RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la tepsija » 03 avg 2014, 12:54

MI SMO ROĐENI,NAJJAČI SMO NAJJAČI!!!
:bih:

slika
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 03 avg 2014, 13:16

rodjenisa je napisao/la:RAja moja fina,draga,evo da dam mali osvrt na jucerasnju tekmu.Mada se nikad u zivotu jos nisam naucio gledati Velez normalno i ono hladno.Uvjek neka doza adrenalina ko da igramo sa Dormundom a ne protiv nekih malih Bosanskih ekipa.
Kao prvo nakon saznanja da 8 igraca nema pravo nastupa nimalo mi ugodno nije bilo.Druga stvar uvjek na otvaranju prvenstva mozes ocekivati nesigurnost i kikseve kakve kasnije rijetko gledas.Treca stvar pritisak kojeg smo sami sebi nametnuli ambicijama podrazumjeva da u ovakvim mecevima nesmijes kiksati.I na sve to dodas da smo juce odigrali protiv protivnika koji je iznenadjujuce dobro odigro dobar dio susreta.
Izdvojio bih par imena koji su na mene ostavili ostavili onako dobar utisak.Ani je nas Garet Bale,momak moze odma u puno jacu ligu definitivno.Skahic i Hodzic vrlo pouzdani i sigurno smo sa njima profitirali u ovom prelaznom roku.Odusevili su me centarsutevi nasega Peje,svaki je bio ostar i precizan,njega bih ostavio u svakoj varijanti u prvih 11.Nas vezni red juce nije bio na visini zadatka,nezelim prozivati pojadince ali imamo mi bolje sigurno,koji ce vec u iducem kolu zaigrati.I u onakvom sastavu mi smo juce gledali ali istina samo na momente vrhunsku kombinatoriku i par sjajnih akcija.Fascinira fizicka sprema nasih momaka i naravno nas sjajni sef Feja koji je izmjesao karte u drugom poluvremenu i odma postigao premoc i u igri i u rezultatu.
Kad znamo da u onom sastavu nismo ni na treningu odigrali nijedan mec moramo biti zadovoljni igrom i rezultatom.Ovu utakmicu odmah arhivirati i spreati se za MVO.treba ih svatiti vrlo ozbiljno,u sta nimalo nesumnjam i upisati novu pobjedu.Treba ici tekmu po tekmu izvlaciti pouke iz svake predhodne i sa puno samopouzdanja grabiti naprijed.
Jos bih se samo osvrnuo na posjetu,kako i napisah sinoc ja sam zadovoljan,naravno uvjek moze bolje,ali smo vidjeli pomak pogotovo na dedari.Najveci nam je problem iza gola mada su juce momci vrlo korktno odradili tekmu.Ali ostaje cinjenica da tamo imamo najvise prostora za napredak.
RAja moja draga nastavimo ovako i dalje,tiha voda brijegove valja,nas ce Velez biti bolji iz tekme u tekmu a mi vjerujem nakraju jako zadovoljni.Ja poceo stekati lovu za Evropu 2015.
aBd kad se izgradi taj stadion u Sjevernom, vidjet ćeš tada posjete, posebno iza gola. Moći će se korteom na svaku utakmicu ići što je užitak samo takav, a ne stopirati do stadiona. Bolja vremena su pred nama!

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 03 avg 2014, 13:20

Kad se izgradi stadion u Sjevernom abd.,moci cu pratiti sa zgrade :urnebes: :urnebes:
StarMo nije skutorija...

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 03 avg 2014, 13:24

Kad se izgradi stadion u sjevernom puštat cu se poslje utakmice Neretvom do cernice :urnebes: :urnebes: :urnebes: ko ce to hodat :cool:
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 03 avg 2014, 13:26

RezervniGolman je napisao/la:Kad se izgradi stadion u sjevernom puštat cu se poslje utakmice Neretvom do cernice :urnebes: :urnebes: :urnebes: ko ce to hodat :cool:
Poslije tekme,svi na kupanje :opaopa: :opaopa: :cool:
StarMo nije skutorija...

