Od kako je Sahin otisao iz Dortmunda, ja vise ne pisem nista o vjernosti nasih igraca, kad je on otisao otici ce svi ... Realno gledajuci i otici ce i treba ici, sta ce na brodu koji tone, i koji ce sve dublje da tone mislim rezultatski ... Nema od nas hljeba ( molim boga da grijesim ), mi smo jako neozbiljan klub ... Mozda ce me neki ljudi sad krivo shvatit, ali na ovakav nacin kako nas klub posluje dovodi prodaje igrace produzuje ugovore, mi necemo dugo bit neka sila ... Svaka cast Watzkeu, Rauballu, Kloppu, Zorcu za ovo sto su napravili do sezone 2011 stvarno kapa dole ... Digli su klub iz pepala sto financijski sto rezultatski ... Ali ovo je njihov vrh vrhova bio i treba ocekivat lagani pad ... Bilo bi lijepo kad bi mi izborili ligu prvaka i ove sezone bili medju top 4 ... Ali ako cemo i sledece ljeto prodati Gotzea, ili Hummy ili Subotica i potrosit opet oko 10 ili 15 mio eura na pojacanja ... Onda molim boga da ne izborimo uopste lp nema potrebe da igramo tamo i ocekujemo nesto jer cemo bit samo sparing parnteri ... Za vece domete rezultatske mora se vise ulagati u ekipu, a bome i trener mi je jako upitan sto se tice evropskih utakmica ... Jer ako ti ne prodjes ovakvu grupu kakvu imamo i prosle godine onu grupu u euro ligi ne prodjes, te predprosle ispadnes od Udinesea, koji te pobjedi na domacem terenu sa 0-2 onda taj trener nije trener formata evropskog ...
Mnogo tog je dobro u Dortmundu i jako trebamo bit zahvalni nasoj upravi i treneru sto su nas doveli do ovog sto jesmo sad, ali lagano moraju shvatit kako uprava tako i trener da se moraju neke stvari mjenjati, da se mora ulozit vise nova u transfere, da se moraju vezati Gotze, Hummels, Subotic, Barrios sa duzim ugovorima i dobrim platama kako bi bili zadovoljni , svi ovi pomenuti su produzili ugovor ali kako Gotze do 2014 samo zasto ? Pa zato sto je decko pametan i iskorist ce BvB kao odskocnu dasku, a oni glupani nisu mogli 18 godisnjaka ubjedit da potpise do 2o16 barem i roknut mu klauzulu na 60 mio pa bi ga Q kupio Monopolista Honnes ... A pored tih dobrih ugovora ulaganja se moraju popravit, ne kazem da mozemo dovesti Teveza, Hazarda, Aguera ... Ali se moglo poradit na tome da se dovede jedan Inler, jedan Reus, pa mozda jedan Quaresma, ili majstor miro Klose ... A sta smo mi dobili Perisica i Gundogana e pa jbg sad...
Neozbiljno je od vodstva kluba i samog trenera mislit da bez dobrih provjerenih igraca mozes nesto vise napravit u par godina ne moze jednostavno ne moze, moze jednu godinu blistat cak i jedan Mainz ali nakon tog se vracaju u svoju realnost isto tako i mi ...Sve cemo vidjet koliko smo ozbiljan klub u zimu i u ljeto i kako ce se tad poslovat ko ce bit prodan ko doveden... Evo sta mi planiramo za sledecu sezonu Schmiedebacha ... MOLIM SCHMIEDEBACH ??? Sta ces ti ocekivat kad ti je to prva meta za sledecu sezonu ... Zasto klub nema ambicije dovesti Reusa eto Reusa trazim, ne trazim Hulka vec Reusa ali ne nismo u stanju ni njeg dovesti, zasto nismo mogli dovesti mi jednog Schurllea, Podolskog, zasto ne dovesti jednog Shaqirija ... Zasto zasto i zasto ? Nema jebhenih para znam , ali ovo ljeto je bilo 20 mio smo dobili za champions league, 10 za Nurija, jos nekoliko miliona od Evonika, veca tv prava nego inace jer smo sampion, vise para od dfl jer smo prvaci ... i pored svega tog mi smo ulozili samo 10 u tim i oni su ocekivali da naprave nesto ove sezone ... Ne znam mozda je i ovo moj ocaj pa ovako pisem ali brate dragi ne mogu se pomirit sa ovim da cemo ovako dobre temelje sjebat i ne iskoristit i postat werder jedan ili stuttgart, wolfsburg necu da spominjem jer oni se svakako ne mogu poredit s nama ko prati bundesligu zna zasto

...
Kuba pa ko se nada vise ovom covjeku da ce proradit ni njegova mati vise ne vjeruje u njeg, Zidan najveca kloppova greska petrica dao a zidana doveo moj boze koji debil moras bit cccc , Kehl koliko god ja njeg volio cjenio postovao nahebem mu se mame ja 2 god je povrjedjen pa trebo je bit cojk i rec ja cu uzet samo 1 trecinu svoju plate ostalo evo klubu, jer se stalno qurci kako voli BvB pa de care ako volis dokazi to budi cojk ako si vec tako sentimentalan ... Na kraju krajeva kako moze bit jedan klub ozbiljan koji otjera Dedea, koji natjera jednog dedea da place, ili klub koji nudi prije jednom hummelsu ugovor nego Sahinu Hummelsu koji je doslo iz Bayerna kako mozes njemu ponudit ugovor prije nego jednom Sahinu koje je tvoje dijete, klub koji salje Sahina na posudbu i ne racuna na njeg pa ga Klopp u zadnji cas vraca sa transfer liste... Ne ozbiljan klub cemo bit dok se te cinjenice ne promjene, Frei-a su takodje sutnuli i doveli Barriosa, zar nije bilo pametnije prodat Valdeza i dovest Barriosa a Freia zadrzati ... Ma milion gresaka prelose su se ponasali prema pojedincima prelose ... Bojim se da za veci domet nisu dorasli Watzke Klopp ... Nadam se da grijesim samo ...
Ligu prvaka mozemo slobodno otpisati nema se tu sta vise trazit kad ti popijes tricu od marseja sta imas trazit onda u osmini finala, jer siguran sam da nam se ono nije omaklo vec da smo zasluzeno izgubili upravo onoliko razlike, i znam da mi marseju necemo moc zabit ta 3 gola na westfallenu kako bi pokazali obraz snagu silu ... Treba se koncentrisati na ligu zaboravit i kup i champions league, jer nemamo mi tu sta trazit samo ce nas omesti to... U ligi mozda i mozemo izborit na neki nacin mjesto 3 ili 4 ... Znao sam da ce bit teska sezona ali ovoliko nisam se nadao previse poraza i losih partija... Utakmicu protiv marseja ne zelim ni analizirati nisu **** zasluzila da ih analiziram. A Klopp nek skonta da ne igra u ligi i da ne moze ic u goste i otvorit se ko da igra protiv augsburga, u gostima je trebo bit zadovoljan i sa 1 bodom , a ne da popije 3 komada i da igra bez kreatora igre, ko da kreira igru Kagawa ? blago njemu ako se uzda u japanca ne vrijedi on po marke kako igra bruka najgori nas igrac uz lewata do sad a i schmellzer nije daleko ... Taman sam kontao kad je Vladez otisao rjesili smo se govana a ono sad valja gledat Lewanglupskog cccc .... Ako ekipu ne osvjezimo i ne izvrsimo promjene kako na kupovini tako i na prodaji ne znam onda jadni mi al hajd nismo ni naucili na bolje ...