Vratio se on opet ima pola godine skoro. Ismir ima veliko povjerenje u njega, dao mu je čak da učestvuje u kreiranju strateških ciljeva za narednih pet godina. Po meni ublehaš teški, čovjek koji je radio i kod nas i kod kona po 3 puta.umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑24 apr 2022, 12:27https://fksarajevo.ba/intervjui/remzija ... cilju/5022
Vratiti ovog čovjeka.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- PapirnaMarka
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bila bi velika greška mijenjati trenera, treba čovjeku dovesti igrače koje želi i onda mu na zimu suditi. Ono što on želi ovi igrači nisu u stanju to izvesti. Mi u ekipi imamo 5 dobrih igrača( koji nisu u formi ) ostalo je odron živi.
-
- Kontakt:
Aha, nisam upućen. Mislio sam na više na povratak ove pozicije psihologa, nego konkretno ovog čovjeka. Očito nam treba.PapirnaMarka je napisao/la: ↑24 apr 2022, 13:17Vratio se on opet ima pola godine skoro. Ismir ima veliko povjerenje u njega, dao mu je čak da učestvuje u kreiranju strateških ciljeva za narednih pet godina. Po meni ublehaš teški, čovjek koji je radio i kod nas i kod kona po 3 puta.umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑24 apr 2022, 12:27https://fksarajevo.ba/intervjui/remzija ... cilju/5022
Vratiti ovog čovjeka.
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
Defanzivno dobar, al je zato mozda 5 cistih lopti dao njima sa svojim izbijanjem i nelogičnim potezimaNajvecaRadosti je napisao/la: ↑24 apr 2022, 12:17Svi ga pljuju a niko da spomene jucer odlicnu partiju Mujakica.
BRAVO NIHO!
Lazic isto na visini zadatka,veoma opusteno par puta iznio loptu bez panike.Oba beka katastrofa.Djokanovic ko konj trcao,solidna partija.Svi ostali veoma lose...
To je opet greska trenera sto nama stoperi organizuju igru i sto kao takav moze samo dugu loptu nabit .Zato i izgledamo kako izgledamo.FkSa46 je napisao/la: ↑24 apr 2022, 13:42Defanzivno dobar, al je zato mozda 5 cistih lopti dao njima sa svojim izbijanjem i nelogičnim potezimaNajvecaRadosti je napisao/la: ↑24 apr 2022, 12:17Svi ga pljuju a niko da spomene jucer odlicnu partiju Mujakica.
BRAVO NIHO!
Lazic isto na visini zadatka,veoma opusteno par puta iznio loptu bez panike.Oba beka katastrofa.Djokanovic ko konj trcao,solidna partija.Svi ostali veoma lose...
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Daleko najbolji jučerNajvecaRadosti je napisao/la: ↑24 apr 2022, 12:17Svi ga pljuju a niko da spomene jucer odlicnu partiju Mujakica.
BRAVO NIHO!

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Niho jucer kapitenski odigrao, malo po malo ulazi u top formu, Lazic u zadnjih par utakmica pokazuje da se stvarano trudi i iskreno dobar je, mozda mu i produze, sto da ne, a sto se tice ostatka ekipe(uglavnom svi) ne mogu da vjerujem da bas nemaju nikakvu ideju za krenut prema naprijed, konkretno ic na gol, vec par utakmica sve nekako mlitavo, neki pasovi bezvezni, stalno neke duge lopte u pokusaju, tacno ne znam jel do igraca jer ne znaju drugacije 

I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
Ma nema od njega nista, 0 od igraca, nesto poput truta frajerhotonjskimaher je napisao/la: ↑24 apr 2022, 12:57secerovic jucer 0 . Smrsat mora jedno 5 kila . Sa ovom kilazom nikom ne moze parirat , vidi se da ima tu dugu loptu al kad kontra krene valja trcat za igracima![]()
Yebo ga onaj koga dovede
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
To je to, samo sto u posljednje vrijeme pokusavam se udaljiti od Sarajeva zahvaljujuci ovim ubelahama u klubu (ajla, hana, heba, rezultati..)
Na odvikavanju
Biznis klub Sarajevo
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
-
- Kontakt:
Sevelj 270/270 minuta za Radomlje

P.S od kad on igra nisu nijednu utakmicu izgubili,a igrali su protiv Mure(aktuelni prvak)i gostovali Mariboru

P.S od kad on igra nisu nijednu utakmicu izgubili,a igrali su protiv Mure(aktuelni prvak)i gostovali Mariboru

Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Na kojoj poziciji je odigrao te tri utakmice ?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑24 apr 2022, 14:57Sevelj 270/270 minuta za Radomlje![]()
P.S od kad on igra nisu nijednu utakmicu izgubili,a igrali su protiv Mure(aktuelni prvak)i gostovali Mariboru![]()
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Prvu desni bek, druge dvije stoper.Lucas je napisao/la: ↑24 apr 2022, 15:24Na kojoj poziciji je odigrao te tri utakmice ?NajvecaRadosti je napisao/la: ↑24 apr 2022, 14:57Sevelj 270/270 minuta za Radomlje![]()
P.S od kad on igra nisu nijednu utakmicu izgubili,a igrali su protiv Mure(aktuelni prvak)i gostovali Mariboru![]()
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
1946-1987
Nek se nama Potura vratila u klub. Zaboravit ćemo zbog čega je otišla. E Ismire, Ismire...
Bas mi je tesko gledati ovako kad smo nemocni, pogotovo na nasem stadionu. Gledam ove evropske tekme. Evo npr Celzi. Pa svega mi kod njih svaki igrac u svakom trenutku zna gdje treba da stoji. Pa oni akciju za aut imaju. U svakom trenutku razmisljaju kako ce visak napraviti kojom kretnjom itd. Ali ne moze ni to tek tako. Sve se to radi na treningu na videoanalizama itd. Daleko od toga da poredim nas i njih. Ali hocu da kazem da su to sitnice koje mogu da se rade u ovoj prciji od lige. Pa bar taj korner ili slobodni da se vjezba. Ovi uzimaju milione padaju na glavi za svaku loptu,a ne moraju. Evo i West Ham njima igra visoki presing. Nema ekipe u Evropi vise koja to ne igra. Mi nemamo snage za to a ni znanja da se igracima objasni gdje treba da stoji, i kako manje da se trosi a da bude ucinkovit. Svi ko muhe bez glave trce. Ovi nasi su preplaceni ljudi moji vjerujte mi, to su plate po 10 hiljada 15 hiljada. Za onaj horor na terenu. Nikakvog žara ni borbe, a bijesna plata za nase uslove kapa. Al kad je Heba potegnu lijevom, i proslo kolo je lijevom nesto pokusao, on ni desnom ne zna kako treba. Suljic ne zna lijevom da je digne ni naopako i svaki put mora na desnu da se namjesta i tako gubi lopte. Nece covjek ni da pokusa. Mislim da imamo najgori bekovski par u posljednjih 30 godina. Ali opet nemoguce je da smo ovoliko losi, nemoguce je da Vasoski nije sposoban da razdrma ekipu, svugdje u svijetu smjena trenera donese pozitivni šok, samo kod nas lik ne moze da se snadje. A i sta reci za covjeka kojem je Hebib prvi izbor, a Velkoski prvi izbor sa klupe, koji stavi Bagarica na krilo itd itd. Zasto nemamo informacije zasto ne igraju Cmiljanic, Oremus, Kobiljar....Ok igraci za ovu ligu a ne igraju a placeni ozbiljno. Za Mirka garantujem da ne bi bio losiji od Sabana i Hebiba. Znam da se bacao na glavu svaku tekmu. Cmiljanic nije gori od Bagarica sigurno, pa probaj malo s njim. Ne ide nas. Daj tu djecu. Ramic redovno nesto dobro odigra kad god je na terenu, vec dva tri gola je dao.
Iskreno ovo sto se radi s marketingom je sasvim ok, nekako mi se cini da u tom dijelu jedino napredujemo nevezano za Hanu.
Prava stvar je osnovcima i srednjoskolcima sad dati besplatan ulaz par kola, u tom dobu ih nekako privoliti da pocnu dolaziti na utakmice. Probuditi to u njima, kulturu dolaska na tekme. Ali i opet kad vide ove bahile po terenu ne znam ni saam sta da mislim.
Iskreno ovo sto se radi s marketingom je sasvim ok, nekako mi se cini da u tom dijelu jedino napredujemo nevezano za Hanu.
Prava stvar je osnovcima i srednjoskolcima sad dati besplatan ulaz par kola, u tom dobu ih nekako privoliti da pocnu dolaziti na utakmice. Probuditi to u njima, kulturu dolaska na tekme. Ali i opet kad vide ove bahile po terenu ne znam ni saam sta da mislim.
-
- Kontakt:
Mjera neznanja je ono što trener odnosno njegova ekipa prezentuje na terenu. Ti manje-više uvijek znaš kako će izgledati Jakirovićev Zrinjski i šta će igrati, kako će izgledati Dudićev Velež, ili da ne nabrajam ekipe iz većih liga sa fudbalskim filozofima na mjestu trenera. Evo, vidjet ćeš da će Posušje Karačićevo za kraći vremenski rok imati prepoznatljiviji stil igre nego Sarajevo. E to je mjera znanja.Arnelv52 je napisao/la: ↑24 apr 2022, 11:03Sad kad su se ohladile glave ja bih volio pitat da čujem šta to znači kad trener ne zna? Koja je mjera neznanja? Ne zna više od mene ili šta tačno to znači? Jer ja imam osjećaj da ljudi misle kako kod nas dolaze ljudi glupi k'o iz filma.
