ozbiljnije trenira,da ima snage da odigra nesto...bas mi padne na pamet onaj mec na WB...dok je slusao servis i imao snage nesto je i odigrao i onda se totalno raspao fizicki,a ovdje mu treba jos vise snage i energije nego u Londonu..poljuljalo bi Rafu kvalitetno ispadanje sad ,pa mozda bi mu i malo ubacio bubicu za RG ,to je uvijek pozeljno ....

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ma za Kirdzu nikad ne znas.Mozda izadje sutra inspirisan,a mozda opet svoju nemoc pocne prikrivat nekim potezcicima pa da izgleda da se on kao samo zajebava i da onda svi poslije toga govore u fazonu "mogo bi on da hoce" 

Da, recimo kad ga je Čilić izbacio 2018 godine u 1/4 finala, to ga je poljuljalo na RG. Isto tako kad je ispao u prvom kolu od Verdaska, 2017. poljuljalo ga je toliko da je osvojio RG bez izgubljenog seta.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
sad je veci pritisak

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Medvedev, Rafa, Zverev, Thiem - moj tip.
Wawrinka igra dosta loše, ne znam, jedino da probudi zvijer u sebi i da osvoji ovaj AO, drugačije ne može.
Rafa je dovoljno kvalitetan da zna kako riješiti nestabilnog Nicka, može biti problema, ali ako nije na Wimbledonu mogao, sumnjam da će ovdje.
Zverev, mislim da Rublev neće moći okinuti još jednog, a evo vidimo da Zverev napreduje malo pomalo, iznenadio me iskreno, tako da očekujem da Zverev prođe uz izgubljen set.
Thiem, sporija malo podloga, fino igra, mislim da nema dileme ovdje.
Wawrinka igra dosta loše, ne znam, jedino da probudi zvijer u sebi i da osvoji ovaj AO, drugačije ne može.
Rafa je dovoljno kvalitetan da zna kako riješiti nestabilnog Nicka, može biti problema, ali ako nije na Wimbledonu mogao, sumnjam da će ovdje.
Zverev, mislim da Rublev neće moći okinuti još jednog, a evo vidimo da Zverev napreduje malo pomalo, iznenadio me iskreno, tako da očekujem da Zverev prođe uz izgubljen set.
Thiem, sporija malo podloga, fino igra, mislim da nema dileme ovdje.
Naučit će dok Rafa ne izbroji do 15, ima vremena.
Mene boli što se morao povući sa RG 2016., bukvalno sam skoro zaplakao kad mi je izbaciko na news feedu.
Nije nešto pretjerano uspješan u Australiji pa da ga poljulja ispadanje, ako je negdje navikao na ispadanje prije vremena, to je AO. Igraće sedam turnira (četiri na šljaci) prije Roland Garrosa, tako da mu AO neće biti ni u malom mozgu.
Ne brinite se vi za RG.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.