Teretana
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus
- ultrassa1921
- Kontakt:
Re: Teretana
ma mozes prijatelju naravno,ali ostali ce ti odgovoriti malo preciznije i detaljnije
Manijaci Zeljini
-
- Kontakt:
Naravno da možeš imati rezultate i bez suplementacije. Nemoj ništa izbacivati iz prehrane, samo pojačaj hranu sa više proteina prije i nakon treninga. Slobodno ti možeš jesti i kobasice, parizer, paštete... odnosno nezdravu hranu jer ne treniraš i ne baviš se tim profesionalno. Samo pojačaj unos proteina prije i poslije treninga, pogotov poslije, najbitnije je poslije treninga kvalitetno se najesti, po mogućnosti riba (može ona i u konzervi naravno), riža, meso..Pelo je napisao/la:Da li se može doći do nekog napretka bez kupovine tih proteina, kreatina i td?
Jer iskreno i nisam nešto dobar sa parama, ali trudim se nekako, iz prehrane sam izbacio (bijeli hljeb, razne pite) jedem dosta piletine i kuhani jaja (bez žumanjka) takodje i tunu iz konzerve.
Čitam ovdje neki pišu kako nije preporučljivo jesti i krompir, što meni ne paše jer ako izbacim i krompir iz prehrane, mogao bi' ostat gladan.![]()
Da se razumijemo počeo sam trenirati ima skoro 15 dana, što je najbitnije imam volju, ali ponavljam keš me najviše "koči".
Samo kvalitetno treniraj i jedi sve što ti se nađe i rezultati će vremenom doći, naravno ako kvalitetno treniraš.
Što se tiče ovog izbacivanja tjestenine, glavni razlog tome je višak kilograma, težak sam negdje oko 85 kg, a visok 185 cm.
Neko bi' rekao kako je ovo idealna težina za moju visinu, ali problem je što su ti kilogrami loše raspoređeni da tako kažem.
Neko bi' rekao kako je ovo idealna težina za moju visinu, ali problem je što su ti kilogrami loše raspoređeni da tako kažem.

x
za rasporedjivanje kilograma koristi ovu metoduPelo je napisao/la:Što se tiče ovog izbacivanja tjestenine, glavni razlog tome je višak kilograma, težak sam negdje oko 85 kg, a visok 185 cm.
30 minuta lagano trcanje
30 minuta sprint pa odmoris samo malo pa sve do kraja ali bitan je bas intezitet da ima tu brzog trcanja
nakon toga odradi par serija sklekova , to ponavljaj 2 puta sedmicno , za pola godine si prerasporedjen .
Djeluje i na amebe a kamoli ljude
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Možda bi' moglo biti problema sa tim šprintom od 30 minuta (
), uglavnom momci hvala na odgovorima, pomogli ste mi. 

x
Šta mislite o uzimanju pola mjerice onog ON Serious Mass i 50-ak grama wheya dnevno uz solidnu prehranu?
FK Sarajevo
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray
LA Lakers
Real Madrid
Andy Murray
Pelo je napisao/la:Možda bi' moglo biti problema sa tim šprintom od 30 minuta (), uglavnom momci hvala na odgovorima, pomogli ste mi.

