RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

shaman7
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la shaman7 » 04 avg 2014, 21:27

Ne znam što, ali mi smrdi ova "povreda" Vladavića. Mislim da je on tip koji bi i sa slomljenom nogom (tako se kaže) ostao na klupi , ako ništa bio bi u sastavu. Sigurno da je iskusniji od Šetke, Dine Ćemalovića itd. i da čak njegovo sjedenje na klupi daje neku energiju ekipi, mogao bi se dreknuti par puta ako ništa i tako. Al haj, daj Bože da griješim

Neko spomenu, RA iza gola. Ja ne znam šta se dešava, iskreno, svaka čast momcima koji su tu prošlu čitavu sezonu i ovu, ali nešto nije uredu. Shvatam, starijim momcima / navijačima nije baš ugodno gledati kako pored njega skakuta dijete od 12 godina i metar i po i piskutavim glasom pjeva, ali opet nije uredu da nam najstariju navijačku grupu čine samo oni. Gdje su ona raja što se ispred Ruže okupljala za derbi? Gdje je ona raja što je pila i pjevala na musali kad smo ušli u PL ? Ovo nisu oni, nije ni 10 % onih navijača. Nemojte misliti da imam nešto protiv ove ekipe sada, odlični momci , ispoštuju svako gostovanje, bilo zabranjeno ili ne, pokazuju pravu ljubav, ali iskren ću biti mal nas je broj. Baš me zanima koliko je članskih prodano u klubu navijača, mislim da je premal broj koliki mora biti.
Kažu, navijači traže rezultate, dobišmo 7 utakmica, na osmu protiv Zrinjskog nije bio pun stadion (prvi sam ja na jednoj stolici sjedio, na drugu naslonio nogu) , a ja očekivao da ću morati stajati 90 minuta.

Ako je neko upućeniji šta se desilo, neka svađa u KN RA ili bilo šta što je smanjilo broj raje iza gola , nek nam napiše ovdje ili meni na PM jer me zaista zanima ;)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 avg 2014, 21:37

Nije potrebna neka velika pamet da znaš zbog čega je to sve tako. Novije generacije ne shvataju veličinu našeg starca i neke druge stvari se stavljaju na listu prije njega. Prioriteti su se promjenili sa dolaskom novih generacija i samo par desetina momaka koji su do 20 godina stari pokušavaju održati tu vatru da se ne ugasi.

Evo ja prvi odem svaku utakmicu kad mogu iza gola, ali je u priči sa momcima koji dolaze na utakmice ili ne dolaze razlog njihovog ne pojavljivanja iza gola taj što si ti @shaman pomenuo, djeca su sama tamo. Nema ozbiljnosti, nema funkcionalnosti zato što su malobrojni.

Recimo protiv Drine je pola reda na vrhu činila sve djeca od 10 - 14 godina. Ostala raja isto tako 15 - 20. Mislim da sam ja i još par momaka bili na tribini koji su imali preko 20. Sve je na nekim niskim granama jer nema podrške.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 04 avg 2014, 21:41

Ma,ne živcira mene spoznaja da nas velika većina u ovoj državi mrzi.Mrze nas iz vlastitog neznanja i nametnutih stavova.Začudilo me je samo koliko jedna pozitivna vijest može izazvati zlobe.Evo da je neki incident u pitanju pa hajde,ali pozitivna vijest.Nebitno,ne obraćam ja na to previše pažnje,čak mi je i drago što živciramo dušmane :mrgreen:

@Shaman7
To je samo stvar organizacije,sve će to leći na svoje.Bojkot je učinio mnogo lošeg,trebaće vremena.
Jer mi imamo silu ljudi koja diše Velež,samo se sve treba posložiti.
Zipa 'ozbiljnije' tribine.
Sve nabrijano do yaya :opaopa:

slika
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 04 avg 2014, 21:46

Žao mi je zbog toga, važimo kao jedna od najboljih navijačkih grupa sigurno a tako smo loši s organizacijom toga. Valjda je to onaj mostarski mentalitet i teško će to biti kao što je nekada :)

