FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
90
36%
Darko Milanič
35
14%
Miodrag Božović
5
2%
Fedja Dudić
38
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
24
10%
Samo stranac
59
24%

Ukupno glasova: 251

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 24 apr 2022, 16:25

bordobijeli je napisao/la:
24 apr 2022, 16:20
izdzezveubrazil je napisao/la:
24 apr 2022, 16:08
Arnelv52 je napisao/la:
24 apr 2022, 11:03
Sad kad su se ohladile glave ja bih volio pitat da čujem šta to znači kad trener ne zna? Koja je mjera neznanja? Ne zna više od mene ili šta tačno to znači? Jer ja imam osjećaj da ljudi misle kako kod nas dolaze ljudi glupi k'o iz filma.

Sa 20 godina igračke karijere i sa trenerskim iskustvom trebalo bi da zna nešto o svojoj profesiji. Ne treba ljude podcjenjivati, niti sebe precjenjivati. Svi smo mi u pet deka kad je u pitanju opća logika.

Nama se ovo stalno ponavlja i prije nego se donesu bilo kakve mjere treba ispitati šta je. Možda igračima treba vremena da razumiju trenerove zamisli, možda treneru treba vremena da implementira svoje zamisli ili je riječ o bojkotu ili je riječ o pogrešnim navikama ili nešto drugo. Ne treba se bojati propale sezone i neizlaska u Europu jer će nam to, ako shvatimo a vidimo da se ponavlja, puno više koristiti u budućnosti nego koeficijent i tih 300k eura ili koliko bi dobili od Europe.

Što se tiče Gorana Sablića ja to nikad ranije nisam htio da napišem jer se uglavnom pisalo sa vrućim glavama pa mi je mrsko bilo da se bakćem tim komentarima ali Goran Sablić je jedini trener koji je ikad bio u našoj ligi a koji je na treninzima radio rondo sa igračima. To ja nikad nisam vidio prije ili poslije njega.

Oba trenera i Sablić i Vasoski (govorio je sam o tome na okanalu) su htjeli da igraju moderan nogomet sa visokim presingom itd. ali očigledno imaju probleme sa implementacijom a problemi mogu biti razni i treba shvatiti šta je tačno problem.
Mjera neznanja je ono što trener odnosno njegova ekipa prezentuje na terenu. Ti manje-više uvijek znaš kako će izgledati Jakirovićev Zrinjski i šta će igrati, kako će izgledati Dudićev Velež, ili da ne nabrajam ekipe iz većih liga sa fudbalskim filozofima na mjestu trenera. Evo, vidjet ćeš da će Posušje Karačićevo za kraći vremenski rok imati prepoznatljiviji stil igre nego Sarajevo. E to je mjera znanja.

Nije stvar da on ne konta fudbal, fudbal manje više kontaju svi, pa ima i ovdje na forumu ljudi koji jako dobro analiziraju stvari. Najteža stvar u fudbalu je kako sprovesti u djelo ono što se želi igrati i s tog aspekta si u pravu. Ali ako se ne vide ni obrisi tog visokog presinga o kojem Vasoski priča, ako se vidi da se na tome ne radi, onda je to problem.
Ne branim Vasoskog ali on ne poznaje ovdje ni igrace, ligu, uslove,mentalitet,sve mu je nepoznanica. Potrebno je vrijeme adaptacije, puno lakse je recimo Jakirovicu, Sliskovicu, Karaćiću itd
Zar nije to onda neko trebao uzeti u obzir, da će mu period adaptacije biti dug i dovesti nekog drugog jer rezultat ne smije patiti u najvećem klubu u državi. A ne ovako neke izvlakuše, trener koji zna raditi sa mladima, pa ti Krste i Heba ispadaju glavni igrači. Moguće da je dobar trener, ali zasad se nije snašao i mislim da ćemo jako teško u Evropu.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 24 apr 2022, 16:27

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
24 apr 2022, 16:25
bordobijeli je napisao/la:
24 apr 2022, 16:20
izdzezveubrazil je napisao/la:
24 apr 2022, 16:08

Mjera neznanja je ono što trener odnosno njegova ekipa prezentuje na terenu. Ti manje-više uvijek znaš kako će izgledati Jakirovićev Zrinjski i šta će igrati, kako će izgledati Dudićev Velež, ili da ne nabrajam ekipe iz većih liga sa fudbalskim filozofima na mjestu trenera. Evo, vidjet ćeš da će Posušje Karačićevo za kraći vremenski rok imati prepoznatljiviji stil igre nego Sarajevo. E to je mjera znanja.