Možda je mislio na ovo npr. ukupno imaš 20-30 minuta srednji tempo trčanja i 15-20 minuta viši tempo ali tako da ide: 10 minuta zagrijavanja pa onda 3 minuta jačeg tempa pa 5 minuta srednji tempo trčanja i 3 minuta viši tempo itd itd ... Ovisi o tvojoj spremnosti ako možeš šprintati 1 minut onda šprintaj pa smanjuj tempo ...
To je High-intensity interval training i dobar je za mršanje mada ti nemaš nekog ekstremnog viška kilograma kao npr višak od 20-30 kg... Tebi treba trening čitavog tijela ... Googlaj ne mogu se naučiti sve za dan dva..
Ako hoćeš da se fino izdefinišeš bez nekih sportskih težnji potrebno je vježbanje najmanje 3 puta sedmično ... Što se tiče prehrane za to "zatezanje" ne trebaju ti suplementi ali neke stvari koje moraš imati u prehrani i toga se pridržavati su pileća prsa, riba, zeleni čaj ujutro obavezno, naveče sirevi slatki-slani i ostali mliječni proizvodi sa manjom količinom hljeba odnosno neka lakša hrana+manja količina hljeba, isto tako večerati prije 9 sati a ne pola sata prije spavanja, uvećaj unos voća prije svega banane i jabuke, izbaci gazirana pića, paštete, parizere, sudžuke, čokolade ...
-
- Kontakt:
Pelo, trebas sa sobom odluciti, jeli zelis promijenu nacina zivota, ili zelis sve isto a da samo neizgledas mekan.
Na promijenu zivotnu mislim na fizicku aktivnost.
Ako si za promijenu najbolje ti je da nadjes nesto za cime imas volje i sto ti daje inspiraciju. Znaci pocni sa nekim sportom. Uz sport googlaj ponekad anatomiju tijela. Znaci nauci o razlicitim misicima tijela i njihovoj motorici.
Stvar u fizickom je izdrzati bolove. Bol samo iskusni mogu izdrzati, to jeste moze trcati dalje i ako mu je dusa izasla na nos. Nemoze niko od jednom pretrcati maraton, znaci postepeno treba raditi. Najvaznije je imati volju za treningom. Bez nje sve propada u vodu.
Vidim cesto u teretani kako dosta raje zijeva. Znaci od tog treninga nema nista.
Bavis li se nekim sportom ili volis neki sport?
Na promijenu zivotnu mislim na fizicku aktivnost.
Ako si za promijenu najbolje ti je da nadjes nesto za cime imas volje i sto ti daje inspiraciju. Znaci pocni sa nekim sportom. Uz sport googlaj ponekad anatomiju tijela. Znaci nauci o razlicitim misicima tijela i njihovoj motorici.
Stvar u fizickom je izdrzati bolove. Bol samo iskusni mogu izdrzati, to jeste moze trcati dalje i ako mu je dusa izasla na nos. Nemoze niko od jednom pretrcati maraton, znaci postepeno treba raditi. Najvaznije je imati volju za treningom. Bez nje sve propada u vodu.
Vidim cesto u teretani kako dosta raje zijeva. Znaci od tog treninga nema nista.
Bavis li se nekim sportom ili volis neki sport?
Bavio sam se Fudbalom, ali sam prestao ima par godina. Volim košarku i razmišljao sam da počnem trenirati upravo taj sport, ali već mi je 19 godina i mislim da je već kasno za nešto ozbiljnije.
Najveći problem jeste ovo oko prehrane, jer jednostavno nisam u mogućnosti da svaki dan jedem šta želim, šta stara napravi to i jedem, istina u posljednje vrijeme to nije tako, ali dođe dan kada nemaš izbora.

Najveći problem jeste ovo oko prehrane, jer jednostavno nisam u mogućnosti da svaki dan jedem šta želim, šta stara napravi to i jedem, istina u posljednje vrijeme to nije tako, ali dođe dan kada nemaš izbora.

x
Na pocetku ces napredovati bez obzira na prehranu. Samo treniraj. Kad dodjes do odredjenog nivoa onda ces morati pratiti i kako se hranis ukoliko zelis rezultate.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
- IlPrincipe
- Kontakt:
Kad tek kreneš trenirat.
Treba ti ovoliko vremena (----) da bi ostvario ovoliki napredak (-----------------------------------)
I kad ostvariš ta neki napredak treba ti ovoliko vremena (-----------------------------------) da bi ostvario ovoliki napredak (----)
Treba ti ovoliko vremena (----) da bi ostvario ovoliki napredak (-----------------------------------)
I kad ostvariš ta neki napredak treba ti ovoliko vremena (-----------------------------------) da bi ostvario ovoliki napredak (----)
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
-
- Kontakt:
Kosarka je super sport. Tehnicki i fizicki jako zahtjevan sport. A mozes ga vijezbati i sam na kosu. Moj ti je savijet pocni igrati kosarku, uz to vijezbaj kad stignes tegovima.
Sve OK receno, samo me ovo boldano bode u oci, zahtijevan je pravilno.samoposmatram je napisao/la:Kosarka je super sport. Tehnicki i fizicki jako zahtjevan sport. A mozes ga vijezbati i sam na kosu. Moj ti je savijet pocni igrati kosarku, uz to vijezbaj kad stignes tegovima.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!
Ako ćemo brojati krvna zrnca, kaže se vježbati a ne viježbati. Kao što je čovjek, pjesma itd.bega_afc je napisao/la:Sve OK receno, samo me ovo boldano bode u oci, zahtijevan je pravilno.samoposmatram je napisao/la:Kosarka je super sport. Tehnicki i fizicki jako zahtjevan sport. A mozes ga vijezbati i sam na kosu. Moj ti je savijet pocni igrati kosarku, uz to vijezbaj kad stignes tegovima.
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.
Ti jos gori, zivota mi.GameFKS je napisao/la:Ako ćemo brojati krvna zrnca, kaže se vježbati a ne viježbati. Kao što je čovjek, pjesma itd.bega_afc je napisao/la:Sve OK receno, samo me ovo boldano bode u oci, zahtijevan je pravilno.samoposmatram je napisao/la:Kosarka je super sport. Tehnicki i fizicki jako zahtjevan sport. A mozes ga vijezbati i sam na kosu. Moj ti je savijet pocni igrati kosarku, uz to vijezbaj kad stignes tegovima.