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 04 avg 2014, 22:31

Velez uz Zelju i Sarajevo ima najvise navijaca u drzavi i van nje zato je potreban samo treptaj oka da se na nekom gostovanju pojavi milja-dvi đavola
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 04 avg 2014, 23:07

RezervniGolman je napisao/la:Velez uz Zelju i Sarajevo ima najvise navijaca u drzavi i van nje zato je potreban samo treptaj oka da se na nekom gostovanju pojavi milja-dvi đavola
:thumbup: tako je brate,gledam ovu sliku gore i @tepsijin komentar pa mi pade napamet kako su kod nas ustvari najzesci stariji navijaci.I na bruku gostovanja sam bio upravo u drustvu veterana.To je raritet u BIH,valjda navike od ranije.Inace poznajem ljude dole koji bi mater na postelji ostavili al nebi preskocili utakmicu,pa evo malo neskromno al moram reci da je meni koji sam poprilicno udaljen najnormalnije planirati Velezovu tekmu u svakodnevnom zivotu,tj.ukalkulisati izmedju svih obaveza koje imam kao porodican covjek.Ali izgleda da bi nekima trebalo obezbjediti ice i pice na stadionu pa da nas malo posjete.Imalo bi se tu svasta napisati al nezelim da kvarim raspolozenje koje vlada i koje moramo po svaku cijenu zadrzati.Nesmijemo nasjest ni na kakve trikove ili price,nego ovo sto nas ima pojacati gas.I na kraju da vas pozdravim kako nas danas pozdravi @Sipak ulicar
Pozdrav crvena braco sirom planete :salut:
kako meni ovo mocno zvuci :bih:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

BordoMahala
Kontakt:

Post Postao/la BordoMahala » 04 avg 2014, 23:12

RezervniGolman je napisao/la:Velez uz Zelju i Sarajevo ima najvise navijaca u drzavi i van nje zato je potreban samo treptaj oka da se na nekom gostovanju pojavi milja-dvi đavola
Jeste Velez ima nesto manje navijaca u odnosu na Zelju i Sarajevo ali su navijaci Veleza puno puno euforicniji, sad pa sad naprave invaziju na neko gostovanje kao sto smo mi onda u Banovice napravili (hiljadu je primjera, sjetih se tog sad) . A i za pohvalu je to sto i na obicna gostovanja i kad nema euforije ide masa raje koja uopste nije u RA tj. nije iza gola na domacmi tekmama, a pogotovo kad je euforija... Ja licno imam rodjaka blizeg u Mostaru ima i dijete naravno vec moze se reci u godinama ali je svaku tekmu Veleza u Sarajevu tu, i svaki put on ranije dodje obidje i mene i familiju zajedno dodjemo do stadiona ali lagano uvijek on kartu za jug, ja ga muntam svaki put da ide sa mnom na koju god tribinu hoce, ionako nisam redovan na sjeveru cesto i ja odem na istok, hajde reko ako hos i na zapad al' jok on... Cini mi se da sam ga jednom samo premuntao da krene sa nama na istok i to one godine kad smo mi evropu igrali 1:1 zavrsilo cini mi se, i nikad vise od tad. Tako da, ta cinjenica da su na gostovanjima u kopu i ljudi koji kao sto vec rekoh nisu kod kuce iza gola i inace nisu u RA je definitivno pohvalna i pozitivna za vas.

Pozdrav rodjeni :wave: :thumbup:

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 04 avg 2014, 23:19

pozz rodjeni, nadam se da cete izboriti evropu i igrati je u sarajevu, ja bi vam prvi dosao na kosevo da vas bodrim, zivjeli :thumbup: :salut: :bih:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 04 avg 2014, 23:28

Pozdrav i tebi @fedeltafrotta, hvala na lijepim željama.

