Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Elegant
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Elegant » 22 jan 2016, 12:12

jovanmaksimovic je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:vjerujem da ce slavija bez problema ostati u ligi, dok nazalost za olimpik ne vidim tu sansu... iskreno i ja bi volio da ostanu... ali liga 12 sa 4 sarajevska tima?! 33%? 1/3? :D cak ni london i moskva nemaju toliko premijerligasa u svojim ligama
Kakve to veze ima sto su iz sarajeva ?
mi smo maksimalno decentralizovana drzava, a jos je kod nas sve nekako politicki-regionalno podijeljeno... 4 tima iz glavnog grada, ako budu (nije nemoguce) ce biti trn u oku nekima, i ne bi me cudilo da zatraze da neke regije (geografske ili politicke moraju imati odredjen broj timova)...
Jos da krene koliko "srpskih" i "hrvatskih" to bi bio vrhunac idiotizma.

Hvala Bogu pa se Zeljo, Sarajevo, Sloboda, Velez, Celik, Travnik, Vitez i jos neki nikad nisu deklarisali kao bosnjacki nego Bosansko-hercegovacki jer dolaze iz BiH kako bi trebalo biti za sve, ali to je posebna prica ovih brojaca krvnih zrnaca..

Ne vidim nikakav problem sto ce iz Sarajeva biti cetri kluba, ako se neko bude zalio na to stvarno bi bilo glupo, nema niti jedan jedini razlog za bilo kakvu prituzbu.

Kako bi neko rekao Slaviji i Olimpiku, vi ste iz Sarajeva, ne moze vas biti cetri, ne kontam sta je problem ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

brile
Kontakt:

Post Postao/la brile » 22 jan 2016, 12:18

keno83 je napisao/la:smijesno je pricat o otrgnutom dijelu Velezovih navijaca, nazvanom "Ultras" sa ukradenog stadiona, poznato je kad oni podju na "istocnu stranu" razbijat, pa se iznenada zaustave na Španskom i uz par laganih vaspitnih samo okrenu i nazad, inace, treba reci da je odmah poslije rata, RA isao na Bijeli Brijeg pjeske, i demolirao stakla na Starom Velezovom, dok su ovi odmetnuti prvi put dosli u Vrapcice, kad je ta utakmica postala nezanimljiva i kad tenzija nije ni bilo. ne treba ni spominjat duele od Šemovca i dalje, kad su dobijali i gonjani do Rondoa. Ima i jedna kad je desetak tih Ultrasa u njihovoj diskoteci duboko na okupiranom dijelu Mostara, pocelo da udara jednog decka, ovaj bio sa jednim malo jacim likom, i on ih poceo nogama samarat, tako da su ti garibi na kraju poceli da se podvlace pod auta da se sakriju, kasnije u gradu nastade legendarni grafit "ultrasi u bridzu naletise na nindzu". sutite jadni dok Armija spava i uzivajte, jer ako armija podje da se budi opet ce vam krajnji domet biti da bacate saksije sa balkona u nedostatku muda da izadjete na sake. doduse i u ratu ste bacali, gdje je nogom trebalo krocit, tu su cizme kuci ostajale, doduse ostajale su i kad se bjezalo citaj Sjeverni logor, pa se golo Neretvom plivalo, ali neka svaka aktivnost je dobro dosla. na kraju da pozdravim sve stare dobre clanove Armije uz jednu prigodnu
Keno, da taj momak sada ne zivi u Sarajevu, odnosno relaciji Sarajevo-Mostar. Ispricao mi je identicnu pricu, a ne bi me cudilo da je to on jer je bas jak momak. Ne znam mu ime, zovu ga Memo.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 22 jan 2016, 12:27

bagrcavi je napisao/la:
dejavu je napisao/la:
Ma kad su ultrasi setali Seherom
:urnebes:
Kako nisu ba? A VII-4 kad je bio na izletu, to ništa jel?
FaustinoAsprilla je napisao/la: 2004/5, 2007/8.... Nisi se jos rodio tad sta ces
:rol: :rol: neka, pustite lika neka zivi u svom svijetu.

