FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Biće to sve top.
Direktorica nam je marketinški guru koji brzo uči, tako da ćemo kroz par mjeseci imati finih instagram slika, a možda se i onaj Deenov zagondžija učlani u klub.
Kepčija će nam bolje objasniti koliko smo ustvari dobri u modernim parametrima i iskoristiti svoje veze da nam nabaci još trenerskih stručnjaka.
Ovaj sadašnji će nas naučiti da analiziramo, uvijek idemo na pobjedu i forsiramo talentovane omladince tipa Krste, Bodul i Hebib.
Gotivna je ova nova era.
Direktorica nam je marketinški guru koji brzo uči, tako da ćemo kroz par mjeseci imati finih instagram slika, a možda se i onaj Deenov zagondžija učlani u klub.
Kepčija će nam bolje objasniti koliko smo ustvari dobri u modernim parametrima i iskoristiti svoje veze da nam nabaci još trenerskih stručnjaka.
Ovaj sadašnji će nas naučiti da analiziramo, uvijek idemo na pobjedu i forsiramo talentovane omladince tipa Krste, Bodul i Hebib.
Gotivna je ova nova era.
The saddest thing in life is wasted talent.
- napoleon72
- Kontakt:
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:

Šuška se da je bivši ajvar, ali hajde vidjet ćemo.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Nebi imao nista protiv
šteta što zoran zekic ima klub
1946
Nije problem poraz problem je nezalaganje, ne mogu da vjerujem koliko se ne trude. Dodje 5000 ljudi da te gleda ti hodas po terenu, vidio sam na zapadu dosta djece i umjesto da im to bude motivacija da igraju leprsavo i lijepo da nekom od te djece postanu idoli da ih malisani prepoznaju na ulicama oni se vuku ko sline na terenu
Udariti po dzepu maksimalno za ovo danas i za mostar
Do smrti odani!
-
- Kontakt:
Rekao je prije par danaGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑23 apr 2022, 20:30![]()
Šuška se da je bivši ajvar, ali hajde vidjet ćemo.
"Kada vidim da me navijaci vise ne zele,ja cu sam otici"
Sudeci po istoku poslije utakmice,to bi bilo to

Sad bi potpisao da se Vinko vrati
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Realno ko kod bude trener. nakon prvog poraza/lose igra jeb... ce se sve sta ima.
To sam ja sinoc pisao tj citirao Jakirovica koji je rekao kako to Zrinjski radi,samo bonusi i to ih motivise,plata neka mala ili srednja a za svaki rezultat dobar su bogato nagradjeni pa ti ako hoces majstore vise da imas potrudi se do tebe je.Kod nas je to obratno dobili izgubili oni cifru imajuMaroon99 je napisao/la: ↑23 apr 2022, 20:31Nije problem poraz problem je nezalaganje, ne mogu da vjerujem koliko se ne trude. Dodje 5000 ljudi da te gleda ti hodas po terenu, vidio sam na zapadu dosta djece i umjesto da im to bude motivacija da igraju leprsavo i lijepo da nekom od te djece postanu idoli da ih malisani prepoznaju na ulicama oni se vuku ko sline na terenu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- BijeliBordo1946
- Kontakt:
Vasoski 

- napoleon72
- Kontakt:
Definitivno. Ne boli mene toliko sto ne znaju Hebib i Bagaric, njima je FKS vrhunac karijere i to da se nogom u guz.icu sutaju sto su ikad dosli do ovog nivoa. Nerviraju me Suljic, Catakovic, Varesanovic (doduse on je mladji, njeg' necemo), Bodul... Ovi "znalci" sa napucanim CVem koji nece da potrce.Maroon99 je napisao/la: ↑23 apr 2022, 20:31Nije problem poraz problem je nezalaganje, ne mogu da vjerujem koliko se ne trude. Dodje 5000 ljudi da te gleda ti hodas po terenu, vidio sam na zapadu dosta djece i umjesto da im to bude motivacija da igraju leprsavo i lijepo da nekom od te djece postanu idoli da ih malisani prepoznaju na ulicama oni se vuku ko sline na terenu
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Adiooo idi ajvare pravi
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Ako si bio na zapadu vidio si koliko djece trci ahmetovicu da se uslika to je on postigao svojim zalaganjem, dok npr avramovskom nisam vidio niko da je prisao od djece jer i ne znaju ko je (po mom misljenju sjajan igrac koji ce se tek dokazati)napoleon72 je napisao/la: ↑23 apr 2022, 20:36Definitivno. Ne boli mene toliko sto ne znaju Hebib i Bagaric, njima je FKS vrhunac karijere i to da se nogom u guz.icu sutaju sto su ikad dosli do ovog nivoa. Nerviraju me Suljic, Catakovic, Varesanovic (doduse on je mladji, njeg' necemo), Bodul... Ovi "znalci" sa napucanim CVem koji nece da potrce.Maroon99 je napisao/la: ↑23 apr 2022, 20:31Nije problem poraz problem je nezalaganje, ne mogu da vjerujem koliko se ne trude. Dodje 5000 ljudi da te gleda ti hodas po terenu, vidio sam na zapadu dosta djece i umjesto da im to bude motivacija da igraju leprsavo i lijepo da nekom od te djece postanu idoli da ih malisani prepoznaju na ulicama oni se vuku ko sline na terenu
Do smrti odani!
