Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Captain4
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Captain4 » 26 jan 2020, 18:30

bosanskazvijer je napisao/la:
26 jan 2020, 18:25
OFF TOPIC:

Nije teniska ni GS prognoza, ali evo i sa drugih sportova prognoza, u koje smatram da se bar nesto razumijem.
Inace prije 2 sedmice sam glasao, nakon 1-2 tekme u prvoj grupi, kad se nije ni znalo ko prolazi.

9,8 % nas je glasalo za Spaniju od 102 glasa.

slika

P.S.

Ovaj Paja je nepopravljiv lik. 🤣🤣
:rol: :rol: :rol: :rol:
Imal Leclerc šanse dogodine?
"We need to suffer. And we need to fight."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 jan 2020, 18:31

Thiem vs Monfils --> Thiem, prosto Monfilsu ne leži Thiem. Gael ima problem sa igračima koji mogu da izdrže visok ritam i duže izmjene a to Thiem može bez problema da uradi. A i isto tako ga može probijati bez većih problema. Gael maksimalno do jednog seta može.

Medvedev vs Wawrinka --> Iako Medvedev igra odlično a Stan nije u baš nekoj formi ja ovdje ipak prednost dajem Stanu. Medvedev nije igrač koji ima spin ko Rafa ili varijacije ko Federer, već igra sa osnovne linije, duže izmjene. A poznato je da Stanu takvi igrači itekako odgovaraju (Nole, Andy). Plus ovo je BO5 i imat će Stan dovoljno vremena da uđe u ritam ali jedini problem može biti motivacija Stana. Nadam se da to neće biti problem, ipak se igra 1/8 finala.

Rublev vs Zverev --> Ovdje očekujem 5 setova, brutalnu borbu. Meč koji nema izrazitog favorita i vrlo je teško odrediti pobjednika. Zverev igra odlično na ovogodišnjem AO ali i Rublev igra odlično zadnjih par mjeseci. Igrač sa jednim od najljepših fh-ova, crta s njim. Jedan od najboljih fh protiv jedan od najboljih bh udaraca. Ako, ipak, moram dati nekom prednost, dajem Saši. Raznovrsniji je igrač, sa oba krila može biti opasan dok sa druge strane kod Rubleva bh malo šteta.

Nadal vs Kyrgios ---> Nadal je ovdje favorit. Kyrgios je i u prošlom meču pokazao da ima velikih problema sa fizičkom spremom a to protiv Rafe je ogroman minus. Ali opet očekujem zanimljiv meč, i možda jedan set i otkine Nick.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 jan 2020, 18:38

Eo jedna prognoza Nadal-Kyrgios...Igrace se zestoko, naravno grcko malezijski firgos ce standardno glumiti klauna na vec gotovim gemovima kada bude 0-40 i 40-0 kako bi vec unaprijed imao izgovor u slucaju poraza i dobijao ovacije od teniskih masa kako je prejak igrac samo da se malo uozbilji..Naravno bice mrtav ozbiljan sve dok bude u igri, onda kada ga Nadal slomi opet ce glumiti cirkusanta kako bi odrzao reputaciju. Prognoza, pobjeda Nadala, ne smije sebi dozovoliti luksuz da ga ovaj firgo pobjedi.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 26 jan 2020, 18:42

japa je napisao/la:
26 jan 2020, 18:38
Eo jedna prognoza Nadal-Kyrgios...Igrace se zestoko, naravno grcko malezijski firgos ce standardno glumiti klauna na vec gotovim gemovima kada bude 0-40 i 40-0 kako bi vec unaprijed imao izgovor u slucaju poraza i dobijao ovacije od teniskih masa kako je prejak igrac samo da se malo uozbilji..Naravno bice mrtav ozbiljan sve dok bude u igri, onda kada ga Nadal slomi opet ce glumiti cirkusanta kako bi odrzao reputaciju. Prognoza, pobjeda Nadala, ne smije sebi dozovoliti luksuz da ga ovaj firgo pobjedi.
Kyrgios će uvijek ostati neiskorišten talenat, po meni on uopšte nije neka klasa za GS titule. Lahko se vaditi na te zayebancije, koga boli qurac za njegov potencijal kojeg mnogi ovdje opisuju. ABd Nadal ovo u 2.5h završava.
"We need to suffer. And we need to fight."