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 03 avg 2014, 13:29

RockyMaivia je napisao/la:
RezervniGolman je napisao/la:Kad se izgradi stadion u sjevernom puštat cu se poslje utakmice Neretvom do cernice :urnebes: :urnebes: :urnebes: ko ce to hodat :cool:
Tepsiji i vm22 ce se muda sledit do mahale :tralala: :urnebes: :urnebes:
KLUB SVIH NAS.

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 03 avg 2014, 13:37

RezervniGolman je napisao/la:
Zna li Titova-Juga plivati??? :mrgreen:
StarMo nije skutorija...

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 03 avg 2014, 13:39

Zna naucio se 1945 preplivo u Jablanici kad je bila bitka na Neretvi :urnebes: :urnebes: :urnebes:
KLUB SVIH NAS.

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 03 avg 2014, 13:45

RezervniGolman je napisao/la:Zna naucio se 1945 preplivo u Jablanici kad je bila bitka na Neretvi :urnebes: :urnebes: :urnebes:
:urnebes: :urnebes: :lol:
StarMo nije skutorija...

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 03 avg 2014, 14:20

@drakensang neznam jesi li moj post svatio pogresno,nisam kritikovao grupu.Znam kakva su vremena,i svu situaciju za Vrapcice,i znam da je najveci nedostatak slabiji rezultati u posleratnom periodu.Ali isto tako znam da treba stvarati naviku odlazaka na tekme,daleko je od realizacije stadion u Sjevernom,mi moramo mnogo vise paznje posvetiti Velezu.Mlada RAja moraju znati da je privilrgija biti navijac Veleza,i to kakva.Velez je u normalna vremena bio najuspjesniji BH klub.Velez ima svijetlu historiju i to treba objasniti mladjima,losi posleratni rezultati nisu plod neznanja,nego plod fasisoidne politike koja se usmjerila na nas i od jednih i od drugih.Mi moramo u inat tim mrziteljima naseg grba yebati mamicu,dolaziti na tekme,navijati,voliti naseg Veleza vise i vise.Nikad nije dosta voliti Rodjene,uvjek moze i mora biti bolje.Velez je blago koje moramo cuvati
Ja sam do groba spreman :salut:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 03 avg 2014, 14:38

čestitke na pobjedi rođeni, živjeli, forza velež :bih: :bih:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 03 avg 2014, 14:40

zaboravio sam vam cestitati na pobjedi ali i na rekordu koji ste postavili. sad imate najduzi niz pobjeda u domacim takmicenjima (kup,prvenstvo) (8) zajedno sa zeljeznicarem. niz je krenuo od prosle sezone sa 7 pobjeda i sad osma na redu. ukoliko pobjedite sljedecu utakmicu bicete jedini rekorderi u toj statistickoj rubrici.
Zadnja izmjena: jovanmaksimovic, dana/u 03 avg 2014, 14:51, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 03 avg 2014, 14:48

E to sam mislio pitati...znači još pobjeda nad MVO i imamo rekord :)
Hvala Jovane ;)
Vječno u našim srcima.

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 03 avg 2014, 14:53

POČELA IZGRADNJA TERENA SA VJEŠTAČKOM TRAVOM
Datum kreiranja nedjelja, 03 Avgust 2014 08:50
PomocniTerenPocetakRadova

Dugo priželjkivani radovi na izgradnji pomoćnog terena sa vještačkom travom od danas su i zvanično krenuli. Velež, klub koji spada u kategoriju rijetkih klubova koji su doživjeli progonstvo iz svog višedecenijskog doma od 1995. godine krenuo je praktično sa nule. Generacije ljudi koji su u proteklom periodu bili dio Veleža ugradili su sebe u ovaj klub, te su polako od običnog fabričkog igrališta nastale tri tribine, svlačionice po UEFA standardima.... Jačanje Veleža nastavljeno je i danas. Jedna od „najvećih boljki“ Veleža je bila adekvatan pomoćni teren. Međutim, tom problemu od danas dolazi i kraj.