Ne izlaskom u Evropu, u narednih 5 ljeta bi vukli nulu za sezonu 2022/2023 prilikom pravljenja koeficijenta, a taman se riješili nule iz sezone 2016/2017, kad smo zadnji put ostali bez Evrope

Po meni Vasoski taktički ništa nije pokazao izuzev onog punjenja 16terca protiv slabijih ekipa gdje možemo na mišiće zabiti neki gol više. Sav besmisao njegovog vođenja ekipe se može vidjeti po veznom redu gdje nerijetko igra sa dva destruktivca.
Ekipa jeste puna škarta ali se i dalje može bolje iskoristiti taj kadar od onog što on radi. Ni Marinović mi nije neko rješenje, jeste bolji od Vasoskog ali ne može u istu rečenicu sa Jakirovovićem.
Ekipa jeste puna škarta ali se i dalje može bolje iskoristiti taj kadar od onog što on radi. Ni Marinović mi nije neko rješenje, jeste bolji od Vasoskog ali ne može u istu rečenicu sa Jakirovovićem.
Vi ne zasluzujuete nijednu marku koju dobijate za ovo sto na terenu (ne)pokazujete
Nasli se buniti to sto vam plate zele smanjiti
Mrs bijednici
Nasli se buniti to sto vam plate zele smanjiti
Mrs bijednici
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan
ko Šoja Stojan
- JavierBosnia
- Kontakt:
Sta je sa sponzorima? Ona tabla iz press sale ukinuto 80% sponzora. Istekli ugovori ili sta
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Pitanje
A sta ako je neki problem na relaciji uprava-igraci???
A sta ako je neki problem na relaciji uprava-igraci???
ni jedan trener koje prizivate ne igra ono sto ovoj ligi odgovara i sto igra npr jakirevic... i kad dodju takvi, koji dalje od bosne niti mogu niti su mogli, onda opet tjera
kakav vinko i defanziva, kakvi klinci palci...
dovedes treenera koji igra ono sto igra danas svaki prvak i svaka samspiosnska ekipa
VISOK TEMPO, VISOK PRESING, BRZO OTVARANJE
Naravno to ne moze iznijeti hebib, bodul, ahmetovic, vvelkoski i slicne podvale... za to treba sklopiti ekipu ali da je ne sklapaju savjetnici nego trener
kakav vinko i defanziva, kakvi klinci palci...
dovedes treenera koji igra ono sto igra danas svaki prvak i svaka samspiosnska ekipa
VISOK TEMPO, VISOK PRESING, BRZO OTVARANJE
Naravno to ne moze iznijeti hebib, bodul, ahmetovic, vvelkoski i slicne podvale... za to treba sklopiti ekipu ali da je ne sklapaju savjetnici nego trener
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
- Kontakt:
Mene od prvog dana Makedonac nije impresionirao, ali on je samo djelić problema, čak bih rekao da i nije najveći. Nije problem što je Makedonac loš trener, nego što je, kako je Kepčija rekao u onom podcastu, doveden nakon selekcije jer je perspektivan trener. E sad, ja razumijem da pozadina stoji, mlad stručnjak, igrao u velikim ligama, ima neke uspjehe u Makedoniji, Premijer liga BiH mu je stepenica više i tako dalje. Ali, i to veliko ali, razgovor sa njim je morao ići u pravcu toga da jasno definiše kako misli sprovesti u djelo taj fudbal kakav bismo mi trebali igrati. Ja nisam vidio ni u jednoj njegovoj izjavi ništa fudbalsko.