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 jan 2020, 18:44

Captain4 je napisao/la:
26 jan 2020, 18:42
japa je napisao/la:
26 jan 2020, 18:38
Kyrgios će uvijek ostati neiskorišten talenat, po meni on uopšte nije neka klasa za GS titule. Lahko se vaditi na te zayebancije, koga boli qurac za njegov potencijal kojeg mnogi ovdje opisuju. ABd Nadal ovo u 2.5h završava.
Ma naravno on je igrac koji da se uozbilji moze doci na nivo nekog top 15 mozda i 10 igraca ali meni je smijesno kako se prica kako bi on bio neki visestruki GS osvajac ili nesto ali eto kao nece zayebava se :rol:

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 26 jan 2020, 18:47

Kyrgios bi trebo koristit svoj prepoznatljivi servis kako bi Nadala primakao sto vise liniji.
23

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 26 jan 2020, 18:51

GOAT je napisao/la:
26 jan 2020, 18:47
Kyrgios bi trebo koristit svoj prepoznatljivi servis kako bi Nadala primakao sto vise liniji.
slika
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 26 jan 2020, 19:05

Nego ko ono napisa danas rezultar Fed-Fukso tačan? Svaka mu čast :guz: :tokralju:

Gledam baš kad fakat bi 4:6, 6:1, 6:2, 6:2, trebao je kakav live odigrati :bow:

bosanskazvijer

Post Postao/la bosanskazvijer » 26 jan 2020, 19:14

Medvedev vs Wawrinka

Nekako u ovom mecu, bookmakeri jako malo sanse daju Stanu, iako to nije toliko neopravdano.

Njih dvojica su igrali ukupno 2 puta medjusobno i sto je zanimljivo, oba puta na GS i oba puta je dobio Rus 3-1.
Prvi mec 2017 na WB, drugi jesenas na USO.
Ovaj mec je zanimljiv, jer je Wawrinka imao jako los procenat drugog servisa, sto je Medvedev koristio, a BP u kljucnim momentima Stan nije pretvorio u break, dok je Medvedev to uspio 2 puta vise, onda kad je najvise trebalo.
Inace, vrlo lako je taj mec mogao otici u 5 setova.

Medvedev je odigrao ozbiljno ova 3 meca.
Prvo kolo, nezgodni udarac Tiafoe sa servisom i razornim FH, zanimljiv mec, ali i relativno lagana pobjeda Rusa 3-1.
Drugo kolo je bio Martinez, lagan test protiv vec spomenutih "challenger" igraca i onda proslo kolo uvjerljiva pobjeda protiv mlade domace nade Popyrina, koji zna biti jako nezgodan kad ga ide.

Wawrinka se prilicno mucio protiv Damira gdje je ipak dobio 3-1, onda je okrenuo veterana Seppija 3-2 u mecu gdje je mogao izgubiti, jer je Talijan imao 4-3 uz break viska u petom setu.
Zanimljivo Stan je imao 6/16 BP dok je Seppi iskoristio sve svoje i imao 5/5 BP!
Na kraju, proslo kolo mu je Isner predao polovinom drugog seta, tako da to nije mjerilo, iako je Stan imao zabrinjavajuci procenat prvog servisa 46%.

Ono sto je meni upecatljivo, Medvedev je imao sva 3 meca los procenat ubacenog prvog servisa, ali je iskoristenost i prvog i drugog kad ih ubaci, bila jako visoka.
Protiv Stana mora to dignuti na malo visi nivo.

Znamo svi da Stan ima onaj ludjacki mode kad ga upali u glavi, ali nisam bas siguran da ga ima na ovom turniru, prema onom sto sam gledao.
Dosta je jeftinih i neforsiranih gresaka pravio, sto ce Rus svakako koristiti.