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 04 avg 2014, 23:34

http://m.yr.no/place/Bosnia_and_Herzego ... /long.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Subota opet fino vrijeme. FF i BM :thumbup: :salut:
KLUB SVIH NAS.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 04 avg 2014, 23:35

Opet ponavljam,nismo nestali,samo je bojkot prekinuo jednu strašnu generaciju.Sve se to da ispraviti jer Velež nije izgubio niti jednog svog navijača,osim onih koji su napustili ovaj Svijet.Došla smjena generacije zajedno sa bojkotom,i to je to.Zasićenje od prosječnosti,mutne igre u klubu u prošlosti,sve je to utjecalo.Najviše zajedništva mladih i starih ima na gostovanjima i jedni smo od rijetkih gdje se raspon godina kreće od 6 do 66,pa i više :mrgreen: Zbog svega navedenog bih volio da izađemo u Evropu pa da ljudi vide našu snagu,a biće i to akobogda.
Jer,mi nismo samo navijačka grupa,mi smo pokret.
Ovi ljudi i dalje žive Velež.Oni su tu.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 05 avg 2014, 00:28

[youtube][/youtube]
Za druga Pastrmku :D
StarMo nije skutorija...

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 05 avg 2014, 00:54

[youtube][/youtube]
KLUB SVIH NAS.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 05 avg 2014, 01:13

morala bih se uprava malo vise bazirati na to kako privuci gledaoce na tribine.(na zapadu ima citava ekipa ljudi koja brine o tome u svakom klubu)Prva i osnovna stvar je da klub igra dobro i da nema malverzacija.Drugo da se stvore kakvi takvi uslovi.Trece da od utakmice naprave show,to jest da bude i drugih interesantnih stvari na utakmici.Recimo ja bih prvo uveo da je za zene i djevojke dzaba ulaz i promovisao bih da sto vise djevojaka i zena dolazi na stadion.A gdje ima zena tu je jos vise muskaraca ;) .Druga stvar u poluvremenu bih napravio nesto interesantno (a ne da se ljudi dosadjuju)Recimo neka nagradna igra da se izvuceni brojevi vlasnika dvaju ulaznica bore za Velezov dres pucajuci penale.Trece trazio bih da autoprevoz sponzorski da (barem jedan za pocetak) autobus sa kojima ce se prevoziti besplatno navijaci na stadion (i kasnije nazad).Pozivo bih skole da prisustvuju Velezovim utakmicama(svaku utakmicu druga skola,da se djeca malo naviknu na odlaske na stadion).Sa zastavom ulazak dzaba na RA tribinu ali samo recimo 15-tak minuta kad se kapije otvore,poslije bi se moralo platiti ulaz(da se tim potezom da prilika onome ko je slabije financijske mogucnosti da moze prisustvovati utakmici ali jedini je uslov da mora doci na vrijeme i ponijeti zastavu)Ima tu jos dosta stvari sta bi se moglo napraviti(da ne zamaram)a sto bi doprinjelo boljoj posjeti na tribinama.Ja ne vidim nikakve akcije iz kluba po ovom pitanju.Ovo je sada kapitalizam i ti se moras boriti za svakog navijaca na razne nacine,ali kod nas ja ne vidim te borbe,nego voda tece kako tece :roll: .Mislim da bi se nekim osmisljenim akcijama moglo malo bolje zainteresovati (pogotovo mladje ) da provedu 2 sata na utakmici.Ima kod nas dosta pametnih ljudi koji su zavrsili fakultete a koji se razume u marketing i promociju,nek zaposle nekoga nek se samo o tome brine,jer ce to donijeti sigurno puno rezultat.Ne mozes samo cekati i nista ne raditi po tom pitanju,jbga :roll:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 05 avg 2014, 01:58