-Velež je klub koji ima tu sudbinu da pravi tri puta sebi svoj dom. Danas krećemo sa izgradnjom terena sa vještačkom travom, projektom koji predstavlja temelj još stabilnije budućnosti našeg kluba. Sretan sam i ponosan u ovom trenutku, kao i vjerujem svaki čovjek koji je bio dio uprave Veleža proteklih 20-tak godina i svaki navijač koji je svojom donacijom klubu pomogao da od igrališta Predionice napravimo uslovan teren na kojem možemo igrati, kaže direktor kluba Sedin Tanović.

Projekat izgradnje pomoćnog terena finansira se sa više strana. U njemu učestvuju UEFA, Grad Mostar i Velež. Najveći dio iznosa, PomocniTerenRadoviBageroko 250.000 KM, odnosi se na sredstva koja je Velež obavezan da prikupi. Dio sredstava u iznosu od oko 50 % je već osiguran zahvaljujući prijateljima kluba i sponzorima. Radovi su krenuli, optimizam da će se okončati u roku 90-100 dana je i više nego prisutan. Radove na igradnji terena izvest će mostarska građevinska kompanija „MIP“ sa svojim kooperantima.

-Polovinu sredstava klub je već osigurao. Vjerujem da ćemo uspijeti osigurati i ova preostala sredstva koja definitivno za ekonomsko stanje našeg društva i samog grada nisu uopšte mala. Međutim, cilj nam je da u Vrapčićima Velež ima moderan kamp sa dva terena, sa sobama za igrače, teretanom, pratećim objektima, dakle svim onim što podrazumjeva moderan kamp jednog kluba. U prošloj godini mi smo konačno i pravno regulisali status kluba na ovoj lokaciji, te smo od grada na 40 godina dobili korištenje ove nekretnine. Ono što raduje, u akciju su se već uključili navijači iz SAD i Evrope. Oni su prikupili određena sredstva i željeli su pomoći i uključiti se u izgradnju. Mi smo ih direktno uputili na izvođača radova kojem su oni i uplatili novac. Naši prijatelji iz Burse su najavili da će se uključiti i pomoći izgradnju terena. Vjerujem da će se još navijača i prijatelja kluba uključiti u ovo, jer zaista izgradnja modernog kampa je temelj kluba kakav po tradiciji i jeste Velež, naglašava Tanović.

Uz ambicije vezane za teren i rezultatski učinak ekipe, jedan od osnovnih ciljeva Uprave Veleža je da osigura adekvatne uslove za rad kluba. Izgradnjom kampa to će postati realnost. Vjerovatno će gradske i kantonalne vlasti u skoroj budućnosti i krenuti u realizaciju izgradnje modernog stadiona u Sjevernom logoru, za koji je određena i lokacija regulacionim planom. Izgradnjom stadiona po strogim kriterijima UEFA, kamp Veleža još više bi dobio na značaju.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 03 avg 2014, 15:15

RezervniGolman je napisao/la:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Brate samo nek Velež pobjedi pa nek se čitav zaledim ako treba :lol:

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 03 avg 2014, 16:27

Ja sam naučio i na šlaufu duže relacije :mrgreen:
Dajte da konačno izađemo u Evropu,dajte nam Hajduk,i na šlaufu ću od izvora do Ploča.
Vječno u našim srcima.

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 03 avg 2014, 16:31

" onclick="window.open(this.href);return false;
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 03 avg 2014, 16:41

Kadeti u Zvorniku pobijedili sa 3:0. Izgleda da sve nabolje ide :thumbup: :thumbup:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 avg 2014, 16:45

ko je novi dostavljac opreme?

kako je Zvonic uspio ono promasiti. :damn:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Mostarac1971
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1971 » 03 avg 2014, 17:00

fedeltafrotta je napisao/la:čestitke na pobjedi rođeni, živjeli, forza velež :bih: :bih:
Hvala Care i Želji čestitke na pobjedi protiv Olimpika i Zalizanog :clap: :bih:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA! RA1981

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.