Namjerno potenciram procente servisa, jer znamo da je vecini to osnov igre.
Ipak Medo je raznovrsniji igrac u ovom momentu, bolje se krece, bolje udara sa obje strane, mentalno je jaci, moze igrati duze razmjene sto Stanu nikako ne odgovara i mislim da ce Stan imati dosta UO u tom slucaju.
Rus je u formi i naletu, lagano je rijesio sva 3 meca, a jedini mec u ovom pobjednickom nizu je izgubio od Djoke 2-1.

Opet kazem, malo je nerealna kv na Rusa, bezobrazno mala, ali to su klad, jbg.
Iskreno, prema svemu vidjenom od forme, H2H, ali i nacina igre, takve su i realne sanse Stana i mislim da ce ovaj mec Medvedev dobiti, max cini mi se i ovaj put 3-1 za Rusa, nista vise od toga za Stana.

Moja prognoza:
Medvedev 1

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 26 jan 2020, 19:20

samo da vas pohvalim za ove tipove i analize...bravo !
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 jan 2020, 19:24

bodi123 je napisao/la:
26 jan 2020, 17:21
Ovo za Monfilsa i Thiema se slazem. Thiem je veliki favorit, i veći nego što to kvote pokazuju, a objasnit ću kasnije i što je tako, sad gledam rukomet.
Evo da dopunim Ševču i ispunim dato obećanje.

Thiem ako zna igrat protiv nekoga, to je La Monf, barem se tako pokazalo do sada. Igrači koji nisu primarni ofanzivci, koji igraju reaktivan tenis, koji ne hvataju loptu rano te mu nisu u stanju oduzeti neophodno vrijeme za namještanje i time ga onemogućiti da te lomi prepoznatljivim intenzitetom savršeno odgovaraju Dominiku. Gael je ofanzivno limitiran do bola a uz to stoji predaleko od osnovne linije da bi bio iole ravnopravan u relijima, i to je izuzetan problem za njega. Thiem se ne dobija kopanjem, defanzivom i povremenim nadjačavanjem s baselinea, nego baš ono suprotno, ofanziva, miksanje, servis i raznovrsnost. Uz to Gael nije ni fizički spreman koliko mora bit za ovaj tenis koji igra, a preko puta mreze će bit ako ne i najspremniji teniser na cijelom touru, znači u startu hendikep. Ovaj kad nametne onaj svoj ludi intenzitet i počne forhendima crtat Gael se obično raspane ko Jugoslavija. Udara jače, preciznije i čišće, bolji je teniser od Francuza i sve osim pobjede će me iznenadit. Evo samo jedan od primjera na šta liče njihovi mečevi i koliko Gael griješi u pristupu i odabiru ispravne taktike, pogledati prvi poen ovog isječka i nije teško zaključiti koliko je Thiem talentovaniji teniser.
Šeta ga lijevo desno ko iz šale, ovaj se sturi kopajući i na kraju obično završi vinerom Austrijanca. Gael mora nešto promijeniti ovoga puta, ali se postavlja pitanje kako i na koji način?
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 26 jan 2020, 19:28

Evo ja cu tipovati ovako bez puno obnasnjenja neam zivaca za to :)

Nadal- Kyrgios 1
Medo-Stan 1
Zverev-Rubkev 2
Thiem-Monf. 1

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 jan 2020, 19:33

bosanskazvijer je napisao/la:
26 jan 2020, 19:14
Medvedev vs Wawrinka

Nekako u ovom mecu, bookmakeri jako malo sanse daju Stanu, iako to nije toliko neopravdano.

Njih dvojica su igrali ukupno 2 puta medjusobno i sto je zanimljivo, oba puta na GS i oba puta je dobio Rus 3-1.
Prvi mec 2017 na WB, drugi jesenas na USO.
Ovaj mec je zanimljiv, jer je Wawrinka imao jako los procenat drugog servisa, sto je Medvedev koristio, a BP u kljucnim momentima Stan nije pretvorio u break, dok je Medvedev to uspio 2 puta vise, onda kad je najvise trebalo.
Inace, vrlo lako je taj mec mogao otici u 5 setova.

