BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 01 okt 2011, 16:20

Robert X2 u stilu rasnog napadača :D
Jbt i ćorava koka ubode koje zrno :lol:

1. poluvrijeme djelujemo veoma moćno i dominantno, što se i očekuje protiv slabašnog Augsburga. Kome Lewat zabije 2 gola, yebeš taku ekipu :lol:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 okt 2011, 16:22

Proradio Lewandowski :lol: :lol:

2 gola Roberta za 2-0 u prvom poluvremenu...Augsburg se ocekivano brani sa 10 igraca tako da je dosta tesko igrati,ipak uspjeli smo stvoriti jos par prilika i pored ova 2 gola.

Santana spasio sa linije eventualnih 0-1 poslije greske Hummelsa i Weidenfellera...

EDIT:

Kako glup/naivan/nesretan penal za Augsburg...ali Roman brani :shock:

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 01 okt 2011, 17:07

Lewandovski hat-trick
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 okt 2011, 17:24

3 gola i asistencija...Lewat dominira 8-) :lol:

Posebno je bila impresivna ona asistencija za Gotzea i 3-0.

Ulaskom Barriosa mnogo vise prostora je ostalo i Lewandowskom i ostalim igracima...mnogo bolje otvara prostor,nesto sto Lewat i nije znao raditi.

I bez obzira na povratak Lucasa ova 3 gola Roberta su odlicna stvar jer njegovi golovi ce itekako trebati i u nastavku sezone...mozda se pokaze dobrim opcija da njih dvojica igraju zajedno u prvih 11.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 01 okt 2011, 17:50

Hare_BvB je napisao/la:Vidićeš Lewata sad za vikend kad zabije hattrick u pobjedi od 6-0. :lol:
Umalo!!!! :lol:

Kakva dominacija mog miljenika. :mrgreen:

Moram pohvaliti Kloppa za današnje rokade. 8-)
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 01 okt 2011, 18:01

Ole napokon da rezultatski nekog nabijemo ... Iskreno moglo je ovo sve bit i drugcije i ruznije po nas ... Ali dobro je ispalo ... Utakmicu necu posebno nesto analizirati jer nema svrhe analizu pravit protiv Augsburga kojeg bi i Sloboda moja dobila 8-) ...

Ne treba da nas ovaj rez. zaslijepi i da pomislimo da smo neko i nesto nakon ove pobjede nismo daleko smo od svega tog jos uvijek ali ovo je bila lijepa predstava kad se sve sabere. Posebno mi je drago za Lewandowskog sto je zabio i to HATTRICK !

Kloppa moram pohvalit i kudit svaka cast sto je poceo praktikovati rotacije, i sto je Kagawu ostavio na klupi zasluzi je da hobla :D , takodje i Subotic nek kupi sebi kopacke sa malo vecim kramponima kako se ne bi vise klizao po terenu ... Ali ne mogu brate dragi shvatit da je opet onom glupom Da Silvi dao sansu, a da Leitner nije ni na klupi bio, bolje da je malcu dao sansu nego onom glupanu. I stara poznata scena poslije utakmice Klopp uzeo Da Silvi nesto objasnjavati i galami na njemu tako to radi svake utakmice kad mu on igra. Znam ja on je usao da bi dao po koju kvalitetnu loptu dubinsku ali mani tog ba, daj malcu sansu jbg... Barrios kao sto Adnan kaze mnogo bolje odvlaci stopere i bolje se krece. Ali isto tako se vidi da ce mu trebat jos dosta vremena da dodje u pravu formu ...

Ova pauza je dobra za nas, kao prvo dobro je sto Bender nije pozvan u repku, neka se odmori njemu je potreban odmor, Schmellzer takodje nije pozvan i njemu ce godit da tu povredu vise razjebe koju vuce citavu sezonu jbg. E jedino mi je krivo sto Hummy ide Low-u jer moze se vratit gori a i bolji, pitanje je da li ce igrat jer ipak je Holger prvi stoper hahaha :lol: , pa da mu to ne pohebe jos gore raspolozenje ionako je nesto slabe volje :) I naravno Barrios ce moc nabit snage i kondicije pa da bude u dobroj formi abd, valjda ne bude pozvan za defektni Paragvaj ... Nadam se da cemo iskoristit dobro ovih 14 dana i uigrat i popravit sto se moze popravit i da nece bit povrjedjenih.