Sa 20 godina igračke karijere i sa trenerskim iskustvom trebalo bi da zna nešto o svojoj profesiji. Ne treba ljude podcjenjivati, niti sebe precjenjivati. Svi smo mi u pet deka kad je u pitanju opća logika.
Nama se ovo stalno ponavlja i prije nego se donesu bilo kakve mjere treba ispitati šta je. Možda igračima treba vremena da razumiju trenerove zamisli, možda treneru treba vremena da implementira svoje zamisli ili je riječ o bojkotu ili je riječ o pogrešnim navikama ili nešto drugo. Ne treba se bojati propale sezone i neizlaska u Europu jer će nam to, ako shvatimo a vidimo da se ponavlja, puno više koristiti u budućnosti nego koeficijent i tih 300k eura ili koliko bi dobili od Europe.
Što se tiče Gorana Sablića ja to nikad ranije nisam htio da napišem jer se uglavnom pisalo sa vrućim glavama pa mi je mrsko bilo da se bakćem tim komentarima ali Goran Sablić je jedini trener koji je ikad bio u našoj ligi a koji je na treninzima radio rondo sa igračima. To ja nikad nisam vidio prije ili poslije njega.
Oba trenera i Sablić i Vasoski (govorio je sam o tome na okanalu) su htjeli da igraju moderan nogomet sa visokim presingom itd. ali očigledno imaju probleme sa implementacijom a problemi mogu biti razni i treba shvatiti šta je tačno problem.
Nije stvar da on ne konta fudbal, fudbal manje više kontaju svi, pa ima i ovdje na forumu ljudi koji jako dobro analiziraju stvari. Najteža stvar u fudbalu je kako sprovesti u djelo ono što se želi igrati i s tog aspekta si u pravu. Ali ako se ne vide ni obrisi tog visokog presinga o kojem Vasoski priča, ako se vidi da se na tome ne radi, onda je to problem.
-
- Kontakt:
Ne branim Vasoskog ali on ne poznaje ovdje ni igrace, ligu, uslove,mentalitet,sve mu je nepoznanica. Potrebno je vrijeme adaptacije, puno lakse je recimo Jakirovicu, Sliskovicu, Karaćiću itdizdzezveubrazil je napisao/la: ↑24 apr 2022, 16:08Mjera neznanja je ono što trener odnosno njegova ekipa prezentuje na terenu. Ti manje-više uvijek znaš kako će izgledati Jakirovićev Zrinjski i šta će igrati, kako će izgledati Dudićev Velež, ili da ne nabrajam ekipe iz većih liga sa fudbalskim filozofima na mjestu trenera. Evo, vidjet ćeš da će Posušje Karačićevo za kraći vremenski rok imati prepoznatljiviji stil igre nego Sarajevo. E to je mjera znanja.Arnelv52 je napisao/la: ↑24 apr 2022, 11:03Sad kad su se ohladile glave ja bih volio pitat da čujem šta to znači kad trener ne zna? Koja je mjera neznanja? Ne zna više od mene ili šta tačno to znači? Jer ja imam osjećaj da ljudi misle kako kod nas dolaze ljudi glupi k'o iz filma.
Sa 20 godina igračke karijere i sa trenerskim iskustvom trebalo bi da zna nešto o svojoj profesiji. Ne treba ljude podcjenjivati, niti sebe precjenjivati. Svi smo mi u pet deka kad je u pitanju opća logika.
Nama se ovo stalno ponavlja i prije nego se donesu bilo kakve mjere treba ispitati šta je. Možda igračima treba vremena da razumiju trenerove zamisli, možda treneru treba vremena da implementira svoje zamisli ili je riječ o bojkotu ili je riječ o pogrešnim navikama ili nešto drugo. Ne treba se bojati propale sezone i neizlaska u Europu jer će nam to, ako shvatimo a vidimo da se ponavlja, puno više koristiti u budućnosti nego koeficijent i tih 300k eura ili koliko bi dobili od Europe.
Što se tiče Gorana Sablića ja to nikad ranije nisam htio da napišem jer se uglavnom pisalo sa vrućim glavama pa mi je mrsko bilo da se bakćem tim komentarima ali Goran Sablić je jedini trener koji je ikad bio u našoj ligi a koji je na treninzima radio rondo sa igračima. To ja nikad nisam vidio prije ili poslije njega.
Oba trenera i Sablić i Vasoski (govorio je sam o tome na okanalu) su htjeli da igraju moderan nogomet sa visokim presingom itd. ali očigledno imaju probleme sa implementacijom a problemi mogu biti razni i treba shvatiti šta je tačno problem.
Nije stvar da on ne konta fudbal, fudbal manje više kontaju svi, pa ima i ovdje na forumu ljudi koji jako dobro analiziraju stvari. Najteža stvar u fudbalu je kako sprovesti u djelo ono što se želi igrati i s tog aspekta si u pravu. Ali ako se ne vide ni obrisi tog visokog presinga o kojem Vasoski priča, ako se vidi da se na tome ne radi, onda je to problem.
Trenutno korisnika/ca: ebi46, miguelramos, NeSamSafetee, OsmanhodzicBuco, rimljanin90, WeekendOffender i 23 gosta.