Medvedev je odigrao ozbiljno ova 3 meca.
Prvo kolo, nezgodni udarac Tiafoe sa servisom i razornim FH, zanimljiv mec, ali i relativno lagana pobjeda Rusa 3-1.
Drugo kolo je bio Martinez, lagan test protiv vec spomenutih "challenger" igraca i onda proslo kolo uvjerljiva pobjeda protiv mlade domace nade Popyrina, koji zna biti jako nezgodan kad ga ide.

Wawrinka se prilicno mucio protiv Damira gdje je ipak dobio 3-1, onda je okrenuo veterana Seppija 3-2 u mecu gdje je mogao izgubiti, jer je Talijan imao 4-3 uz break viska u petom setu.
Zanimljivo Stan je imao 6/16 BP dok je Seppi iskoristio sve svoje i imao 5/5 BP!
Na kraju, proslo kolo mu je Isner predao polovinom drugog seta, tako da to nije mjerilo, iako je Stan imao zabrinjavajuci procenat prvog servisa 46%.

Ono sto je meni upecatljivo, Medvedev je imao sva 3 meca los procenat ubacenog prvog servisa, ali je iskoristenost i prvog i drugog kad ih ubaci, bila jako visoka.
Protiv Stana mora to dignuti na malo visi nivo.

Znamo svi da Stan ima onaj ludjacki mode kad ga upali u glavi, ali nisam bas siguran da ga ima na ovom turniru, prema onom sto sam gledao.
Dosta je jeftinih i neforsiranih gresaka pravio, sto ce Rus svakako koristiti.

Namjerno potenciram procente servisa, jer znamo da je vecini to osnov igre.
Ipak Medo je raznovrsniji igrac u ovom momentu, bolje se krece, bolje udara sa obje strane, mentalno je jaci, moze igrati duze razmjene sto Stanu nikako ne odgovara i mislim da ce Stan imati dosta UO u tom slucaju.
Rus je u formi i naletu, lagano je rijesio sva 3 meca, a jedini mec u ovom pobjednickom nizu je izgubio od Djoke 2-1.

Opet kazem, malo je nerealna kv na Rusa, bezobrazno mala, ali to su klad, jbg.
Iskreno, prema svemu vidjenom od forme, H2H, ali i nacina igre, takve su i realne sanse Stana i mislim da ce ovaj mec Medvedev dobiti, max cini mi se i ovaj put 3-1 za Rusa, nista vise od toga za Stana.

Moja prognoza:
Medvedev 1
I treći meč se slazemo oko ishoda pobjednika.

Čekam te još na Rafi, mada su tu mišljenja jasna, jel :mrgreen:

Tako je, vidite kako je ljepši pdf kad se počnu pisat smislene stvari, umjesto što svaki dan mjerite čiji je veći uz standardne floskule.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 26 jan 2020, 19:37

Delpo :( :(
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

memija38
Kontakt:

Post Postao/la memija38 » 26 jan 2020, 19:40

ronaldo99 je napisao/la:
26 jan 2020, 19:28
Evo ja cu tipovati ovako bez puno obnasnjenja neam zivaca za to :)

Nadal- Kyrgios 1
Medo-Stan 1
Zverev-Rubkev 2
Thiem-Monf. 1
slazem se druze

a navijacki ovako:

kirdzo 2
stan 2
rublev 2
thiem 1 :

:D

bodi123 je napisao/la:
26 jan 2020, 19:24
bodi123 je napisao/la:
26 jan 2020, 17:21
Ovo za Monfilsa i Thiema se slazem. Thiem je veliki favorit, i veći nego što to kvote pokazuju, a objasnit ću kasnije i što je tako, sad gledam rukomet.
Evo da dopunim Ševču i ispunim dato obećanje.