#Voajeroljupci na respiratorima.
Jesam. Nisam shvatio odmah.bega_afc je napisao/la:Ti jos gori, zivota mi.GameFKS je napisao/la:Ako ćemo brojati krvna zrnca, kaže se vježbati a ne viježbati. Kao što je čovjek, pjesma itd.bega_afc je napisao/la: Sve OK receno, samo me ovo boldano bode u oci, zahtijevan je pravilno.
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.
-
- Kontakt:
Hvala na gramatickoj ispravci. Nesto sam i naucio.
ima li jos neko da ga bole ledja kada radi trbusnjake ? mene boli donji dio ledja kada radim trbusnjake 

- sagitarius
- Kontakt:
Mozda zato sto radis na tvrdoj podlozi?jasmin10 je napisao/la:ima li jos neko da ga bole ledja kada radi trbusnjake ? mene boli donji dio ledja kada radim trbusnjake
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
-
- Kontakt:
Bolovi u donjem dijelu kicme pri izvodjenju trbusnjaka je uglavnom zbog lose tehnike u izvodjenju ili su bolovi u misicima, sto je dobar znak. Stomak ima dva sloja misica stabilatorni koji stite oko kicme i vanjski zid motornih misica kojima pomijeramo torso.
Da bi uztvrdio razlog bola u ledjima preporucio bi ti da radis dvije vijezbe.
1. Legnes na ledja na tvrd pod. Donji dio kicme u pocetnom polozaju nedira pod. Sad cilj vijezbe je da donjim dijelom kicme dirnes pod. Pri dodiru poda broj do tri i onda opusti ledja da se vrate gore. Radi tri serije po 10 ponavljanja.
2. Ista vijezba kao prije samo sto sad pri dodiru donjim dijelom kicme dizes gornji dio, plecke, sa poda koliko mozes a da donji dio se nedize sa poda. Spustis gornji dio na pod i onda opustis donji da se digne sa poda. Tri serije po 10 ponavljanja.
Vazno! Neradi drugu vijezbu dok neuradis minimum 30 setova prve vijezbe.
Javi rezultat poslije ovih vijezbi.
Da bi uztvrdio razlog bola u ledjima preporucio bi ti da radis dvije vijezbe.
1. Legnes na ledja na tvrd pod. Donji dio kicme u pocetnom polozaju nedira pod. Sad cilj vijezbe je da donjim dijelom kicme dirnes pod. Pri dodiru poda broj do tri i onda opusti ledja da se vrate gore. Radi tri serije po 10 ponavljanja.
2. Ista vijezba kao prije samo sto sad pri dodiru donjim dijelom kicme dizes gornji dio, plecke, sa poda koliko mozes a da donji dio se nedize sa poda. Spustis gornji dio na pod i onda opustis donji da se digne sa poda. Tri serije po 10 ponavljanja.
Vazno! Neradi drugu vijezbu dok neuradis minimum 30 setova prve vijezbe.
Javi rezultat poslije ovih vijezbi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.