rodjak je napisao/la:morala bih se uprava malo vise bazirati na to kako privuci gledaoce na tribine.(na zapadu ima citava ekipa ljudi koja brine o tome u svakom klubu)Prva i osnovna stvar je da klub igra dobro i da nema malverzacija.Drugo da se stvore kakvi takvi uslovi.Trece da od utakmice naprave show,to jest da bude i drugih interesantnih stvari na utakmici.Recimo ja bih prvo uveo da je za zene i djevojke dzaba ulaz i promovisao bih da sto vise djevojaka i zena dolazi na stadion.A gdje ima zena tu je jos vise muskaraca ;) .Druga stvar u poluvremenu bih napravio nesto interesantno (a ne da se ljudi dosadjuju)Recimo neka nagradna igra da se izvuceni brojevi vlasnika dvaju ulaznica bore za Velezov dres pucajuci penale.Trece trazio bih da autoprevoz sponzorski da (barem jedan za pocetak) autobus sa kojima ce se prevoziti besplatno navijaci na stadion (i kasnije nazad).Pozivo bih skole da prisustvuju Velezovim utakmicama(svaku utakmicu druga skola,da se djeca malo naviknu na odlaske na stadion).Sa zastavom ulazak dzaba na RA tribinu ali samo recimo 15-tak minuta kad se kapije otvore,poslije bi se moralo platiti ulaz(da se tim potezom da prilika onome ko je slabije financijske mogucnosti da moze prisustvovati utakmici ali jedini je uslov da mora doci na vrijeme i ponijeti zastavu)Ima tu jos dosta stvari sta bi se moglo napraviti(da ne zamaram)a sto bi doprinjelo boljoj posjeti na tribinama.Ja ne vidim nikakve akcije iz kluba po ovom pitanju.Ovo je sada kapitalizam i ti se moras boriti za svakog navijaca na razne nacine,ali kod nas ja ne vidim te borbe,nego voda tece kako tece :roll: .Mislim da bi se nekim osmisljenim akcijama moglo malo bolje zainteresovati (pogotovo mladje ) da provedu 2 sata na utakmici.Ima kod nas dosta pametnih ljudi koji su zavrsili fakultete a koji se razume u marketing i promociju,nek zaposle nekoga nek se samo o tome brine,jer ce to donijeti sigurno puno rezultat.Ne mozes samo cekati i nista ne raditi po tom pitanju,jbga :roll:
Nemoj mislit da sam ironican, ali pisi na klupski mail, od nekog ovo mora poceti, a ideja mi je skoro pa fenomenalna, da ne bi posebno svaku sada komentarisao. Ako nemas vremena javi mi se u inbox, imam ja

hercegovac236
Kontakt:

Post Postao/la hercegovac236 » 05 avg 2014, 03:31

Meni je na snimku izgledalo da su tribine bile dosta bolje popunjene nego što je to bio slučaj proljetos. Ide sve na bolje. Kada se Crvena Masa pokrene ništa je neće moći zaustaviti. Samo polako i samo strpljenja.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 avg 2014, 07:51

[youtube][/youtube]

blackmundir
Kontakt:

Post Postao/la blackmundir » 05 avg 2014, 08:26

a jesu mediji pali po nama j..alo majku zbog one 4 koja je naopako odstampana kao da smo pobili sve u drzavi..cccc :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:

VigorMostarac
Kontakt:

Post Postao/la VigorMostarac » 05 avg 2014, 10:03

MI SMO NAJACI NAVIJACI U BIH
slika 
NA KOŠEVU 16.08.2014. BICE NAS I VIŠE...

RED-ARMY ŽIVI ZA SVOJ VELEŽ

Prvo Mladost dobiti pa onda Koševo
VFC THE RELIGION

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 avg 2014, 11:31

blackmundir je napisao/la:a jesu mediji pali po nama j..alo majku zbog one 4 koja je naopako odstampana kao da smo pobili sve u drzavi..cccc :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
Tako ti je kad svako ljakse može otplaćivati domenu i pokrećati sopstvenu sporstku stranicu o dešavanjima iz zemlje. Tako dobivamo senzacionalističke naslove i amaterske tekstove u kojima se diže sve i svašta, pljuje sve i svašta zarad onoga što donosi profit, a to su klikovi.

Umjesto da mediji svojom aktivnošću nastoje ovu ligu popularizovati na onaj način i do onog nivoa do kojeg je to moguće, oni svojim tekstovima blate i ocrnjavaju ligu koja je gotovo i izgubila svoju publiku. Svaka čast izuzecima među kojima je ovaj portal, inače ne bismo imali nikakve informacije o najjačem domaćem nogometnom takmičenju.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 6 gostiju.