Thiem ako zna igrat protiv nekoga, to je La Monf, barem se tako pokazalo do sada. Igrači koji nisu primarni ofanzivci, koji igraju reaktivan tenis, koji ne hvataju loptu rano te mu nisu u stanju oduzeti neophodno vrijeme za namještanje i time ga onemogućiti da te lomi prepoznatljivim intenzitetom savršeno odgovaraju Dominiku. Gael je ofanzivno limitiran do bola a uz to stoji predaleko od osnovne linije da bi bio iole ravnopravan u relijima, i to je izuzetan problem za njega. Thiem se ne dobija kopanjem, defanzivom i povremenim nadjačavanjem s baselinea, nego baš ono suprotno, ofanziva, miksanje, servis i raznovrsnost. Uz to Gael nije ni fizički spreman koliko mora bit za ovaj tenis koji igra, a preko puta mreze će bit ako ne i najspremniji teniser na cijelom touru, znači u startu hendikep. Ovaj kad nametne onaj svoj ludi intenzitet i počne forhendima crtat Gael se obično raspane ko Jugoslavija. Udara jače, preciznije i čišće, bolji je teniser od Francuza i sve osim pobjede će me iznenadit. Evo samo jedan od primjera na šta liče njihovi mečevi i koliko Gael griješi u pristupu i odabiru ispravne taktike, pogledati prvi poen ovog isječka i nije teško zaključiti koliko je Thiem talentovaniji teniser.
Šeta ga lijevo desno ko iz šale, ovaj se sturi kopajući i na kraju obično završi vinerom Austrijanca. Gael mora nešto promijeniti ovoga puta, ali se postavlja pitanje kako i na koji način?
daj nam druze za federer nole zanima me sta kazes pusti te lijeve tenisere :D
STEVIE GERRARD

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 26 jan 2020, 19:41

Sta je sa Delpom da nije objavio kraj karijere?

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 26 jan 2020, 19:44

ronaldo99 je napisao/la:
26 jan 2020, 19:41
Nije još ali mogao bi uskoro. Nova operacija koljena..
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 26 jan 2020, 19:44

ronaldo99 je napisao/la:
26 jan 2020, 19:41
Nije, al mora na operaciju koljena, opet. Realno on je gotov teniser, bolje nek završi karijeru i ne pati se.

@memija

Ako dočekamo to polufinale, bit će.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 26 jan 2020, 19:46

A jbt pa zar opet, a njega mi je najvise zao, tako gotivan lik i teniser, kaze daj mi samo servis i FH a BH mi. Ne treba da pobjedim :)

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 26 jan 2020, 19:47

Da malo napišem o najzvučnijem dvoboju danas,Nadal-Kyrgios

Nadal dolazi u ovaj meč sa 3 perfektne pobjede na papiru(kažem na papiru jer rezultati mečeva protiv Deliena i Delbonisa nisu baš bili odraz stanja na terenu) i 4-3 omjerov protiv popularnog Nicka.Nisam 1000% siguran u njegovu pobjedu iz 3razloga: što se meč igra u noćnom terminu što njemu ne odgovara,protiv publike i loš procenat iskorišćenih break lopti što neće paliti protiv Kyrgiosa.Smatram da je bo5 njegova najveća prednost.Ipak,mislim da bi trebao da završi posao ovdje.

Kyrgios dolazi poslije nekoliko petosetnih maratona vrlo umoran što je njegov deficit u odnosu na Nadala.Ukoliko želi da ima šansu,u prva 2 seta mora doći do TB i dobiti ih s obzirom da sumnjam da će uzeti brejk Nadalu.To nije nemoguće jer Nadal nije TB majstor kao Federer ili Djoković,ali bit će vrlo teško i vjerovatno neizvodljivo.Poslije 3.seta neće moći ništa da traži protiv Španca zbog manjka kondicije i akumuliranog umora.Procenat ubačenog prvog servisa mora biti bar 70%.

Rezultatska predikcija:3-1(6-7,7-6,6-4,6-2) za Nadala
Zadnja izmjena: BosniaBoston, dana/u 26 jan 2020, 19:48, ukupno mijenjano 1 put.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.