Pozdrav Ante, imas podrsku :damn:
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

rigotina
Kontakt:

Post Postao/la rigotina » 22 jan 2016, 12:42

keno zvani podzemlje
Zadnja izmjena: rigotina, dana/u 22 jan 2016, 12:44, ukupno mijenjano 1 put.
goveđigulašmajka

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 22 jan 2016, 12:43

lazni plemici. forza velez
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

stiglic
Kontakt:

Post Postao/la stiglic » 22 jan 2016, 12:57

Pozdrav raji, a posebno Keni naravi Hi mena od Erne

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 22 jan 2016, 13:07

Ja se nesjecam da je neko nekad šetao Sarajevom, a da na kraju nisu oplakali

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 22 jan 2016, 13:09

Mozel se na stadion pod BB doci privatnim autom, izaci iz njega sa obiljezjima FKS, i otici na tribinu za gostujuce navijace?
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 22 jan 2016, 13:09

Nastavak sezone ce vec na pocetku odrediti neke timove koji pucaju na titulu ali i one koje ispadaju.
Mislim da svi olahko prelazimo preko Radnika a ljudi su realno u odlicnoj poziciji da izbace nekog od konkurenata vec na pocetku sezone iz igre za evropu.
1. SLOBODA 18 12 4 2 40
2. ZRINJSKI 18 12 3 3 39
3. ŠIROKI B. 18 10 6 2 36
4. RADNIK 18 10 5 3 35
5. SARAJEVO 18 11 1 6 34
6. ŽELJEZNIČAR 8 4 6 28

Od svih klubova iz vrha upravo je na Radniku najmanji pritisak i mislim da ce zahvaljujuci tome moci da pruzaju i najbolje igre.Oni pobjedom nad Mladosti iz Kaknja idu na 38 poena dok ce u medjusobnom susretu Zrinjski-Sarajevo da se odluci hoce li Sarajevo da se vrati u bitku za prvaka ili ne.U slucaju poraza bit ce to tesko za nadoknaditi ali ne i nemoguce.U slucaju pobjede i poklapanja nekih ostalih rezultata,najveci kandidat ce biti Sarajevo.

Sto se tice moje prognoze prvog kola,mislim da Sloboda nece uspijeti da dobije Borac.Borac je ekipa koja je totalno nepredvidiva i u stanju su da pobjede Zelju ili Sarajevo ali sledece kolo i da izgube od recimo Travnika.Tradicionalno igraju dobro protiv ekipa iz vrha i nisu bas lahak plijen na domacem terenu.Oni se "raspadaju" vec par sezona ali konstantno igraju solidno i drze se pri vrhu.

Ono sto sam siguran,ili bar mislim sa velikim postotkom vjerovatnoce je da ce Sarajevo upasti u top 4 dok ce Zelji biti jako tesko da nadoknadi ovaj zaostatak,u slucaju poraza ili nerijesenog protiv Sirokog cak i nemoguce.Tri tima kojim dajem najvise sanse za evropu su Sloboda,Zrinja i Sarajevo a za cetvrtog putnika ce igrati Radnik,Siroki i Zeljo(iako mu dajem najmanje sanse zbog poprilicnog bodovnog zaostatka).

U slucaju poraza Sarajeva protiv Zrinjskog,mislim da ce Zrinjski biti najblizi prvaku drzave.Izmedju Zrinjskog i Slobode,volio bi da Sloboda uzme titulu ali imam osjecaj da ce im noge otezati i malo pritisak pojesti pa ce zabrljati negdje a zrinjski je vec uzimao titulu i zna se nositi sa tim pritiskom.Osim toga ni pritisak navijaca u Mostaru im nije ni u pola kao recimo u FKS ili Zelji.Nije ni u Tz prevelik pritisak jer klub pravi vec rezultate koje nisu ni planirali,ali kad dodju odlucujuci momenti za titulu,siguran sam da ce imati i to velik pritisak.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 22 jan 2016, 13:13