Nije stvar da on ne konta fudbal, fudbal manje više kontaju svi, pa ima i ovdje na forumu ljudi koji jako dobro analiziraju stvari. Najteža stvar u fudbalu je kako sprovesti u djelo ono što se želi igrati i s tog aspekta si u pravu. Ali ako se ne vide ni obrisi tog visokog presinga o kojem Vasoski priča, ako se vidi da se na tome ne radi, onda je to problem.
Ne branim Vasoskog ali on ne poznaje ovdje ni igrace, ligu, uslove,mentalitet,sve mu je nepoznanica. Potrebno je vrijeme adaptacije, puno lakse je recimo Jakirovicu, Sliskovicu, Karaćiću itd
Zar nije to onda neko trebao uzeti u obzir, da će mu period adaptacije biti dug i dovesti nekog drugog jer rezultat ne smije patiti u najvećem klubu u državi. A ne ovako neke izvlakuše, trener koji zna raditi sa mladima, pa ti Krste i Heba ispadaju glavni igrači. Moguće da je dobar trener, ali zasad se nije snašao i mislim da ćemo jako teško u Evropu.
Ma sve ok, samo kazem da promjene trenera svaki 6 mjeseci nikad nece donijeti nista dobro.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 24 apr 2022, 16:34

Nije poenta podržati svakog trenera, treba prepoznati vrijedi li nekog trenera podržati ili ne.

Meni Vasoski ne djeluje kao neko koga treba podržati, možda i griješim, ali vidjet ćemo. Sablić mi je recimo djelovao kao neko ko je mogao napraviti preokret. Kodro također.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 24 apr 2022, 16:56

Nek otjeraju Makedonca, vrate Dženu da uzme kup i onda imaju vremena da nađu novog pravog trenera

:kafa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 24 apr 2022, 17:07

Vasovski je ima dosad oko 15 utakmica sa pripremnim, isti ritam isti problemi isti nedostaci igra nema nikakvu smisao i nista nije unaprijedio sto je Goran radio lose. Za takvog trenera netreba bit strpljena u klubu kakvo je SARAJEVO posebno ako ne izbori evropu ( kroz kup prvenstvo)

Takodje treba se dodat da i kondiciono stoimo lose kao i eksplozivnos igraca je na nivou federalne lige.

Kepcija je govorio kako je kompiuter pokazivao da smo fino trcali protiv borca i kako je to fino izgledalo i na terenu al rezultat to nije ispratio, al sta je onda sa 14 drugih utakmica ja vjerujem da bjeljina ima vise pretrcani sprinteva od nas..

Ubjedjen sam da su najvece razlike izmedju zrinjskog i nas u tom kondicionom trkackom smislu,

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 24 apr 2022, 17:17

Lik je napisao/la:
24 apr 2022, 16:56
Nek otjeraju Makedonca, vrate Dženu da uzme kup i onda imaju vremena da nađu novog pravog trenera

Tako ce i biti garant... I onda obavezno opet zakasniti sa novim trenerom pa nek mu neko drugi pravi ekipu a mi cemo ocekivati ovdje neki prepoznatljiv stil igre i od tog novog i pljuvati ga nema veze sto godinama ni jedan trener kod nas nema vremena da sklopi sebi tim i implementira svoje zamisli.
You are someone else I am still right here

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 24 apr 2022, 17:58

fera je napisao/la:
24 apr 2022, 17:17
Lik je napisao/la:
24 apr 2022, 16:56

Tako ce i biti garant... I onda obavezno opet zakasniti sa novim trenerom pa nek mu neko drugi pravi ekipu a mi cemo ocekivati ovdje neki prepoznatljiv stil igre i od tog novog i pljuvati ga nema veze sto godinama ni jedan trener kod nas nema vremena da sklopi sebi tim i implementira svoje zamisli.
Pa zbog toga, što svako malo tjeramo trenere neci niko vise ni htjeti da dodje u Sarajevo. Zbog ovakve situacije uvjek ce svi, kako igrači tako i treneri, prije izabrati Zrinski nego Sarajevo. Za igrača na ligu, adaptacija traje minimalno 6 mjeseci da on pokaže šta zna, a za trenera, posebno kada u ekipi ima igrače koji bojkotuju i sve miniraju, sigurno i više.
Mi smo odavno prestali biti klub u koji se dolazi prije svih ostali, a sa ovakvim načinom postajemo klub u koji će malo ko i zeliti da dodje.
Mnogi su treneri od nas otjerani, a da to nisu zaslužili, jer se igračima nije dalo biti cio dan u klubu, nisu im isplaćivane plate ili je najavljeno pomladjivanje....
Mi ako ovako nastavimo sa politikom tjeranja trenra za godinu ili dvije smo zlatna sredina premijer lige, živi bili pa vidjeli...
Evo i oni tebe selame!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 24 apr 2022, 18:23