Fudbal nije samo igra trčanja i truda, da je tako, atletski klubovi bi dominirali fudbalom. Puno je dublji od toga i puno je više varijabli koje ga definišu. Vasoski evidentno nije elokventan da objasni šta želi igrati ni nama navijačima, a ni igračima. Jer fudbal je prije 30 godina prevazišao taktički nivo da kažeš, e danas napadamo, i onda ekipa magično počne igrati i napadati. Postoji kamion šablona i sistema igre i težnja je da se improvizacija smanji na minimum, da sve bude definisano.
Pored svega toga, pravac u kojem se kao klub krećemo je meni malo smiješan. Svaki put, ali svaki put poslije rata, kad smo slušali priče o evropskom Sarajevu, nama je slijedio teški reset i veliko razočarenje. Možemo li jednom za promjenu postati bosansko Sarajevo, da budemo nekakav reprezent bosanskog fudbala, najbolji i najveći, a da ne slušamo stalno ublehe o tome kako smo mi ovo sve prerasli? Meni je toga puna kapa.
Već je evidentno da mi boljeg trenera od Sergeja Jakirovića ne možemo dovesti i ne znamo prepoznati, jedino što bi meni bilo logično je, kako god da se završi sezona, da dovedemo Feđu Dudića, napravimo ozbiljan reset i polako gradimo klub bez ekstremnih ambicija. Ovdje se gađamo bolesnim ciframa koje pojedini igrači naplaćuju, ako je i pola toga istina, onda je ovo debilan način razbacivanja para.
Posložiti klub tako da svi imaju neku osnovnu platu koja će biti veća od premijerligaškog prosjeka, a ostatak im omogućiti kroz bonuse koji će biti napravljeni na nivou ciklusa od pet utakmica npr. Lupam, 10 bodova iz pet utakmica je 50% na platu, 12 bodova je 60%, 15 bodova je 100%. Možda su brojke i prevelike, ali uglavnom napraviti takav platni sistem.
Mi bi svašta nešto kao klub, te navijači, te ovo, te ono, iskačemo opet iz paštete, ali svime osim fudbalom. Evo jedna stvar za razmišljanje, Sablić je osvojio 14 bodova u prvih osam utakmica, Vasoski 11. Razlika u kvalitetu ekipe je ogromna.
Fudbal nije samo igra trčanja i truda, da je tako, atletski klubovi bi dominirali fudbalom. Puno je dublji od toga i puno je više varijabli koje ga definišu. Vasoski evidentno nije elokventan da objasni šta želi igrati ni nama navijačima, a ni igračima. Jer fudbal je prije 30 godina prevazišao taktički nivo da kažeš, e danas napadamo, i onda ekipa magično počne igrati i napadati. Postoji kamion šablona i sistema igre i težnja je da se improvizacija smanji na minimum, da sve bude definisano.
Pored svega toga, pravac u kojem se kao klub krećemo je meni malo smiješan. Svaki put, ali svaki put poslije rata, kad smo slušali priče o evropskom Sarajevu, nama je slijedio teški reset i veliko razočarenje. Možemo li jednom za promjenu postati bosansko Sarajevo, da budemo nekakav reprezent bosanskog fudbala, najbolji i najveći, a da ne slušamo stalno ublehe o tome kako smo mi ovo sve prerasli? Meni je toga puna kapa.
Već je evidentno da mi boljeg trenera od Sergeja Jakirovića ne možemo dovesti i ne znamo prepoznati, jedino što bi meni bilo logično je, kako god da se završi sezona, da dovedemo Feđu Dudića, napravimo ozbiljan reset i polako gradimo klub bez ekstremnih ambicija. Ovdje se gađamo bolesnim ciframa koje pojedini igrači naplaćuju, ako je i pola toga istina, onda je ovo debilan način razbacivanja para.
Posložiti klub tako da svi imaju neku osnovnu platu koja će biti veća od premijerligaškog prosjeka, a ostatak im omogućiti kroz bonuse koji će biti napravljeni na nivou ciklusa od pet utakmica npr. Lupam, 10 bodova iz pet utakmica je 50% na platu, 12 bodova je 60%, 15 bodova je 100%. Možda su brojke i prevelike, ali uglavnom napraviti takav platni sistem.
Mi bi svašta nešto kao klub, te navijači, te ovo, te ono, iskačemo opet iz paštete, ali svime osim fudbalom. Evo jedna stvar za razmišljanje, Sablić je osvojio 14 bodova u prvih osam utakmica, Vasoski 11. Razlika u kvalitetu ekipe je ogromna.
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bhfanatic14, johntravolta123, mosarajvosa83, USB i 62 gosta.