Jer slijede 2 teska gostovanja idemo Werderu, pa Olympiakosu ... Ta dva gostovanja su izuzetno vazna, jer vise nema zafrkncije kikseva opustanja sezona se zahuktala pravo i treba biljezit sto vise bodova ...

BvB YNWA !
BvB Echte Liebe !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 okt 2011, 18:04

Holger je zasluženo prvi stoper jer da je kojim slučajem Hummy onda bi Neuer svaku drugu utakmicu bio na streljani.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 01 okt 2011, 18:15

Saurman je napisao/la:Holger je zasluženo prvi stoper jer da je kojim slučajem Hummy onda bi Neuer svaku drugu utakmicu bio na streljani.
Prvo sto moram reci je : HAHAHAHAHAHAHAHA :lol: :lol: :lol: :P :D :arrow:
Drugo sto moram reci je: :o :shock: Sarma tvoje NEznanje me zabrinjava :oops: :oops:
Trece sto moram reci je: Samo za navijace Bayerna je Badstrudla bolji od Hummelsa... Za njeg je Hummels DOKTOR!
;) Eh et Sarma toliko od mene imas mahanje i idi lijeci frust od Hoppenheima gdje drugo . I onako cisto rekretativno i usput ono sasvim usput et da znas zadnje 2 sezone je Hummels najbolji stoper BUNDESLIGE ;) ...a sad cao idem gledat pregled na Ard-u :arrow: 8-)
BvB Echte Liebe !!!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 01 okt 2011, 18:23

adnan24 je napisao/la:3 gola i asistencija...Lewat dominira 8-) :lol:

Posebno je bila impresivna ona asistencija za Gotzea i 3-0.

Ulaskom Barriosa mnogo vise prostora je ostalo i Lewandowskom i ostalim igracima...mnogo bolje otvara prostor,nesto sto Lewat i nije znao raditi.

I bez obzira na povratak Lucasa ova 3 gola Roberta su odlicna stvar jer njegovi golovi ce itekako trebati i u nastavku sezone...mozda se pokaze dobrim opcija da njih dvojica igraju zajedno u prvih 11.
Pa upravo to sam pis'o u vise navrata. Levandovski moze koristiti jedino kao poluspic. Moze on i kao spic uvaljati par komada, al' to se desava u razmacima od nekoliko mjeseci. Njegova igra je mnogo bolja kada igra i Barios.

Nisam gled'o tekmu, al' mi je drago da je procepilo. Treba nastaviti u istom ritmu i osigurati drugu poziciju.

Ko je naredni protivnik?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 01 okt 2011, 18:30

Damir_BvB je napisao/la:Ali ne mogu brate dragi shvatit da je opet onom glupom Da Silvi dao sansu, a da Leitner nije ni na klupi bio, bolje da je malcu dao sansu nego onom glupanu. I stara poznata scena poslije utakmice Klopp uzeo Da Silvi nesto objasnjavati i galami na njemu tako to radi svake utakmice kad mu on igra. Znam ja on je usao da bi dao po koju kvalitetnu loptu dubinsku ali mani tog ba, daj malcu sansu jbg...
Leitner je povrijeđen, zato ga nije ni bilo, a zbog povrede nije putovao ni u Marseille.

slika

slika BVB BVB NUR DER BVB

4:0 – Lewandowski-Festival gegen den FC Augsburg
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zaslužena pobjeda, al da će Robert odigrat utakmicu života za BvB :roll: ..... to brate nisam očekivao. Zadovoljan sam igrom i zalaganjem i prije svega postavom Kloppovom.
Moralo se nešto mijenjat i fala Bogu pokazalo se ispravnim. Ovo nam je itekako trebalo i sad mali reprezentativni odmor pred 2 veoma važne utakmice (al nećemo sad o njima)... Prilično dobro kolo i što se konkurencije tiče, važno je da zadržimo priključak za vodećim ekipama i da iz drugog plana vrebamo i čekamo našu šansu.
Pobjeda u narednom kolu u Bremenu bi bila big boost za samopouzdanje pred utakmicu u Grčkoj. A i s tom pobjedom vjerovatno bi izbili kao prvi pratioci Bayerna....
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 01 okt 2011, 18:34