Gator je napisao/la:Ja se nesjecam da je neko nekad šetao Sarajevom, a da na kraju nisu oplakali
pitaj starije raje ;) okacit ce vec neko slike nemoj se zalijetat ko brat ti kokain s vahom :lol: :lol: :lol: :lol:

vidim neretva jutros nadosla isplako se kokain :lol: :lol:

velikan vahid halilhodzic na skupstini Zrinjskog

pozdrav i keni

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 22 jan 2016, 13:14

esprit24 je napisao/la:Mozel se na stadion pod BB doci privatnim autom, izaci iz njega sa obiljezjima FKS, i otici na tribinu za gostujuce navijace?
Imas privatnu poruku
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 22 jan 2016, 13:15

esprit24 je napisao/la:Mozel se na stadion pod BB doci privatnim autom, izaci iz njega sa obiljezjima FKS, i otici na tribinu za gostujuce navijace?
mozes obilaznim putevima sigurno doci do gornje tribine zapada. ulaz za goste je fizicki odvojen pa ne bi trebo imat problema.

sad ako ces se pravit heroj pa proc ispred domace tribine vjerovatno neces daleko.

HNKBranitelj
Kontakt:

Post Postao/la HNKBranitelj » 22 jan 2016, 13:18

Gator je napisao/la:Ja se nesjecam da je neko nekad šetao Sarajevom, a da na kraju nisu oplakali
slika

jedna za ovu djecu koja su rodjena 1995-2000,a glume huligane
HNK Branitelj Mostar 1992

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 22 jan 2016, 13:18

I da..nadam se da ce sudije odraditi nikad bolji posao u ligi.Siguran sam da ce navijaci klubova koji budu zakinuti u ovoj polusezoni da naprave mit od toga i kako im je titula ukradena.Siguran sam da ce biti i takvih sitvacija,a moguci krivci ce biti Hercegovacki lobi,nacionalni kljuc,Sarajevski lobi,Ivica Osim,Milorad Dodik i trgovanje srpskih krugova i eventualno kladionicarska mafija iz Azije i tome slicni..:D Mislim da imamo poprilicno nekvalitetne sudije ali se te greske nikad nece pripisati njihovoj nesposobnosti.Ne kazem da se nece pokusati i uticati na sudije od nekih klubova al et otom potom pred nama je.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 22 jan 2016, 13:19

Mozes samo da ne ides prema bolnici pored partize nego sa druge strane. Da ti olaksam. Sa mostarske stanice samo pravo ides preko carinskog mosta,pored mostarkr,kad dodjes do kraja ides lijevo popenjes se u cim i opet lijevo,doci ces tacno iznad gornje tribine :salut:

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 22 jan 2016, 13:21

HNKBranitelj je napisao/la:
slika

sto bola stavljas te slike iz budimpeste :D

huligani '00 na aparatima

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 22 jan 2016, 13:22

FaustinoAsprilla je napisao/la:
pitaj starije raje ;) okacit ce vec neko slike nemoj se zalijetat ko brat ti kokain s vahom :lol: :lol: :lol: :lol:

pozdrav i keni

Sta bolan imam pitat ? Ne mogu da vjerujem da ovo smatrate šetnjom kroz grad. Moji huligani, a sokolove pištoljima presretate.
Zadnja izmjena: Gator, dana/u 22 jan 2016, 13:24, ukupno mijenjano 1 put.

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 22 jan 2016, 13:24

HNKBranitelj je napisao/la:
slika

Kasnije primili batine od raje iz Mašinske..

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 22 jan 2016, 13:24

nisu oni nidje setali legendo, zeljeznicka im iza ledja.

Ako ovo neko smatra SETNJOM GRADOM, svaka vam cast mega giga ultrasi i huligani, nema sta :mrgreen:
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 22 jan 2016, 13:24

Gator je napisao/la:
FaustinoAsprilla je napisao/la:

pozdrav i keni

Sta bolan imam pitat ? Ne mogu da vjerujem da ovo smatrate šetnjom kroz grad. Moji huligani
:wave: :wave:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.