Kad si največi klub u državi, rezultat se traži jučer, a ne odmah i sutra. Zato mi i strpljenje ne možemo u istu rečenicu.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 24 apr 2022, 18:33

Pa ko sad bojkotuje???? Da ga pljunem u facu, niko 500 € ne zasluzuje
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 24 apr 2022, 18:58

Gledam Liverpool i kad vidim borbu i koliko im znaci utakmica tacno bi se ubio. Ovdje ne pricam o igri ili tako nešto, sta imam to porediti, nego isključivo borba. Ovi naši ne potrce kako treba majku li im yebem manekensku :puke:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Ado_77
Kontakt:

Post Postao/la Ado_77 » 24 apr 2022, 19:05

Ova ekipa nikad nece biti sampionska ovdje nema materijala za uspjeh oni su goli prosjek.

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 24 apr 2022, 19:24

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
24 apr 2022, 18:58
Gledam Liverpool i kad vidim borbu i koliko im znaci utakmica tacno bi se ubio. Ovdje ne pricam o igri ili tako nešto, sta imam to porediti, nego isključivo borba. Ovi naši ne potrce kako treba majku li im yebem manekensku :puke:
Zato što znaju koji grb im je na dresu. Znaju njegovu historiju, uspjehe, koliko navijači žive za taj grb. Dok kod nas to ne postoji. Teška srca ali igrači od kona više ginu za klub za razliku od naših igrača.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 24 apr 2022, 19:35

Sta kazu bez jakog evertona nema jakog liverpula :bow:
NEMA NAZAD

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 24 apr 2022, 19:39

Foux87 je napisao/la:
24 apr 2022, 19:24
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
24 apr 2022, 18:58
Zato što znaju koji grb im je na dresu. Znaju njegovu historiju, uspjehe, koliko navijači žive za taj grb. Dok kod nas to ne postoji. Teška srca ali igrači od kona više ginu za klub za razliku od naših igrača.
A Bgm uz to sve i znaju lopte sto nasi bas i ne znaju :D
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 24 apr 2022, 20:02

Ali liverpul nema divu !!! Yebem li im marketing i biznis...
slika
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 24 apr 2022, 20:08

Ne lupajte za liverpool
Ovim tempom da nasi odigraju 7 minuta KCUS bi morao respiratore prebaciti na stadion
Da ihras ovako visoko i ovako agresivno moras od 10-12. godine pa do seniora trenirati(dva puta dnevno nerijetko, nema pauza od tri mjeseca) , ishranu imati, itd.
Nije to na igman i trči (mada bi nas i to unaprijedilo za 40%).
Zadnja izmjena: Pantelija, dana/u 24 apr 2022, 20:10, ukupno mijenjano 1 put.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 24 apr 2022, 20:09

NazorUso je napisao/la:
24 apr 2022, 20:02
slika
Pogino dabogda ko je ovoj qurvi raspaloj dao da pridje na 10 kilometara od kluba!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 24 apr 2022, 20:12

Pantelija je napisao/la:
24 apr 2022, 20:08
Ne lupajte za liverpool
Ovim tempom da nasi odigraju 7 minuta KCUS bi morao respiratore prebaciti na stadion
Da ihras ovako visoko i ovako agresivno moras od 10-12. godine pa do seniora trenirati(dva puta dnevno nerijetko, nema pauza od tri mjeseca) , ishranu imati, itd.
Nije to na igman i trči (mada bi nas i to unaprijedilo za 40%).
Ma druze vidi se da im je stalo, ne govorim ja o ovakvom intenzitetu, ne moze to nijedan nas igrac izdrzati.
Ljudima stalo, trce svaki aut da izvedu, ne setka se Salah nazad ko šejtan, nego dodje pomogne odbrani, pa ako nista potrci laganim tempom. E o tome ja govorim.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Cokituki
Kontakt:

Post Postao/la Cokituki » 24 apr 2022, 20:53

NazorUso je napisao/la:
slika
Koliko vidim unfollow je napokon hvala krcu. Tokmaku koji je zapratio evo ne znam sta...

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 24 apr 2022, 20:58

Cokituki je napisao/la:
24 apr 2022, 20:53
NazorUso je napisao/la:
slika
Koliko vidim unfollow je napokon hvala krcu. Tokmaku koji je zapratio evo ne znam sta...
Nije smjelo doci do toga da se krava promovise preko nas. Dosta stvari oni urade, pa obrisu. Amaterizam cisti !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: iliyaa8, MaroonWhite1946, WeekendOffender i 178 gostiju.