Valencia je napisao/la: Ko je naredni protivnik?
Okt 14Fr
1. Bundesliga - 9. Spieltag
20:30 Uhr Bremen - Dortmund

Okt 19Mi Champions League
20:45 Uhr Piräus - Dortmund

Okt 22 Sa 1. Bundesliga - 10. Spieltag
15:30 Uhr Dortmund - Köln

Okt 25Di DFB-Pokal - 2. Runde
20:30 Uhr Dortmund - Dresden

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 01 okt 2011, 18:48

Hare_BvB je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Vidićeš Lewata sad za vikend kad zabije hattrick u pobjedi od 6-0. :lol:
Umalo!!!! :lol:

De malo cesce napisi nesto slicno... :D
Valencia je napisao/la:Pa upravo to sam pis'o u vise navrata. Levandovski moze koristiti jedino kao poluspic. Moze on i kao spic uvaljati par komada, al' to se desava u razmacima od nekoliko mjeseci. Njegova igra je mnogo bolja kada igra i Barios.

Nisam gled'o tekmu, al' mi je drago da je procepilo. Treba nastaviti u istom ritmu i osigurati drugu poziciju.

Sjetio sam se ja tebe odmah :D ...i nadam se da si u pravu ali tek treba vidjeti sta ce se dalje desavati,da li ce Klopp uopste igrati sa Lewandowskim u prvih 11 kada je tu Barrios jer to bi znacilo klupu za Kagawu i povratak na krilo Gotzea.

Ipak siguran sam da cemo u nekoj od narednih utakmica ponovo vidjeti ovakvu postavu,pa cemo da vidimo kako ce to izgledati.

Sljedece kolo duel u Bremenu protiv direktnog konkurenta za vrh...

P.S. @Damir

Koliko znam Leitner je povrijedjen i zbog toga nije u sastavu...

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 01 okt 2011, 20:15

evo snimak utakmice marsej dortmund pa ako neko zeli ...

" onclick="window.open(this.href);return false;
BvB Echte Liebe !!!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 01 okt 2011, 20:18

Ima Levandovski lucidnosti u glavi i tehnike u nogama. Al' nema njusku da se nadje tamo gdje se lopta ponudi da je posalje u mrezu,.. Nema kretanje bez lopte, nema osjecaj da uleti u prazan prostor,.. Nema 'ledjnu tehniku', nema sposobnost da reaguje brzo na malom prostoru. I sto je najvaznije nema snagu da se izbori sa dva protivnicka stopera.

On je igrac koji voli povuci loptu, a ne cekati da mu je neko doda,.. Voli igru u kojoj ima veci manevarski prostor. Da se ne ponavlja, on je igrac slicnog profila kao (vas) Zidan. Klasicni poluspic.

Kagava je nesto izmedju ofanzivnog veznog i poluspica. Formacija sa Levandovski - Barios je ofanzivnija od formacije Kagava - Barios. Kagava ipak malo vise pomaze u defanzivnim zadatcima, sasvim polivalentan igrac.

Sigurno da je Kagava prvi izbor kao 'pomagac' Bariosu. Al' Levandovski uglavnom odigra bolje kada ulazi sa klupe. Moze na svjezinu odigrati dobru rolu. Uz to, ofanzivniji je od Kagave. Dakle, kada rezultat ne odgovara, tu je Levandovski da pogura.

Problem je Gundogan. Nesto mi govori da bi i on bio bolji da igra poziciju Kagave (ofanzivni vezni/poluspic)!? Negdje sam procit'o da je u bivsem klubu upravo igrao poziciju ofanzivnog veznog!? Za sada se cini da se Klop prekontao kada ga je zamislio na poziciji centralnog veznog. Uz to, momak voli malo provozati loptu, sto je drugacije od igre koju je preferirao Sahin (prva lopta, filigranski precizni i lucidni pasovi), i koja je Dortmund izmedju ostalog cinila tako ubitacnom ekipom. Mozda ne bi bilo lose u januaru potraziti novog centralnog veznog koji ima slicnu igru kao Sahin!? Al' postavlja se pitanje sta sa Gundoganom!?? Ako bi se prekomandovao na poziciju ofanzivnog veznog, tu bi kao konkurenciju imao Kagavu i Levandovskog, a samo jedan moze igrati tu poziciju. Al' eto, dacemo Gundoganu do januara fore da nas razuvjeri i pokaze da moze igrati centralnog veznog,..
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 01 okt 2011, 20:54

@ Valencia

Dobro si opisao Lewandovskog, samo bih jos jedno dodao tehnicki je dosta slabo potkovan i stalno trazi situaciju za sut ...

Sto se tice Gundogana on jeste klasicna DESETKA sto je i igrao u Nurnbergu, i trenutno kako igra i koliko dr.ka loptu nije za OSMICE, i ja mislim da bi bio jaci na poziciji iza napadaca jer fenomenalno zna loptu podvalit, a i mogao bi je vise vuci srati hebavati zivce nama hehe, pa bi to onda Bender mogao popravljati :D
BvB Echte Liebe !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 okt 2011, 20:59

Damir_BvB je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Holger je zasluženo prvi stoper jer da je kojim slučajem Hummy onda bi Neuer svaku drugu utakmicu bio na streljani.
Prvo sto moram reci je : HAHAHAHAHAHAHAHA :lol: :lol: :lol: :P :D :arrow:
Drugo sto moram reci je: :o :shock: Sarma tvoje NEznanje me zabrinjava :oops: :oops:
Trece sto moram reci je: Samo za navijace Bayerna je Badstrudla bolji od Hummelsa... Za njeg je Hummels DOKTOR!
;) Eh et Sarma toliko od mene imas mahanje i idi lijeci frust od Hoppenheima gdje drugo . I onako cisto rekretativno i usput ono sasvim usput et da znas zadnje 2 sezone je Hummels najbolji stoper BUNDESLIGE ;) ...a sad cao idem gledat pregled na Ard-u :arrow: 8-)
Da kosonja je najbolji stoper lige kao što je Lewtovski najbolji napadač. 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 01 okt 2011, 23:51

Fortuna Koln - BvB II 1:1

Strijelac Owomoyela.

Mnogo me veseli što će Owo uskoro konkurisat za prvi tim. Dat će nam tu širinu na bokovima, posebno sad kad Schmele preskače svaku drugu utakmicu. Igrao je u svojoj karijeri i lijevo i desno, tako da može biti veoma važan igrač koji u važnijim utakmicama može donijeti i iskustvo (za razliku od Lowea). ;)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 okt 2011, 20:40

Watzke: „Bayern hat eine überragende Truppe. Die werden Meister - das ist so sicher wie das Amen in der Kirche. Das ist auch nicht mehr unser Thema.”

Hans realan kao obično. :D

Hiddink izjavio da bi Sahinu bilo mnogo pametnije da je ostao u Dortmundu. :twisted:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 okt 2011, 07:18

Jučer smo jedva pobijedili Sportfreunden Siegen 2:1 (0:1) u gostima. Igrali smo bez svojih 10 reprezentativaca u sljedećem sastavu:

BVB: Langerak - Owomoyela, Bender, Santana, Löwe - Bakalorz (68. Hübner), da Silva - Großkreutz, Le Tallec (56. Boyd), Kringe (56. Hofmann) - Barrios.

Golovi: 1:0 Jakobs (30.), 1:1 Barrios (57.), 1:2 Bender (90.)

Barrios je osim postignutog gola na terenu izdržao čitavih 90 minuta. Odlična vijest :D

Ovo su naši reprezentativci:

Poljska - Jakub "Kuba" Blaszczykowski, Robert Lewandowski, Lukasz Piszczek
Njemačka - Mario Götze, Mats Hummels
Srbija - Neven Subotic
Hrvatska - Ivan Perisic
Japan - Shinji Kagawa
Njemačka U21 - Ilkay Gündogan, Marc Hornschuh und Moritz Leitner (gledat ćemo ih protiv BIH U21)
Hrvatska U21 - Ivan Paurevic

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 okt 2011, 12:21

OVO JE NAŠ NOVI DERBI-DRES.
Misli se naravno na duel sa Schalkeom 26. novembra u 15:30, kada ćemo zaigrati u ovim dresovima.

slika

slika

Kevin Großkreutz i Mitchell Langerak.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.